Πτολεμαίος έγραψε: 05 Οκτ 2021, 09:41
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2021, 06:36
Πτολεμαίος έγραψε: 04 Οκτ 2021, 20:57
Ποιος τους χεζει τους θανάτους;
Ο κορωνοιός δεν πρόκειται να με σκοτώσει ούτως ή άλλως. Αν χάσω όσφρηση-γεύση όμως την πουτσισα.
Εγώ δεν ξέρω κανέναν να έχασε γεύση και όσφρηση πάνω από μερικές μέρες, κυρίως τις ημέρες των συμπτωμάτων, όσο ο ιός ήταν ενεργός δηλαδή. Τελείως απίθανο να παραμείνει για λίγο καιρό παραπάνω δεν είναι, κάποιοι χάνουν γεύση και όσφρηση σε κάθε λοίμωξη, από γρίπη ως απλό συνάχι. Αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά σπάνιο και φυσικά δεν κρατάει για πάντα. Ούτε εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι σε άλλες λοιμώξεις.
Άλλο για όσο είναι ενεργός ο ιός.
Εδώ μιλάμε για 5 και 6 μήνες μετά.
2 συνάδελφοι για την ώρα. 28 και 31 χρόνων. Και δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον κορωνοιό και τίποτα σπουδαίο για τους μη ευπαθείς.
Φυσικά και εμφανίζεται σε μεγαλύτερη συχνότητα από άλλες λοιμώξεις. Έχω ακούσει κι άλλα τέτοια περιστατικά στα οποία έλεγα "μπαα μαλακιες θα λένε".
Κι όμως.
Εγώ τα ακούω μεν, αλλά κρατάω μικρό καλάθι, γιατί ακούω τόσο drama καθημερινά που τείνω να μην πιστεύω τίποτα. Ο ένας δεν μπορεί να κουβαλήσει και καλά 2 κιλά ψώνια, γιατί τα γόνατά του και δεν συμμαζεύεται αλλά μια χαρά πηγαινοέρχεται όλην την ημέρα για καφέδες και πίπες, η άλλη δεν μπορεί να πάρει ανάσα, ο τρίτος έτσι, η τέταρτη γιουβέτσι. Όλοι έχουν κάτι σούπερ δραματικό, γιατί είμαστε μίζερος και υποχόνδριος λαός και μας αρέσει η γκρίνια. Επίσης παίζουν πόντοι συμπάθειας. Αν ερχόσουν μια μέρα στο μαγαζί, θα πίστευες ότι όλοι είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Δεν μιλάω τώρα για κωρονιασμένους, μιλάω γενικά.
Δηλαδή μην είσαι σίγουρος ότι δεν υπερβάλλουν γιατί θέλουν να λένε ότι κάτι συμβαίνει στην ζωή τους. Να έχουν μειωμένη αντίληψη όσφρησης και γεύσης το τρώω, αλλά να μην έχουν καθόλου για μήνες είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά του Μπρους Γουίλις.