Μα στην συγκεκριμένη περίπτωση, η υστερία αφορά στην εναγωνιώδη προσπάθεια απόδειξης ότι τα εμβόλια είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό και στην αντίστοιχη φοβία που δημιουργούν, ακόμη και σε ανθρώπους που θεωρούν ως καταπίεση και κατάφωρη παραβίση των δικαιωμάτων τους ακόμη και τα στοιχείωδη ανώδυνα μέτρα προφύλαξης.hellegennes έγραψε: 09 Οκτ 2021, 00:41Εγώ πάντα έπαιρνα προφυλάξεις. Τα χέρια μου γεμίζουν πληγές από το αντισηπτικό κάθε χειμώνα, πάντα προσπαθώ να κρατάω αποστάσεις, είμαι πολύ σχολαστικός με την υγιεινή και έχω κάνει και παλιότερα νήμα με γενικές οδηγίες για αποφυγή μετάδοσης παθογόνων.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Οκτ 2021, 00:21 Αν πίστευε ότι δεν τρέχει τίποτα, δεν θα έπαιρνε προφυλάξεις, όπως κι εσύ άλλωστε
Δεν είναι μόνο για να μην κολλήσω εγώ αλλά και για να μην κολλήσω κάποιον άλλον.
Φυσικά τώρα τα μέτρα είναι πιο αυστηρά, αλλά ειδικά το μέτρο της απόστασης είναι κάτι που θα ήθελα να ισχύει πάντα. Γενικά απεχθάνομαι το να έρχεται ο άλλος δίπλα μου να μου μιλήσει. Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν χωρίς κανέναν λόγο, λες και θέλουν να σου πούνε μυστικό ή φοβούνται μην δεν τους ακούσεις.
Παίρνω έξτρα προφυλάξεις; Ναι. Απολυμαίνω πιο συχνά στο μαγαζί και φροντίζω να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στον κόσμο, όχι όμως γιατί ανησυχώ για τον εαυτό μου αλλά για τον κόσμο που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και μπαίνει στο μαγαζί μου.
Στον προσωπικό μου χώρο και για τον εαυτό μου δεν κατέφυγα ποτέ στην υστερία να απολυμαίνω όλο μου το σπίτι, τα ψώνια, να βγάζω τα ρούχα μου με το μπαίνω, λες και είναι ποτισμένα με ραδιενεργά υλικά, καθώς και τις υπόλοιπες υπερβολές.
Κι αυτό παρότι μου την δίνει ακόμη και το απλό συνάχι. Αλλά δεν θα πάθω υστερία για έναν ιό μ' αυτό το επίπεδο επικινδυνότητας.
Ή στη χειρότερη, κρατούν οι ίδιοι τις αποστάσεις και περιμένουν πότε θα λειτουργήσει η ανοσία της αγέλης από τους άλλους.
Αν στους ανεμβολίαστους υπήρχε ένας σχετικά δομημένος πυρήνας ανθρώπων με τις χ ή ψ ενστάσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, το πράγμα θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά. Αυτό δηλαδή που γίνεται σε ´ολα τα ιατρικά ντιμπέιτ. Εδώ όμως πρόκειται για έναν αχταρμά όπου εκτός από τους επιστήμονες που έχουν τη χ ή ψ θέση, μπαίνουν στο παιχνίδι πολιτικά, θρησκευτικά και φιλοσοφικά θέματα, που καταλήγουν σε θούριους για τη λεφτεριά τύπου "του ΕΛΛΗΝΑ το ντιενέι ράπιντ δεν υποφέρει" από μανούλες του φουμπού και αίγαγρους του κάμπου.