!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Maspoli έγραψε: 02 Οκτ 2021, 11:18
Chainis έγραψε: 02 Οκτ 2021, 10:58
foscilis έγραψε: 02 Οκτ 2021, 10:55 Πάντως μόλις διάβασα έναν γαλάζιο μαλακα στο Τουίτερ να πανηγυρίζει επειδή ο στρατός μας θα κερδίσει πολεμική εμπειρία στη Σαχάρα.
Εγώ διαβάζω χρόνια τώρα άλλους μαλάκες που γράφουν πόση πολεμική εμπειρία αποκτούν οι Τούρκοι κυνηγώντας ξυπόλυτους Κούρδους στα βουνά.
Εσύ ή το παιδί σου θα πάει για απόκτηση εμπειρίας στη Σαχάρα;
Ούτε εγώ ούτε το παιδί μου είμαστε στρατιωτικοί.
Αν ήμουν εγώ προσωπικά θα πήγαινα.
Δεν μπορεί να ζητάς σε μια συμφωνία να σε βοηθήσει ο σύμμαχος στο Καστελόριζο η την Κύπρο κι όταν σου ζητήσει αυτός βοήθεια να σφυριζεις αδιάφορα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

foscilis έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:09 Εγώ αν ο γιος μου σκοτωθεί σε κανένα Μάλι σας το λέω θα πάρω απλά ένα όπλο και θα γαζωσω παιδιά νεοδημοκρατων στην τύχη.

Γιατί ξέρω κι όλας ότι αυτοί οι βρωμοπουστηδες θα έχουν βάλει βύσμα ο δικός τους να είναι ΓΕΕΘΑ, ούτε καν διανοουνται στ'αληθεια τα "θα πάμε να πολεμήσουμε".
Μην αγχώνεσαι, θα στείλει τα παιδιά του ο ταλαίπωρας.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Mitharadir έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:08 και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να τρέχει να φάει την άμμο της Σαχάρας για λογαριασμό των Γάλλων.Ουτε γιατί να τρέχει να φυλάξει την Ρευνιον απέναντι στην Μαδαγασκάρη αν π.χ η Μαδαγασκάρη κάνει πόλεμο με την Γαλλία.
[img]https://i.postimg.cc/rwNVyD9V/IMG- ... .jpg[/img]
για να τρεξει και ο Γαλλος να φυλαξει τα ψαρια του Αιγαιου αν π.χ η Τουρκια κανει πολεμο με την Ελλαδα.

Το αυτο ισχυει και με το ΝΑΤΟ, θες να φυγουμε και απο το ΝΑΤΟ;
να μοιρασουμε λουλουδια στους στρατιωτες;

καλη ιδεα, να το προτεινουμε στα επομενα καλλιστεια
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Jimmy81 έγραψε: 02 Οκτ 2021, 04:06 Εγώ έχω την υποψία ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συμφωνία αλλά για λόγους τακτικής θα την καταψηφίσει. Δηλαδή για να μην χάσει μέρος από το πιο ένθερμο αριστερό κοινό του. Έχει ήδη ψηφίσει άλλες δύο συμφωνίες που έφερε η ΝΔ σε εθνικά θέματα (Ραφάλ, ΑΟΖ με Ιταλία) και μία ακόμα μάλλον θα πήγαινε πολύ. Συνεπώς αναδεικνύει τα πιο "τρωτά" σημεία της συμφωνίας και τα επισημαίνει ως δικαιολογία όπως γίνεται συχνά από τις αντιπολιτεύσεις σε σημαντικές, δημοφιλείς συμφωνίες με άλλα κράτη (π.χ. στις Πρέσπες η αντιπολίτευση πάτησε στα πιο "τρωτά" σημεία της γλώσσας και της ιθαγένειας). Έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα περάσει οπότε η γραμμή ήταν να δείξει ότι θέλει να στηρίξει μια συνεργασία με τη Γαλλία αλλά δεν μπορεί τη συγκεκριμένη λόγω ανεπαρκών άρθρων της συμφωνίας.
Βασικα με βάση την Συμφωνία αυτήν αν η Γαλλία απειληθεί π.χ στη Ρευνιον που βρίσκεται απέναντι από την Μαδαγασκάρη ή αν απειληθεί από την Βραζιλία που βρίσκεται απέναντι στην Γαλλικη Γουιάνα ή αν απειληθεί κάποιο άλλο υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας ας πούμε από την Γουατεμάλα κτλ η Ελλάδα πρέπει να τρέχει να βοηθήσει την Γαλλία αλλά δεν γίνεται αλλιώς: πάντα σε κάθε συμφωνία θα δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι.Απλα έχωντας υπόψιν ανάλογες συμφωνίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα που παρέσυραν την Ελλάδα σε ένα κάρο στρατιωτικές περιπέτειες είμαι σχετικά επιφυλακτικός.Απο την άλλη κάθε συμφωνία έχει τα ρίσκα της.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

talaipwros έγραψε: 02 Οκτ 2021, 11:44
Maspoli έγραψε: 02 Οκτ 2021, 11:32
talaipwros έγραψε: 02 Οκτ 2021, 11:29 μια φορα που η αριστερα να μην λειτουργησε προδοτικα για την Ελλαδα υπαρχει;
Εσύ ή κάποιο παιδί σου θα πάει στη Σαχάρα να πολεμήσει;
Πολεμησαμε στα νοσοκομεία, αν μας φωναξει η πατριδα θα πολεμήσουμε και στο Μαλι.

μια φορα που η αριστερα να μην λειτουργησε προδοτικα για την Ελλαδα υπαρχει;
Περιέργως ΌΛΕΣ οι εθνικές καταστροφές έγιναν επί δεξιών κυβερνήσεων.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

talaipwros έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:12
Mitharadir έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:08 και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να τρέχει να φάει την άμμο της Σαχάρας για λογαριασμό των Γάλλων.Ουτε γιατί να τρέχει να φυλάξει την Ρευνιον απέναντι στην Μαδαγασκάρη αν π.χ η Μαδαγασκάρη κάνει πόλεμο με την Γαλλία.
για να τρεξει και ο Γαλλος να φυλαξει τα ψαρια του Αιγαιου αν π.χ η Τουρκια κανει πολεμο με την Ελλαδα.

Το αυτο ισχυει και με το ΝΑΤΟ, θες να φυγουμε και απο το ΝΑΤΟ;
να μοιρασουμε λουλουδια στους στρατιωτες;

καλη ιδεα, να το προτεινουμε στα επομενα καλλιστεια
Είμαι σχετικά επιφυλακτικός σε τέτοιες υποχρεώσεις διότι θυμάμαι ότι ανάλογες δεσμεύσεις έχει αναλάβει ιστορικά η Ελλάδα σε συμφωνίες που έκανε με τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα αφενός να μην βοηθάται αποτελεσματικά απέναντι στην Τουρκία και αφετέρου να τρέχει πίσω από κάθε επέμβαση που ήθελαν να κάνουν οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο.Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι αμέσως μετά το τέλος της εποχής Ερντογάν (που με βάση τους αναλυτές και τις δημοσκοπήσεις ακόμα και φιλοερντογανικων ΜΜΕ έχει διορία το πολύ μέχρι τις εκλογές του 2023) η Γαλλία δεν θα χτίσει καλύτερες σχέσεις με την νέα Τουρκική κυβέρνηση;

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και ρίσκα που πρέπει να πάρει κάποιος αν θέλει συμφωνίες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Chainis έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:10
Maspoli έγραψε: 02 Οκτ 2021, 11:18
Chainis έγραψε: 02 Οκτ 2021, 10:58

Εγώ διαβάζω χρόνια τώρα άλλους μαλάκες που γράφουν πόση πολεμική εμπειρία αποκτούν οι Τούρκοι κυνηγώντας ξυπόλυτους Κούρδους στα βουνά.
Εσύ ή το παιδί σου θα πάει για απόκτηση εμπειρίας στη Σαχάρα;
Ούτε εγώ ούτε το παιδί μου είμαστε στρατιωτικοί.
Αν ήμουν εγώ προσωπικά θα πήγαινα.
Δεν μπορεί να ζητάς σε μια συμφωνία να σε βοηθήσει ο σύμμαχος στο Καστελόριζο η την Κύπρο κι όταν σου ζητήσει αυτός βοήθεια να σφυριζεις αδιάφορα.
Είσαι με τα καλά σου ρε ηλίθιε;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δηλαδή πρέπει υποχρεωτικά κάθε τριάντα χρόνια να γαμάτε τη χώρα εσείς οι πατριωτε επειδή δε μπορείτε να γαμησετε τις γυναίκες σας; Ετσι πάει κουραδομυαλοι κωλογεροι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 02 Οκτ 2021, 12:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Mitharadir έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:12 Απλα έχωντας υπόψιν ανάλογες συμφωνίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα που παρέσυραν την Ελλάδα σε ένα κάρο στρατιωτικές περιπέτειες είμαι σχετικά επιφυλακτικός
Ποιές περιπέτειες;
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Ουτε να εξοπλισουν την χωρα προλαβαν, ουτε να κανουν αμυντικες συμφωνιες.
Το μονο που προλαβαν ηταν να μας πηδηξουν στους φορους.
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

Να προειδοποιησουμε τους συντρόφους, πριν διαβάσουν την παρακάτω πληροφορία, να απομακρύνουν τα παιδιά από την οθόνη.

Οι θέσεις των στρατιωτικών για αποστολές στο εξωτερικό, θεωρούνται βυσματικες γιατί είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις για λίγες θεσεις που γινεται σκοτωμος, σχεδόν. Μην ανησυχείτε, σύντροφοι, κανένας δεν πάει υποχρεωτικά.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
Άβαταρ μέλους
foscilis

Mitharadir έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:12
Jimmy81 έγραψε: 02 Οκτ 2021, 04:06 Εγώ έχω την υποψία ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συμφωνία αλλά για λόγους τακτικής θα την καταψηφίσει. Δηλαδή για να μην χάσει μέρος από το πιο ένθερμο αριστερό κοινό του. Έχει ήδη ψηφίσει άλλες δύο συμφωνίες που έφερε η ΝΔ σε εθνικά θέματα (Ραφάλ, ΑΟΖ με Ιταλία) και μία ακόμα μάλλον θα πήγαινε πολύ. Συνεπώς αναδεικνύει τα πιο "τρωτά" σημεία της συμφωνίας και τα επισημαίνει ως δικαιολογία όπως γίνεται συχνά από τις αντιπολιτεύσεις σε σημαντικές, δημοφιλείς συμφωνίες με άλλα κράτη (π.χ. στις Πρέσπες η αντιπολίτευση πάτησε στα πιο "τρωτά" σημεία της γλώσσας και της ιθαγένειας). Έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα περάσει οπότε η γραμμή ήταν να δείξει ότι θέλει να στηρίξει μια συνεργασία με τη Γαλλία αλλά δεν μπορεί τη συγκεκριμένη λόγω ανεπαρκών άρθρων της συμφωνίας.
Βασικα με βάση την Συμφωνία αυτήν αν η Γαλλία απειληθεί π.χ στη Ρευνιον που βρίσκεται απέναντι από την Μαδαγασκάρη ή αν απειληθεί από την Βραζιλία που βρίσκεται απέναντι στην Γαλλικη Γουιάνα ή αν απειληθεί κάποιο άλλο υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας ας πούμε από την Γουατεμάλα κτλ η Ελλάδα πρέπει να τρέχει να βοηθήσει την Γαλλία αλλά δεν γίνεται αλλιώς: πάντα σε κάθε συμφωνία θα δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι.Απλα έχωντας υπόψιν ανάλογες συμφωνίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα που παρέσυραν την Ελλάδα σε ένα κάρο στρατιωτικές περιπέτειες είμαι σχετικά επιφυλακτικός.Απο την άλλη κάθε συμφωνία έχει τα ρίσκα της.

Κι εγώ έτσι διαβάζω τη συμφωνία αλλά εδώ έχουμε τους μπαρμπάδες να χαίρονται άμα πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ που δεν είναι ούτε γαλλική επικρατεια ούτε τίποτα και η σύρραξη είναι ενεργή αντί υποθετική όπως η οποια σύρραξη με Τουρκία.

Έτσι να σου ξύνουν την πληγή τι σαπροφυτα εκφράζει η κυβέρνηση.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Σέρπικο έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:19 Να προειδοποιησουμε τους συντρόφους, πριν διαβάσουν την παρακάτω πληροφορία, να απομακρύνουν τα παιδιά από την οθόνη.

Οι θέσεις των στρατιωτικών για αποστολές στο εξωτερικό, θεωρούνται βυσματικες γιατί είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις για λίγες θεσεις που γινεται σκοτωμος, σχεδόν. Μην ανησυχείτε, σύντροφοι, κανένας δεν πάει υποχρεωτικά.
Βέβαια κάπου εδώ να πούμε πως οι ελληνικές αποστολές ως τώρα ήταν βοηθητικές και δεν έριξαν ούτε μισή σφαίρα.
Οι μπουχεσες πήγαιναν εκ του ασφαλούς για να βγάλουν φράγκα.
Αν είναι να παρυν Ρίσκο , θα δούμε πόσοι στρατιωτικοί Θ δηλώσουν.
Εδώ ο άλλος ο κακομοιρης φοβάται το εμβόλιο, Στον πόλεμο θα παει;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:28
Σέρπικο έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:19 Να προειδοποιησουμε τους συντρόφους, πριν διαβάσουν την παρακάτω πληροφορία, να απομακρύνουν τα παιδιά από την οθόνη.

Βέβαια κάπου εδώ να πούμε πως οι ελληνικές αποστολές ως τώρα ήταν βοηθητικές και δεν έριξαν ούτε μισή σφαίρα.
Οι μπουχεσες πήγαιναν εκ του ασφαλούς για να βγάλουν φράγκα.
Αν είναι να παρυν Ρίσκο , θα δούμε πόσοι στρατιωτικοί Θ δηλώσουν.
Εδώ ο άλλος ο κακομοιρης φοβάται το εμβόλιο, Στον πόλεμο θα παει;
Εχεις την εντύπωση ότι θα πούνε του ΕΤΑτζη ότι θα πάει στο Μαλι και εκτός του διπλού μισθού και βάλε, θα έχει και πολεμική εμπειρία και θα πει όχι;
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
Άβαταρ μέλους
foscilis

panos291 έγραψε: 02 Οκτ 2021, 12:18 Ουτε να εξοπλισουν την χωρα προλαβαν, ουτε να κανουν αμυντικες συμφωνιες.
Το μονο που προλαβαν ηταν να μας πηδηξουν στους φορους.
Εσύ μας έχεις πρήξει δυο χρόνια τώρα κάθε που μπαίνει οδηγία να παίζει χαμηλά η μουσική γιατί διώχνει τουρίστες και ταυτόχρονα πανηγυρίζεις έχοντας καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης κανόνισε να ξεκινήσουμε να πολεμάμε όλο το τρομοκρατικό Ισλάμ και σε αντάλλαγμα να πληρώσουμε κάτι δισεκατομμύρια φόρους για φρεγάτες.

Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο βαθιά στο DNA του πατριώτη είναι να αντιμετωπίζει τα λεγόμενα εθνικά θέματα, την υποτιθέμενη ειδικότητά του σα να βλέπει μπάλα στην τηλεόραση (σαν μια σύγκρουση δηλαδή στην οποία έχεις διαλέξει πλευρά και την υποστηρίζεις με φανατισμό, αλλά πρώτον δεν έχεις αληθινά την παραμικρή ιδέα πώς παίζεται σωστά και δεύτερον αυτοί που παίζουν είναι εντελώς τρίτα άτομα),
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”