!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Re: Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:36
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:33
Θες να πας και διακοπές πχ, θες να κάνεις και άλλα πράγματα μαζί με το σκύλο σου.
Ε στην Ελλάδα ... ξέχνα το.

τι ελεγα οτι δεν ειναι καλα οι ζωοφιλοι..
:lol:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:44
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:39 Δεν νομίζω να συνεπάγεται κάτι τέτοιο αυτό που γράφω παραπάνω. Απλά σου εξηγώ που οφείλονται οι άδικες συμπεριφορές που υφίστασαι. Πληρώνεις τα σπασμένα πολλών άλλων απαίδευτων ιδιοκτητών.

Στην περιοχή μου τα τελευταία χρόνια έχω δει 2 (δύο) ιδιοκτήτες να έχουν σακουλάκι και να μαζεύουν ακαθαρσίες. Προ δεκαετίας δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κάτι τέτοιο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι χύμα στο κύμα. Δεν φροντίζουν καν να σταματήσουν το ζωντανό όταν πάει να λερώσει στην πόρτα ή σε όχημα.
Επίσης έτσι από μνήμης θυμάμαι φέτος να έχω δει 1 (ένα) σκυλί με φίμωτρο μέσα σε ΜΜΜ. Όλα τα υπόλοιπα χωρίς. Και κάποια από αυτά χωρίς ούτε λουρί. Σκέψου τώρα μεγαλόσωμο σκυλί μέσα σε γεμάτο βαγόνι τρένου. Αν ο άλλος δεν παίρνει τα στοιχειώδη μέτρα να του βάλει λουρί και φίμωτρο εγώ να είμαι ήσυχος ότι το έχει εκπαιδεύσει και εμβολιάσει;

@ ΓΑΛΗ. Καμία ανοχή σε αυτούς που βασανίζουν ζώα ή βάζουν φόλες, κλπ. Καταγγελία και ό,τι τιμωρία προβλέπει ο νόμος. Όμως δεν εγκρίνω τις υπερβολές και τις αντεκδικήσεις, πχ να πάει κάποιος να του σπάσει το μαγαζί.
Αυτό το έχω πει και στο φόσιλι.
Αν μιλούσαμε για κάποιες δεκαετίες πίσω θα το δεχόμουν αυτό που λες για ανάρμοστη συμπεριφορά ιδιοκτητών.
Αλλά τώρα δεν το δέχομαι με την καμία ότι είναι και η πλειοψηφία κιόλας.

Επίσης, σκύλος και ΜΜΜ;
Πόσες φορές έχεις δει για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα πόσοι τηρούν και δεν τηρούν τον νόμο;
Μία, δύο;

Εγώ σου λέω και τα πρόβλεπόμενα να τηρείς σχετικά με την μετακίνηση του ζώου με ΜΜΜ πάλι θα πεταχθούν χωριάτες να πουν κάτι.
Εδώ μια φορά είχαν κατεβάσει τυφλή κοπέλα με σκύλο οδηγό ρε φίλε.
Δεν θυμάσαι το περιστατικό πριν κάποια χρόνια;
Μπίζυ να ανεβάσω βίνδεο από την περιοχή μου και ποσοι έχουν σακουλάκια και καθαρίζουν - δεν αφήνουν τα ζώα τους να τα κάνουν οπουδήποτε η είναι ασκοπο και θα είμαστε μια σπάνια εξαίρεση ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:48 Μπίζυ να ανεβάσω βίνδεο από την περιοχή μου και ποσοι έχουν σακουλάκια και καθαρίζουν - δεν αφήνουν τα ζώα τους να τα κάνουν οπουδήποτε η είναι ασκοπο και θα είμαστε μια σπάνια εξαίρεση ;
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω το ίδιο.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Υδράργυρος έγραψε: 25 Αύγ 2018, 14:42
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:05
Υδράργυρος έγραψε: 25 Αύγ 2018, 08:40

Εσυ τι ζορι τραβας; γιατι ειναι κακο να ειναι καποιος φιλοζωος; αυτος που μισει τα ζωα μισει και τους ανθρωπουε
Spoiler
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Το παρεξηγήσατε τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να αγαπούσε τα ζώα και να μισούσε τους ανθρώπους...
Νομιζεις οτι ειπες εξυπναδα αλλα δεν...
Ο ΒΠΠ δεν εγινε επειδη ο χιτλερ δηθεν μισουσε τους ανθρωπους. Αλλες ηταν οι αιτιες του πολεμου και οχι η φιλοζωια του χιτλερ. Ελεος
Έλα, παραδέξου το, ήταν εξυπνάδα. Το επιχείρημα ότι όποιος σκοτώνει ζώα σκοτώνει και ανθρώπους και άλλες τέτοιες αναλογίες είναι ηλίθιες.
Αν βγει κονδύλι για ΜΚΟ κατά των χασάπικων μερικοί φιλόζωοι είναι ικανοί να κάνουν αγώνα στο να πεινάσουν τα παιδιά των χασάπηδων προτιμώντας να φωτογραφίσουν 5-6 γίδες που πήγαν από φυσικά αίτια...

P.S. Χθες η φάκα αποκεφάλισε έναν αρουραίο που είχε μπει στο υπόγειο. Σύμφωνα με την άποψή σου θα πρέπει να είμαι ψυχοπαθής και μέλος τζιχαντιστικής οργάνωσης που αποκεφαλίζει κόσμο. :102:
Άβαταρ μέλους
Αγις

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:50
Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:48 Μπίζυ να ανεβάσω βίνδεο από την περιοχή μου και ποσοι έχουν σακουλάκια και καθαρίζουν - δεν αφήνουν τα ζώα τους να τα κάνουν οπουδήποτε η είναι ασκοπο και θα είμαστε μια σπάνια εξαίρεση ;
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω το ίδιο.
Τι σε σταματά ;
Ρωτησέ το
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:55 Τι σε σταματά ;
Ρωτησέ το
Ωραία σε ρωτάω.
Να ανεβάσω κι εγώ βίντεο από τη δικιά μου περιοχή με σκυλοιδιοκτήτες που έχουν σακουλάκια στα χέρια τους και μαζεύουν τα σκατά ή θα πεις ότι είναι η εξαίρεση;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:44
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:39 Δεν νομίζω να συνεπάγεται κάτι τέτοιο αυτό που γράφω παραπάνω. Απλά σου εξηγώ που οφείλονται οι άδικες συμπεριφορές που υφίστασαι. Πληρώνεις τα σπασμένα πολλών άλλων απαίδευτων ιδιοκτητών.

Στην περιοχή μου τα τελευταία χρόνια έχω δει 2 (δύο) ιδιοκτήτες να έχουν σακουλάκι και να μαζεύουν ακαθαρσίες. Προ δεκαετίας δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κάτι τέτοιο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι χύμα στο κύμα. Δεν φροντίζουν καν να σταματήσουν το ζωντανό όταν πάει να λερώσει στην πόρτα ή σε όχημα.
Επίσης έτσι από μνήμης θυμάμαι φέτος να έχω δει 1 (ένα) σκυλί με φίμωτρο μέσα σε ΜΜΜ. Όλα τα υπόλοιπα χωρίς. Και κάποια από αυτά χωρίς ούτε λουρί. Σκέψου τώρα μεγαλόσωμο σκυλί μέσα σε γεμάτο βαγόνι τρένου. Αν ο άλλος δεν παίρνει τα στοιχειώδη μέτρα να του βάλει λουρί και φίμωτρο εγώ να είμαι ήσυχος ότι το έχει εκπαιδεύσει και εμβολιάσει;

@ ΓΑΛΗ. Καμία ανοχή σε αυτούς που βασανίζουν ζώα ή βάζουν φόλες, κλπ. Καταγγελία και ό,τι τιμωρία προβλέπει ο νόμος. Όμως δεν εγκρίνω τις υπερβολές και τις αντεκδικήσεις, πχ να πάει κάποιος να του σπάσει το μαγαζί.
Αυτό το έχω πει και στο φόσιλι.
Αν μιλούσαμε για κάποιες δεκαετίες πίσω θα το δεχόμουν αυτό που λες για ανάρμοστη συμπεριφορά ιδιοκτητών.
Αλλά τώρα δεν το δέχομαι με την καμία ότι είναι και η πλειοψηφία κιόλας.
Σου ανέφερα αριθμητικά παραδείγματα. Όλη τη χρονιά φέτος είδα 2 άτομα να καθαρίζουν ακαθαρσίες. Μόνο 2. Επίσης 1 με φίμωτρο.
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:44 Επίσης, σκύλος και ΜΜΜ;
Πόσες φορές έχεις δει για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα πόσοι τηρούν και δεν τηρούν τον νόμο;
Μία, δύο;
Τα χρησιμοποιώ τακτικά και συνηθίζω να πηγαίνω στο τελευταίο βαγόνι εκεί που βάζουν συνήθως ποδήλατα κλπ. Βλέπω αρκετά συχνά ζώα. Όχι κάθε μέρα αλλά σχεδόν 1 φορά την εβδομάδα. Επίσης συχνά είναι και τα περιστατικά που το σκυλί θα γαβγίσει και θα τρομάξει κάποιον επιβάτη που δεν το έχει δει. Επίθεση είδα την προηγούμενη εβδομάδα από μεγαλόσωμο σκυλί που με το τίναγμα ξέφυγε από τα χέρια του ιδιοκτήτη αλλά αυτό σε ανοικτό χώρο.
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:44 Εγώ σου λέω και τα πρόβλεπόμενα να τηρείς σχετικά με την μετακίνηση του ζώου με ΜΜΜ πάλι θα πεταχθούν χωριάτες να πουν κάτι.

Εδώ μια φορά είχαν κατεβάσει τυφλή κοπέλα με σκύλο οδηγό ρε φίλε.
Δεν θυμάσαι το περιστατικό πριν κάποια χρόνια;

Το πρόβλημα ορισμένων δεν είναι ούτε τα γαυγίσματα ούτε τα σκατά των σκύλων στην ουσία.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να χωνέψουν την ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει ένα ζώο μόνο για συντροφιά και όχι για να τους οργώνει το χωράφι.
Ε ας κάνουν κάποια βήματα στο σήμερα γιατί έχουν μείνει κάποιες δεκαετίες πίσω.
Δεν είναι όλοι έτσι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που έχουν ζώα αρκεί να τηρούν τα στοιχειώδη.

Πριν πολλά χρόνια ένας καραγκιόζης άφησε στην γειτονιά μου σκυλί σε περιφραγμένο οικόπεδο (όπου πάρκαρε μέσα το σκάφος του), χωρίς φαγητό και νερό. Καθώς ήταν καλοκαίρι το σκυλί μετά από 1-2 μέρες χάλασε τον κόσμο στην φασαρία. Βλέποντας ότι αυτός είναι εξαφανισμένος σκαρφαλώναμε με ένα γείτονα τον φράχτη και με πατέντες κατεβάζαμε νερό και τροφή. Τότε δεν υπήρχε internet ούτε ήταν τόσο γνωστές οι πληροφορίες για φιλοζωικές και γενικώς δεν πήγαινες για καταγγελία στο τμήμα για τέτοια πράγματα. Πες μου τώρα εσύ τι σόι φιλόζωος είναι αυτός που κάνει παρατάει νηστικό το ζωντανό καλοκαιριάτικα; Δεν είναι φιλόζωος όποιος απλά έχει ένα ζώο.
Άβαταρ μέλους
Αγις

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:58
Ρωτησέ το
Ωραία σε ρωτάω.
Να ανεβάσω κι εγώ βίντεο από τη δικιά μου περιοχή με σκυλοιδιοκτήτες που έχουν σακουλάκια στα χέρια τους και μαζεύουν τα σκατά ή θα πεις ότι είναι η εξαίρεση;
Αν και δεν χρειαζόταν η εγκρισή μου - φυσικά και να το κάνεις .
Αναμένουμε με αγωνία - συνεχές αμοντάριστο βίντεο ας πούμε αυριο απόγευμα 19 30- 20 30 απο το πάρκο της περιοχής σου με τον φακό να καλύπτει τα πάντα .
Πάντως όσο φανατικός και να ημουν δεν θα έκανα κάτι τόσο βλακώδες οπως να υποστηρίζω - προπαγανδίζω μια θέση που θα την κατέρριπταν με άνεση και θα γελοιοποιούσα τυχόν καλούς σκοπούς και καλές προθέσεις .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ST48410

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:58
Ρωτησέ το
Ωραία σε ρωτάω.
Πιθανόν σε περιοχές που ζουν άνθρωποι πιο μορφωμένοι να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί και να δρα πολλαπλασιαστικά. Αν δεις το γείτονα να το κάνει να ντραπείς που δεν το κάνεις εσύ, κλπ. Δεν έχω στατιστικά. Εδώ που ζω (φτωχή περιοχή με μεγάλα ποσά ανεργίας) τέτοια πράγματα τα βλέπω σπάνια.
bizeli

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:52 Το επιχείρημα ότι όποιος σκοτώνει ζώα σκοτώνει και ανθρώπους και άλλες τέτοιες αναλογίες είναι ηλίθιες.
Όταν κάποιος έχει ψυχανώμαλα ένστικτα και κανέναν ηθικό φραγμό το μόνο που τον κρατάει να μην στραφεί και στους ανθρώπους είναι ο Ποινικός Κώδικας και μόνο.
Αν ήξερε ότι δεν θα τιμωρηθεί ή θα πέσει στα ελαφρά μια χαρά θα σκότωνε και άνθρωπο για ψύλλου πήδημα.

Και γενικά σκεφτείτε ότι αν δεν υπήρχε ο Ποινικός Κώδικας θα είχαμε σφαχτεί όλοι μεταξύ μας.
Όσοι ειδικά χρησιμοποιούν το επιχείρημα γιατί ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τα ζώα αντί για τους ανθρώπους είναι αυτοί που οι 9 στους 10 άνθρωποι τούς σπάνε τα νεύρα και τα βάζουν με όλους.
Φαντάζεσαι να μην υπήρχε το ποινικό δίκαιο τι θα γινόταν;
Φιλάνθρωποι ντε μεκ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bizeli την 25 Αύγ 2018, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:39 @ ΓΑΛΗ. Καμία ανοχή σε αυτούς που βασανίζουν ζώα ή βάζουν φόλες, κλπ. Καταγγελία και ό,τι τιμωρία προβλέπει ο νόμος. Όμως δεν εγκρίνω τις υπερβολές και τις αντεκδικήσεις, πχ να πάει κάποιος να του σπάσει το μαγαζί.
Απ' ό,τι ξέρω το να σπάνε μαγαζιά ή να καίγονται αυτοκίνητα είναι μια αντιφά εθιμική αντίδραση ακόμη και στις περιπτώσεις που την πληρώνουν άσχετοι. Για να μην πολιτικοποιήσω όμως το θέμα, ας το δούμε πιο πρακτικά.

Έστω ότι στη χ περιοχή, κάποιος έχει ένα μαγαζί στο οποιοδήποτε αντικείμενο (ταβέρνα, καφέ, μίνι μάρκετ, κουρείο κλπ) και ότι γίνεται καταγγελία. Αλλά επειδή καταγγελία στη χώρα μας, δεν συνεπάγεται συνήθως κάποιο άμεσο αποτέλεσμα αλλά παραμένει μία γραφειοκρατική διαδικασία, οι ζωόφιλοι της περιοχής δεν ξαναπατάνε στο μαγαζί όχι λόγω προσυμφωνημένου μποϊκοτάζ αλλά επειδή δεν αντέχουν να βλέπουν τα μούτρα του. Σου φαίνεται άδικη αυτή η ειρηνική εξέλιξη;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Εδώ να πούμε ότι ποινικό αδίκημα που επισύρει πρόστιμο δεν είναι μόνον το να κλοτσήσεις τον σκύλο του άλλου και να σε δει, αλλά και το να χέσει ο σκύλος σου χωρίς να τα μαζέψεις, ακόμη και αν είναι ευκοίλια...

Κάποτε, μετά από τηλεφώνημα μου ένας φιλόσκυλος, που έβγαλε για χέσιμο το σκύλο κλήθηκε,να πληρώσει στο κράτος 100 ευρουλάκια... Not bad. :8)
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:05 Αν και δεν χρειαζόταν η εγκρισή μου - φυσικά και να το κάνεις .
Αναμένουμε με αγωνία - συνεχές αμοντάριστο βίντεο ας πούμε αυριο απόγευμα 19 30- 20 30 απο το πάρκο της περιοχής σου με τον φακό να καλύπτει τα πάντα .
Πάντως όσο φανατικός και να ημουν δεν θα έκανα κάτι τόσο βλακώδες οπως να υποστηρίζω - προπαγανδίζω μια θέση που θα την κατέρριπταν με άνεση και θα γελοιοποιούσα τυχόν καλούς σκοπούς και καλές προθέσεις .
Ρε συ Άγι παράτα μας.
Λες μια αστήριχτη μαλακία επιπέδου νηπιαγωγείου, σου απαντάει ο άλλος στο ίδιο ύφος για να καταλάβεις τη μαλακία σου και συνεχίζεις στο ίδιο μήκος κύματος;
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:10
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:39 @ ΓΑΛΗ. Καμία ανοχή σε αυτούς που βασανίζουν ζώα ή βάζουν φόλες, κλπ. Καταγγελία και ό,τι τιμωρία προβλέπει ο νόμος. Όμως δεν εγκρίνω τις υπερβολές και τις αντεκδικήσεις, πχ να πάει κάποιος να του σπάσει το μαγαζί.
Έστω ότι στη χ περιοχή, κάποιος έχει ένα μαγαζί στο οποιοδήποτε αντικείμενο (ταβέρνα, καφέ, μίνι μάρκετ, κουρείο κλπ) και ότι γίνεται καταγγελία. Αλλά επειδή καταγγελία στη χώρα μας, δεν συνεπάγεται συνήθως κάποιο άμεσο αποτέλεσμα αλλά παραμένει μία γραφειοκρατική διαδικασία, οι ζωόφιλοι της περιοχής δεν ξαναπατάνε στο μαγαζί όχι λόγω προσυμφωνημένου μποϊκοτάζ αλλά επειδή δεν αντέχουν να βλέπουν τα μούτρα του. Σου φαίνεται άδικη αυτή η ειρηνική εξέλιξη;
Όχι καθόλου άδικη. Ο καθένας επιβραβεύει ή όχι έναν επαγγελματία όχι μόνο για τις καθαρά επαγγελματικές του επιλογές αλλά και για άλλες. Πχ γιατί έκοψε δέντρα ή γιατί καταπατά τον αιγιαλό ή γιατί είναι αγενής ή γιατί συμπεριφέρεται άσχημα στο προσωπικό του, κλπ.
Αυτό που ξεκαθάρισα είναι ότι δεν επικροτώ αυτοδικία.
Άβαταρ μέλους
Αγις

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:14
Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:05 Αν και δεν χρειαζόταν η εγκρισή μου - φυσικά και να το κάνεις .
Ρε συ Άγι παράτα μας.
Λες μια αστήριχτη μαλακία επιπέδου νηπιαγωγείου, σου απαντάει ο άλλος στο ίδιο ύφος για να καταλάβεις τη μαλακία σου και συνεχίζεις στο ίδιο μήκος κύματος;
Ευγενέστατη και με επίπεδο - επιχειρήματα ..
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”