Χαοτικός έγραψε: 11 Νοέμ 2021, 02:06
Αυτό το πράγμα με το DNA το βρίσκω εντελώς μαλακία. Δηλαδή αν μου βγάλουν ότι έχω DNA Εσκιμώου, θα πάψει να με γοητεύει και να με συνεπαίρνει ότι αγάπησα από τον Ελληνικό πολιτισμό. θα πέσει στα μάτια μου το Ελληνικό ιδεώδες και θα πάψω να ονειρεύομαι να γίνει η χώρα μου διαμάντι;
Το κι αν ήρθαμε από τον Αμαζόνιο κάποιον αιώνα που δεν μας πήρε χαμπάρι η ιστορία; αυτή τη γλώσσα τότε βρήκαμε και κάποια έθιμα τηρήσαμε και συνεχίσαμε.
Κι αυτό το αρχιδάκι τον Φραουλάινερ, του είπε κανείς ν πάει να γαμηθεί ή τον αφήσανε στην άγνοια και το σκοτάδι τον κακομοίρη;
Γύρνα στην εποχή του για να τον καταλάβεις.Είναι λίγο μετά την επανάσταση του 1821.Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία έχει σαρωθεί από τον φιλελληνισμό που οδήγησε στη ναυμαχία του Ναυαρίνου και το νέο κράτος.
Πρωτοστατεί ο βασιλιάς της Βαυαρίας που διέθεσε και τον γιο του Όθωνα για πρώτο βασιλιά της Ελλάδος.
Ο τύπος έρχεται στην Ελλάδα και διαπιστώνει ότι οι κάτοικοι εδώ είναι όλοι ορθόδοξοι χριστιανοί και συμπαθούν από όλες τις μεγάλες δυνάμεις περισσότερο τη Ρωσία ακριβώς λόγω της θρησκείας τους.
Δηλαδή η Ευρώπη και η Βαυαρία γενικότερα επενδύει,στηρίζει και κτίζει ένα κράτος που οι άνθρωποί του είναι ρωσόφιλοι.Με δικά της έξοδα προωθεί την πολιτική της Ρωσίας.Αποφασίζει να αντιδράσει σε αυτό χτυπώντας τον μύθο στον οποίο βασίζεται ο φιλελληνισμός,την καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους και γράφει όσα γράφει για να πει ότι αυτοί εκεί κάτω Σλάβοι είναι αν και μιλάνε ελληνικά και στο τέλος με τους Ρώσους θα πάνε οπότε μην τους βοηθάτε.
Αυτή είναι η πολιτική ουσία των γραφομένων και φυσικά για τον λόγο αυτό του απάντησαν ο Παπαρρηγόπουλος και όλοι οι τότε Έλληνες ιστορικοί.
Αυτή ήταν η πολιτική του 19ου αιώνα.Ο κόσμος προχώρησε και φθάσαμε στον 20ο,άλλες καταστάσεις.
Ποιά παράταξη στον 20ο αιώνα ήθελε όχι για λόγους θρησκείας πια αλλά για λόγους ιδεολογίας τη συμπαράταξη με τη Ρωσία στην Ελλάδα και άρα προβαλε πια τις θεωρίες του Φαλμεράυερ;