Έβαλα την φράση: «Μontana megaliths» και πραγματικά σε αυτό το βίντεο στο 1:40 μας δείχνει κάτι που για την λογική μου υπήρχαν γίγαντες γιατί ενώ είναι λίθινο και απεριποίητο, συγχρόνως είναι τεράστιοι οι λίθοι.
https://youtu.be/Tzk1wyhDQd4?t=100
Τώρα ο Jimmy81 παει να μας τρελάνει.
Jimmy δεν χρειάζεται να πάμε μέσω Λαμίας για τον προορισμό μας.
Η βάση του ναού του Δία στο Μπααλμπέκ θα μπορούσε να είναι από προγενέστερη κατασκευή.
Το ότι βρέθηκε ρωμαϊκή κόλονα κάτω από τη μεγαλιθική βάση του ναού θέλω να το δω πως ακριβώς είναι γιατί δεν έχω εικόνα.
Οπότε δείξε φωτογραφία σε παρακαλώ.
Το πιο λογικό που θα μπορούσαν να κάνουν πάντως οι Ρωμαίοι θα ήταν να κόψουν τους μεγάλιθους σε μικρότερα κομμάτια που θα ήταν διαχειρίσιμα.
Jimmy81 έγραψε:
Σε όλες τις αιγυπτιακές πυραμίδες αναφέρομαι. Στη Μεγάλη Πυραμίδα βρέθηκε η σαρκοφάγος στο βασιλικό θάλαμο.
Μην αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια ο θάλαμος αυτός πρώτον δεν έχει καν ιερογλυφικά.
Μετά δεν έχει μέσα μούμια κάτι που κανένας τυμβωρύχος δεν κλέβει, ως γνωστόν όλα τα έκλεβαν εκτός από τις μούμιες οι οποίες δεν είχαν αξία για αυτούς.
Όντως πάντως η κατασκευή μοιάζει με σαρκοφάγο, αλλά όπως έχω γράψει είναι εμφανές ότι η πυραμίδα έχει μεγάλα κενά στο κάτω μέρος της που δεν έχουν ερευνηθεί επίσημα τουλάχιστον.
Ακόμα και τάφοι να ήταν αυτοί, δεν σημαίνει ότι όλο το κατασκεύασμα που είναι ασύλληπτου όγκου εξυπηρετούσε μόνο μια απλή ματαιόδοξη επιθυμία.
Jimmy81 έγραψε:
Οι αρχιτέκτονές τους θα έπαιρναν μέτρα ελαχιστοποίησης ανακριβειών και θα έλεγχαν κάθε επίπεδο εξονυχιστικά.
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
Όσα μέτρα ελαχιστοποίησης ανακριβειών πήραν και για τους σορούς από χώμα σε όλες τις άλλες απόπειρες που έγιναν.
Jimmy81 έγραψε:
Όλος ο υλικός πολιτισμός που υπάρχει στα συμπλέγματά των τριών πυραμίδων (κεραμική, εργαλεία, επιγραφές, ναοί κλπ) είναι χαρακτηριστικός του Παλαιού Βασιλείου και της 4ης Δυναστείας. Υπάρχουν ειδικοί για κάθε τομέα (π.χ. της κεραμικής) που γνωρίζουν καλά αυτούς τους διαχωρισμούς.
Εδώ δεν έχει καθόλου ιερογλυφικά κανένας θάλαμος με τους σαρκοφάγους πως λες ότι σχετίζεται με τα υπόλοιπα αιγυπτιακά;
Ας μην κάνουμε υποκριτικά ότι δεν υπάρχει θέμα, γιατί οι πυραμίδες είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα μυστήριο.