sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 02:46
Ελάτε να συζητήσουμε όμορφα για το μέλλον μας.
Όλα θα πάνε καλά.Spoiler
ST48410, Yochanan, Πασιφάη θα έβαζα και άλλους αλλά καλά είμαστε για αρχή, υπάρχει λόγος, πάντα.

sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 02:46
Ελάτε να συζητήσουμε όμορφα για το μέλλον μας.
Όλα θα πάνε καλά.Spoiler
ST48410, Yochanan, Πασιφάη θα έβαζα και άλλους αλλά καλά είμαστε για αρχή, υπάρχει λόγος, πάντα.

Το βίντεο και η συζήτηση κατά προέκταση πάνω σε αυτό το θέμα που θίγει αναδύει με νέο πρωτόγνωρο τρόπο διάφορα ερωτήματα, ένα από αυτά είναι το "τι πάει να πει δημιουργικότητα(;)". Στην πραγματικότητα δεν του μαθαίνεις κανέναν ορισμό ούτε οι αλγόριθμοι προσπαθούν να προσομοίωσουν συναισθήματα, αυτά τα κάνουμε εμείς οι άνθρωποι. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να τα εξηγούμε ένα ένα αυτά τα πράγματα να μην έχουμε παρεξηγήσεις.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2021, 11:42 Καταρχάς, δεν μπορείς να διδάξεις στον υπολογιστή να είναι δημιουργικός. Μπορείς να του μάθεις μόνο τον ορισμό. Ο άνθρωπος έχει συναισθήματα, ο υπολογιστής μόνο τα προσομοιώνει. Ο άνθρωπος έχει ψυχή που από μέσα της ξεβράζει απωθημένα, θυμό, χαρά, λύπη. Ο υπολογιστής δεν θα ήξερε να τα μιμηθεί ακόμα κι αν τον χτυπούσες με ένα τούβλο. Ο υπολογιστής είναι άψυχος.
Ειμαι σίγουρος ότι γράφονται ήδη τραγούδια από κομπιούτερ μα για να κάνει τέχνη η τεχνητή νουμοσύνη; Άραξε μάγκα. Φάε μια μπανάνα.
Ναι, αυτά προς το παρόν, η Πασιφάη του μέλλοντος πιθανότατα να μην μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά όμως.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:09 Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνη η τεχνολογική προσθήκη οργάνων σε μια μελωδία, αλλά το άκουσμα σε πραγματικό χρόνο, από ορχήστρα ή μπάντα, είναι ανώτερης κλάσης. Ας πούμε αν δεν ακούσω τον Manzarek στα πλήκτρα, τον Krieger στην κιθάρα, ή τον Densmore στα ντράμς, συν την ψυχεδελική φωνάρα του Τζιμάκου μου ατόφια, ε, ρε παιδί μου κάπως μου'ρχεται.![]()
Δεν είναι αυτός ο σκοπός όμως άκι, είναι κάτι πολύ πολύ πολύ περισσότερο από αυτό, απλά σε αυτό νήμα ξεκινάμε εξετάζοντας ορισμένες εφαρμογές της τν στην μουσική, κάτι κατ' εξοχήν ανθρώπινο, ή μήπως όχι;akirav έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:13 ναι , οκ
φτιαχνουμε κατι σαν τους Νιρβανα, σαν τους Μπιτλς κτλ
Μπιγκ Ντιλ
Μπιγκ ντιλ είναι, αλλά δεν είναι χιουτζ. Θα ειναι χιουτζ αν η ΤΝ βγάλει τους επόμενους νιρβάνα.akirav έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:13 ναι , οκ
φτιαχνουμε κατι σαν τους Νιρβανα, σαν τους Μπιτλς κτλ
Μπιγκ Ντιλ
αυτό που λέω είναι,βλέπω το ai και βάζω δίπλα 3 πανάρχαια βρώμικα ακόρντα και κερδίζουν
Συμφωνώ. Και ειλικρινά θα είναι λυπηρό. Για νέους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να αντιληφθούν την εμπειρική διαφορά, διότι δεν θα υπάρχει συγκριτικό μέγεθος στον αντίποδα.sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:15Ναι, αυτά προς το παρόν, η Πασιφάη του μέλλοντος πιθανότατα να μην μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά όμως.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:09 Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνη η τεχνολογική προσθήκη οργάνων σε μια μελωδία, αλλά το άκουσμα σε πραγματικό χρόνο, από ορχήστρα ή μπάντα, είναι ανώτερης κλάσης. Ας πούμε αν δεν ακούσω τον Manzarek στα πλήκτρα, τον Krieger στην κιθάρα, ή τον Densmore στα ντράμς, συν την ψυχεδελική φωνάρα του Τζιμάκου μου ατόφια, ε, ρε παιδί μου κάπως μου'ρχεται.![]()
sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:15Ναι, αυτά προς το παρόν, η Πασιφάη του μέλλοντος πιθανότατα να μην μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά όμως.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:09 Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνη η τεχνολογική προσθήκη οργάνων σε μια μελωδία, αλλά το άκουσμα σε πραγματικό χρόνο, από ορχήστρα ή μπάντα, είναι ανώτερης κλάσης. Ας πούμε αν δεν ακούσω τον Manzarek στα πλήκτρα, τον Krieger στην κιθάρα, ή τον Densmore στα ντράμς, συν την ψυχεδελική φωνάρα του Τζιμάκου μου ατόφια, ε, ρε παιδί μου κάπως μου'ρχεται.![]()
Αρχικά μάλλον ναι, συμφωνώ, ότι κάτι τέτοιο θα κάνει - συμβεί, εδώ όμως φαίνεται ότι θα πάει πιο βαθιά η φασούλα, δεν βρίσκω λόγο να μείνουμε σε αυτό.omg kai 3 lol έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:29sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:15Ναι, αυτά προς το παρόν, η Πασιφάη του μέλλοντος πιθανότατα να μην μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά όμως.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:09 Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνη η τεχνολογική προσθήκη οργάνων σε μια μελωδία, αλλά το άκουσμα σε πραγματικό χρόνο, από ορχήστρα ή μπάντα, είναι ανώτερης κλάσης. Ας πούμε αν δεν ακούσω τον Manzarek στα πλήκτρα, τον Krieger στην κιθάρα, ή τον Densmore στα ντράμς, συν την ψυχεδελική φωνάρα του Τζιμάκου μου ατόφια, ε, ρε παιδί μου κάπως μου'ρχεται.![]()
η μουσικη και η τεχνη γενικοτερα εξελισσεται βασει των ανθρωπινων βιωματων και συναισθηματων πχ. βλεπε jazz, rock, ρεμπετικα κλπ.
η μουσικη βασει του AI στη καλυτερη μαλλον θα δημιουργει περισσοτερο "εθιστικη" μουσικη οπως ο αλγοριθμος του youtube ωστε να βλεπεις παρεμφερη βιντεακια της αρεσκειας σου και να μη ξεκολλας
Ειλικρινά δεν ξέρω - έχω αποφασίσει ακόμη αν κάτι τέτοιο θα είναι λυπηρό για τους ανθρώπους.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:26Συμφωνώ. Και ειλικρινά θα είναι λυπηρό. Για νέους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να αντιληφθούν την εμπειρική διαφορά, διότι δεν θα υπάρχει συγκριτικό μέγεθος στον αντίποδα.sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:15Ναι, αυτά προς το παρόν, η Πασιφάη του μέλλοντος πιθανότατα να μην μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά όμως.Πασιφάη έγραψε: 23 Σεπ 2021, 12:09 Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνη η τεχνολογική προσθήκη οργάνων σε μια μελωδία, αλλά το άκουσμα σε πραγματικό χρόνο, από ορχήστρα ή μπάντα, είναι ανώτερης κλάσης. Ας πούμε αν δεν ακούσω τον Manzarek στα πλήκτρα, τον Krieger στην κιθάρα, ή τον Densmore στα ντράμς, συν την ψυχεδελική φωνάρα του Τζιμάκου μου ατόφια, ε, ρε παιδί μου κάπως μου'ρχεται.![]()
Να βάλεις άλλον και όχι τον δικό μου. /Ντεβ/ουράντομ είστε εσείς και φαίνεστε.sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2021, 11:14Ο τίτλος είναι ένας ράντομ τίτλος νήματος του πχώρουμ, έτσι, για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος.
Εσένα σε έχει ευκολάκι, χαμπάρι δε θα πάρεις.