!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση της ΕΕ για την αλλαγή ώρας
- hellegennes
Re: Άρχισε η δημόσια διαβούλευση της ΕΕ για την αλλαγή ώρας
Το έχω καταρρίψει με λογικά επιχειρήματα, αλλά αν θέλεις μελέτες, πάρε μια να σου βρίσκεται, που είναι και η πληρέστερη μελέτη που έγινε για το πόσο επηρεάζει την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ευρώπη η αλλαγή ώρας:
We find that DST has an electricity saving effects across most of Europe with the only exceptions located in the extreme north. The magnitude varies from less than 0.5 percent to more than 2.5 percent. We find some evidence that DST savings decreases with latitude, and that this effect is more pronounced for some homogeneous groups of countries.
Latitudinal Effect on Energy Savings from Daylight Savings Time - Norwegian University of Life Sciences School of Economics and Business
Big surprise! Οι νότιες χώρες βρίσκεται να επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τις βόρειες. Ακριβώς αυτό που λέω. Δεν δικαιολογείσαι να ξαναπιπιλίσεις την ίδια καραμέλα.
Εννοείται πως τίθεται θέμα οπαδισμού. Επειδή το πρότεινε η ΕΕ είσαι on board από την πρώτη στιγμή, δίχως να αμφισβητήσεις ίχνος από τους τόνους προπαγάνδας που ισχυρίζεσαι ότι δεν εξαπέλυσε η ΕΕ, ενώ τα παράθεσες από το πρώτο ποστ, και ενώ βομβαρδιζόμασταν συστηματικά από τα ΜΜΕ με τους ίδιους μύθους περί μη εξοικονόμησης και αύξησης τροχαίων.
Δεν πήρε θέση η ΕΕ, τάχα μου, ενώ παραθέτεις στο πρώτο ποστ έναν πακτωλό παραπληροφόρησης. «Ψηφίστε για το συγκεκριμένο θέμα... α και να ξέρετε ότι ισχύει το τάδε, το δείνα και το ψι. Θυμηθείτε τα πριν ψηφίσετε».
We find that DST has an electricity saving effects across most of Europe with the only exceptions located in the extreme north. The magnitude varies from less than 0.5 percent to more than 2.5 percent. We find some evidence that DST savings decreases with latitude, and that this effect is more pronounced for some homogeneous groups of countries.
Latitudinal Effect on Energy Savings from Daylight Savings Time - Norwegian University of Life Sciences School of Economics and Business
Big surprise! Οι νότιες χώρες βρίσκεται να επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τις βόρειες. Ακριβώς αυτό που λέω. Δεν δικαιολογείσαι να ξαναπιπιλίσεις την ίδια καραμέλα.
Εννοείται πως τίθεται θέμα οπαδισμού. Επειδή το πρότεινε η ΕΕ είσαι on board από την πρώτη στιγμή, δίχως να αμφισβητήσεις ίχνος από τους τόνους προπαγάνδας που ισχυρίζεσαι ότι δεν εξαπέλυσε η ΕΕ, ενώ τα παράθεσες από το πρώτο ποστ, και ενώ βομβαρδιζόμασταν συστηματικά από τα ΜΜΕ με τους ίδιους μύθους περί μη εξοικονόμησης και αύξησης τροχαίων.
Δεν πήρε θέση η ΕΕ, τάχα μου, ενώ παραθέτεις στο πρώτο ποστ έναν πακτωλό παραπληροφόρησης. «Ψηφίστε για το συγκεκριμένο θέμα... α και να ξέρετε ότι ισχύει το τάδε, το δείνα και το ψι. Θυμηθείτε τα πριν ψηφίσετε».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κερδιζεις μια ωρα επιπλεον "φως" εαν παραμεινει η θερινη. Οι περισσοτερες εργασιες ξεκινουν στις 9 πλεον....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
μα δεν χρειαζεται κανενα λογικο επιχειρημα , εφοσον η ευρωπη εχει 3 ωρες διαφορα ετσι και αλλιως τι στο διαολο ασχολουνται με την θερινη η χειμερινη ωρα ,ας ειναι οπως βολευει την καθε χωρα ,σε λιγο θα μας πουνε και καθε ποτε θα γαμιουνται οι ευρωληγουρηδες.
- hellegennes
Κάνει τόση διαφορά. Φως δεν έχεις από τις 6:30. Σηκώθηκες ποτέ στις 6:30 Δεκέμβριο και είχε φως; Φως δεν είναι το ναυτικό λυκαυγές, που βλέπεις στα γραφήματα. Ναυτικό λυκαυγές είναι αυτό:foscilis έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:25 Εντάξει δε νομίζω ότι κάνει και ΤΟΣΗ διαφορά.
Κατ' αρχάς φως έχεις από τις 6:30 περίπου το αργότερο (με τη θερινή ώρα), ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα. Φως =/= ανατολή. Και υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ορατότητα, see below.
Δεύτερον άμα θυμάσαι από το σχολείο ή το στρατό, το χειμώνα έτσι κι αλλιώς οι δημόσιες υπηρεσίες ανοίγουν τα φώτα στις 7:30 ή και νωρίτερα γιατί το ότι έχει ανατείλει ο ήλιος δε λέει κάτι αν είσαι σε ένα χωμένο γραφείο ή αν έχει 3 χιλιόμετρα σύννεφα. Το ίδιο κάνει και ο κόσμος στα σπίτια του. Και μην αρχίσω με τους μαλάκες τους μαγαζάτορες που αφήνουν τα πάντα φωταγωγημένα όλο το βράδυ και μου γαμάνε τον ουρανό.
Τα μόνα φώτα που όντως ακολουθούν τις ώρες που έχει φως είναι τα φώτα των δρόμων, όμως αυτά ακολουθούν τις ώρες που έχει φως: ανοίγουν μισή ώρα μετά τη δύση και σβήνουν μισή ώρα πριν την ανατολή, όλο το χρόνο, αδιάφορα τι ώρα λένε τα ρολόγια.

Ανατολή είναι όταν η εικόνα* του ήλιου είναι 0° πάνω από τον ορίζοντα. Κατά το ναυτικό λυκαυγές είναι 12° κάτω απ' τον ορίζοντα. Εντούτοις δεν παίρνω σαν φως μόνο την ανατολή, γι' αυτό και είπα 8:30 για την Αθήνα με το νέο σύστημα. Η ανατολή είναι περίπου ένα τέταρτο μετά. Επίσης τον χειμώνα και το καλοκαίρι η ώρα δύσης και ανατολής αλλάζουν με πολύ πιο αργό ρυθμό και αυτή η κατάσταση παραμένει ως εκ τούτου περισσότερο, οπότε δεν έχει νόημα να τονίζεις ότι μιλάμε για το αργότερο της αυγής. Οι διαφορές της ανατολής κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι μικρές.
* ο ίδιος ο ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα όταν η εικόνα του εμφανίζεται στον ορίζοντα, πράγμα που οφείλεται στην ατμοσφαιρική διάθλαση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχει λινκ και για τις meta έρευνες. Θες να πιστεψω ότι τις διάβασες και διαφωνείς με τους συγγραφείς. Ε δε το πιστεύω σορρυ.hellegennes έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:30 Το έχω καταρρίψει με λογικά επιχειρήματα, αλλά αν θέλεις μελέτες, πάρε μια να σου βρίσκεται, που είναι και η πληρέστερη μελέτη που έγινε για το πόσο επηρεάζει την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ευρώπη η αλλαγή ώρας:
Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει καμία συνωμοσία για να σου κλέψουν τον ήλιο.
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Δηλαδή για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΕ θα αποδεχτεί αποτέλεσμα δημοψηφίσματος;
- hellegennes
Εσύ τις διάβασες για να δεις τι δείχνουν; Εγώ σου δείχνω ό,τι πιο αξιόπιστο υπάρχει: πανευρωπαϊκή μελέτη με τρία διαφορετικά μοντέλα μέτρησης που εξετάζει τις διαφορές στην εξοικονόμηση με βάση το γεωγραφικό πλάτος. Τις έρευνες που δείχνει η ΕΕ τις έχεις δει; Δεν σου ζητάω να πιστέψεις, να διαβάσεις σού ζητάω. Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς σαν πιστός θρησκείας ή όχι;Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:48Υπάρχει λινκ και για τις meta έρευνες. Θες να πιστεψω ότι τις διάβασες και διαφωνείς με τους συγγραφείς. Ε δε το πιστεύω σορρυ.hellegennes έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:30 Το έχω καταρρίψει με λογικά επιχειρήματα, αλλά αν θέλεις μελέτες, πάρε μια να σου βρίσκεται, που είναι και η πληρέστερη μελέτη που έγινε για το πόσο επηρεάζει την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ευρώπη η αλλαγή ώρας:
Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει καμία συνωμοσία για να σου κλέψουν τον ήλιο.
Άσε τους αχυράνθρωπους με συνωμοσίες. Δεν με ενδιαφέρει ο λόγος που θέλουν να το ψηφίσουν, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Γαμώτο, βασικά πράγματα συζητάμε. Εσύ ξεκινάς από το συμπέρασμα και καταλήγεις στην θεωρία που οδηγεί σ' αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- billy huge
- Phorum.gr user: Billy Huge
Μια χαρά μέτρο είναι η αλλαγή της ώρας ώστε να προσαρμόζεται στον ήλιο.
Vae Victis
- Dwarven Blacksmith
Μόλις ρώτησα και τους συναδέλφους στη δουλειά. Κανένας δεν είχε ψηφίσει αλλά στηρίζουν μόνιμη θερινή.
-
User_601
Βρε παιδια για μισο λεπτο.Καταρχην
Εχετε αλλη πληροφορια;
Απο εκει και περα,να μην αλλαζει η ωρα λενε,πιοος ειπε οτι θα παραμεινει η θερινη;Εχω την εντυπωση οτι η χειμερινη ειναι η ''κανονικη''.Μαλιστα υπηρχε στο ερωτηματολογιο και η ερωτηση,αν θελουμε να μην αλλαζει η ωρα,ποια προτιμουμε.Πουθενα δεν εχω δει οτι η ωρα που θα μεινει ειναι η θερινη.Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να απαλλαγεί από τη μετάβαση μεταξύ θερινής και χειμερινής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος σε πανευρωπαϊκό ψηφιακό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν τέλος στην εναλλαγή της ώρας.
Πηγή: http://politis.com.cy/article/telos-sti ... o-giounker
Εχετε αλλη πληροφορια;
- billy huge
- Phorum.gr user: Billy Huge
Βάλτε και μια ψηφοφορία εδώ μέσα να δούμε
Vae Victis
- Dwarven Blacksmith
Έτσι ακούγεται στην πιάτσα. Δεν έχει πολύ σημασία όμως, όποιος έχει άλλη προτίμηση απλά αλλάζει ζώνη ώρας.Εσθήρ έγραψε: 31 Αύγ 2018, 15:28 Βρε παιδια για μισο λεπτο.ΚαταρχηνΑπο εκει και περα,να μην αλλαζει η ωρα λενε,πιοος ειπε οτι θα παραμεινει η θερινη;Εχω την εντυπωση οτι η χειμερινη ειναι η ''κανονικη''.Μαλιστα υπηρχε στο ερωτηματολογιο και η ερωτηση,αν θελουμε να μην αλλαζει η ωρα,ποια προτιμουμε.Πουθενα δεν εχω δει οτι η ωρα που θα μεινει ειναι η θερινη.Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να απαλλαγεί από τη μετάβαση μεταξύ θερινής και χειμερινής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος σε πανευρωπαϊκό ψηφιακό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν τέλος στην εναλλαγή της ώρας.
Πηγή: http://politis.com.cy/article/telos-sti ... o-giounker![]()
Εχετε αλλη πληροφορια;
Στηρίζω να αφήσουν τον ήλιο μας ήσυχο 
Νήφε και μέμνησο απιστείν
- Dwarven Blacksmith
Ωραίο αυτό
Εψήφισα να αλλάζει φυσικά
Εψήφισα να αλλάζει φυσικά
Νήφε και μέμνησο απιστείν
-