Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Τί έγινε, μπολιάρηδες? Οι ανεμβολίαστοι παίρνουν τις ΜΕΘ?
Γιατι ο νηματοθετης διάλεξε τη Μεγαλόνησο να μας παρουσιασει;
από ότι ξέρω , παρότι λεβέντης δεν είναι απτή λεβεντογεννα.
Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως έψαξε να βρει την περιφέρεια με την καλύτερη αναλογία για το επιχείρημα του..
Αλλά αποκλείεται..
Ας μας ανεβάσει και τις υπόλοιπες Περιφέρειες, γιατι με 10 άτομα δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα.
Πχ αυτή είναι η 3η Περιφέρεια της Μακεδονίας:
Το δείγμα ασθενών μεθ εδώ είναι 8πλασιο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
axilmar έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 14:28
Το οτι μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη σε ενα συγκεκριμενο μερος ειναι 50%-50% οι εμβολιασμενοι/ανεμβολιαστοι που ειναι σε μεθ δεν σημαινει κατι στατιστικα.
Εαν αυτο συνεβαινε και αλλου, και για μεγαλο χρονικο διαστημα, τοτε θα ειχαμε μια υποθεση εργασιας.
εαν ειναι 50 -50 συμφωνα με το ελληνικο δημοσιο σημαινει οτι ειναι 95% εμβολιασμενοι και 5 % ανεμβολιαστοι
Τοσο καιρο αυτο γινεται στα μμε και σας λεμε κοιταχτε και καμια αλλη χωρα,τωρα το θυμηθηκατε οτι δεν εχει νοημα
Μπερδεψες τους χρηστες μαλλον, εγω ειμαι με την επιστημη που λεει οτι πρεπει να εμβολιαστουμε.
Οχι δεν μπερδεψα κατι.Τοσο καιρο snapshots σας ταιζουν τα ελληνικα μμε
Ε τοτε δεν σε πιανω τι ακριβως εννοουσες με την απαντηση σου. Εγω την καταλαβα ως εξης: ενας που υποστηριζει τον εμβολιασμο, εσυ, την ειπες σε καποιον αλλο που δεν υποστηριζει τον εμβολιασμο, εμενα, διοτι δεν εχει νοημα στατιστικα ενα τετοιο outlier event.
Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως έψαξε να βρει την περιφέρεια με την καλύτερη αναλογία για το επιχείρημα του..
Αλλά αποκλείεται..
Ας μας ανεβάσει και τις υπόλοιπες Περιφέρειες, γιατι με 10 άτομα δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα.
Πρίν λίγο καιρό δεν υπήρχαν καθόλου περιφέρειες που να "βοηθάνε τη θέση μου". Τώρα δειλά δειλά αρχίζουν να εμφανίζονται.
Ρε βλάκα, με το 10% του πληθυσμού έχουν το 50% του εγκλήματος οι αλλοδαποί.
Μ'αρεσει που ενώ αρνείσαι αυτό το επιχείρημα για τις μεθ, το δέχεσαι (σωστα προφανώς) για την εγκληματικοτητα. Σ ωραίος ρε.
Δεν περιμένω από 'σενα να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του 62% και του 90%.
Αα θες να μας πεις ότι αν οι ξένοι ήταν πχ 30% επί του συνολικού πληθυσμού και με εγκληματικοτητα 50% θα ήταν καλά, αυτό μου λες; Εκεί δεν θα ήταν (έστω λίγο) πιο εγκληματικοι;
Παραδέξου αντρίκια ότι ανέβασες μια μαλακία και έφαγες τα μούτρα σου.
Να ξέρεις δεν θα ξανασυμβεί ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ.
Σαν τον άλλον το #ψεκ που ανέβασε λάθος καρτέλα του mega και αντί να βρει τις μπάλες να πει sorry λάθος, μας έλεγε "μήπως έτσι; μήπως γιουβέτσι;"
Έλα τώρα. Έχετε καταντήσει με τον ψεκ-αριστο κανονικοί μπουμπηδες με 44 νήματα την ημέρα. Ο ένας με τον καπιταλισμό και τα κακά αφεντικά και σεις με το μπόλι.
Κατάντια.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Αλλά αποκλείεται..
Πρίν λίγο καιρό δεν υπήρχαν καθόλου περιφέρειες που να "βοηθάνε τη θέση μου". Τώρα δειλά δειλά αρχίζουν να εμφανίζονται.
Μα εσύ πάντα θα ψάχνεις να βρεις κάτι που να επιβεβαιώνει τον φόβο σου. Είναι ανωφελο. Βασανίζεσαι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Μ'αρεσει που ενώ αρνείσαι αυτό το επιχείρημα για τις μεθ, το δέχεσαι (σωστα προφανώς) για την εγκληματικοτητα. Σ ωραίος ρε.
Αα θες να μας πεις ότι αν οι ξένοι ήταν πχ 30% επί του συνολικού πληθυσμού και με εγκληματικοτητα 50% θα ήταν καλά, αυτό μου λες; Εκεί δεν θα ήταν (έστω λίγο) πιο εγκληματικοι;
Να ξέρεις δεν θα ξανασυμβεί ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ.
Σαν τον άλλον το #ψεκ που ανέβασε λάθος καρτέλα του mega και αντί να βρει τις μπάλες να πει sorry λάθος, μας έλεγε "μήπως έτσι; μήπως γιουβέτσι;"
Έλα τώρα. Έχετε καταντήσει με τον ψεκ-αριστο κανονικοί μπουμπηδες με 44 νήματα την ημέρα. Ο ένας με τον καπιταλισμό και τα κακά αφεντικά και σεις με το μπόλι.
Κατάντια.
Είσαι εντελώς βλαξ. Μάθε πρώτα απλή αριθμητική, και ξανασυζηταμε.
Αλλά αποκλείεται..
Μα εσύ πάντα θα ψάχνεις να βρεις κάτι που να επιβεβαιώνει τον φόβο σου. Είναι ανωφελο. Βασανίζεσαι.
Το θέμα είναι οτι τα δεδομένα είναι αληθή. Και αυτά τα δεδομένα δεν υπήρχαν πιο πρίν. Σιγά σιγά αρχίζουν να βγαίνουν. Και θα βγούν κι άλλα.
Ως γιατρός, πώς γίνεται ένα εμβόλιο να καλύπτει μεταλλάξεις που εμφανίστηκαν μετά? Δεν είναι παγίδα η ερώτηση, από ενδιαφέρον το ρωτάω.
Κατάντια.
Ο 1+1=11 κάνει μαθήματα αριθμητικής στον 1+1=2
Κατάντια.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 14:51
Παρεμπιπτοντως χθες το πρωί πήγα στη Μεθ του ιδρυματος για μια δουλειά.
Εχει συμπτωματικά 10 νοσηλευομενους (όσο όλη η Κρήτη.).
Οι 9 ανεμβολιαστοι.
Ε δεν είμαι αρρωστακι να το κάνω νήμα.
Η δικιά μου είναι νοσηλεύτρια στον ευαγγελισμό.
Άστα...
Δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο;
Ε στις μπάλες μας.
Όσον αφορά τα νήματα όμως, κανονικά πρέπει να μπει ένα πλαφόν. Κωλντροναριστοι και σοσιαλιστομπουμπηδες μας τα εχουν κάνει με ελεφαντιαση.
Chainis έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 12:55
Παράδειγμα ήταν, το λέω, για να το καταλάβει.
Πάντως σίγουρα δεν είναι 50/50 που λέει ο τίτλος.
Επίσης όσο μικραίνουν το δείγμα τόσο στρεβλώσεις η γενική εικόνα.
Μπορεί να βρούμε μια ΜΕΘ με 5 κρεβάτια που και τα 5 να έχουν εμβολιασμένους από σύμπτωση.
Αυτό δεν αλλάζει την εικόνα ότι ΣΕ ΟΛΕΣ τις ΜΕΘ της χώρας τα ποσοστά κυμαίνονται 85ως 90% ανεμβολίαστοι και 10 με 15% εμβολιασμένοι.
Και προφανώς το 10 με 15% των εμβολιασμένων προέρχεται από διπλάσιο σχεδόν πληθυσμό από τους ανεμβολιαστους.
Προφανώς το παράδειγμα του νηματοθέτη είναι biased δηλ. παίζει να είναι η χειρότερη επίδοση σε περιφέρεια, αρά δεν μπορεί να αντικατροπτίζει το σύνολο που επισήμως είναι 16% των διασωληνωμένων = εμβολιασμένοι.
Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται πάντως από τις περιφέρειες που παρουσιάζονται είναι πως στο σύνολο το 16% είναι τουλάχιστον διπλάσιο όσον αφορά την απλή νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.