Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 17:21
Η εκτρώσεις είναι πολύ σημαντικότερο θέμα, χωρίς αυτές η γυναίκα δεν έχει το πιο στοιχειώδες δικαίωμα επί του σώματος της, δεν είναι ίσης αξίας με το πράιντ.
Βεβαια προκυπτει μια αντιφαση με τις εκτρώσεις.
Απο τη στιγμη που νομικα ενα εμβρυο αποκτά νομικη υποσταση απο τη στιγμη της συλληψης του (και αρα λογιζεται ως ανθρωπος) η κυβέρνηση πως νομιμοποιει τον φονο ενος ανθρώπου (εστω και σε εμβρυακη μορφη) ?
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια νομική υπόσταση. Αν υπάρχει στην Πολωνία, ας αφαιρεθεί, αντίφαση solved.
Γενικα μιλαω. Οχι μονο για την Πολωνια.
Σε ολα τα Δικαια του κοσμου το εμβρυο εχει νομικη υποσταση και λογιζεται ως ανθρωπος απο την ωρα της συλληψης του.
Για αυτο αλλωστε μπορει και να μπει και σε διαθηκες (π.χ. καποιος αφηνει την περιουσια του στο αγέννητο παιδι του)
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απο τη στιγμη που νομικα ενα εμβρυο αποκτά νομικη υποσταση απο τη στιγμη της συλληψης του (και αρα λογιζεται ως ανθρωπος) η κυβέρνηση πως νομιμοποιει τον φονο ενος ανθρώπου (εστω και σε εμβρυακη μορφη) ?
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια νομική υπόσταση. Αν υπάρχει στην Πολωνία, ας αφαιρεθεί, αντίφαση solved.
Γενικα μιλαω. Οχι μονο για την Πολωνια.
Σε ολα τα Δικαια του κοσμου το εμβρυο εχει νομικη υποσταση και λογιζεται ως ανθρωπος απο την ωρα της συλληψης του.
Για αυτο αλλωστε μπορει και να μπει και σε διαθηκες (π.χ. καποιος αφηνει την περιουσια του στο αγέννητο παιδι του)
Νομική υπόσταση έχουν και οι εταιρίες, δε σημαίνει ότι είναι άνθρωποι. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 17:21
Η εκτρώσεις είναι πολύ σημαντικότερο θέμα, χωρίς αυτές η γυναίκα δεν έχει το πιο στοιχειώδες δικαίωμα επί του σώματος της, δεν είναι ίσης αξίας με το πράιντ.
Κάτι μου λέει οτι η συντριπτική πλειοψηφία των αντιεκτρωσάκηδων (Πολωνών και μη) ειναι μια χαρά φιλελεύθεροι/προοδευτικοί και υπερδικαιωματιστές όταν πρόκειται για το κακό κοβιντοεμβόλιο του Σόρος, και μόνο στο μουνί της αλληνής ξερουν να το παίζουν Δερβέναγες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 04 Νοέμ 2021, 17:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mitharadir έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 16:14
Το ίδιο πράγμα είναι.Δεν το λέω εγώ αλλά οι ίδιες οργανώσεις των ομοφυλόφιλων και των δικαιωματιστων.Λενε ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι η εξοικείωση των ανθρώπων όσο περισσότερο γίνεται με τον τρόπο ζωής των ομοφυλόφιλων.Θεωρουν μάλιστα την απεικόνιση των ομοφυλόφιλων σε ταινίες, σειρές,show, βιβλία,κομιξ και άλλων μορφών ψυχαγωγίας που βλέπουμε καθημερινά είναι πολύ πιο χρήσιμα στην εξοικείωση με την ομοφυλοφιλία από οποιαδήποτε παρέλαση ομοφυλοφιλων.Απλα ο νόμος απαγόρευσης πρωωθησης μη παραδοσιακών σχέσεων όπως τον έχει υιοθετήσει η Ρωσία (δεν έχω διαβάσει ακόμα τον αντίστοιχο Ουγγρικό νόμο) είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει και την προβολή της ομοφυλοφιλοφιλιας στα έντυπα,στα ΜΜΕ και στον χώρο του θέματος και ταυτόχρονα να απαγορεύει και τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων.
Κατά πόσο μπορεί να επηρρεαστεί ο μέσος οικογενειάρχης από τον τρόπο ζωής των ομοφυλόφιλων ζευγαριών ; Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος ένα σήριαλ ή μία ταινία ;
Ένα κράξιμο θα ρίξει και αυτό ήταν.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός το με ποιον θα μοιραστεί το κρεβάτι του.Σε μία δημοκρατία πάντα.
Οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές πάντως το θεωρούν πιο αποτελεσματική τακτική για την επικράτηση του δικαιωματισμου στο θέμα αυτό στους culture wars ανάμεσα σε κοινωνικά συντηρητικούς(social conservatives) και σε δικαιωματιστες.Το πόσο πιο αποτελεσματικη μέθοδος ειναι δεν το ξέρουμε ακριβώς.Ειναι φυσικά απίθανο να αλλάξει μέσω της απεικόνισης των ομοφυλόφιλων μέσα σε λίγα χρόνια η κυρίαρχη αντίληψη για την ομοφυλοφιλία σε έναν λαό ή μια χώρα.Σιγα σιγά όμως ο κόσμος εξοικειώνεται με την απεικόνιση αυτή (η οποία επίσης εξελίσεται ανάλογα με τις συνθήκες,στην αρχή απεικονίζει τους γκέι πολύ αρνητικά και χλευαστικά, έπειτα τους δείχνει ως αστείους και κάπως περιθωριακούς και τέλος ως σοβαρούς πλήρως ενταγμένους στην ευρύτερη κοινωνία).Για να εξελιχθεί ομαλά όμως η απεικόνιση αυτή και να μην μείνει εγκλωβισμένη στο πρώτο στάδιο θα πρέπει και η κοινωνία μια χώρας να έχει φτάσει σε ένα στοιχειώδης επίπεδο οικονομικής άνεσης που να επιτρέπει σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας να αφιερώνει αρκετό χρόνο σε ΜΜΕ, κόμιξ, ψυχαγωγία, ταινίες και σειρές.Δεν μπορείς π.χ να προωθήσεις μια ομαλή εξέλιξη των απεικονίσεων των γκέι στην Παπούα Νέα Γουινέα που οι άνθρωποι όλη μέρα δουλεύουν για να συντηρήσουν την οικογένεια τους και δεν έχουν πολυτέλεια να αφιερώνουν επαρκή χρόνο σε ψυχαγωγία,κόμιξ, διασκέδαση και ταινίες/σειρές.Αν θες μπορώ να σου προτείνω μερικά σχετικά βιβλία στα Αγγλικά.
Gewponos90 έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 16:20
Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλεί τόσο πολύ. Οκ, και εγώ το βρίσκω φουλ αντιαισθητικο, έως και προσβλητικό για τους gay.
Αλλά μαλακες μου εσείς το έχετε κάνει κορυφαίο πολιτικό ζητημα
αυτή η εικόνα εμένα με ενοχλεί
βρίσκω απολύτως λογικό ένα σοβαρό κράτος να μην θέλει τέτοιες εικόνες
θα διαφωνούσα με την απαγόρευση αν μιλούσαμε για κανονικές ευπρεπείς συγκεντρώσεις ομοφυλόφιλων
αλλά εικόνες σαν τη παραπάνω είναι προσβολή δημόσιας αιδούς
και έχουν κουβαλήσει και παιδάκια μαζί τους, αν είναι δυνατόν
και κανείς δε μιλάει
Ναι η εικόνα είναι έμετικη
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Εντωμεταξύ εδώ στην Ελλάδα ισχύει ότι υπάρχει μάθημα σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης στο δημοτικό ακόμα όπου τα παιδιά διδάσκονται οτι εκτος απο αρσενικα και θηλυκά μπορούν να είναι και κατι αλλο?
lonelyrider έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 18:12
Εντωμεταξύ εδώ στην Ελλάδα ισχύει ότι υπάρχει μάθημα σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης στο δημοτικό ακόμα όπου τα παιδιά διδάσκονται οτι εκτος απο αρσενικα και θηλυκά μπορούν να είναι και κατι αλλο?
Να μας απαντησουν οι υποστηρικτες της νδ στο πχορουμ
lonelyrider έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 18:12