!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Re: Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Με το βραβείο Λένιν που του είχε απονεμηθεί από την Σοβιετική Ενωση να τον συνοδεύει την ώρα του αποχαιρετισμού.. το μήνυμα καθαρό και διάφανο
''Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε… Η σκυτάλη τώρα σε σας ..''

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger »

sys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:48
Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:44
sys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:41

Ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σ/φε, καητέρα, όπως λέμε και στο χωριό.
:lol:
:wave:
καητεράω, τζάνεμ, μηνγουάηλ διαβάζω κιόλας, το παρακάτω:

Εικόνα
Μήπως το έχομε αυτό σε πήδηέφ; να μη παιδεύομαι με τα σχοτινά δίχτυα βραδιάτικα.
βρήκα σε διαδικτυακή μορφή αυτό, που επίσης είναι σημαντικό:

https://mikisguide.gr/mikis-theodorakis ... -mousikis/

ένα μουσικό μανιφέστο του Μίκη από το 1956, όπου αναζητεί λύση στα προβλήματα της παγκόσμιας μουσικής της εποχής του, ψάχνει "πού πάει η μουσική" και εστιάζει στην αντίθεση, όπως την ονομάζει, βεντετισμού-σνομπισμού. Βεντετισμό αποκαλεί κυρίως την τάση εμπορικών επανεκτελέσεων κλασικών κομματιών από βιρτουόζους, ενώ σνομπισμός κατά τον Μ. είναι όλο το τότε κυρίαρχο μουσικό ρεύμα του δωδεκαφθογγισμού-σειραϊσμού (Σένμπεργκ, Μπεργκ, Βέμπερν) που κατά τον Μ. πάσχει από έλλειψη συναισθήματος σε σχέση με τον ρομαντισμό και είναι μοιραία καταδικασμένο λόγω φόρμας να αποκόπτεται από τις μάζες. Ταυτόχρονα αναγνωρίζει στους μεγάλους Νεοκλασικιστές της εποχής (Στραβίνσκι, Μπάρτοκ, Προκόφιεφ) ότι τα έργα τους είναι τα κορυφαία του 20ού αιώνα, αλλά τους θεωρεί καταδικασμένους να πορεύονται ως "μοναχικοί λύκοι" απέναντι στο ρεύμα "μαθηματικοποίησης" της μουσικής (σε μια στιγμή γράφει "δε θ' αργήσει η εποχή που οι νέοι συνθέτες θα βγαίνουν απ' τα Πολυτεχνεία). Κάπου εκεί μέσα χώνει και την ηλεκτρονική μουσική, γενικά είναι ωραίο κείμενο, θα άξιζε να το διαβάσουν και οι ST48410, Beria, Μπίστης.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Jolly Roger έγραψε: 11 Σεπ 2021, 01:32 βρήκα σε διαδικτυακή μορφή αυτό, που επίσης είναι σημαντικό:

https://mikisguide.gr/mikis-theodorakis ... -mousikis/

ένα μουσικό μανιφέστο του Μίκη από το 1956, όπου αναζητεί λύση στα προβλήματα της παγκόσμιας μουσικής της εποχής του, ψάχνει "πού πάει η μουσική" και εστιάζει στην αντίθεση, όπως την ονομάζει, βεντετισμού-σνομπισμού. Βεντετισμό αποκαλεί κυρίως την τάση εμπορικών επανεκτελέσεων κλασικών κομματιών από βιρτουόζους, ενώ σνομπισμός κατά τον Μ. είναι όλο το τότε κυρίαρχο μουσικό ρεύμα του δωδεκαφθογγισμού-σειραϊσμού (Σένμπεργκ, Μπεργκ, Βέμπερν) που κατά τον Μ. πάσχει από έλλειψη συναισθήματος σε σχέση με τον ρομαντισμό και είναι μοιραία καταδικασμένο λόγω φόρμας να αποκόπτεται από τις μάζες. Ταυτόχρονα αναγνωρίζει στους μεγάλους Νεοκλασικιστές της εποχής (Στραβίνσκι, Μπάρτοκ, Προκόφιεφ) ότι τα έργα τους είναι τα κορυφαία του 20ού αιώνα, αλλά τους θεωρεί καταδικασμένους να πορεύονται ως "μοναχικοί λύκοι" απέναντι στο ρεύμα "μαθηματικοποίησης" της μουσικής (σε μια στιγμή γράφει "δε θ' αργήσει η εποχή που οι νέοι συνθέτες θα βγαίνουν απ' τα Πολυτεχνεία). Κάπου εκεί μέσα χώνει και την ηλεκτρονική μουσική, γενικά είναι ωραίο κείμενο, θα άξιζε να το διαβάσουν και οι ST48410, Beria, Μπίστης.
Ευχαριστώ πολύ. Έχω αρκετές απορίες για το σοβαρό έργο του Μίκη και άλλες τόσες ενστάσεις. Θα το δω μήπως βγάλω κάποια άκρη.

Προτείνω με την σειρά μου σε όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά σε αυτό
https://mikisguide.gr/mia-synomilia-tou ... heodoraki/
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

ΝΑΙ τον Μικη τον αγαπουσαν ολοι !!!!

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Τελικα πεθανε ως κομμουνιστης αλλα ενταφιαστηκε ως χριστιανος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”