Φυσικά και δεν ειναι φτιαγμένος για να κάθεται ο ανθρωπος, όπως δεν ειναι φτιαγμένος και για να δουλεύει (να ειναι δούλος δηλαδή) μονο και μονο για να επιβιώνει. Δεν ξερω για εσας, αλλά εγώ μια χαρά τρόπους έχω για να αντικαταστήσω τη "χαμένη μου εργασία" με ενα σωρό δραστηριότητες, ή ακόμα και με άλλου τυπου υποχρεώσεις, πέραν της δουλειάς.Green Dragon έγραψε: 11 Οκτ 2021, 18:26Το έχω προβλέψει εδώ και καιρό αλλά νομίζω είμαστε μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Το ανθρώπινο είδος θα περάσει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις του γιατί η εργασία είναι ενσωματωμένη στην βιολογία μας. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να κάθεται και αν δεν βρει τρόπο να αντικαταστήσει την 'χαμένη' εργασία με κάτι άλλο δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.taxalata xalasa έγραψε: 11 Οκτ 2021, 08:12η τεχνολογία έχει ξεπεράσει ήδη τα οικονομικοπολτικά συστήματα και κάποια στίγμη στο κοντινό μέλλον εκεί οδηγεί ο δρόμος με νέα κοινωνικά συστήματα που αντί να τσακωνόμαστε για το αν εκμεταλεύεται ο άνθρωπος τον άνθρωπο θα παίζουμε τάβλι και θα εκμεταλευόμαστε την τεχνολογία και τα ρομπότ από το να φυτεύουν από ένα κρεμμύδι μέχρι να κάνουμε υπερπλανητικά ταξίδια.
Σταδιακά εκεί πάμε.
Κατα τα λοιπά ναι, συμφωνώ οτι γενικα ειμαστε πάρα πολλά χρόνια πισω ακομα, ώσπου να επιτευχθεί αυτη η ιδεατη/ιδανική κοινωνία που περιγραφει ο taxalatas.