Tarkovsky έγραψε: 03 Σεπ 2021, 17:00
wooded glade έγραψε: 03 Σεπ 2021, 04:22
Ξέρετε ότι για τέτοια υπόθεση έχουν πάει μέσα οι: Νεοτάκης Λουκανίδης (x2), Γιώργος Σιδέρης, Σπύρος Πομώνης, Τάκης Καραγκιοζόπουλος ;
κανείς δεν πήγε μέσα, απλώς κάποιοι έκαναν μια νύχτα σε κρατητήριο
https://youtu.be/Lxhe8K8j8lU?t=47
και ο Λουκανίδης είχε μπλέξει ΜΙΑ φορά (με τη θυγατέρα της Καλής Καλό), την άλλη που λες τον μπερδεύεις με τον μεγαλύτερο αδερφό του Θανάση (τότε παίκτη του γαύρου)
Μου κάνει εντύπωση ότι λεγόντουσαν και οι δύο Γιόλα.
Δεν νομίζω. Ο Τάκης πρέπει να ήταν και στη Γιόλα Β' και έγινε gunshot wedding.
Η Γιόλα Α' δεν έγινε κανενός είδους συμβιβασμός και ο Τάκης δεν πέρασε ... μία νύχτα στο κρατητήριο. Έκανε time. Οι άλλοι μπορεί να πέρασαν μία νύχτα, δεν ξέρω.
Μάλιστα τον Τάκη τον είχαν στο μεταγωγών στην οδό Ναυάρχου Νικοδήμου τότε, δίπλα σημερινού bar "foxy ladies". Εκεί ήταν κρατούμενος και ένας συγγενής της Γιόλας για άλλο αδίκημα και ο συγγενής πήρε ένα μπουκάλι και το έσπασε στο κεφάλι του Τάκη.
Ήταν μία κακή χρονιά για τον Τάκη το 1962-63.
Ο Τάκης Λουκανίδης έκανε το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 1962-63 εναντίον της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 παρ' όλο που η ΑΕΚ είχε προηγηθεί 2-0 με γκολ των Τσαχουρίδη-Σταματιάδη. Στο 45' ο Θεοφάνης έκανε το 2-1 και ο Δομάζος το 2-2 στο 50. Το 3-2 δεν θυμάμαι, πάλι ο Δομάζος νομίζω.
Αλλά η ιστορία με τη Γιόλα έγινε το καλοκαίρι του 62 και μετά ο Λουκανίδης ήταν φυλακισμένος μέχρι τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Όταν επανήλθε, αρχάς του δευτέρου γύρου, έριξε μπουνιά σε διαιτητή και έφαγε μεγάλη καμπάνα - τρίμηνη, τετράμηνη. Έτσι ο Παναθηναϊκός στερήθηκε των υπηρεσιών του και όπως η απόδοση του Λινοξυλάκη είχε πέσει κατακόρυφα, το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ στη διαφορά τερμάτων.
Για να τα λέμε όλα ο Παναθηναϊκός των χρόνων εκείνων ήταν διαιτητοκινούμενος μεν αλλά και ασυναγώνιστος - άλλωστε είχε όλο το χρήμα. Μέχρι παίκτες αγόραζε για να τους βάλει στο ψυγείο, να μην ενισχύσουν τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ.
Ο Τάκης Λουκανόδης επανήλθε το 63-64 και ήταν βέβαια instrumental στο βαζελοαήττητο, με προπονητή τον Μπόμπεκ.