foscilis έγραψε: 13 Οκτ 2021, 13:38
Κοίτα φίλε stavmanr, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε απλά του παραπονέθηκαν για το κρύο. Αν έσπρωχναν να μπούνε μέσα και αναγκαζόταν να τους πετάξει ή να φέρει την αστυνομία να τους βγάλει τότε ναι θα είχαμε κάτι παράνομο. Αν άρχιζαν να του λένε για το πληρεξούσιο των αντιπροσώπων και τον ψευτοϊό ναι θα είχαμε κάτι ψεκασμένο. Τέλος αν έλεγε "σα δε ντρέπονται να φέρονται έτσι" ναι θα είχαμε κράξιμο.
Φος, και μόνο ότι παραπονέθηκαν για το κρύο στον άνθρωπο αυτό είναι αστείο.
Δεν βγάζει αυτός τους νόμους του κράτους ή τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η διπλή επιλογή τους να μην εμβολιαστούν και να βγουν παρέα έξω για καφέ/φαγητό μία κρύα ώρα, είναι από μόνη της αστεία. Εκτός αν δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται και τί ισχύει.
Ως έχουν τα πράγματα έχουμε εκδήλωση χαιρεκακίας για το γεγονός ότι δεν ένιωθαν άνετα έξω καθώς και χρήση του επιθέτου "ψέκια" μόνο και μόνο επειδή ήταν ανεμβολίαστοι. Και όλα αυτά για πελάτες του.
Έχουμε ήδη 10 μήνες εμβολιασμών. Εκτός τραγικά εξαιρετικών περιπτώσεων, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι ιδεολογικά προσκείμενοι σε αυτό που αποκαλούν χαϊδευτικά "ψεκασμένοι". Τους ήρθε μήνυμα δις και τρις να εμβολιαστούν. Δεν το έκαναν. Άρα πρόκειται κατά βάση για συνειδητή επιλογή.
Μην χαϊδεύουμε αφτιά.
Εγώ έχοντας περάσει από Πορταριά στο παρελθόν και δει τι κόσμο μαζεύει και με την επιπρόσθετη πληροφορία ότι κάποιο άτομο από την παρέα γκρίνιαξε για το κρύο με 18 βαθμούς και 2 μποφόρ δυτικό αεράκι που είχε εκείνη την ώρα η Πορταριά, συμπεραίνω ότι δεν ήταν ψέκες αλλά ζευγάρια με νεαρές χαζογκόμενες που ξεκίνησαν μεσημέρι από την Αθήνα κι έφτασαν μόλις Πορταριά με το στομάχι κολλημένο στην πλάτη και άρχισαν να γκρινιάζουν στους γκόμενους επειδή κατουριόντουσαν επειδή έκανε κρύο επειδή τι ήρθαμε εδώ κλπ κλπ οπότε αν ήθελε να είναι σωστός έπρεπε να πει "κάτι κακογαμημένες", όχι "ψέκια". Αλλά τότε θα φαινόταν και τι πραγματικά τον ενόχλησε, ήτοι ότι κάθε ΠΣΚ βλέπει δεκάδες ζευγαράκια που στατιστικά σε πάνω από τα μισά η γυναίκα είναι >5/10 να περνάνε από το μαγαζί του για να φάνε αφού έχουν γαμηθεί ή πριν ξεκινήσει η υπόλοιπη βραδιά που θα καταλήξει να γαμιούνται και με αυτόν δε γαμιέται κανένας γιατί είναι σαν τον τύπο που αλλάζει πετσέτες στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής.
Δεν ξέρω ποιοι ήταν και γιατί ήταν.
Ξέρω ότι σε καιρό πανδημίας διαμαρτύρονται σε καταστηματάρχη ο οποίος απλά εφαρμόζει το νόμο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παρανομήσει για εκείνους. Είτε δεν γνωρίζουν καν τη νομοθεσία που αναπαράγεται σε όλα τα μέσα ΜΜΕ και διαδικτύου, είτε έχουν γραμμένο τον καταστηματάρχη ο οποίος κινδυνεύει με έμμεσο κλείσιμο σε περίπτωση που τους βάλει μέσα.
Όπως έχω γράψει, τα τραγελαφικά τα έχουμε ζήσει με το κάπνισμα ολόκληρες δεκαετίες.
Όπως επίσης έχω γράψει διαφωνώ καί με τον όρο "ψεκασμένοι".