Awesomatic έγραψε: 08 Σεπ 2021, 19:24
πήζον bot έγραψε: 08 Σεπ 2021, 17:35
καποιοι νομιζουν οτι το να φτιαχνεις κινητηρα ειναι διαστημικη τεχνολογια
το πρωτο αυτοκινητο φτιαχτηκε το 1770
η μηχανη diesel to 1900
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η εποχή που το αυτοκίνητο ήταν λαμαρίνες πάνω σε ρόδες έχει χρόνια που πέθανε. Μπορεί τα ΜΕΚ αυτοκίνητα να είναι ακόμα κάπως πρωτόγονα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για την παραγωγή τους δεν χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία, ειδικά μηχανήματα και εξαρτήματα από χιλιάδες (κυριολεκτικά) τρίτους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο.
Νομίζω την έχω πει στον sys3x την ιστορία. Ένα φεγγάρι δούλευα σε ένα εργοστάσιο που έκανε επεξεργασία τροφίμων, τίποτα τρομερά δύσκολο με την πρώτη ματιά. Τα μηχανήματα που έκαναν το πρώτο κόψιμο στην γραμμή παραγωγής λοιπόν ήταν νοικιασμένα από αμερικάνικη εταιρεία για πολλές χιλιάδες δολάρια ανά έτος και με καμιά εικοσαριά πατέντες πάνω τους γιατί η τεχνολογία τους δεν υπήρχε πουθενά αλλού. Και δεν μιλάμε για διαστημική τεχνολογία αλλά για να γίνει κάτι τόσο "απλό" με μια πρώτη ματιά.
Πήγαινε λοιπόν στο YouTube και δες βίντεο από γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία (έχει αρκετά της Toyota). Θα δείς γραμμές γεμάτες με ρομπότ και περίεργα μηχανήματα. Όλα αυτά έχουν από πίσω τεχνογνωσία, πατέντες και λογισμικό που θέλεις ΠΟΛΛΑ χρόνια και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ σε επενδύσεις για να τα αποκτήσεις.
εχω δει αγορι μου. και πολλες αλλες γραμμες παραγωγης. πολλα λεφτα χρειαζεσαι αν θελεις να εισαι στην αιχμη.
δεν μιλαμε ομως για την τεσλα και να βγαζεις 2000 την ημερα
μιλαμε για τον αν θα μπορουσε να υπαρξει αυτ/μηχανια την στιγμη που κινητηρες φτιαχναμε πριν 100 χρονια και συναρμολογηση καναμε πριν 50 και κανουμε και σημερα και τα στελνουμε αφρικη...
Και στην τελικη δεν θελεις να βγαλεις το πιο ομορφο και γρηγορο αυτοκινητο, φτιαξε εργο-οχηματα: τρακτερ, ανυψωτικα, φορτηγα χιλια δυο
υπαρχει υπηρχε και μιλαμε αν θα μπορουσε να υπαρξει.
φυσικα και θα μπορουσε.
δεν θελουν οι απ εξω. μας τα χει πει ο κυρ πόνυς αλλα το ξεραμε και απο πριν..
λιγο μυαλο θελει