Fixer66 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 07:55Ααα καλά. Εγώ σκεφτόμουν κάτι σαν το Γούν Γούν απ' το game of thrones.
Καμια φορα υπηρχε αναμεσα τους και καποιος κοντα στο 2,50 οποτε στη λαικη φαντασια των κοντοπιθαρων τα 2,50 γινοντουσαν 4 και 5 μετρα.
.
Fixer66 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 07:55Ααα καλά. Εγώ σκεφτόμουν κάτι σαν το Γούν Γούν απ' το game of thrones.
Σα τους Ρωμαίους που τους κατάπιε ο Βεζούβιος. Ηταν γύρω στο 1,50 ο καθένας.Αρίστος έγραψε: 09 Οκτ 2021, 08:07
Καμια φορα υπηρχε αναμεσα τους και καποιος κοντα στο 2,50 οποτε στη λαικη φαντασια των κοντοπιθαρων τα 2,50 γινοντουσαν 4 και 5 μετρα.
.
Έχω βάλει τις φωτογραφίες πριν. Διάβασε το θέμα πριν γράψεις ό,τι σου κατέβει.
Ας υποθέσουμε ρε συ Αρίστο ότι ισχύει αυτό που λες
Ναι Δημήτρη, μια χαρά κατάλαβαJimmy81 έγραψε: 08 Οκτ 2021, 05:28Όχι δεν κατάλαβες. Και τις δύο φορές (1984, 1995) που πήραν οργανικά δείγματα αυτά βρέθηκαν παλιότερα από την εποχή του Χέοπα. Η τελευταία έρευνα που βάζω έχει πάρει τα αποτελέσματα των τιμών των δύο προηγούμενων μετρήσεων και με μια νέα μέθοδο καλιμπραρίσματος τα βρήκε πιο ταιριαστά με την ιστορική χρονολόγηση.Γκουερινο 4 έγραψε:Άρε δημητρακη, δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε
Σε λέω ότι η πυραμίδα χτίζοταν για αιώνες χωρίς να έχω ιδέα για τις χρονολογησεις που έγιναν. Και σίγουρα εμπλέκεται και ο χεοπας, πιθανότατα την τελείωσε.
Εσύ που γνωριζεις για τις χρονολογησεις, φέρνεις χρονολογησεις των υλικών που βρέθηκαν σε αυτήν που δείχνουν και τρεις αιώνες παλαιότερα του χεοπα και σύγχρονα του.
Και αντί να πεις πως τελικά έχω δίκιο και επιβεβαιώνεται αυτό από τις μετρήσεις, το φέρνεις αυτό σαν αντεπιχειρημα σε αυτά που λέω.
Παράνοια ρε φιλε
Για να ξέρεις και εσύ και οι υπόλοιποι που διαβάζουν, το υλικό που χρονολογείται με άνθρακα 14 καταστρέφεται,
Άρα δεν μετρησαν το ίδιο υλικό δυο φορές, μέτρησαν διαφορετικά υλικά και βρήκαν απόκλιση αιώνων
Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο μια πυραμίδα, ακόμα και τόσο μεγάλη όσο του Χέοπα να χτιζόταν για αιώνες. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο διάστημα.

Γκουερινο 4 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 12:00Ας υποθέσουμε ρε συ Αρίστο ότι ισχύει αυτό που λες
Μυθολογία για γίγαντες υπάρχει όμως και στην δυτική Ευρώπη
Οι κρο μανιον ποιους ονόμασαν γίγαντες, τους εαυτούς τους;
Ενδιαφέρον, ειδικά αυτά που λέει για τις πλημμύρες.Γκουερινο 4 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 12:21Εγώ θα βάλω και μια άλλη πηγή που λέει και κάτι άλλο για τις χρονολογησεις αυτές, την οποία βρήκα με αναζήτηση στα ελληνικά.
Δεν νομίζω ότι αρκεί αυτό για να προκύψει μια παράδοση. Θα έπρεπε οι Μουρεσάν να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και φυσικά η παράδοση θα ήταν τοπική.Αρίστος έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:22Πολλοι απο αυτους τους νεους λαους πολεμησαν και μεταξυ τους και οταν τυχαινε στην αντιπαλη παραταξη να βρισκεται ενας Σαμπονις η Μουρεσαν (τοτε ηταν και ψηλοτεροι) δημιουργουνταν απο στομα σε στομα η παραδοση για Γιγαντες.
Το "καρφί" το χρησιμοποίησα καταχρηστικά καθώς η χρονολογία δεν είναι ακριβώς 2588 πΧ αλλά πολύ κοντά. Στην πραγματικότητα με βάση αστρονομικά δεδομένα και αρχαίες αναφορές έχω βρει την ακριβή ημερομηνία που άρχισε η ανέγερση της πυραμίδας. Θα το αποκαλύψω στο επόμενο βιβλίο που θα γράψω.
Αρίστος έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:18 Το τσιμεντο μιας κολωνας εσωτερικου δωματιου της Πυραμιδας της Ινδονησιας χρονολογηθηκε σε αμερικανικο εργαστηριο μεταξυ του 11.000 π.Χ. και του 20.000 π.Χ.
.
Καβαλάρης έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:59 [
Δεν νομίζω ότι αρκεί αυτό για να προκύψει μια παράδοση. Θα έπρεπε οι Μουρεσάν να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και φυσικά η παράδοση θα ήταν τοπική.Αρίστος έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:22Πολλοι απο αυτους τους νεους λαους πολεμησαν και μεταξυ τους και οταν τυχαινε στην αντιπαλη παραταξη να βρισκεται ενας Σαμπονις η Μουρεσαν (τοτε ηταν και ψηλοτεροι) δημιουργουνταν απο στομα σε στομα η παραδοση για Γιγαντες.
Τόσο ψηλοί άνθρωποι υπήρξαν και υπάρχουν φυσικά. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κανέναν Μουρεσάν.