Ήταν οργανικές θέσεις ΙΔΑΧ με ειδικότητα ΥΕ καθαρίστριας οπότε σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο μιλάμε για περίπου 12000 ευρώ κόστος το χρόνο (ανά άτομο) που μπορεί να είναι συν πλην καναδυο χιλιάρικα αναλόγως η προϋπηρεσία και ο αριθμός παιδιών. Βέβαια επειδή όλες αυτές δούλευαν ήδη όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2013) και προ ενιαίου μισθολογίου, στην πράξη πρέπει να στοίχιζαν τουλάχιστον 15.000 το χρόνο, είχαν βγει και πίνακες τότε που μερικές από αυτές κατέληγαν με διάφορα επιδόματα προϋπηρεσίες κλπ να παίρνουν 1800 το μήνα. Γιατί νομίζεις έκατσαν ένα χρόνο έξω από το ΥΠΟΙΚ; Επειδή τις έκαιγε η ανάγκη για δουλειά και δεν έβρισκαν... να πλένουν σκάλες; Δεν ξέρουμε βέβαια ποια ακριβώς κτίρια καθάριζαν αλλά ξέρουμε ότι καθάριζαν μόνο ΔΟΥ (Εφορίες) και ήταν 400 άτομα και δε νομίζω να έχουμε 400 ΔΟΥ. Δε θα εκπλαγώ καθόλου αν οι πιο πολλές δεν πάταγαν ποτέ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Προφανώς υπάρχουν και αληθινές καθαρίστριες στο Δημόσιο, αλλά γενικά ήταν απλά μια ειδικότητα πασπαρτού με την οποία τρούπωνες σε δημόσιες υπηρεσίες και δήμους χωρίς το παραμικρό τυπικό προσόν και με ελάχιστες υποχρεώσεις.Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Οκτ 2021, 10:23Επειδή δεν έχω μπακάλικο, για δώσε στοιχεία. Θέλω το κόστος τους, τις συμβάσεις που προσελήφθησαν, τα κτήρια που καθάριζαν και ό,τι άλλο έχεις. Από αερολογίες και μπακάλικα μαθηματικά χορτάσαμε.Juno έγραψε: 04 Οκτ 2021, 10:17Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά όχι με το υπογραμμισμένο. Αν προσλάβει το κράτος υπαλλήλους καθαριότητας, θα του έρχονται φθηνότερα μόνον στην αρχή.Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Οκτ 2021, 21:26 Η πλάκα είναι ότι και στη σύμβαση για την καθαριότητα του τραμ από ιδιωτικό συνεργείο το κράτος πληρώνει λίγο πάνω από τα 3.000 το μήνα για κάθε εργαζόμενο. Το ιδιωτικό συνεργείο παίζει να δίνει 500 + ασφαλιστικές εισφορές το άτομο και τα υπόλοιπα τσεπούλα. Αν το κράτος προσλάμβανε υπαλλήλους καθαριότητας θα του ερχόταν φθηνότερα. Αλλά είπαμε, ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι γεμάτος από κρατικοδίαιτους κηφήνες που θέλουν μικρότερο κράτος...
Θυμάσαι τις τεμπέλες που ήθελαν να απολύσουν και κόντεψε να καεί η Αθήνα; Τότε που έβγαιναν οι καλλιτέχνες με γάντια καθαριότητας για να τις υποστηρίξουν;
Λοιπόν, τις λέω τεμπέλες γιατί μια απλή διαίρεση των τετραγωνικών των χωρών που καθάριζαν δια του αριθμού των τεμπελων, έβγαζε τον αριθμό 75!!!
Μάλιστα! Η κάθε κυριούλα έπρεπε να καθαρίζει 75 τετραγωνικά μέτρα (πάτωμα και ξεσκόνισμα γιατί τα τζάμια τα κάνει άλλο συνεργείο) για ένα οκτάωρο! Δουλειά μισής ώρας!
Χώρια οι αναρρωτικές και οι απεργίες!
Εγώ πάντως έχω ξαναπεί ότι το 2014 στη ΔΟΥ Παλλήνης όπου ήμουν για δουλειά, ήταν η πρώτη φορά που είδα άτομο να καθαρίζει, από το 2001 που κάθε λίγες εβδομάδες τύχαινε να βρεθώ εκεί για κάτι. Φυσικά ήταν από τα ιδιωτικά συνεργεία που είχαν αντικαταστήσει τις λαϊκές αγωνίστριες.