Καλά και μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του ήσουν ο πρώτος που το αγόρασε; Εγώ θυμάμαι ότι η πρώτη μου επαφή από τον χώρο του ανεξήγητου ήταν στο λύκειο όταν δανείστηκα από τον παππού μου το βιβλίο του Ντένεκεν "Σπορά στο διάστημα".Λοξίας έγραψε: 06 Οκτ 2021, 17:12Αρίστος έγραψε: 06 Οκτ 2021, 17:02 Aυτα που υποθετω οτι λεει ο τυπος για τα μεγαλιθικα (γιατι να του δωσω κλικ αποκλειεται) αλλα και τον αντιλογο τους, τον κοντρα αντιλογο αλλα και την απαντηση στον κοντρα αντιλογο τα ξερω εδω και 30 χρονια.
.
Τον υποτιθέμενο Mayas αστροναύτη, τον είχε αναφέρει/δημοσιεύσει ο Νταίνικεν στο "Αναμνήσεις από το Μέλλον", κάπου το 1971.
Άρα, εγώ τα ξέρω εδώ και 50 χρόνια...![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπήρξαν Γίγαντες;
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Re: Υπήρξαν Γίγαντες;
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Γκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 16:38Εδώ όμως μιλάμε για ξυλεια ως οικοδομικό υλικό που μέσα σε λίγα χρόνια αχρηστευεταιΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2021, 22:26Γκουερινο 4 έγραψε: 06 Οκτ 2021, 14:26 Εγώ καταλαβαίνω τους αιγυπτιολογους που ο κάθε παπάρας έχει γράψει και ένα βιβλίο ή έχει γυρίσει και ένα βίντεο για να πει το μακρύ του και το κοντό του για τις πυραμίδες.
Αυτοί πρέπει πάση θυσία να εμμεινουν στην αρχική τους θεώρηση ότι η πυραμίδα χτίστηκε στην βασιλεία του χεοπα.
Όμως ρε φίλε εφόσον την χρονολογεις με τα ίδια τα υλικά κατασκευής της και την βρίσκεις τρεις αιώνες παλαιότερη, δεν προβληματιζεσαι τι μπορεί να έγινε που ένα έργο που αποδίδεται στον χεοπα αποδεικνυεται τελικά ότι άρχισε πολύ νωρίτερα;
Τι τις θελετε τις μαλακιες για χρησιμοποίηση παλαιοτερης ξυλιας;
Σε χαζούς απευθύνεστε;
.
Στο χωριό έχω μια καστανιά κομμένη 100 χρόνια πρίν.....
Μού είπαν οι χωριανοί ότι όσο παλιώνει το ξύλο σκληραίνει.....
Ισως γιαυτό να χρησιμοποιούσαν παλιότερη ξυλεία.....
.
Δεν μιλαμε για γκλιτσες ,έπιπλα κτλ
.
Το συμπέρασμα που έβγαλες μάλλον δείχνει και το πώς σκέφτεσαι.....
Είπα κομμένη καστανιά.....Δέντρο εννοείται.....όχι σαν τη γκλίτσα σου.....
Επειδή μάλλον είσαι καί ψιλοάσχετος από οικοδομικά.....
δεν θάχεις παρατηρήσει ότι στά παλιά πέτρινα έβαζαν πολλοί μαστόροι σενάζια ξύλινα.....
ΑΙΩΝΕΣ και ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ κρατάει το ξύλο όταν είναι πακτωμένο ή σε ξηρό κλίμα ή λαδωμένο όπως οι εικόνες.....
Πολλοί μαστόροι έκαναν και Περιμετρικά σενάζια.....
Τώρα θυμήθηκα καί το αρχαιότερο ολόκληρο ΞΥΛΙΝΟ πλοίο Βίκινγκς που βρήκαν.....μέσα στή θάλασσα ...
Του Δισπηλιού ξύλινη δεν ήταν ;;; .που τη βρήκανε ;;;
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 07 Οκτ 2021, 19:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Αγόρι μου δεν έχουμε την ίδια ηλικία...Σπύρος έγραψε: 07 Οκτ 2021, 17:20Καλά και μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του ήσουν ο πρώτος που το αγόρασε; Εγώ θυμάμαι ότι η πρώτη μου επαφή από τον χώρο του ανεξήγητου ήταν στο λύκειο όταν δανείστηκα από τον παππού μου το βιβλίο του Ντένεκεν "Σπορά στο διάστημα".Λοξίας έγραψε: 06 Οκτ 2021, 17:12Αρίστος έγραψε: 06 Οκτ 2021, 17:02 Aυτα που υποθετω οτι λεει ο τυπος για τα μεγαλιθικα (γιατι να του δωσω κλικ αποκλειεται) αλλα και τον αντιλογο τους, τον κοντρα αντιλογο αλλα και την απαντηση στον κοντρα αντιλογο τα ξερω εδω και 30 χρονια.
.
Τον υποτιθέμενο Mayas αστροναύτη, τον είχε αναφέρει/δημοσιεύσει ο Νταίνικεν στο "Αναμνήσεις από το Μέλλον", κάπου το 1971.
Το "Αναμνήσεις από το Μέλλον", είναι η Ελληνική μετάφραση τίτλου του βιβλίου "Chariots of the Gods", που εκδόθηκε το 1968, ενώ στην Ελλάδα το 1971.
Άντε να σου βάλω μια φωτό από το βιβλίο που αγόρασα το 1971, εκδόσεις Ηριδανός.

Κοίτα πότε είναι το copyright.
Εκδόθηκε το 1971 και ναι, ήμουν από τους πρώτους που το αγόρασαν...
-
Γκουερινο 4
- Phorum.gr user: Gouerino
Ξεπερνάω το άσχετος από οικοδομικά, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε και σε λέω ότι απάντησες μόνος σου.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:14Γκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 16:38Εδώ όμως μιλάμε για ξυλεια ως οικοδομικό υλικό που μέσα σε λίγα χρόνια αχρηστευεταιΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 06 Οκτ 2021, 22:26
.
Στο χωριό έχω μια καστανιά κομμένη 100 χρόνια πρίν.....
Μού είπαν οι χωριανοί ότι όσο παλιώνει το ξύλο σκληραίνει.....
Ισως γιαυτό να χρησιμοποιούσαν παλιότερη ξυλεία.....
.
.
Το συμπέρασμα που έβγαλες μάλλον δείχνει και το πώς σκέφτεσαι.....![]()
δεν θάχεις παρατηρήσει ότι στά παλιά πέτρινα έβαζαν πολλοί μαστόροι σενάζια ξύλινα.....
ΑΙΩΝΕΣ και ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ κρατάει το ξύλο όταν είναι πακτωμένο ή σε ξηρό κλίμα ή λαδωμένο όπως οι εικόνες.....
Τώρα θυμήθηκα καί το αρχαιότερο ολόκληρο ΞΥΛΙΝΟ πλοίο Βίκινγκς που βρήκαν.....μέσα στή θάλασσα ...... ανω της ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ.....
![]()
.
Πραγματι το παρακάτω ξύλινο σεναζι, ή σιναζι που λέμε στις οικοδομές

Μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια
Όταν όμως το συγκεκριμένο ξύλο, το αφαιρέσεις από εκεί και αρχίσεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια σε οικοδομικές εργασίες, είτε για καλουπωμα είτε ως μοχλό που το χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, σε πέντε δέκα μέρες θα είναι μόνο για το τζάκι.
Όχι άλλο χρειαστείς μην διστασεις
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γκουερινο 4 την 07 Οκτ 2021, 19:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν διαφωνώ...Befaios έγραψε: 07 Οκτ 2021, 14:14 Μα πρόσεξε το θέμα είναι να βρεθούν κάποιες αποδείξεις και αλήθειες μέσα από την συζήτηση.
Ήδη μάθαμε πολλά σε αυτό το νήμα που δεν ξέραμε, εγώ τουλάχιστον.
Μπορεί το βασικό θέμα να είναι ακόμα ανοιχτό αλλά ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για ανθρώπους που μπορεί να μην συμφωνούν αλλά ξέρουν να συζητούν.
Επίσης κάτι τέτοια θέματα σε κάνουν να ψάχνεις, να κάνεις έρευνα και αυτό το ταξίδι είναι αρκετά ευχάριστο και δημιουργικό.
Αλλά ένα τέτοιο ταξίδι, δεν γίνεται να τραβήξει μακριά, όταν εσύ θέλεις να ακολουθήσετε άλλη ρότα από αυτήν που θέλουν οι άλλοι!
Πως θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν εσύ θα λες πως τις πυραμίδες τις έχτισαν οι γίγαντες και οι άλλοι θα λένε όχι;
Δεν νομίζω, αλλά δεν ξεκαθαρίζει την θέση του και αυτό μπερδεύει.ksk έγραψε: 07 Οκτ 2021, 15:41Μήπως μας τρολλαρει;Λοξίας έγραψε: 07 Οκτ 2021, 13:34Έχω μια πρόταση...Befaios έγραψε: 07 Οκτ 2021, 13:01 Μήπως ρε παιδιά μετά την κατασκευή των πυραμίδων στη Γκίζα οι γίγαντες τα έπαιξαν και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους;![]()
Μπορεί να πέθαναν και πολλοί εκείνη την περιόδο και μετά δεν είχαν «μηχανές» να κατασκευάσουν.
Εσύ πιστεύεις πως οι γίγαντες έχτισαν τις πυραμίδες...
![]()
τα ξυλινα σιναζια μετα απο 100 -200 χρονια αν ειναι απο καλη ξυλεια πχ μουρια κανουν μονο για ντουγιες σε κανα σκαφος μπουζουκιουΓκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:38Ξεπερνάω το άσχετος από οικοδομικά, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε και σε λέω ότι απάντησες μόνος σου.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:14Γκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 16:38
Εδώ όμως μιλάμε για ξυλεια ως οικοδομικό υλικό που μέσα σε λίγα χρόνια αχρηστευεται
.
Τώρα θυμήθηκα καί το αρχαιότερο ολόκληρο ΞΥΛΙΝΟ πλοίο Βίκινγκς που βρήκαν.....μέσα στή θάλασσα ...... ανω της ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ.....
![]()
.
Όταν όμως το συγκεκριμένο ξύλο, το αφαιρέσεις από εκεί και αρχίσεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια σε οικοδομικές εργασίες, είτε για καλουπωμα είτε ως μοχλό που το χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, σε πέντε δέκα χρόνια θα είναι μόνο για το τζάκι.
για εργασιες οικοδομικες ουτε για αστειο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 07 Οκτ 2021, 19:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Γκουερινο 4
Εγώ το 1971 γαμουσα γαιδαρο στην ανηφόραΛοξίας έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:20Αγόρι μου δεν έχουμε την ίδια ηλικία...Σπύρος έγραψε: 07 Οκτ 2021, 17:20Καλά και μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του ήσουν ο πρώτος που το αγόρασε; Εγώ θυμάμαι ότι η πρώτη μου επαφή από τον χώρο του ανεξήγητου ήταν στο λύκειο όταν δανείστηκα από τον παππού μου το βιβλίο του Ντένεκεν "Σπορά στο διάστημα".Λοξίας έγραψε: 06 Οκτ 2021, 17:12
![]()
Το "Αναμνήσεις από το Μέλλον", είναι η Ελληνική μετάφραση τίτλου του βιβλίου "Chariots of the Gods", που εκδόθηκε το 1968, ενώ στην Ελλάδα το 1971.
Άντε να σου βάλω μια φωτό από το βιβλίο που αγόρασα το 1971, εκδόσεις Ηριδανός.
Κοίτα πότε είναι το copyright.
Εκδόθηκε το 1971 και ναι, ήμουν από τους πρώτους που το αγόρασαν...![]()
Μωρή μουυστόγρια, εγώ τα βιβλία τα διάβαζα αφού πρώτα είχα ξεμπερδέψει 2-3 γαϊδάρες στην ανηφοριά...
-
Γκουερινο 4
Εσένα ήταν γαιδαρες τα θέλανεΛοξίας έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:47Μωρή μουυστόγρια, εγώ τα βιβλία τα διάβαζα αφού πρώτα είχα ξεμπερδέψει 2-3 γαϊδάρες στην ανηφοριά...![]()
Εμένα ο δικός μου όλο μη δεν θέλω και κάτι τέτοια ήτανε
Αγις έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:43τα ξυλινα σιναζια μετα απο 100 -200 χρονια αν ειναι απο καλη ξυλεια πχ μουρια κανουν μονο για ντουγιες σε κανα σκαφος μπουζουκιουΓκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:38Ξεπερνάω το άσχετος από οικοδομικά, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε και σε λέω ότι απάντησες μόνος σου.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Οκτ 2021, 19:14
.
![]()
.
Όταν όμως το συγκεκριμένο ξύλο, το αφαιρέσεις από εκεί και αρχίσεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια σε οικοδομικές εργασίες, είτε για καλουπωμα είτε ως μοχλό που το χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, σε πέντε δέκα χρόνια θα είναι μόνο για το τζάκι.
για εργασιες οικοδομικες ουτε για αστειο
.
Εχω δόγες βαρελιού απο βελανιδιά και πουρνάρι 100 χρονώνε καί δεν τις τρυπάει πρόκα λαίμαι.....
Εδώ λαίμαι βρήκανε πλοίο στο βυθό ανω της χιλιετίας.....καί Πινακίδες Δισπηλιού δεν ξέρω πόσες χιλιετίες.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Γκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 16:31Μακάριοι οι διαβαζοντες γκουερινο και αριστο σε αυτό το νημαBefaios έγραψε: 07 Οκτ 2021, 14:14 Μα πρόσεξε το θέμα είναι να βρεθούν κάποιες αποδείξεις και αλήθειες μέσα από την συζήτηση.
Μπορεί το βασικό θέμα να είναι ακόμα ανοιχτό αλλά ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για ανθρώπους που μπορεί να μην συμφωνούν αλλά ξέρουν να συζητούν.
Επίσης κάτι τέτοια θέματα σε κάνουν να ψάχνεις, να κάνεις έρευνα και αυτό το ταξίδι είναι αρκετά ευχάριστο και δημιουργικό.
Αντίθετα εκείνον τον καβλιαρη τον τζιμη τον διαβάζεις και παθαίνεις κατάθλιψη
Όλο για ατυχησασες πυραμίδες γράφει, που στην σειρά όλες από κάτι ψόφησαν
Σε λίγο θανοιξει και κανένα νήμα με τον τίτλο πυραμιδοκτονια κατά το γυναικοκτονια.
Αν δεν ηταν ο Τζιμης με το παραγωγικο γραψιμο του το νημα με το ζορι θα εφτανε τις 40 σελιδες. Σε σχεση με κατι αλλους που μπηκαν να πουλησουν πνευμα και ειρωνια ο Τζιμης ειδε φως, του αρεσε, μπηκε, εγραψε μισο βιβλιο εδω μεσα και πιστευω πως περασε καλα μαζι μας.
.
-
Γκουερινο 4
Εννοείται ρε συ, πλάκα κάνω.Αρίστος έγραψε: 07 Οκτ 2021, 20:16Γκουερινο 4 έγραψε: 07 Οκτ 2021, 16:31Μακάριοι οι διαβαζοντες γκουερινο και αριστο σε αυτό το νημαBefaios έγραψε: 07 Οκτ 2021, 14:14 Μα πρόσεξε το θέμα είναι να βρεθούν κάποιες αποδείξεις και αλήθειες μέσα από την συζήτηση.
Αντίθετα εκείνον τον καβλιαρη τον τζιμη τον διαβάζεις και παθαίνεις κατάθλιψη
Όλο για ατυχησασες πυραμίδες γράφει, που στην σειρά όλες από κάτι ψόφησαν
Σε λίγο θανοιξει και κανένα νήμα με τον τίτλο πυραμιδοκτονια κατά το γυναικοκτονια.
Αν δεν ηταν ο Τζιμης με το παραγωγικο γραψιμο του το νημα με το ζορι θα εφτανε τις 40 σελιδες. Σε σχεση με κατι αλλους που μπηκαν να πουλησουν πνευμα και ειρωνια ο Τζιμης ειδε φως, του αρεσε, μπηκε, εγραψε μισο βιβλιο εδω μεσα και πιστευω πως περασε καλα μαζι μας.
.
Ο Δημήτρης είναι ωραίος, αλλά αρρωστακι με την επίσημη αποψη
Αλλά ο άτιμος όλο πέντε το πρωί γράφει εδώ και χρόνια
Τι στον πουτσο, Ο τερλεγκας είναι;
Δεν ξεκαθαρίζω τι; Από την στιγμή που τοποθετούμε σε όλα τα θέματα όπως το ποιοι νομίζω ότι το έχτισαν και πότε, δεν αφήνω κάτι αξεκαθάριστο.Λοξίας έγραψε:
Δεν νομίζω, αλλά δεν ξεκαθαρίζει την θέση του και αυτό μπερδεύει.
Όσο για το ξύλο όπως φάινεται στη Κνωσσό υπάρχουν ξύλινα σενάζια, δεν ξέρω αν έβαλε το χεράκι του ο Έβανς αλλά αν δεν το έβαλε διατηρούνται εδώ και 3000 χρόνια.
Όμως ποτέ δεν χρησιμοποιείς παλιό ξύλο για εργασία και πόσο μάλλον σε τέτοιους ογκόλιθους να μετακινήσεις.
-
Γκουερινο 4
Ότι βλέπεις στην Κνωσσό σχεδόν, είναι έργο του ΈβανςBefaios έγραψε: 07 Οκτ 2021, 20:26Δεν ξεκαθαρίζω τι; Από την στιγμή που τοποθετούμε σε όλα τα θέματα όπως το ποιοι νομίζω ότι το έχτισαν και πότε, δεν αφήνω κάτι αξεκαθάριστο.Λοξίας έγραψε:
Δεν νομίζω, αλλά δεν ξεκαθαρίζει την θέση του και αυτό μπερδεύει.
Όσο για το ξύλο όπως φάινεται στη Κνωσσό υπάρχουν ξύλινα σενάζια, δεν ξέρω αν έβαλε το χεράκι του ο Έβανς αλλά αν δεν το έβαλε διατηρούνται εδώ και 3000 χρόνια.
Όμως ποτέ δεν χρησιμοποιείς παλιό ξύλο για εργασία και πόσο μάλλον σε τέτοιους ογκόλιθους να μετακινήσεις.
Στο ακρωτήρι στην Σαντορίνη όμως υπάρχουν ξύλινα σενάζια που διατηρηθηκαν επειδή ήταν καλυμμένα πιθανότατα από λάβα.