Πόσο χειρότερο πιστεύεις ότι ήταν το Dacia 1100 από το Renault 8 δηλαδή;Δημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:38
Δεν έχω πόρσε αν και έχω λεφτά για πόρσε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Έλληνας την 10ετία του 80 δεν είχε λεφτά για ιαπωνικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά ή αμερικανικά αυτοκίνητα και αυτός είναι ο λόγος που αγόραζε τις σοσιαλιστικές χρέπες
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατι η σοσιαλιστικη Ρουμανια μπορουσε να φτιαχνει αυτοκινητα ενω εμεις δεν μπορουμε?
- EKPLIKTIKOS
Re: Γιατι η σοσιαλιστικη Ρουμανια μπορουσε να φτιαχνει αυτοκινητα ενω εμεις δεν μπορουμε?
hint: είναι το ίδιο αυτοκίνητο
-
Εμπεδοκλής
Re: Γιατι η σοσιαλιστικη Ρουμανια μπορουσε να φτιαχνει αυτοκινητα ενω εμεις δεν μπορουμε?
Το ίδιο λέμε. Αν ήμουν επιχειρηματίας θα ήμουν Έλληνας επιχειρηματίας, οπότε μέχρι φέτα, τζατζίκι, ενοικιαζόμενα, άντε και κανένα καφέ...Δημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:36Έχεις στήσει πολλές επιχειρήσεις και έχεις αυτή τη θέση;Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:31Δημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:29
Πρώτον το ντάτσια ήταν για πέταμα και ο λόγος που το έφτιαχναν ήταν γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε τρόπος να έχουν άλλο αυτοκινητο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτοκινητοβιομηχανία για τον πολύ απλό λόγο ότι κανένας Έλληνας επιχειρηματίας δεν έχει βρει κάποιο σοβαρό πλάνο να φτιάξει εργοστάσιο.![]()
![]()
![]()
Πρόκοψες.
Μωρε δεν καταλαβαίνω τι λες.Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:26Κάνεις παράθεση σε εμένα, για να απαντήσεις σε άλλον; Ρε τύπε, πες ότι έκανες λάθος, με το ζόρι να το τραβήξεις από τα κέρατα όταν δε σου βγαίνει...gassim έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:19Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:17
![]()
Έκανα ctrl+F να βρω τη λέξη "brand" και δε βρήκα τίποτε. Έπειτα το ξαναδιάβασα, για να δω που ακριβώς αναφέρεται στο σχόλιο που απάντησα, ή το δικό μου, σε τοπικά brands και όχι περί κατασκευής/παραγωγής αυτοκινήτων. Πάλι δε βρήκα τίποτε.
Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 10:00 Mιλατε για αυτοκινητοβιομηχανιες που να ελθουν απο εξω να φτιαξουν εργοστασια. Εγω μιλαω για δικια μας εταιρια που να φτιαχνει δικα μας αυτοκινητα και να τα εξαγουμε στις γυρω περιοχες. Φανταζει απιαστο ονειρο βεβαια αλλα μετα βλεπεις οτι κατι Ρουμανιες, Γιουγκοσλαβιες ειχαν δικες τους αυτοκινητοβιομηχανιες και αναρωτιεσαι...
Το νήμα το άνοιξε ένας χρήστης, ο στρακαστρούκας για να συζητήσουμε το γεγονός οτι δεν υπάρχει ελληνικό brand στα αυτοκίνητα όπως υπήρχε η skoda στην ρουμανία ή η Yuogo στην γιουγκοσλαβία.
Ό χρήστης εκπλητικός μίλησε για μονάδες παραγωγής ξένων εταιρειών σε διάφορες χώρες και απλά του επεσήμανα οτι το νήμα είναι για brands που ανήκουν στην εκάστοτε χώρα, όπως ας πούμε τα toyota είναι ιαπωνικά και τα mercedes γερμανικά.
Μετά σε έχασα με τα ctrl+F που έκανες κτλ.
-
Δημοκράτης
Αντε πάλι τα ίδια. Ρε τσακάλι οι Ρουμανία που εξάγουν Ντάστιν έχουν 60% του κατα κεφαλήν από τον χρεοκοπήσει Έλληνα που δεν εξαγει. Προφανώς η ελληνική παραγωγή κάνει κάτι καλύτερα από την ρουμανοκη οπότε κπψε τις μλουρδεςΣτρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:40Μωρε ας φτιαχναμε και εμεις αντιστοιχες καπιταλιστικες "χρεπες", να τις εξαγουμε οπως καναν οι Ρουμανοι, σε ολα τα Βαλκανια και ασε τους κομπλεξικους της Τογιοτα να φωναζουνεΔημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:38Δεν έχω πόρσε αν και έχω λεφτά για πόρσε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Έλληνας την 10ετία του 80 δεν είχε λεφτά για ιαπωνικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά ή αμερικανικά αυτοκίνητα και αυτός είναι ο λόγος που αγόραζε τις σοσιαλιστικές χρέπες
-
Δημοκράτης
Δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο επειδή απλά έχουν την ίδια μηχανήEKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:43Πόσο χειρότερο πιστεύεις ότι ήταν το Dacia 1100 από το Renault 8 δηλαδή;Δημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:38
Δεν έχω πόρσε αν και έχω λεφτά για πόρσε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Έλληνας την 10ετία του 80 δεν είχε λεφτά για ιαπωνικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά ή αμερικανικά αυτοκίνητα και αυτός είναι ο λόγος που αγόραζε τις σοσιαλιστικές χρέπες
Spoiler
hint: είναι το ίδιο αυτοκίνητο
-
Δημοκράτης
Τότε μάλλον αυτά βγαζπυν παραπάνω λεφτά γιατί ο Έλληνας επιχειρηματίας βγάζει πολύ παραπάνω από τον ρουμανοΕμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:44Το ίδιο λέμε. Αν ήμουν επιχειρηματίας θα ήμουν Έλληνας επιχειρηματίας, οπότε μέχρι φέτα, τζατζίκι, ενοικιαζόμενα, άντε και κανένα καφέ...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκράτης την 08 Σεπ 2021, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- EKPLIKTIKOS
Φαντάζομαι τώρα σε ένα ρουμανικό φόρουμ να αναρωτιουνται γιατί η Ελλάδα έχει τόσο έντονη παρουσία στη ναυτιλία και γιατί η ρουμανια δεν μπορεί να κάνει το ίδιο 
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Yochanan έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:22πατησιωτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:33Και τώρα φτιάχνει.Στην Ελλάδα υπήρχε εργοστάσιο της NISSAN στο Βόλο για να μην αναφέρω τα Πόνυ.Το πως και γιατί κλείσανε είναι και αυτό μια ιστορία της μεταπολίτευσης.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:28 Η Ρουμανια (χωρα βαλκανικη) παρηγαγε και εξηγαγε αυτοκινητα οπως και αλλες χωρες της ανατολικης Ευρωπης επι σοσιαλισμου. Η καπιταλιστικη Ελλαδα γιατι δεν μπορει?
Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να κατασκευάζει αυτοκίνητα η κάθε μικρή χώρα για να ευημερεί.Υπάρχουν αρκετές στην Ευρώπη που δεν έχουν φτιάξει κανένα.![]()
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- EKPLIKTIKOS
Δεν έχουν απλά την ίδια μηχανή. Έχουν πρακτικά όλα τα ίδια (βασικά ΟΛΑ τα parts ηταν εισαγωγής από τη Γαλλία, ακριβώς τα ίδια του Renault, εκτός από το χρωμιομενο σήμα μπροστά βεβαίως βεβαίωςΔημοκράτης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:53
Δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο επειδή απλά έχουν την ίδια μηχανή
-
Εμπεδοκλής
Άρα έκανες λάθος παράθεση. Τέλεια. Δε θα σε μαλώσει κανείς. Αλλά να καταλαβαινόμαστε.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:49Μωρε δεν καταλαβαίνω τι λες.Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:26Κάνεις παράθεση σε εμένα, για να απαντήσεις σε άλλον; Ρε τύπε, πες ότι έκανες λάθος, με το ζόρι να το τραβήξεις από τα κέρατα όταν δε σου βγαίνει...
Το νήμα το άνοιξε ένας χρήστης, ο στρακαστρούκας για να συζητήσουμε το γεγονός οτι δεν υπάρχει ελληνικό brand στα αυτοκίνητα όπως υπήρχε η skoda στην ρουμανία ή η Yuogo στην γιουγκοσλαβία.
Ό χρήστης εκπλητικός μίλησε για μονάδες παραγωγής ξένων εταιρειών σε διάφορες χώρες και απλά του επεσήμανα οτι το νήμα είναι για brands που ανήκουν στην εκάστοτε χώρα, όπως ας πούμε τα toyota είναι ιαπωνικά και τα mercedes γερμανικά.
Μετά σε έχασα με τα ctrl+F που έκανες κτλ.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Διότι έτσι αποφάσισε ο Στάλιν.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:48Και το ερωτημα παραμενει:Γιατι μια τριτοκοσμικη Ρουμανια παρηγαγε και εξηγαγε δικα της αυτοκινητα και μια πρωτοκοσμικη Ελλαδα δεν το εκανε ποτε? Πραγματικα ασυνηθιστη δραστηριοτητα για μια τριτοκοσμικη χωρα η παραγωγη και εξαγωγη αυτοκινητωνΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:46 Η Ρουμανία του τσαουσέσκου είχε πολλά καλά. Κάθε μέρα π.χ. είχε τους Ρουμάνους χωρίς ρεύμα για τρεις-τέσσερις ώρες. Όχι επειδή δεν υπήρχε ρεύμα μα για να μάθουν να ζουν χωρίς αυτό.
-
Στρακαστρουκας
Ο Σταλιν αποφασιζε για την εξωτερικη πολιτικη ΟΧΙ για την οικονομικη. Οικονομικα μιλωντας οι χωρες αυτες ηταν ανεκαρτητες. Εμεις αντιθετως δεν εχουμε ουτε ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη ουτε οικονομικηΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:59Διότι έτσι αποφάσισε ο Στάλιν.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:48Και το ερωτημα παραμενει:Γιατι μια τριτοκοσμικη Ρουμανια παρηγαγε και εξηγαγε δικα της αυτοκινητα και μια πρωτοκοσμικη Ελλαδα δεν το εκανε ποτε? Πραγματικα ασυνηθιστη δραστηριοτητα για μια τριτοκοσμικη χωρα η παραγωγη και εξαγωγη αυτοκινητωνΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:46 Η Ρουμανία του τσαουσέσκου είχε πολλά καλά. Κάθε μέρα π.χ. είχε τους Ρουμάνους χωρίς ρεύμα για τρεις-τέσσερις ώρες. Όχι επειδή δεν υπήρχε ρεύμα μα για να μάθουν να ζουν χωρίς αυτό.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Ο Στάλιν αποφάσιζε για όλα.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 12:03Ο Σταλιν αποφασιζε για την εξωτερικη πολιτικη ΟΧΙ για την οικονομικη. Οικονομικα μιλωντας οι χωρες αυτες ηταν ανεκαρτητες. Εμεις αντιθετως δεν εχουμε ουτε ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη ουτε οικονομικηΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:59Διότι έτσι αποφάσισε ο Στάλιν.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 09:48
Και το ερωτημα παραμενει:Γιατι μια τριτοκοσμικη Ρουμανια παρηγαγε και εξηγαγε δικα της αυτοκινητα και μια πρωτοκοσμικη Ελλαδα δεν το εκανε ποτε? Πραγματικα ασυνηθιστη δραστηριοτητα για μια τριτοκοσμικη χωρα η παραγωγη και εξαγωγη αυτοκινητων
-
Στρακαστρουκας
Αν αποφασισε να φτιαχνουν μονοι τους αυτοκινητα και να μην αγοραζουν Σοβιετικα, πηρε σωστη αποφαση για τους ΡουμανουςΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Σεπ 2021, 12:04Ο Στάλιν αποφάσιζε για όλα.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Σεπ 2021, 12:03Ο Σταλιν αποφασιζε για την εξωτερικη πολιτικη ΟΧΙ για την οικονομικη. Οικονομικα μιλωντας οι χωρες αυτες ηταν ανεκαρτητες. Εμεις αντιθετως δεν εχουμε ουτε ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη ουτε οικονομικη
Όχι οτι έχει και πολυ σημασία αλλά εσύ με έκανες παράθεση στο παρακάτω πόστ ενώ μιλούσα στον εκπληκτικόΕμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:59Άρα έκανες λάθος παράθεση. Τέλεια. Δε θα σε μαλώσει κανείς. Αλλά να καταλαβαινόμαστε.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:49Μωρε δεν καταλαβαίνω τι λες.Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:26
Κάνεις παράθεση σε εμένα, για να απαντήσεις σε άλλον; Ρε τύπε, πες ότι έκανες λάθος, με το ζόρι να το τραβήξεις από τα κέρατα όταν δε σου βγαίνει...
Μετά σε έχασα με τα ctrl+F που έκανες κτλ.![]()
Τέλος πάντων, δεν πειράζει, μπερδεύτηκες. Συμβαίνουν αυτά.Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Σεπ 2021, 11:17gassim έγραψε: 08 Σεπ 2021, 10:59Το ξέρω, ο φίλος από πάνω μίλησε για brands, όχι για μονάδες παραγωγής ξένων εταιρειών όπως αυτό που είχαμε στον Βόλο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Σεπ 2021, 10:55
Τουλάχιστον κάποιες από αυτές δεν έχουν μεν brands αλλά έχουν μεγαλες μονάδες παραγωγής. Πχ στην Ολλανδία: https://en.m.wikipedia.org/wiki/VDL_Nedcar συναρμολογουνται εκατονταδες χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε χρόνο, από "γιαπωνέζικα" (πχ Mitsubishi) μέχρι BMW.
Η Dacia είναι αλλη περίπτωση. Σήμερα βέβαια ειναι απλά ένα φτηνό logo της Renault, αλλά όντως αυτές οι χώρες είχαν κάποτε παραγωγή. Δε μιλάω μόνο για τα πολύ γνωστά τύπου Dacia, Skoda, Zastava, υπήρχαν κ αρκετές άλλες πχ στις μοτοσυκλέτες (Dnepr, ουκρανική εγγύηση). Οι περισσότερες από αυτές δούλευαν καλά το φωτοτυπικό (φτηνές αντιγραφές καταξιωμένων μοντέλων), αλλά η μοίρα τους ήταν γενικά η εξαγορά από τις δυτικές εταιρείες για χρήση του logo. Η Dacia έπιασε σίγουρα.
![]()
Έκανα ctrl+F να βρω τη λέξη "brand" και δε βρήκα τίποτε. Έπειτα το ξαναδιάβασα, για να δω που ακριβώς αναφέρεται στο σχόλιο που απάντησα, ή το δικό μου, σε τοπικά brands και όχι περί κατασκευής/παραγωγής αυτοκινήτων. Πάλι δε βρήκα τίποτε.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2021, 10:40Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία, όλες οι χώρες της Βαλτικής.....![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση