Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Μαλακίες. Δικαίωμά τος να το κάνουν άμα θέλουν. Για την υποχρεωτικότητα όμως έχουν βγάλει θέση και είναι κατά. Να ψάξετε να το βρείτε.
Εγώ δεν ψάχνω τίποτα και ούτε είμαι υποχρεωμένος στην τελική, δεν εισήγαγα στον διάλογο αυτήν την παράμετρο, αν θέλεις μπορείς να το κάνεις εσύ και στην τελική οι δύο προηγούμενοι και κυρίως το έλιεν έχουν αυτήν την υποχρέωση στα πλαίσια του διαλόγου.
Εσύ αναρωτιέσαι για το τι θέση έχουν.
Όχι, εγώ απλά ρώτησα στους συνομιλητές τι εννοούσαν με αυτά που έγραφαν, ο σελ μου το διευκρίνησε.
Εφόσον αυτοί μίλησαν για κάτι συγκεκριμένο αυτοί είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εσένα τις κατάλληλες αποδείξεις, εγώ ζήτησα απλά διευκρινήσεις πάνω στις δικές τους θέσεις, όχι του σρζ.
vagabondo έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:25
Μήπως τα περιστατικά θρόμβωσης οφείλονται σε λάθος εμβολιασμό οπου ρίχνουν το μπολι σε φλέβα?
Τα περιστατικά θρόμβωσης οφείλονται σε μια πολύπλοκη αντίδραση των αιμοπεταλίων με κάποια αντισώματα που δημιουργεί ο αδενοϊός τον οποίον χρησιμοποιούν τα AZ και JJ ως φορέα, η οποία αντίδραση κάνει τα αιμοπετάλια να πήζουν. Δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις από πριν ότι κάποιος ανήκει στο 0.001% που θα εμφανίσει αυτήν την παρενέργεια, εκτός ίσως αν έχει ιστορικό παρόμοιων αντιδράσεων οπότε θα το ξέρει εκείνος (και έχει το δικαίωμα να κάνει άλλο εμβόλιο). Βέβαια και ο κανονικός Covid προκαλεί θρομβώσεις με έναν διαφορετικό (αλλά παρόμοιας φύσης) μηχανισμό και σε δεκαπλάσιο ποσοστό, οπότε κάποιος που αντιμετωπίζει όντως κίνδυνο θρομβώσεων δε τη γλιτώνει αποφεύγοντας να εμβολιαστεί, παρεκτός κι αν ταμπουρωθεί σπίτι του και δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν.
Απεφάνθη ο ειδικός αιματολόγος-κροκοδειλολόγος φόσκυλις.
Σέλευκας έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:46
Εγω είμαι υπέρ του εμβολιασμού γιατί δεν αντέχει η παραγωγή άλλο και οι μόνοι που γουστάρουν τα λοκ ντάουν ειναι οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν χάσαν δεκάρα και κάθονται.
Δεν έχω ιδέα αν έχουν δικιο οι υγειονομικοί οι εμβολιαστές ο παγκοσμιος οργανισμός κλπ γιατί δεν είμαι ειδικός. Περίμενα κάνα δίμηνο να κανουν οι άλλοι και μετά οταν ειδε οτι δεν έπαθε κανένας τιποτα το έκανα. Αντιθετα ειδα πολλούς να πεθαινουν και άλλους να τη βγάζουν στο παρατριχα και όλοι οσοι ηταν αρνητες του ιου (στην αρχη ειχαμε και πολλους τέτοιους) όλοι κατέληξαν στις εντατικές. Ολοι οι αρνητές που ξερω ειχαν ή αριστερες αποψεις ή χριστιανικες.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, και μερικούς ακόμη, είναι πάρα πάρα πολύ κρίμα που δεν καίγεται πατόκορφα αυτός ο γαμημένος ο τοπος που ονομάζουμε Ελλάδα με όλους τους Έλληνες μαζί.
ναι ο τόπος αυτός έχει μια ειδικότητα (μια ενευθυνότητα) να βαφτίζει αυταρχισμό ότι τον βολεύει και άλλα που ειναι χειρότερος αυταρχισμός να τα βαφτίζει υποχρεώσεις ή και δικαιώματα.
είναι αυταρχισμός να κάνει εμβόλιο ο υγειονομικός να μην πάρει στο λαιμό του άλλους, αλλά δεν είναι αυταρχισμός να λες στον άλλον που έχει μια δουλειά δικιά του ότι δουλέψει-δε δουλέψει θα πληρώνει κανονικα εισφορές και ένα τριχίλιαρο φορο στο τέλος αλλιως να πα να κοψει το σβέρκο του.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Χαοτικός έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:57
Ρε φάτε Μητσοτάκη στα μούτρα και λουφάξτε.
Έτσι.
Χαίρεσαι που μιλούν άσχημα για την κ. Μητσοτάκη ρε μείρακα;
Όχι, αλλά λυπάμαι πάρα πολύ που δεν έχουμε πάθει ακόμη τα πάρα πολύ χειρότερα που μας πρέπουν βάσει των επιλογών μας. Ο κύριος Κυριάκος Μ. ήτανε μέσα στις επιλογές μας, απλά.
Όχι, αλλά λυπάμαι πάρα πολύ που δεν έχουμε πάθει ακόμη τα πάρα πολύ χειρότερα που μας πρέπουν βάσει των επιλογών μας. Ο κύριος Κυριάκος Μ. ήτανε μέσα στις επιλογές μας, απλά.
Τι είναι πολύ χειρότερο από την πτώχευση της χώρας που ζήσαμε το 2011;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:43
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δνε έκανε δημόσια καταγγελία έτσι ώστε να γίνει χαμός και για βρεθεί ιατρός. Γίνεται να μην σε χειρουργουν και να σου ζητάνε λεφτά για ένα πρόβλημα που απέκτησες λόγω του εμβολίου που το κράτος σε πίεσε να κάνεις και να τα λες στο μσν με τον φίλο σου περιμένοντας να πεθάνεις; μου φαίνεται αδιανόητο.
Πού; Στα κανάλια; Που αποκρύπτουν ό,τι μπορούν αν δεν ταιριάζει στο στόρι της κυβέρνησης;
Το πιο πιθανό είναι ότι προσπάθησε και έφαγε πόρτα.
vantono έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:52
Φίλος μου σεκιουριτάς νοσοκομείου, υποχρεωθηκε ουσιαστικά απο την υπηρεσία μόλις προχτες να κανει (μαζι με ολους τους συναδελφους του) εμβολιο, αλλιως εχανε τη δουλεια του. Του πατησαν jj, και εχει θεμα με κιρσούς στα πόδια (στο ενα δηλαδη, το αλλο το ειχε χειρουργήσει πριν κατι χρονια) και ο γιατρος του ειπε οτι δεν διατρεχει κανενα κίνδυνο. Και πραγματι, 4 μερες πανε και προς το παρον δεν παρουσίασε το παραμικρο, ουτε την παραμικρη παρενέργεια.
Τα 'κλασε πανω του που τον υποχρεωσαν να βαρεσει JJ με τοσα που εχει ακουσει γι αυτο και το ζενεκα (λαμβάνοντας υποψιν και το θεμα που εχει με το ποδι του), αλλά αν δεν ηταν μαλάκας ψέκουλας και εκανε εμβολιο κατ'επιλογή του απο την αρχη, οταν ηρθε η ωρα της ηλικιακής του ομαδας, θα μπορουσε να επιλεξει και πφιζερ και μοντερνα κτλ. Επελεξε ομως να το φτασει στο απροχώρητο σαν κλασικος ελ ψεκ, ενω ηξερε οτι εργάζεται σε κλαδο που ειναι αναμενομενο να υποχρεωθουν καποια στιγμη, οπότε και του βαρεσαν αναγκαστικα ο,τι ειχαν.
Ίσως να μην ήταν και τόσο ψεκ, με δεδομένο ότι το εμβόλιο τού έκανε ακριβώς αυτό που φοβόταν ότι θα κάνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Κάτσε κάπου αναπαυτικά και άνοιξε τον δέκτη σου.
Κατά καιρούς ενημέρωνε μας.
Κάτσε κάπου αναπαυτικά και άνοιξε τον δέκτη σου.
Κατά καιρούς ενημέρωνε μας.
Πάντως τώρα είδα οτι έχει ως πηγή γκρίκνιούζονντιμάντ. Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι.
Η πτώχευση της χώρας το 2020 σε συνδυασμό με την δημιουργία εθνικού διχασμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.