hellegennes έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 00:32
Δεν χρειάζεται, γιατί εμένα θα μπει στο μαγαζί μου για 2 λεπτά και θα μου αφήσει περισσότερα από ό,τι άφησε ο νηματοθέτης για την 1,5 ώρα που κάθισε. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πιάνει και κάποια θέση στο μαγαζί μου που δεν μπορώ να την παραχωρήσω σε άλλον όσο αυτός την χρησιμοποιεί.
Να κανει συχνα σολντ αουτ αραγε το καφενειο εκει περα;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Cecily Anne έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 00:35
Καλά, δεν παίζει να έχεις μεγαλύτερο περιθώρειο κέρδους από το καφενείο που πήγε τον κώλο σου να χτυπάς κάτω.
Βρε, στ' αρχίδια μου το περιθώριο ως ποσοστό. Έστω ότι ο καφενειατζής έχει 80% περιθώριο (δηλαδή κόστος φαγοποτιού 3 ευρώ). Εγώ έχω 28% (μεσοσταθμικό). Ένας πελάτης που θα κάτσει 5 λεπτά στο μαγαζί μου, θα ψωνίσει περίπου 50 ευρώ. Αυτό είναι 14 ευρώ μεικτό κέρδος. Ο καφενειατζής έβγαλε 12 από τον νηματοθέτη (όπου έχω υποθέσει 400% κέρδος) σε 1,5 ώρα.
14 ευρώ σε 5 λεπτά VS 12 ευρώ σε 90 λεπτά = 20πλάσιο+ κέρδος
Γι' αυτό δεν άνοιξα ταβέρνα.
Μα είναι διαφορετική επιχείρηση, άλλη τοποθεσία, άλλα νοίκια, άλλος πληθυσμός, τί θες να συγκρίνω, αν όχι περιθώριο; Ρε πάτε καλά εδώ μέσα;
Το περιθώριο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να διαλέξεις για σύγκριση. Φυσικά και είναι διαφορετική επιχείρηση με άλλο κόστος, αλλά το ποιος είναι ο πληθυσμός και η τοποθεσία δεν αλλάζουν τίποτα άλλο από τα ενοίκια. Δεν γίνονται πιο φθηνά τα τρόφιμα, τα αναλώσιμα, το ρεύμα, η θέρμανση, οι φόροι, οι μισθοί, η ασφάλιση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
BigChiefWahoo έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 23:04
Στη Λάρισα,για τα ίδια ακριβώς που φάγατε,θα πληρώνατε τα μισά και ο καφετζής (φίλος αφού) θα σας έβαζε κι ένα μισόκιλο επιπλέον.
.
Τελευταία φορά στή Λάρσα είδα το σουβλάκι 3.5 €..... Ελβετία εχουν γίνει οι σκατύβλαχοι.....
Εμείς στό Φλάουερ Σίτυ το παίρνουμε 1.70.....κάτω απο τα μισα..... .
Ο Στανίσης με τα Αλογα ο αρχιδαράς απ τα Ταμπάκικα ζεί ή πέθανε ρε ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Βρε, στ' αρχίδια μου το περιθώριο ως ποσοστό. Έστω ότι ο καφενειατζής έχει 80% περιθώριο (δηλαδή κόστος φαγοποτιού 3 ευρώ). Εγώ έχω 28% (μεσοσταθμικό). Ένας πελάτης που θα κάτσει 5 λεπτά στο μαγαζί μου, θα ψωνίσει περίπου 50 ευρώ. Αυτό είναι 14 ευρώ μεικτό κέρδος. Ο καφενειατζής έβγαλε 12 από τον νηματοθέτη (όπου έχω υποθέσει 400% κέρδος) σε 1,5 ώρα.
14 ευρώ σε 5 λεπτά VS 12 ευρώ σε 90 λεπτά = 20πλάσιο+ κέρδος
Γι' αυτό δεν άνοιξα ταβέρνα.
Μα είναι διαφορετική επιχείρηση, άλλη τοποθεσία, άλλα νοίκια, άλλος πληθυσμός, τί θες να συγκρίνω, αν όχι περιθώριο; Ρε πάτε καλά εδώ μέσα;
Το περιθώριο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να διαλέξεις για σύγκριση. Φυσικά και είναι διαφορετική επιχείρηση με άλλο κόστος, αλλά το ποιος είναι ο πληθυσμός και η τοποθεσία δεν αλλάζουν τίποτα άλλο από τα ενοίκια. Δεν γίνονται πιο φθηνά τα τρόφιμα, τα αναλώσιμα, το ρεύμα, η θέρμανση, οι φόροι, οι μισθοί, η ασφάλιση.
Δεν μπορώ να συγκρίνω τίποτ'άλλο καλό μου, διότι για να κάνεις ratios θες συγκεκριμένα στοιχεία που δεν έχουμε για τις 2 αυτές επιχειρήσεις. Το μόνο δεδομένο που έχεις για τον καφενέ είναι το κόστος των προϊόντων που έφαγε, μηδέν ενοίκιο και τον 1 υπάλληλο (τον ιδιοκτήτη). Αντικειμενικά να το πάρεις το περιθώριό του είναι τρομερά μεγάλο στα 15 ευρώ (+50%). Δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις να δουλεύουν με τόσο μεγάλα περιθώρια κέρδους, από όπου και να το ψάξεις.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
hellegennes έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 00:32
Δεν χρειάζεται, γιατί εμένα θα μπει στο μαγαζί μου για 2 λεπτά και θα μου αφήσει περισσότερα από ό,τι άφησε ο νηματοθέτης για την 1,5 ώρα που κάθισε. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πιάνει και κάποια θέση στο μαγαζί μου που δεν μπορώ να την παραχωρήσω σε άλλον όσο αυτός την χρησιμοποιεί.
δέσμη μέτρων κατά του κορωνοϊού has left the chat
Ακόμα και τώρα, που επιτρέπω μόνο 2 άτομα ανά πάσα στιγμή, δεν αλλάζει κάτι. Ο αριθμός των πελατών που εξυπηρετώ δεν μεταβάλλεται προς τα κάτω, γιατί μαζί με τον περιορισμό ατόμων συμπυκνώνεται και ο χρόνος. Εκεί που θα έμπαιναν 6 άτομα και θα γύριζαν 6 λεπτά ο καθένας, τώρα μπαίνουν 2 και γυρίζουν 2 λεπτά. Ο συνολικός αριθμός ατόμων που εξυπηρετούνται ανά μονάδα χρόνου παραμένει σταθερός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Cecily Anne έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 01:01
Δεν μπορώ να συγκρίνω τίποτ'άλλο καλό μου, διότι για να κάνεις ratios θες συγκεκριμένα στοιχεία που δεν έχουμε για τις 2 αυτές επιχειρήσεις. Το μόνο δεδομένο που έχεις για τον καφενέ είναι το κόστος των προϊόντων που έφαγε, μηδέν ενοίκιο και τον 1 υπάλληλο (τον ιδιοκτήτη). Αντικειμενικά να το πάρεις το περιθώριό του είναι τρομερά μεγάλο στα 15 ευρώ (+50%). Δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις να δουλεύουν με τόσο μεγάλα περιθώρια κέρδους, από όπου και να το ψάξεις.
Σιγά. Οι τσίχλες έχουν 150-200% κέρδος. Για κάποιον λόγο όμως δεν βλέπεις πολλά τσιχλάδικα. Ίσως γιατί αν περνάνε 300 πελάτες την ημέρα και παίρνουν από 1 τσίχλα θα βγάλεις 30 ευρώ τζίρο ή 900 ευρώ τον μήνα μεικτά, αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα. Μείον εφορία, τέλη, ασφάλιση, ενοίκιο, φως = -500 ευρώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
kongrosian έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 00:51
μην το γενικεύεις. είναι πολύ ειδικό το ζήτημα, αλλά δε με νιώθεις, γιατί ποτέ ίσως δεν είχες στέκι/στέκια που πήγαινες να πιεις και να δεις φίλους και γνωστούς.
Είχα. Είναι ένα μαγαζί απέναντι απ' το σπίτι μου που και με μια μπύρα θα σου φέρει 500 ξηροκάρπια, ποπκόρν, ψητούς μεζέδες και τα ξαναγεμίζουν οι σερβιτόρες μόλις αδειάσουν, όσες φορές κι αν αδειάσουν. Αλλά είναι πάντα φίσκα το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης έχει δική του εταιρεία catering.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Cecily Anne έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 01:01
Σιγά. Οι τσίχλες έχουν 150-200% κέρδος. Για κάποιον λόγο όμως δεν βλέπεις πολλά τσιχλάδικα. Ίσως γιατί αν περνάνε 300 πελάτες την ημέρα και παίρνουν από 1 τσίχλα θα βγάλεις 30 ευρώ τζίρο ή 900 ευρώ τον μήνα μεικτά, αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα. Μείον εφορία, τέλη, ασφάλιση, ενοίκιο, φως = -500 ευρώ.
Ναι κι ο καφές έχει μεγάλο. Μιλάμε για την επιχείρηση όμως κι όχι για το 1 προϊόν. Εσύ έχεις απαίτηση να βγάζει με ένα πελάτη τα έξοδα του μήνα όπως τα περιγράφεις, για να είναι λειτουργικός.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Όχι, λέω ότι για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πρέπει να βγάζει περισσότερα ανά τραπέζι ανά ώρα. 15 ευρώ πραγματικά είναι πολύ λίγα για 1,5 ώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,