Όχι και λίγοι.Επίσημη θέση της ΝΔ είναι η ευρωπαική ενοποίηση από την εποχή που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ.
Θα μου πεις ότι υπάρχουν άτομα που ψήφιζαν ΝΔ για άλλους λόγους (εθνογκαγκά) και δεν ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο.Σωστό αλλά πάντως ψήφιζαν κάποιον που το έλεγε συνέχεια και εν πάσει περιπτώσει όταν ήλθε η ώρα της κρίσεως αυτοί έφυγαν προς ΧΑ και ΑΝΕΛ.Ας συμφωνήσουμε ότι τουλάχιστον όσοι ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Τσίπρα θέλουν την ενοποίηση.38% δεν είναι και λίγο.
Δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί.Ίσως υπάρχουν κάποιοι που ζούν ακόμη στην εποχή της αρίας φυλής όταν η ίδια η Γερμανία έχει ένα σωρό μετανάστες αλλά δεν νομίζω ότι είναι πάρα πολλοί.Απλά οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τα σύνορα θα κλείσουν εάν το επιχειρήσεις και οι μετανάστες θα μείνουν εδώ.3f3k έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 23:52 Το πρόβλημα είναι οι εθνογκαγκα υπερπατριώτες ΕΛ που προστατεύουν την Γερμανία και βρίζουν την Γερμανία χωρίς να ζητάνε διαμοιρασμό των προσφύγων, αλλά να καθαρίσει η χώρα.
Δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος πιέσεως.Είναι απίθανο που έχουν βγει διάφοροι και νομίζουν ότι μπορεί ο πιο αδύνατος να πιέσει τον πιο ισχυρό για το τι θα κάνει στο εσωτερικό του.3f3k έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 23:52 Όσοι δεν θέλουν πρόσφυγες εδώ θα έπρεπε να πιέζουν την Ευρώπη να λύσει το ζήτημα με διαμοιρασμό και όποιους άλλους τρόπους, όχι να έχουν αυτοσκοπό να μη μπουν στην Ελλάδα.
Οι συριζανέλ μάλιστα πίστευαν ότι θα πάρουν καλύτερο μνημόνιο εάν απειλήσουν με αποστολή μεταναστών στη Γερμανία.Το κωμικό είναι ότι δεν σκέφθηκαν καν ότι γεωγραφικά είναι σε χειρότερη θέση από τους Πολωνούς.Διότι αν οι Πολωνοί τους αφήσουν να περάσουν,θα αναγκασθούν οι Γερμανοί να τους αναχαιτίσουν στα γερμανοπολωνικά σύνορα με όλα τα αρνητικά που συνεπάγεται αυτό.Για την Ελλάδα δεν υπάρχει καν η επιλογή αυτή.Μέτρα τις χώρες που παρεμβάλλονται μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας - Βόρεια Μακεδονία,Σερβία,Κροατία,Αυστρία.Οποιαδήποτε από αυτές μπορεί με μια υπόσχεση του Βερολίνου για λεφτά να σταματήσει τη ροή και να μη φαίνονται οι Γερμανοί όπως και έγινε.Σήκωσαν ανάστημα τα Σκόπια και η ροή σταμάτησε στην Ειδομένη.