Έβγαλε πράγματι ταινιαρες η εποχή. Ρόδα τσάντα και κοπάνα, φυλακές ανηλίκων κτλΣτρακαστρουκας έγραψε: 02 Σεπ 2021, 14:06 επι ΠΑΣΟΚ αρχισε η τεχνη να παιρνει τα πανω της παλι ασχετως με το αν οι κινηματογραφικες ταινιες γινανε βιντεοκασσετες
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- EKPLIKTIKOS
Re: Έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
ωρέ georgebi εσύ κοιμάσαι κι οι τρολάδες δουλεύουν

το γράφει ωραία και ο Τ.Λαζαρίδης:πατησιωτης έγραψε: 02 Σεπ 2021, 13:58Το γεγονός ότι δεν κατέλαβε την εξουσία επιτρέπει σε ένα μικρό συννεφάκι να υπάρχει ακόμη.Αλλά το μεγάλο συννεφάκι του γίγαντα δημοκράτη λαού της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που έφερε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί.Χωρίς γίγαντα λαό δεν υπάρχει και μεγάλη λαική τέχνη ονείρων.Spoiler
Δεν υπάρχει το άλλοθι της δεξιάς.Cavaliere έγραψε: 02 Σεπ 2021, 13:11 Να δούμε αν θα ξαναβγάλει η Ελλάδα τέτοια μεγέθη: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Τσαρούχης, Ελύτης, Σεφέρης, Ρίτσος... Τι σκατά πάθαμε και δεν παράγουμε κουλτούρα;Δεν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βλάχεψε ή ξεβλάχεψε.Απομάγευσε τον τίμιο λαό,τον πάντα χιλιοπροδομένο.
![]()
Όλα αυτά είναι προιόντα μιας περιόδου που ο κόσμος ζούσε σε ένα συννεφάκι ότι υπάρχει κάτι που εμποδίζει τη χώρα να γίνει ένας παράδεισος όπως τον ονειρευόταν ο καθένας.Αυτό το κάτι έφυγε το 1981 και αποκαλύφθηκε η μαύρη αλήθεια,ότι οι λαικές ή λαοπρόβλητες δυνάμεις ήσαν χειρότερες από αυτό που πολεμούσαν.Μετά την αποκάλυψη τι τέχνη να κάνεις;![]()
Προσγείωση στην πραγματικότητα.Ή μήπως νομίζεις ότι ο Θεοδωράκης θα μπορούσε να ήταν ένας σεβαστός και από όλους τιμημένος και ταυτόχρονα να δηλώνει κομμουνιστής εάν είχε επικρατήσει το κόμμα του και είχε φτιάξει κάτι μεταξύ Αλβανίας του Χότζα ή Ρουμανίας του Τσαουσέσκου γιατί κάποια τέτοια παραλλαγή θα έφτιαχνε διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για να φτιάξει ;
Ή θα διαφωνούσε σε κάποιο σημείο και θα τον είχαν ξυλώσει και αυτόν ή θα συνέπραττε ως το τέλος και θα είχε αμαυρωθεί και αυτός.Ούτε εσύ δεν θα δήλωνες ΚΚΕ σήμερα.
«... Εκτίμησή μου είναι ότι με την ιδεολογική επικράτηση της Αριστεράς, παρά την ήττα της στον Εμφύλιο, και με την επιβολή των θέσεών της σε καίρια πολιτικά και ιδεολογικά προβλήματα, η ιδεολογική μας ζωή έχει βουλιάξει σε βαθύ τέλμα, έχει περιπέσει σε κώμα...»
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Με μιά κιθάρα μόνο, αναδεικνύεται εντονότερα, το ότι ήταν λυρικός
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
έπρεπε να βρει μια άκρη να κολλήσει κάπως και τον Μαντ Κλιπ, εκει μεσα, που πεθαναν την ιδια μερα.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
τα τραγούδια του Μικη θα τα τραγουδουν και οι επόμενες γενιές. όπως αυτα του Πλέσσα, του Παπαδόπουλου, του Μάνου και των λοιπών μεγάλων
τον Φοίβο ποιος τον θυμάται?
τον Φοίβο ποιος τον θυμάται?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
-
Jolly Roger
τον κόλλησε ο ακριβώς από κάτω σχολιαστής του Φλέματοςvantono έγραψε: 02 Σεπ 2021, 14:15έπρεπε να βρει μια άκρη να κολλήσει κάπως και τον Μαντ Κλιπ, εκει μεσα, που πεθαναν την ιδια μερα.
σεντόνι inside spoiler
Spoiler
Καλλιτεχνών βίοι παρράλληλοι
02/09/2021, 13:04
Μίκης σε στίχους τού μέγιστου Τάσου Λειβαδίτη Την πόρτα ανοίγω το βράδυ, τη λάμπα κρατώ ψηλά, να δούνε της γης οι θλιμμένοι, να 'ρθούνε, να βρουν συντροφιά. Να βρούνε στρωμένο τραπέζι, σταμνί για να πιει ο καημός κι ανάμεσά μας θα στέκει ο πόνος, του κόσμου αδερφός. Να βρούνε γωνιά ν' ακουμπήσουν, σκαμνί για να κάτσει ο τυφλός κι εκεί καθώς θα μιλάμε θα 'ρθει συντροφιά κι ο Χριστός. ο ετερος σημερινος μακαριτης: Mad clip = "Money and Drugs, Can’t Live in Poverty" Έσκασε το πορτοφόλι απ’ τα πενηντάρικα Έχω κάνει τα κιλά να κάνουν ακροβατικά Μια ζωή ήμουνα dealer είχα γούστα ακριβά Από πιτσιρικάς ήξερα τι ήθελα Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα Γούστα ακριβά, έχω γούστα ακριβά Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα Γούστα ακριβά, έχω γούστα ακριβά. Στην ηλικια των 35 ετων (το 1955) ο Μικης ειχε ηδη παρει μέρος στην Aντίσταση κατά των κατακτητών, ειχε συλληφθει, βασανιστει, εξοριστει, ξαναβασανιστει και εμεινε παραλυτος εξ αιτιας των βασανιστηριων για εναν χρονο. Ειχε πει ο αειμνηστος και μεγας Μανωλης Γλεζος σε συνεντευξη του: "εμεις, η γενια μου, δεν θελαμε να γινουμε ηρωες και ηρωϊδες. Θελαμε να ζησουμε τα νιατα μας, να ασχοληθουμε με τα πραγματα που μας ενδιεφεραν. Μας ετυχαν ομως δυσκολες εποχες. Και θεωρησαμε χρεος μας να ανταποκριθουμε. Εσεις δεν χρειαζεται να πολεμησετε. Διαφυλαξτε ομως, την ελευθερια που σας δοθηκε!". Δυο διαφορετικες επιλογες ζωης. Η αλληλεγγυα και η εγωϊστικη. Εμεις απο τη μια πλευρα, ο εαυτουλης μου απο την αλλη. Οδηγουν σε διαφορετικες κοινωνιες. Το επομενο σταδιο της υλιστικης Mad clip, ειναι η κοινωνια Mad Μax. Η αλλη παλι, "Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή..." Δυσκολη δουλεια για μας, τα οντα του καναπε. Καλο κατευοδιο Μικη Θεοδωρακη !
02/09/2021, 13:04
Μίκης σε στίχους τού μέγιστου Τάσου Λειβαδίτη Την πόρτα ανοίγω το βράδυ, τη λάμπα κρατώ ψηλά, να δούνε της γης οι θλιμμένοι, να 'ρθούνε, να βρουν συντροφιά. Να βρούνε στρωμένο τραπέζι, σταμνί για να πιει ο καημός κι ανάμεσά μας θα στέκει ο πόνος, του κόσμου αδερφός. Να βρούνε γωνιά ν' ακουμπήσουν, σκαμνί για να κάτσει ο τυφλός κι εκεί καθώς θα μιλάμε θα 'ρθει συντροφιά κι ο Χριστός. ο ετερος σημερινος μακαριτης: Mad clip = "Money and Drugs, Can’t Live in Poverty" Έσκασε το πορτοφόλι απ’ τα πενηντάρικα Έχω κάνει τα κιλά να κάνουν ακροβατικά Μια ζωή ήμουνα dealer είχα γούστα ακριβά Από πιτσιρικάς ήξερα τι ήθελα Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα Γούστα ακριβά, έχω γούστα ακριβά Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα Γούστα ακριβά, έχω γούστα ακριβά. Στην ηλικια των 35 ετων (το 1955) ο Μικης ειχε ηδη παρει μέρος στην Aντίσταση κατά των κατακτητών, ειχε συλληφθει, βασανιστει, εξοριστει, ξαναβασανιστει και εμεινε παραλυτος εξ αιτιας των βασανιστηριων για εναν χρονο. Ειχε πει ο αειμνηστος και μεγας Μανωλης Γλεζος σε συνεντευξη του: "εμεις, η γενια μου, δεν θελαμε να γινουμε ηρωες και ηρωϊδες. Θελαμε να ζησουμε τα νιατα μας, να ασχοληθουμε με τα πραγματα που μας ενδιεφεραν. Μας ετυχαν ομως δυσκολες εποχες. Και θεωρησαμε χρεος μας να ανταποκριθουμε. Εσεις δεν χρειαζεται να πολεμησετε. Διαφυλαξτε ομως, την ελευθερια που σας δοθηκε!". Δυο διαφορετικες επιλογες ζωης. Η αλληλεγγυα και η εγωϊστικη. Εμεις απο τη μια πλευρα, ο εαυτουλης μου απο την αλλη. Οδηγουν σε διαφορετικες κοινωνιες. Το επομενο σταδιο της υλιστικης Mad clip, ειναι η κοινωνια Mad Μax. Η αλλη παλι, "Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή..." Δυσκολη δουλεια για μας, τα οντα του καναπε. Καλο κατευοδιο Μικη Θεοδωρακη !
-
independent44
- Phorum.gr user: independent_44
Φτηνά βλαχαδερά κακέκτυπα σε όλα τα κοινωνικά - πολιτικά - πολιτισμικά επίπεδα, αυτό το πράγμα ΕΙΜΑΣΤΕ, είναι ντροπή να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ελληνες, δεν υπάρχουν Έλληνες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- NoMoreLice
Αντγράφω σχόλιο από το youtube:
Mike Chatzopoulos
2 years ago
Ιούλιος 1974. Την ημέρα που έπεσε η χούντα οι ειδήσεις των 9 του BBC ξεκίνησαν με εντελώς διαφορετικό από τον συνήθη τρόπο. Αντί να ξεκινήσουν με τον παρουσιαστή να δίνει την περίληψη των ειδήσεων που θα ακολουθήσουν ξεκίνησαν με μαυρόασπρο βιντεο με το Μίκη στο πιάνο και την Μαργαρίτα Ζορμπαλά (που ομολογώ δεν την είχα ακούσει μέχρι τότε) σε αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι.
Mike Chatzopoulos
2 years ago
Ιούλιος 1974. Την ημέρα που έπεσε η χούντα οι ειδήσεις των 9 του BBC ξεκίνησαν με εντελώς διαφορετικό από τον συνήθη τρόπο. Αντί να ξεκινήσουν με τον παρουσιαστή να δίνει την περίληψη των ειδήσεων που θα ακολουθήσουν ξεκίνησαν με μαυρόασπρο βιντεο με το Μίκη στο πιάνο και την Μαργαρίτα Ζορμπαλά (που ομολογώ δεν την είχα ακούσει μέχρι τότε) σε αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NoMoreLice την 02 Σεπ 2021, 14:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα
γιεπ!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
Jolly Roger
Ελπίζω μαζί με τον Θεοδωράκη να πεθάνει και ότι τελευταίο ενώνει τους σημερινούς νεοέλληνες, είναι τρομερά θλιβερό αυτό που ζούμε, αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, σε αυτό το νήμα σαν απλό παράδειγμα, είναι σαν να παρακολουθώ ζωντανά στην καθημερινότητα μου, μαζί με εσάς, να ψυχορραγεί μια υπέροχη πρόταση ζωής - καθημερινότητας, μια υπέροχη ιδέα, ένας πρώην περήφανος λαός.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση