Διαφωνω ! Ο κορονοϊος δεν είναι ουτε κωδικας οδικης κυλοφοριας, ουτε παρανομο παρκαρισμα, ουτε τελεί σε καμια απολυτως δημοκρατική διαταξη, σε καμια ομως !EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 13:43 Oλοι οι ενήλικες οφείλουμε να εμβολιαστουμε για να συμβάλουμε ενεργά στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, καθώς και για εμάς τους 30αρηδες η πιθανότητα νοσηλείας περιορίζεται με τον εμβολιασμό. Και χωρίς αμφιβολία η πρόταση για εμβολιασμο όλων των ενηλίκων είναι πρακτικά η άποψη που έχουν και οι ειδικοί στο 99.9%.
Η λογική του "δεν κάνω εγώ τη μεγαλύτερη ζημιά αλλά οι αλλοι" είναι με συγχωρείτε που θα το πω προφασεις εν αμαρτιαις και δεν απέχει καθόλου από τη λογική "ρε κωλομπατσε γιατί με γράφεις που έχω βγάλει τον καταλύτη από το αμάξι χαρίζοντας απλόχερα τον καρκίνο στους συμπολίτες μου, εγώ είμαι το πρόβλημα δηλαδή; έχεις πάει να δεις τα καυσαέρια στην ΔΕΗ Πτολεμαΐδας;"
Δε θες να εμβολιαστείς, fine, αλλά μην κουνάς κ το δάχτυλο. Είσαι μέρος του προβλήματος. Αν όλοι οι 30αρηδες κάναμε το ίδιο, ο 1 στους 100 πχ θα χρειαζόταν νοσηλεία, και αυτό θα στουμπωνε περαιτέρω το ΕΣΥ που αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, γιατί σαν ομάδα έχουμε την μεγαλύτερη κινητικότητα άρα και πιθανότητα έκθεσης στον ιο. Το ΕΣΥ που όλοι χρειαζόμαστε, γιατί ναι μπορεί οι 30αρηδες να μην στουμπωνουμε από μόνοι μας τα νοσοκομεία με τον κορώνα, αλλά μια χαρά πάμε γιατί οδηγούμε πιωμενοι και προκαλούμε περισσότερα τροχαία από τους 60αρηδες. Και επειδή πήγα πριν από 2 βδομάδες τον πεθερο μου, είδα μια πολύ άσχημη κατάσταση στα επείγοντα καθώς και στους πόρους του νοσοκομείου (πχ από τα 2 ακτινολογικα το ένα είναι μόνο για κοβιντ). Εύχομαι να μην το χρειαστείτε αυτές τις μέρες το ΕΣΥ.
Ακομα κι αν εμβολιαστουν ολοι οι κατω των 50 ετων 10 φορες ο καθενας σε ποσοστο 200%, θα κρινουν ακριβως το 10% του συστηματος υγειας ! Ουτε δεκαδικο ποσοστου παραπανω ! Το υπολοιπο 90% του συστηματος υγειας κρινεται απο τον εμβολιασμο των ανω των 50 ετων, ειτε αυτο μας αρεσει, ειτε οχι !
Η λοιμωξιολογια και ο κορονοϊος δεν διεπεται ουτε απο φιλοτιμο, ουτε απο ισοτητα, ουτε απο δημοκρατια και κυριως δεν διεπεται απο ηθικη, αληθινη ή δηθεν !
Αυτη τη στιγμή που μιλαμε, έχουμε 1 εκ ανεμβολιαστους ανω των 50 ετων και 3,5 εκ. ανεμβολιαστους κατω των 50 ετων. Οι πρωτοι ισοδυναμουν για το συστημα υγειας οχι με 1 εκ. αλλα με 20 εκ. απο τους δευτερους !
Η λογική του "βαζουμε ολοι πλατη" δεν ισχυει ! Αν δεν βαλουν πλατη καποιοι πολυ συγκεκριμενοι το παιχνιδι εχει χαθει όσες ωδες στο φιλοτιμο και στην ηθική αν γινουν !
Αυτο που περιγραφεις ειναι απλα το αποτελεσμα του γεγονοτος πως αυτοι που αποφασιζουν για το συστημα υγειας (ηλικιωμενοι) ΔΕΝ έβαλαν πλατη, οποτε το συστημα υγειας πλεον δεν ειναι διαθεσιμο σε κανεναν επειδη γεμισε !
Όσοι νεοι, σκυλια, γατια, κι αν εμβολιαστουν αυτο δεν αλλαζει πλεον, γιατι εκτος των αλλων ειχε και χρονικο οριο !