!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

BlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:09
Στην Ουγγαρία σε περσινή δημοσκόπηση ακόμα και στους ψηφοφόρους του Ορμπάν το βιοτικό επίπεδο θεωρείται χειρότερο σήμερα

Συγκρίσεις με δήθεν αντίστοιχα συντριπτικά ποσοστά αποδοχής της χούντας που μας είχε στα όπα όπα μόνο γέλιο προκαλούν, όταν τα 80s και το ΠαΣοΚ του Ανδρέα έχουν γίνει memes.
Καλά, υπάρχει κ μια ρομαντική διάθεση για το παρελθόν γενικά. Οι ίδιοι μαλακες Ούγγροι την τελευταία 10ετια παίζουν μεταξύ ακροδεξιού Ορμπαν και ναζι πυροβολημενων Jobbik, που τελευταία την είδαν ΛΑΟΣ βέβαια.

Για μένα μπεσα, not an argument
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Σεπ 2021, 21:45
Καλά, υπάρχει κ μια ρομαντική διάθεση για το παρελθόν γενικά.
Ναι, οι πενηντάρηδες το 1960 βλέποντας τα καινούρια τους σπίτια και προσπαθώντας να μετρήσουν πόσα χρήματα είχαν στο πορτοφόλι τους, συχνά αναπολούσαν τις ωραίες στιγμές που είχαν περάσει περιμένοντας να πάρουν λίγη σούπα.

Υπάρχει μια ρομαντική διάθεση για το παρελθόν γενικά σήμερα, όχι μόνο στο φαντασιακό επίπεδο κάποιων αξιών που χάθηκαν αλλά στο πρακτικό, υλιστικό επίπεδο, επειδή πράγματι σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα και θα συνεχίσουν να γίνονται χειρότερα αφού η φυσική κατάληξη του καπιταλισμού είναι η βαρβαρότητα.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Κόκκορας έγραψε: 07 Σεπ 2021, 20:32
Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 20:14
Κόκκορας έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:39 έχω δει καναδυο θεσσαλονίκη,δεν έχω μπεί ποτέ.Παίζει τίποτα καλό; τι φέρνουν διαφορετικό από τα κανονικά σουπερ; ρώσικη π.χ την δική τους όχι την δική μας τιγκα στην σως,έχουν;φέρνουν μάρκες από ρωσία ξέρω γω;
Καταρχάς φέρνουν κβας (hardbass) :romance-hearteyes: , σαλάμια, τυριά, κονσέρβες, αν είσαι τυχερός μενταβούχα, σνακς, αποξηραμένα ψάρια, μπορεί να έχουν ακόμα και βιβλία, παιχνίδια και ξεχνώ πολλά.

υ.γ. επίσης γκέτσκα (φαγόπυρο), το βρίσκεις πλέον και στα κανονικά σούπερ μάρκετ αλλά στα ρωσικά μπορεί να βρεις πιο νόστιμο.
ενδιαφερον ακουγεται
Επίσης να δοκιμάσεις πριάνικι

Εικόνα

(να τα ζουπίξεις να μην είναι σκληρά, περίπου σαν μουστοκούλουρα με κρούστα από πανω)

όπως και sushki
Εικόνα
αυτά είναι σκληρά
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

BlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 21:51 Ναι, οι πενηντάρηδες το 1960 βλέποντας τα καινούρια τους σπίτια και προσπαθώντας να μετρήσουν πόσα χρήματα είχαν στο πορτοφόλι τους, συχνά αναπολούσαν τις ωραίες στιγμές που είχαν περάσει περιμένοντας να πάρουν λίγη σούπα.
Κυριολεκτικά όλοι οι μπουμερς σήμερα. Έλα να γνωρίσεις τον πατέρα μου
BlastFromThePast

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:04
BlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 21:51 Ναι, οι πενηντάρηδες το 1960 βλέποντας τα καινούρια τους σπίτια και προσπαθώντας να μετρήσουν πόσα χρήματα είχαν στο πορτοφόλι τους, συχνά αναπολούσαν τις ωραίες στιγμές που είχαν περάσει περιμένοντας να πάρουν λίγη σούπα.
Κυριολεκτικά όλοι οι μπουμερς σήμερα. Έλα να γνωρίσεις τον πατέρα μου
:roll:

O πατέρας σου στην εποχή του αγόραζε σπίτι με τα ψιλά απ' το σουπερμάρκετ.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 20:54
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 20:53
Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:37
Μια χαρά σπίτια είχαν. Μικρά αλλά οκ. Εντάξει αν συγκρίνεις με εποχές ΠΑΣΟΚ, το σαλόνι τους ήταν όσο ο καμπινές της υπηρέτριας μας.
Επι χρουτσοφ εγιναν οι πρωτες καπως αξιοπρεπεις εργατικες κατοικιες.
Και αυτά που έχτισαν οι Γερμανοί αιχμάλωτοι καλά (αν καταλαβαινόμαστε) είναι. Προγενέστερα δεν είναι;
Οι χρουτσοφσκα εγιναν την δεκαετια του 60. Λογικα αυτα που λες ειναι προγενεστερα, δεν εχω υποψη μου.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

aljawn έγραψε: 07 Σεπ 2021, 21:02
dna replication έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:48 δεν τα έμαθες? κάποιοι διέλυσαν την εσσδ αντιθετα με τη θέληση και την ψήφο των πολιτών της

όσο για τη Τζούλια
https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/go ... gkymosyni/
Κλασσική σλάβα η Τζούλια, παντρεύτηκε τον πιο κάγκουρα που βρήκε.
ο πρώην ήταν ακόμα χειρότερος

https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/go ... is-markoy/
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:46 Η αλήθεια είναι πως η ΕΣΣΔ είχε πολλά χάλια, αλλά ήτανε τείχος άμυνας της παγκόσμιας εργατικής τάξης απέναντι στην ασυδοσία των καπιταλιστών.
Πως ακριβώς δούλευε αυτό; Αν ας πούμε εκμεταλλευόταν η κόκακολα τους εργαζόμενους επενέβαινε κάπως η ΕΣΣΔ;
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:31
Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:46 Η αλήθεια είναι πως η ΕΣΣΔ είχε πολλά χάλια, αλλά ήτανε τείχος άμυνας της παγκόσμιας εργατικής τάξης απέναντι στην ασυδοσία των καπιταλιστών.
Πως ακριβώς δούλευε αυτό; Αν ας πούμε εκμεταλλευόταν η κόκακολα τους εργαζόμενους επενέβαινε κάπως η ΕΣΣΔ;
αμε, εβλεπαν οι εργατες της εταιρίας τις παροχές του εργαικου κράτους και τα διεκδικούσαν.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Καμιά δήλωση απο Λατινοπούλου σχετικα με το περιστατικό, εχομεν?
BlastFromThePast

Fluffy έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:33
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:31
αμε, εβλεπαν οι εργατες της εταιρίας τις παροχές του εργαικου κράτους και τα διεκδικούσαν.
Ή ακόμα ακόμα, από μόνοι τους οι μέτοχοι, τρομοκρατημένοι, έδιναν μισθούς και δικαιώματα για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Η εικόνα του καπιταλισμού μεταξύ 50-90 ήταν το πραγματικό χωριό ποτέμκιν.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

vantono έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:39 Καμιά δήλωση απο Λατινοπούλου σχετικα με το περιστατικό, εχομεν?
Η λατινοπουλου να σχολιασει τη τζουλια νοβα; δεν την παιρνει. Με τι προσοντα. Ασε μας κουκλιτσα μου
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Υδράργυρος έγραψε: 07 Σεπ 2021, 23:05
vantono έγραψε: 07 Σεπ 2021, 22:39 Καμιά δήλωση απο Λατινοπούλου σχετικα με το περιστατικό, εχομεν?
Η λατινοπουλου να σχολιασει τη τζουλια νοβα; δεν την παιρνει. Με τι προσοντα. Ασε μας κουκλιτσα μου
Μια κακογαμημενη ντουλουμουτσα ειναι κι αυτη τι να μας πει. :102:
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

plouf έγραψε: 07 Σεπ 2021, 23:06
Την αληθεια λεει. Αυτα που λενε δεκαδες εκατομμυρια στην πρωην εσσδ. Και η γεωργιανη που εχουμε στη μανα μου ακριβως τα ιδια λεει
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Υδράργυρος έγραψε: 07 Σεπ 2021, 23:09
plouf έγραψε: 07 Σεπ 2021, 23:06

Την αληθεια λεει. Αυτα που λενε δεκαδες εκατομμυρια στην πρωην εσσδ. Και η γεωργιανη που εχουμε στη μανα μου ακριβως τα ιδια λεει
Οι γεωργιανοί ειναι αντιρωσοι γιατι η Ρωσία τους πηρε την Αμπχαζια και την Νοτια Οσετία και φυσικα τους εδιωξαν απο εκείνα τα μερη.Μονο ελληνοποντιους εχω ακούσει να λενε καλα λογια για την ΕΣΣΔ και ολοι τους αναθεματιζουν τους Γεωργιανους. :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”