ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Οκτ 2021, 11:02
Otto Weininger έγραψε: 31 Οκτ 2021, 10:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Οκτ 2021, 10:41
Εγώ πιστεύω τους λοιμοξιωλόγους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ πάντως. Όταν βγουν τα εμβόλια θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Και για να μην ξεχνιόμαστε στην Κίνα και την Ιταλία που έγιναν σκληρά λοκντάουν δεν υπάρχει πλέον πανδημία
Στην Ιταλία δεν έγινε σκληρό lockdown. Για την ακρίβεια, από τον Μάιο του 2020 έως και το Μάρτιο του 2021 (όπου έγινε κανονικό lockdown για 20 μέρες), στη ιταλία ήταν όλα ανοιχτά μέσα έξω, εως τις 18:00 το απόγευμα
Με αποτέλεσμα 130.000 νεκρούς και τρελά κρούσματα όλο τον περσινό χειμώνα.
Από κει και μετά, η Ιταλία έχει τον Ντράγκι στο τιμόνι που δεν είναι πολιτικός και δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος. Έκανε υποχρεωτικό το εμβόλιο για όλους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έτσι έφτασαν 80%. Κάνει λίγα τεστ αναλογικά με τον πληθυσμό και παρακολουθεί το RT φυσικά. Αυτό γίνεται για να παραμένουν όλες οι ζώνες λευκές.
Βέβαια, εδώ και μια βδομάδα υπάρχει άνοδος και πολλές περιοχές φτάνουν στο όριο για κίτρινη ζώνη. Όμως και πάλι λόγω εμβολιασμών σε τέτοιο ποσοστό οι νεκροί παραμένουν σε χαμηλά νούμερα οπότε και να πάει να κιτρινίσει κάποια ζώνη θα κάνουν τα παγώνια όσο οι νεκροί είναι χαμηλά.
Το αν θα τους βγει, είναι ένα ερώτημα. Η γνώμη μου είναι πως θα ζοριστούν πολύ το διάστημα Νοέμβρη - Φλεβάρη.
Στην Ιταλία έγινε σκληρό λοκντάουν για 2 μήνες σχεδόν. Οι αστυνομικοί ήλεγχαν όποιον έβγαινε από το σπίτι του εξονυχιστικά και οι απλοί πολίτες τραγουδούσαν στα μπαλκόνια. Τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν τα ΜΜΕ συνεπικουρούμενα πάντοτε από Έλληνες που ζούσαν στην εν λόγω χώρα. Μάλιστα, τις εποχές της καραντινιστικής εξαλλοσύνης ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν ότι πρέπει να γίνουμε Ιταλία και όποιος βγαίνει από το σπίτι του να συλλαμβάνεται άμεσα(ή και να πυροβολείται σύμφωνα με κάποιους θερμόαιμους). Η στρατηγική αυτή σύμφωνα με τους θιασώτες του κινεζικού μοντέλου θα έπρεπε να έχει οδηγήσει ήδη στη λήξη της πανδημίας. Εξάλλου αυτό ακούγονταν πως είχε συμβεί και στην Κίνα αλλά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών φαίνεται να το διαψεύδουν. Εν πάση περιπτώση δύο χώρες έκλεισαν τους πολίτες τους στα σπίτια για δύο μήνες και οι δύο παρατηρούν αύξηση κρουσμάτων.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που γράφεις, δείχνουν πως ο Ντράγκι εφάρμοσε αυστηρή πολιτική στο θέμα των εμβολιασμών και της διαχείρισης της πανδημίας και πάλι μία τρύπα στο νερό φαίνεται να κάνει.
Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος στο τι έγραψα. Η Ιταλία έκανε σκληρό lockdown όπως και όλος ο πλανήτης σχεδόν, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάιο του 2020. Από κει και μετά, έγινε αυτό που έγραψα.
Όταν έγινε το ξέσπασμα εγώ ήμουν εκεί. Ούτε αεροπλάνο δεν έβρισκα και εν τέλει γυρίσαμε με ένα πλοίο που έβαλε η κυβέρνηση και στην Πάτρα μας περιμεναν ντυμένοι αστροναύτες για να μας πάνε Αθήνα. Τότε, ήταν που έκατσα σπίτι 15 μέρες καραντίνα και δεν πέρασα ούτε την κάσα της πόρτας.
Τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια ήταν τότε στο πρώτο lockdown. Οπότε κάπου τα έχεις μπερδέψει.
Από κει και πέρα, μέχρι τώρα δεν έκανε μια τρύπα στο νερό ο Ντράγκι, το RT παραμένει μεταξύ 0.99 και 1.6% ενώ οι νεκροί είναι σε πολύ χαμηλό νούμερο. Όλα ελεύθερα φυσικά.
Το αν θα τους βγει σε βάθος χρόνου, θα το δούμε από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη.