Kauldron έγραψε: 17 Οκτ 2021, 14:24
πατησιωτης έγραψε: 17 Οκτ 2021, 14:18
Kauldron έγραψε: 16 Οκτ 2021, 16:18
Εν προκειμένω, λέει "τα συρματοπλέγματα είναι για να μη μπούνε στο κέντρο τίποτα τύποι που ήρθαν με βάρκες στη ζούλα.
Μα ΟΛΟΙ όσοι είναι μέσα με βάρκες στη ζούλα ήρθανε.
Έχουν όμως καταγραφεί και η διαμονή τους εκεί είναι νόμιμη εν αναμονή της εξέτασης της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλει.
Το αντίστοιχο με τη θητεία είναι ότι όπως ο στρατιώτης που δεν γυρίζει την νύκτα κηρύσσεται λιποτάκτης έτσι και αυτός που δεν γυρίζει στο στρατόπεδο τη νύκτα κηρύσσεται παράνομος.
Δεν είναι καθόλου καλύτερα να είσαι παράνομος και να μην έχεις κατάλυμα,τροφή κλπ.
Βρε παιδάκι μου, η ουσία είναι οτι ΟΛΟΙ ήρθαν με βάρκες στη ζούλα. Δε ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνεις τίποτα για να μπείς στο Κέντρο και να τα έχεις όλα αυτά. Απ' τη στιγμή που θα "συλληφθείς", θα μπείς. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα κάποιος να μπαίνει στο ΚΥΤ "στη ζούλα".
Και σου φέρνω το άλλο σημείο για σύγκριση, το θέμα των φυλακών. Και οι φυλακισμένοι παίρνουν άδειες, και είναι καταγεγραμμένοι. Τα συρματοπλέγματα και τα τείχη είναι για να εμποδίσουν κάποιον απ' το να μπεί στη φυλακή "στη ζούλα"?
Τα συρματοπλέγματα και τα τείχη - και οι σκοπιές - στα μετόπισθεν για ποιό λόγο υπάρχουν;
Στο Ναύπλιο,στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού που πήγα εγώ φοβούνταν κάποια επίθεση;
Ασφαλώς φοβούνταν τυχόν είσοδο άσχετων,κλεφτών ή κακοποιών ή και περίεργων αναρχικών δεν ξέρω εγώ αλλά ΚΑΙ πιθανή ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο στρατιωτών ή λιποταξία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ελέγχεται η παραμονή των λαθρομεταναστών από αποφυγή δολιοφθορών - τη Μόρια την κάψανε,την απόσπαση από την επιρροή των ΜΚΟ και φυσικά την μη είσοδο αυτών που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου και πρέπει να φύγουν αλλά διάγουν παράνομοι και αυτών των οποίων έχει γίνει δεκτή και πρέπει να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο και να πιάσουν κανονική δουλειά.
Ή αυτό θα έχεις ή χαώδεις καταστάσεις σαν τη Μόρια.Το να τους πυροβολείς στα σύνορα δεν παίζει ακόμη.