στους μεγάλους σεισμούς βασίζεσαι στην πλαστιμότητα της κατασκευής για να αποσβέσεις τη σεισμική ενέργεια και προς θεού δεν πας να σχεδιάσεις ελαστικά. Ο μόνος τρόπος να έχει ελαστική απόκριση η κατασκευή είναι να εφαρμόσεις σεισμική μόνωση ή να βάλεις αποσβεστήρες.seismic έγραψε: 17 Οκτ 2021, 09:24Φίλε μου δεν διαφωνώ με αυτά που λες.Νταγκλης έγραψε: 17 Οκτ 2021, 00:31 Στο είχα ξαναπεί παλιότερα. Άλλαξε την επιχειρηματολογία σου. Αυτά που λες για ανατροπή τοιχώματος δεν ισχύουν στις σύγχρονες οικοδομές. Θα μπορούσες να πλασάρεις την προένταση ως μέθοδο θεμελίωσης σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει υπόγειο. Ίσως και σε περιοχές με χαλιά έδαφος ως οικονομικότερη εναλλακτική της κοιτοστρωσης.
Όλα αυτά ισχύουν.
Και πάκτωση υπάρχει, και μηχανισμοί που παίρνονται υπόψιν στο φάσμα σχεδιασμού ( έδαφος, απόσβεση, περίοδο ) και αποτρέπουν την καταστροφή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις. Ναι υπάρχουν.
Όμως όλα αυτά ισχύουν για μικρούς και μεσαίους σεισμούς.
Στους μεγάλους σεισμούς, με μεγαλύτερη επιτάχυνση από αυτή την επιτάχυνση σχεδιασμού και με μεγάλη διάρκεια υπάρχει πρόβλημα.
Εκεί επεμβαίνει η μέθοδος σχεδιασμού που σας λέω, γιατί βελτιώνει όλους μα όλους τους δείκτες του φάσματος σχεδιασμού.
Ξέρω και εγώ ότι δεν συγκρίνουμε άμεσα την πρωτογενή επιτάχυνση του σεισμού με τους συντελεστές σεισμικής επικινδυνότητας του κανονισμού (0.16g,0.24g, 0.36g). O Σχεδιασμός των κατασκευων γίνεται με το φασμα σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη, έδαφος ,απόσβεση, περίοδος της κατασκευής. Σχεδιάζεται πρωτογενώς σε βράχο με επιτάχυνση μίνιμουν 0.40g oταν ο συντελεστής ειναι 0.16g και 0.60g oταν ο ασυντέλεστης αντίστοιχα ειναι 0.24g. (απο τον τύπο του φάσματος Αgn=ag.S.n.2,50. Oπου S=1.00 στο βράχο και 1.20 σε εδάφη κατηγορίας Β κλπ. Το n απόσβεση που για το σκυρόδεμα προς το παρον λαμβάνεται 1.00. Ναι λοιπόν αντέχουν τα κτήρια αν έχουν σχεδιαστεί σωστά, πλάστιμα (κατα προτίμησή) και έχουν κάποια κανονικότητα (δύστρεπτα) και έχουν εφαρμοστεί σωστά οι μελέτες.
Όμως υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές. Οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%. Οι ασύμμετρες κατόψεις και τα μεγάλα ανοίγματα που απαιτούν όλο και περισσότερο οι αρχιτεκτονικές ανάγκες επιφέρουν αλλαγές στην συμπεριφορά της απόκρισης των κτιρίων στον σεισμό. Φυσικά υπάρχουν, σπάνια μεν, μεγαλύτερου μεγέθους σεισμικές διεγέρσεις από αυτές του σχεδιασμού. Μία κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια ή μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια. Δεν αντέχει όμως μεγάλη επιτάχυνση με μεγάλη διάρκεια. Δεν αντέχει καμία κατασκευή τον συντονισμό εδάφους κατασκευής.
Με την μέθοδό μου κανένα πρόβλημα ακόμα και στην μεγάλη επιτάχυνση με συντονισμό και διάρκεια, γιατί απλά ελέγχω την μετατόπιση σε κάθε κύκλο σεισμικής φόρτισης, χρησιμοποιώντας για να πετύχω αυτό μια μεγάλη εξωτερική δύναμη προερχόμενη από το έδαφος, χωρίς μάζα, η οποία εκτρέπει τις εντάσεις αδράνειας μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας την καταπόνηση των διατομών.
Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:37Εχεις εφαρμοσει και την αντισεισμικη σου πατεντα εκει?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:21Το βίντεο είναι από το Ios Palace Αν δεις στο βάθος είναι το Far out hotel ( Αυτό με το πολλά βόλτα ) Ιδιοκτήτες είναι τα πρώτα μου ξαδέλφια. Και το Ios Palace και το Far out hotel είναι παιδιά μου. Δες την περιστερεώνα στο βίντεο για να δεις τι σχεδιάζω με το μυστρί.Ασέβαστος έγραψε: 18 Οκτ 2021, 10:59
αν παρεδιδες εργο διαφορετικο απο το σχεδιο, η που δεν θα σε πληρωναν, η που θα σε εβαζαν να το γκρεμισεις και να το ξαναχτισεις.
λιγο κρατει στις χοντραδες, ειπαμε, να λεμε και καμμια μαλακια, αλλα υπαρχουν και ορια.
Καλά κρασιά. Σαν μάστορας εγώ ξεκινάω από εκεί που σταματούν οι άλλοι.
https://www.youtube.com/watch?v=Ymku2OuXmaQ
Και δευτερον τα ξαδελφια σου και τα παιδια σου με ξενοδοχεια φαινεται να εχουν χρηματα.
Δεν σε χρηματοδοτουν η να βαλουν λεφτα να γινουν μετοχοι στην εταιρεια που θες να κανεις?
Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:37Εχεις εφαρμοσει και την αντισεισμικη σου πατεντα εκει?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:21 Το βίντεο είναι από το Ios Palace Αν δεις στο βάθος είναι το Far out hotel ( Αυτό με το πολλά βόλτα ) Ιδιοκτήτες είναι τα πρώτα μου ξαδέλφια. Και το Ios Palace και το Far out hotel είναι παιδιά μου. Δες την περιστερεώνα στο βίντεο για να δεις τι σχεδιάζω με το μυστρί.
Καλά κρασιά. Σαν μάστορας εγώ ξεκινάω από εκεί που σταματούν οι άλλοι.
https://www.youtube.com/watch?v=Ymku2OuXmaQ
Και δευτερον τα ξαδελφια σου και τα παιδια σου με ξενοδοχεια φαινεται να εχουν χρηματα.
Δεν σε χρηματοδοτουν η να βαλουν λεφτα να γινουν μετοχοι στην εταιρεια που θες να κανεις?
Τώρα πας στα συστήματα δόμησης. 1) Αν η κατασκευή είναι άκαμπτη ( προκάτ ) εφαρμόζεις πλήρη προένταση + πάκτωση.Lord Brum έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43στους μεγάλους σεισμούς βασίζεσαι στην πλαστιμότητα της κατασκευής για να αποσβέσεις τη σεισμική ενέργεια και προς θεού δεν πας να σχεδιάσεις ελαστικά. Ο μόνος τρόπος να έχει ελαστική απόκριση η κατασκευή είναι να εφαρμόσεις σεισμική μόνωση ή να βάλεις αποσβεστήρες.seismic έγραψε: 17 Οκτ 2021, 09:24Φίλε μου δεν διαφωνώ με αυτά που λες.Νταγκλης έγραψε: 17 Οκτ 2021, 00:31 Στο είχα ξαναπεί παλιότερα. Άλλαξε την επιχειρηματολογία σου. Αυτά που λες για ανατροπή τοιχώματος δεν ισχύουν στις σύγχρονες οικοδομές. Θα μπορούσες να πλασάρεις την προένταση ως μέθοδο θεμελίωσης σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει υπόγειο. Ίσως και σε περιοχές με χαλιά έδαφος ως οικονομικότερη εναλλακτική της κοιτοστρωσης.
Όλα αυτά ισχύουν.
Και πάκτωση υπάρχει, και μηχανισμοί που παίρνονται υπόψιν στο φάσμα σχεδιασμού ( έδαφος, απόσβεση, περίοδο ) και αποτρέπουν την καταστροφή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις. Ναι υπάρχουν.
Στους μεγάλους σεισμούς, με μεγαλύτερη επιτάχυνση από αυτή την επιτάχυνση σχεδιασμού και με μεγάλη διάρκεια υπάρχει πρόβλημα.
Εκεί επεμβαίνει η μέθοδος σχεδιασμού που σας λέω, γιατί βελτιώνει όλους μα όλους τους δείκτες του φάσματος σχεδιασμού.
Ξέρω και εγώ ότι δεν συγκρίνουμε άμεσα την πρωτογενή επιτάχυνση του σεισμού με τους συντελεστές σεισμικής επικινδυνότητας του κανονισμού (0.16g,0.24g, 0.36g). O Σχεδιασμός των κατασκευων γίνεται με το φασμα σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη, έδαφος ,απόσβεση, περίοδος της κατασκευής. Σχεδιάζεται πρωτογενώς σε βράχο με επιτάχυνση μίνιμουν 0.40g oταν ο συντελεστής ειναι 0.16g και 0.60g oταν ο ασυντέλεστης αντίστοιχα ειναι 0.24g. (απο τον τύπο του φάσματος Αgn=ag.S.n.2,50. Oπου S=1.00 στο βράχο και 1.20 σε εδάφη κατηγορίας Β κλπ. Το n απόσβεση που για το σκυρόδεμα προς το παρον λαμβάνεται 1.00. Ναι λοιπόν αντέχουν τα κτήρια αν έχουν σχεδιαστεί σωστά, πλάστιμα (κατα προτίμησή) και έχουν κάποια κανονικότητα (δύστρεπτα) και έχουν εφαρμοστεί σωστά οι μελέτες.
Όμως υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές. Οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%. Οι ασύμμετρες κατόψεις και τα μεγάλα ανοίγματα που απαιτούν όλο και περισσότερο οι αρχιτεκτονικές ανάγκες επιφέρουν αλλαγές στην συμπεριφορά της απόκρισης των κτιρίων στον σεισμό. Φυσικά υπάρχουν, σπάνια μεν, μεγαλύτερου μεγέθους σεισμικές διεγέρσεις από αυτές του σχεδιασμού. Μία κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια ή μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια. Δεν αντέχει όμως μεγάλη επιτάχυνση με μεγάλη διάρκεια. Δεν αντέχει καμία κατασκευή τον συντονισμό εδάφους κατασκευής.
Με την μέθοδό μου κανένα πρόβλημα ακόμα και στην μεγάλη επιτάχυνση με συντονισμό και διάρκεια, γιατί απλά ελέγχω την μετατόπιση σε κάθε κύκλο σεισμικής φόρτισης, χρησιμοποιώντας για να πετύχω αυτό μια μεγάλη εξωτερική δύναμη προερχόμενη από το έδαφος, χωρίς μάζα, η οποία εκτρέπει τις εντάσεις αδράνειας μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας την καταπόνηση των διατομών.
Σε κάθε περίπτωσ αυτό που δεν θες η δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι ό,τι και να συνδέσεις με το έδαφος αυτό θα ταλαντωθεί όταν γίνει ο σεισμός. Αυξάνοντας τη δυσκαμψία αυξάνεις τις δυνάμεις που θα πάρει για δεδομένη μετακίνηση η κατασκευή, δεν τις μηδενίζεις, το αντίθετο. Δεν είναι στερεό σώμα το τοίχωμα εδραζόμενο σε έδαφος, ελαστικό είναι (μέχρι να πάθει βλάβες) πατκωμένο σε έδαφος.

Δεν ψάχνω για χρηματοδότη. Υπάρχουν εταιρείες που ενδιαφέρονται αλλά ζητούν διαφορετικές μελέτες Ελαστομερή μελέτη για ανεμογεννήτριες και μελέτη για προκάτ. Την μια την έχω και θα το δούμε σε λίγο και στην πράξη. Αυτό που μου λείπει είναι να βρω τις αντοχές του μηχανισμού στο έδαφος με πειράματα. Μετά κάνω ότι θέλω. Θα κάνω μερικά πειράματα όταν έχω το γεωτρύπανο που θα έρθει για την πρώτη κατασκευήGeorge_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:37
Εχεις εφαρμοσει και την αντισεισμικη σου πατεντα εκει?
Εσυ δεν εψαχνες στα φορα των μηχανικων μετοχους για την εταιρεια?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 12:08Δεν ψάχνω για χρηματοδότη. Υπάρχουν εταιρείες που ενδιαφέρονται αλλά ζητούν διαφορετικές μελέτες Ελαστομερή μελέτη για ανεμογεννήτριες και μελέτη για προκάτ. Την μια την έχω και θα το δούμε σε λίγο και στην πράξη. Αυτό που μου λείπει είναι να βρω τις αντοχές του μηχανισμού στο έδαφος με πειράματα. Μετά κάνω ότι θέλω. Θα κάνω μερικά πειράματα όταν έχω το γεωτρύπανο που θα έρθει για την πρώτη κατασκευήGeorge_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43 Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.
Παλιά έψαχνα και είχα και πολλές συναντήσεις με εταιρείες. Όμως όλες οι εταιρείες μου ζητούσαν προδιαγραφές του μηχανισμού σε διάφορα εδάφη και σε διαφορετικά βάθη για να ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν τον μηχανισμό μετά την στατική μελέτη. Οπότε είναι μονόδρομος τα πειράματα. Ο Καρύδης μου έχει κάνει μερικούς πίνακες για τον μηχανισμό και το έδαφος αλλά μένουν να γίνουν και τα πειράματα.George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 12:14Εσυ δεν εψαχνες στα φορα των μηχανικων μετοχους για την εταιρεια?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 12:08Δεν ψάχνω για χρηματοδότη. Υπάρχουν εταιρείες που ενδιαφέρονται αλλά ζητούν διαφορετικές μελέτες Ελαστομερή μελέτη για ανεμογεννήτριες και μελέτη για προκάτ. Την μια την έχω και θα το δούμε σε λίγο και στην πράξη. Αυτό που μου λείπει είναι να βρω τις αντοχές του μηχανισμού στο έδαφος με πειράματα. Μετά κάνω ότι θέλω. Θα κάνω μερικά πειράματα όταν έχω το γεωτρύπανο που θα έρθει για την πρώτη κατασκευήGeorge_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45
Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?
Ένας μοχλοβραχίονας με υπομόχλιο αστοχεί πάντα στην περιοχή του υπομοχλίου ( κρίσιμη περιοχή αστοχίας ) γιατί εκεί συγκεντρώνονται οι περισσότερες δυνάμειςLord Brum έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43στους μεγάλους σεισμούς βασίζεσαι στην πλαστιμότητα της κατασκευής για να αποσβέσεις τη σεισμική ενέργεια και προς θεού δεν πας να σχεδιάσεις ελαστικά. Ο μόνος τρόπος να έχει ελαστική απόκριση η κατασκευή είναι να εφαρμόσεις σεισμική μόνωση ή να βάλεις αποσβεστήρες.seismic έγραψε: 17 Οκτ 2021, 09:24Φίλε μου δεν διαφωνώ με αυτά που λες.Νταγκλης έγραψε: 17 Οκτ 2021, 00:31 Στο είχα ξαναπεί παλιότερα. Άλλαξε την επιχειρηματολογία σου. Αυτά που λες για ανατροπή τοιχώματος δεν ισχύουν στις σύγχρονες οικοδομές. Θα μπορούσες να πλασάρεις την προένταση ως μέθοδο θεμελίωσης σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει υπόγειο. Ίσως και σε περιοχές με χαλιά έδαφος ως οικονομικότερη εναλλακτική της κοιτοστρωσης.
Όλα αυτά ισχύουν.
Σε κάθε περίπτωσ αυτό που δεν θες η δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι ό,τι και να συνδέσεις με το έδαφος αυτό θα ταλαντωθεί όταν γίνει ο σεισμός. Αυξάνοντας τη δυσκαμψία αυξάνεις τις δυνάμεις που θα πάρει για δεδομένη μετακίνηση η κατασκευή, δεν τις μηδενίζεις, το αντίθετο. Δεν είναι στερεό σώμα το τοίχωμα εδραζόμενο σε έδαφος, ελαστικό είναι (μέχρι να πάθει βλάβες) πατκωμένο σε έδαφος.
Σιγά μην του δώσει σημασία ο Μυκονιατης,George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:37
Εχεις εφαρμοσει και την αντισεισμικη σου πατεντα εκει?
Ουτε οι ιδιοι οι συγγενεις του δεν τον στηριζουν. Φαντάσου.ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Οκτ 2021, 13:23Σιγά μην του δώσει σημασία ο Μυκονιατης,George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43 Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.
Έτσι είναι οι πλούσιοι.ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Οκτ 2021, 13:23Σιγά μην του δώσει σημασία ο Μυκονιατης,George_V έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:45Για ρωτα τους. Οικογένεια ειναι. Αμα δε στηριξουν ενα συγγενη με μια καλη υποτιθεται ιδεα που θα σωσει κοσμο ποιον θα στηριξουν?seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 11:43 Όπως είπες έχουν πολλά χρήματα Έχουν πολλά Far out ( hotel, camping, vilage, όλα Far out ) Όλα τα έχω κτίσει εγώ αλλά δεν δίνουν χρήματα. Δεν τους έχω ρωτήσει κιόλας. Μου αρέσει να βαδίζω μόνος μου.
Ήγγικεν η ώρα seismic...
Ρε ότι και να λέτε την αλήθεια θα την βγάλω στο εξωτερικό και θα σας έρθει εισαγόμενη.Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2021, 15:01Ήγγικεν η ώρα seismic...
...μετανόησε.
Αλλιώς σε βλέπω στην κόλαση να πακτώνεις τα καζάνια και ο Σατανιήλ να σε σουβλίζει επειδή δεν ακολούθησες τα σχέδια του Αστουρώθ...
Αυτός είναι ο διάβολος πολιτικός μηχανικός της Κόλασης...
Ο Θεός τι σου είπε όμως; Σου έδωσε το ΟΚ;seismic έγραψε: 18 Οκτ 2021, 15:19 Ρε ότι και να λέτε την αλήθεια θα την βγάλω στο εξωτερικό και θα σας έρθει εισαγόμενη.
Κανένας στον πλανήτη δεν μπορεί να τα βάλει μαζί μου. Αυτό το ξέρω γιατί έχω μιλήσει με τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο.
Ας γίνει ένα συνέδριο να τους βάλω όλους στην θέση τους.