!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα μπορουσε η Ελλαδα να προσαρτησει την Βορεια Ηπειρο το 1945? Γιατι δεν το εκανε?

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Θα μπορουσε η Ελλαδα να προσαρτησει την Βορεια Ηπειρο το 1945? Γιατι δεν το εκανε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

Τα δωδεκανησα τα τσιμπησαμε σαν ανταμοιβη για την συμμετοχη μας στον Β ΠΠ. Εγινε καμια σοβαρη προσπαθεια να προσαρτησουμε την Βορεια Ηπειρο? Γιατι δεν απεδωσε?
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Θα μπορουσε η Ελλαδα να προσαρτησει την Βορεια Ηπειρο το 1945? Γιατι δεν το εκανε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Στρακαστρουκας έγραψε: 29 Απρ 2021, 02:34 Τα δωδεκανησα τα τσιμπησαμε σαν ανταμοιβη για την συμμετοχη μας στον Β ΠΠ. Εγινε καμια σοβαρη προσπαθεια να προσαρτησουμε την Βορεια Ηπειρο? Γιατι δεν απεδωσε?
Η Ήπειρος ήταν ανταρτοκρατούμενη, οι δε Σκόμπυ-Βαν Φλητ δεν είχαν σκοπό να επέμβουν λόγω Γιάλτας.
Στον ΟΗΕ βγήκε ψήφισμα να υπάρχει ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων και για ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αλβανία, αλλά ο Χότζα δεν επέτρεψε να προσγειωθεί καν το αεροπλάνο με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ, ούτε δέχτηκε την ανθρωπιστική βοήθεια.
Στο ψήφισμα για προσάρτηση από την Ελλάδα δεν έλεγε. Ο Έλληνας εκπρόσωπος υποστήριζε να βγει, αλλά δεν βγήκε.
Νομίζω ότι κάτι έλεγε για αυτοδιάθεση της Βορείου Ηπείρου αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ότι και να έλεγε το ψήφισμα ο Χότζα το αγνόησε ενώ επέμβαση του Ελληνικού στρατού δεν μπορούσε να γίνει, εκτός που δεν είχαμε
στρατό.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Re: Θα μπορουσε η Ελλαδα να προσαρτησει την Βορεια Ηπειρο το 1945? Γιατι δεν το εκανε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Εγώ το έχω ξαναπεί , χωρίς τον κομμουνισμό τα σύνορα του Ελληνικού κράτους θα έφταναν από το Δυρράχιο έως την Θεοδοσιούπολη , αλλά ...
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 30 Απρ 2021, 21:21 Εγώ το έχω ξαναπεί , χωρίς τον κομμουνισμό τα σύνορα του Ελληνικού κράτους θα έφταναν από το Δυρράχιο έως την Θεοδοσιούπολη , αλλά ...
Αυτο το καρκινωμα,αυτα τα κατσιβελα μας τα στερησαν ολα...
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

γιατί είχαμε προβλήματα με κομμουνιστές, Όχι μόνο το 45, 80 χρόνια τώρα έιστε βασικό πρόβλημα για την χώρα
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 »

Το 1945 οι Σύμμαχοι επέτρεπαν στον ελληνικό στρατό να ελέγχει την Ρώμη σαν αντίποινα για την ιταλική κατοχή αλλά ο Γεώργιος Παπανδρέου αρνήθηκε να στείλει στρατιώτες στην Ιταλία με την δικαιολογία ότι δεν ήθελε να αμαυρωθούν οι ελληνοϊταλικες σχέσεις.

Πιστεύω ότι απλά είχε επίγνωση ότι τα σιχάματα που λέγονται κομμουνιστές σκόπευαν να κάνουν συμμοριτοπόλεμο...
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00 Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”