Χριστέ μου, είπε και κάτι σωστό η Γενιά.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 22:33 Χωρίς προτεσταντισμό θα ήσασταν προβιομηχανική κοινωνία ρε βοσκοί
Σημεία και τέρατα.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Χριστέ μου, είπε και κάτι σωστό η Γενιά.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 22:33 Χωρίς προτεσταντισμό θα ήσασταν προβιομηχανική κοινωνία ρε βοσκοί
Γιατί;Καραμελίτσα έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 22:26 Άμα έχει ζήσει τέτοια εμπειρία και τη χρησιμοποιεί για να βγάλει λεφτά, πρέπει να ναι πολύ αναίσθητο γομάρι.
Ε ρε άμοιρε Μπαζούμπα, τι άλλο σου έμελλε ν' ακούσεις εδώ μέσαΟΥΤΙΣ έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 22:27
Είναι κάτι Πεντηκοστιανοί που κάνουν πολύ δραστήριο προσηλυτισμό. Γενικά, οι περισσότερες Προτεσταντικές ομολογίες είναι πολύ επιθετικές και ο σύγχρονος χριστιανικός φονταμενταλισμός πηγάζει από αυτές.
Απομόνωση από τον Θεό σημαίνει ότι ο Διάβολος κάνει ό,τι θέλει μαζί σου. Κάτι που προσπαθεί να κάνει και στη ζωή, αλλά δεν το πετυχαίνει εφ' όσον προσεύχεσαι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 21:53Πολύ πιθανό. Ο Θεός την έφτιαξε εμπνευσμένος από της αμερικανικές φυλακές, απλά με δαίμονες αντί για μαύρους.Μπίστης έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 21:50 Πολλοι κάπως έτσι περιγράφουν την κόλαση.
Φυσικά και τον πιστεύω
Καλά, στην Ορθοδοξία η κόλαση δεν είναι απλά η απομόνωση από το Θεό;
πως πως, αλλά μετά την μεγάλη μάχη της αποκαλύψεως κτλ.nowhere έγραψε: 16 Σεπ 2021, 07:38 έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να ωριμάσει κάποια μέρα o θεός,να καταλάβει ότι είναι μαλακία κοτζάμ υπερόν να παιζει με τα ανθρωπάκια στην αιωνιότητα και να κλείσει το σύμπαν?
σωστο κι αυτο.1451 έγραψε: 12 Αύγ 2021, 13:47
Δεν καταλαβαίνω αυτήν την ξενομανία, στην Ελλάδα δεν έχουμε κολασμένους δηλαδή;
Εγώ θέλω να πάω στη κόλαση για να τιμωρήσω εκεί όσους δεν θα προλάβω να τιμωρήσω εδώ.
Και μετά να βρω τον σατανά και να τον δείρω.
και να καταντησουμε παλι φιλοξενουμενοι στο ελευθερο;nowhere έγραψε: 16 Σεπ 2021, 07:38 έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να ωριμάσει κάποια μέρα o θεός,να καταλάβει ότι είναι μαλακία κοτζάμ υπερόν να παιζει με τα ανθρωπάκια στην αιωνιότητα και να κλείσει το σύμπαν?
Γιατί τι έκανες;
Δλδ άμα πάω μ.Παρασκευή να κατεβάσω μια παλιοπρατνα στα κάρβουνα και πάω μ.σαββατο να εξομολογηθώ δεν θα σβηστεί το αμάρτημα?BigChiefWahoo έγραψε: 10 Ιούλ 2021, 00:43GoBack έγραψε: 10 Ιούλ 2021, 00:42Δεν μηδενιζουν ολα αυτα μετα απο μια εξομολογηση;lonelyrider έγραψε: 10 Ιούλ 2021, 00:32 Η κόλαση είναι τόπος βασανιστηρίων δίχως τέλος.
Απλά έχει επίπεδα.
Όσο περισσότερο αμάρτησες και κατέστρεψες τον εαυτό σου, τους συνανθρώπους σου και τη φύση, σε τόσο βαθύτερο επίπεδο της κολάσεως θα πας όπου τα πράματα ζορίζουν ακόμα περισσότερο.![]()
και οι καθολικοί τα ίδια δε πιστεύουν; ο Δάντης καθολικός ήταν
Νομίζω προτεσταντισμό εννοεί το κομμάτι που σνομπάρει την πατερική παράδοση επειδή θεωρεί ότι ο ίδιος μόνος του ξέρει να ερμηνεύει της γραφές καλύτερα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 16 Σεπ 2021, 11:17και οι καθολικοί τα ίδια δε πιστεύουν; ο Δάντης καθολικός ήταν
sola scriptura;Stalker έγραψε: 16 Σεπ 2021, 11:35Νομίζω προτεσταντισμό εννοεί το κομμάτι που σνομπάρει την πατερική παράδοση επειδή θεωρεί ότι ο ίδιος μόνος του ξέρει να ερμηνεύει της γραφές καλύτερα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 16 Σεπ 2021, 11:17και οι καθολικοί τα ίδια δε πιστεύουν; ο Δάντης καθολικός ήταν
Τα ''βαθειά'' υπαρξιακά νοήματα περί Κολάσεως και επανόδου στον Παράδεισο μέσω μιας μαρτυρικής προσπάθειας, ήσαν αφηγήματα των Ιερατείων για να ευννοηθούν οι συνθήκες ενσωμάτωσης των ανθρώπων στην εκάστοτε θρησκεία. Ο τιμωρός θεός που ορίζει τα τεκταινόμενα και επιβάλλει μέσω των εκπροσώπων ''σταυροφόρων'' της πίστεως, την αποχαύνωση. Αλλιώς δεν μπορείς να χειραγωγήσεις. Ο τρόμος είναι το ιδανικό εφαλτήριο στην επίτευξη ενός σκοπού.Cavaliere έγραψε: 16 Σεπ 2021, 11:38 Οι Δυτικοί βγάλαν παραμύθια με δράκους. Η Κόλαση είναι βαθιά υπαρξιακό νόημα, η μοναξιά της ύπαρξης μακριά από τον Δημιουργό της και η φυσική δίψα και μαρτύριο για επάνοδο στον Παράδεισο. Οι Δυτικοί, ως Βάρβαροι, θέλανε άλλα.