!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Re: Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:39
Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:21
Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:15

Ατζίκα ρε.
Τι είναι αυτό;
Μάλλον πελτές πιπεριάς και κάτι είχα πιάσει για τριμένο καρύδι μέσα και διάφορα άλλα.

Εικόνα

https://www.google.com/search?q=%CE%91% ... rN3mNkoP3M

Σε γαμάει στο κάψιμο.
Με είχε πάει σε φίλους του ρωσοπόντιους ένας φίλος στο Λύκειο. Παντρεμένος ο άλλος και μεγαλύτερος φυσικά από μας.
Βγάλανε φαΐ. Μου λέει ο τύπος σε κάποια φάση "έχεις ακούσει για τη μακροζωία των καυκάσιων και το τέτοιο τους (δείχνει το καυλί του) είναι πάντα έτσι; (ψηλά και καλά). Ε αυτό τρώνε".
Το αλείφαμε στο ψωμί. Ένα κάψιμο! Για να το σβήσουμε πίναμε βότκα. κατέβαινε σαν νερό. Πράγματι μπορούσα να την πιω εύκολα, γουλιές λέμε τώρα.
Η βότκα εν τω μεταξύ δεν ήταν η άχρωμη που ξέρουμε. έμοιαζε στο χρώμα σαν ουίσκι. Μετά από μέρες μου ξαναέβγαλε ένα ποτήρι ο φίλος από την ίδια. Λέω εντάξει, νεράκι είναι, έτσι τη θυμόμουν. Δεν πινόταν με τίποτα. Ήταν πολύ βαριά τελικά.
Ω ρε γμτ. Θέλω τέτοιο, μεζέδες και βότκα. Πρέπει να πάω ρωσικό σουπερ-μαρκετ.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Σημαντική η τοποθέτηση της συντρόφισσας Ιουλίας. Θα τη λάβουμε υπόψη μας.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:59
Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:39
Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 18:21
Τι είναι αυτό;
Μάλλον πελτές πιπεριάς και κάτι είχα πιάσει για τριμένο καρύδι μέσα και διάφορα άλλα.

Εικόνα

https://www.google.com/search?q=%CE%91% ... rN3mNkoP3M

Σε γαμάει στο κάψιμο.
Με είχε πάει σε φίλους του ρωσοπόντιους ένας φίλος στο Λύκειο. Παντρεμένος ο άλλος και μεγαλύτερος φυσικά από μας.
Βγάλανε φαΐ. Μου λέει ο τύπος σε κάποια φάση "έχεις ακούσει για τη μακροζωία των καυκάσιων και το τέτοιο τους (δείχνει το καυλί του) είναι πάντα έτσι; (ψηλά και καλά). Ε αυτό τρώνε".
Το αλείφαμε στο ψωμί. Ένα κάψιμο! Για να το σβήσουμε πίναμε βότκα. κατέβαινε σαν νερό. Πράγματι μπορούσα να την πιω εύκολα, γουλιές λέμε τώρα.
Η βότκα εν τω μεταξύ δεν ήταν η άχρωμη που ξέρουμε. έμοιαζε στο χρώμα σαν ουίσκι. Μετά από μέρες μου ξαναέβγαλε ένα ποτήρι ο φίλος από την ίδια. Λέω εντάξει, νεράκι είναι, έτσι τη θυμόμουν. Δεν πινόταν με τίποτα. Ήταν πολύ βαριά τελικά.
Ω ρε γμτ. Θέλω τέτοιο, μεζέδες και βότκα. Πρέπει να πάω ρωσικό σουπερ-μαρκετ.
Στη Θησέως ήξερα ένα κάτω κάτω, στην Ποσειδώνος κοντά (Μπορεί να είναι αρκετά πιο πάνω, δεν θυμάμαι καλά. Όπως κατεβαίνεις από Καλλιθέα δεξιά κάποια στιγμή). Αν ξέρεις άλλο πιο κοντά σου ακόμα καλύτερα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:04 Σημαντική η τοποθέτηση της συντρόφισσας Ιουλίας. Θα τη λάβουμε υπόψη μας.

Που ρε συ; Τι είπε;
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:05
Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:04 Σημαντική η τοποθέτηση της συντρόφισσας Ιουλίας. Θα τη λάβουμε υπόψη μας.

Που ρε συ; Τι είπε;
Πρώτο ποστ, σύντροφε. Δεν μελετάς. Δεν μελετάς, και με στεναχωρείς.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:05 Στη Θησέως ήξερα ένα κάτω κάτω, στην Ποσειδώνος κοντά (Μπορεί να είναι αρκετά πιο πάνω, δεν θυμάμαι καλά. Όπως κατεβαίνεις από Καλλιθέα δεξιά κάποια στιγμή). Αν ξέρεις άλλο πιο κοντά σου ακόμα καλύτερα.
Το πιο κοντινό και εύκολο για μένα είναι Λούτσα. Τα απαραίτητα τα έχει.
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:46 Εγώ νομίζω ότι όσοι υπερασπίζονται σήμερα το σοβιετικό επίπεδο ζωής και πιο συγκεκριμένα το θεωρούν καλύτερο από το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα, το κάνουν μηχανιστικά γιατί αν πέσει ΚΑΙ αυτό το οχυρό, δεν θα υπάρχει καν λόγος ύπαρξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
Το μόνο "οχυρό" που υπάρχει το έχουν χτίσει οι απολογητές του καπιταλισμού -καλή ώρα- κι έχει να κάνει με το πόση ατελείωτη πείνα και δυστυχία είχαν στο σοσιαλισμό, σε πείσμα όλων των σχετικών δημοσκοπήσεων.
Στην Ουγγαρία σε περσινή δημοσκόπηση ακόμα και στους ψηφοφόρους του Ορμπάν το βιοτικό επίπεδο θεωρείται χειρότερο σήμερα (μα τέτοια προδοσία από τους πατριώτες-συναγωνιστές-αντιπαγκοσμιοποιητές Ούγγρους :a040: ).

Οπότε εσείς έχετε την κάψα να "αποδείξετε" ότι η σημερινή κόλαση είναι ό,τι καλύτερο γίνεται και πάτε να βγάλετε τρελό όποιον λέει το αντίθετο.
Δε νομίζω να είναι καμιά ορκισμένη κομμουνίστρια η εν λόγω κυρία, αυτά έμαθε, αυτά λέει.

Συγκρίσεις με δήθεν αντίστοιχα συντριπτικά ποσοστά αποδοχής της χούντας που μας είχε στα όπα όπα μόνο γέλιο προκαλούν, όταν τα 80s και το ΠαΣοΚ του Ανδρέα έχουν γίνει memes.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:07

Που ρε συ; Τι είπε;
:oops:
Συχνά το κάνω :D Πέφτω σε κάποιον να λέει κάτι σε ένα νήμα και δεν κάνω τον κόπο να δω περί τίνος πρόκειται.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:08
Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:05 Στη Θησέως ήξερα ένα κάτω κάτω, στην Ποσειδώνος κοντά (Μπορεί να είναι αρκετά πιο πάνω, δεν θυμάμαι καλά. Όπως κατεβαίνεις από Καλλιθέα δεξιά κάποια στιγμή). Αν ξέρεις άλλο πιο κοντά σου ακόμα καλύτερα.
Α είσαι δικός μου; Παραθαλάσσιος κι εσύ; :D
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

dna replication έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:48
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:46 Εγώ νομίζω ότι όσοι υπερασπίζονται σήμερα το σοβιετικό επίπεδο ζωής και πιο συγκεκριμένα το θεωρούν καλύτερο από το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα, το κάνουν μηχανιστικά γιατί αν πέσει ΚΑΙ αυτό το οχυρό, δεν θα υπάρχει καν λόγος ύπαρξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι για το πως και κυρίως γιατί βρέθηκαν οι συγγενείς της Τζούλιας στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είχαν τόσο καλό επίπεδο ζωής στην Ουκρανία.
δεν τα έμαθες? κάποιοι διέλυσαν την εσσδ αντιθετα με τη θέληση και την ψήφο των πολιτών της

όσο για τη Τζούλια
https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/go ... gkymosyni/

Όντως οι κομμουνιστές μια μέρα αποφάσισαν να πάψουν να είναι κομμουνιστές και διέλυσαν την ΕΣΣΔ χωρίς τη θέληση και την ψήφο των πολιτών της.Αλλά δεν είχαν πάρει ποτέ και καμμιά απόφαση με τη ψήφο των πολιτών της.
Δεν τους ρώτησαν εάν θα φτιάξουν την ΕΣΣΔ,δεν τους ρώτησαν ποιός θα κυβερνάει,δεν τους ρώτησαν αν θα κάνουν την κολλεκτιβοποίηση ή όχι,δεν τους ρώτησαν αν θα κάνουν την αποσταλινοποίηση ή όχι,γιατί θα έπρεπε να τους ρωτήσουν εάν θα διαλύσουν ή όχι την ΕΣΣΔ αφού ποτέ δεν τους είχαν ρωτήσει για τίποτα;
Όπως έγραψα πριν αυτή είναι η επιχειρηματολογία του Πούτιν στη Ρωσία σήμερα όταν κάποιοι κομμουνιστές εκθειάζουν την ΕΣΣΔ.Τους ρωτάει ωραία και τότε γιατί την διαλύσατε και δεν υπάρχει απάντηση.
Μοιάζουν σε αυτό με τους χουντικούς στην Ελλάδα που λένε διάφορα αλλά η απάντηση στο ερώτημα και τότε γιατί φέρατε τον Καραμανλή το 1974 και έληξε η ιστορία είναι συνήθως ότι οι τότε χουντικοί που τον έφεραν δεν ήσαν "κανονικοί" χουντικοί αλλά προδότες.Μόνο που ήσαν κανονικότατοι και είχαν ανέβει στην ιεραρχία με όλους τους χουντικούς κανόνες όπως και αυτοί που διέλυσαν την ΕΣΣΔ ήσαν κανονικότατοι κομμουνιστές που είχαν ανέβει την εκεί ιεραρχία.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Cavaliere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:07

Που ρε συ; Τι είπε;
Πράγματι φίλε. Πολύ ωραία τα είπε η κοπέλα.

Φαντάζομαι τι θα της λέγανε. (Να ανοίξω νήμα για τη σκατίλα που βγάζει αβίαστα ο καθένας μόνο και μόνο επειδή είναι τσάμπα; :p2: Μπα γάμα το. Βαριέμαι :-? )
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Χαοτικός έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:10
Α είσαι δικός μου; Παραθαλάσσιος κι εσύ; :D
Μένω Λυκάνουρα (δήμος Λιοπεσίου) ή Χαλάνδρι.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

έχω δει καναδυο θεσσαλονίκη,δεν έχω μπεί ποτέ.Παίζει τίποτα καλό; τι φέρνουν διαφορετικό από τα κανονικά σουπερ; ρώσικη π.χ την δική τους όχι την δική μας τιγκα στην σως,έχουν;φέρνουν μάρκες από ρωσία ξέρω γω;
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Η αλήθεια είναι πως η ΕΣΣΔ είχε πολλά χάλια, αλλά ήτανε τείχος άμυνας της παγκόσμιας εργατικής τάξης απέναντι στην ασυδοσία των καπιταλιστών.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

BlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 19:09
Το μόνο "οχυρό" που υπάρχει το έχουν χτίσει οι απολογητές του καπιταλισμού -καλή ώρα- κι έχει να κάνει με το πόση ατελείωτη πείνα και δυστυχία είχαν στο σοσιαλισμό, σε πείσμα όλων των σχετικών δημοσκοπήσεων.
Στην Ουγγαρία σε περσινή δημοσκόπηση ακόμα και στους ψηφοφόρους του Ορμπάν το βιοτικό επίπεδο θεωρείται χειρότερο σήμερα (μα τέτοια προδοσία από τους πατριώτες-συναγωνιστές-αντιπαγκοσμιοποιητές Ούγγρους :a040: ).

Οπότε εσείς έχετε την κάψα να "αποδείξετε" ότι η σημερινή κόλαση είναι ό,τι καλύτερο γίνεται και πάτε να βγάλετε τρελό όποιον λέει το αντίθετο.
Δε νομίζω να είναι καμιά ορκισμένη κομμουνίστρια η εν λόγω κυρία, αυτά έμαθε, αυτά λέει.

Συγκρίσεις με δήθεν αντίστοιχα συντριπτικά ποσοστά αποδοχής της χούντας που μας είχε στα όπα όπα μόνο γέλιο προκαλούν, όταν τα 80s και το ΠαΣοΚ του Ανδρέα έχουν γίνει memes.
Είναι , εξάλλου , γνωστό πως στα Γκουλάγκ ήταν μια όαση ευημερίας των φυλ...εμμ ελεύθερων πολιτών.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”