Αυτό που δεν έχω μπορέσει να καταλάβω, να κατανοήσω, παρ' όλη την 20ετή θητεία μου στα φόρα, είναι τούτο:
Κάποιος που δεν έχει σπουδές σε ένα αντικείμενο, σε ένα πεδίο, βγαίνει και "αντικρούει" σε αυτό το πεδίο, ακριβώς αυτούς που μπορεί να έχουν και από τρία μεταπτυχιακά ο καθένας πάνω σε αυτό το αντικείμενο...
Έτσι, χωρίς σπουδές στο αντικείμενο, χωρίς μελέτες-έρευνες, απλώς καταθέτοντας την αποψάρα του ως αδιαφιλονίκητο επιχείρημα...
Το να μην συμφωνείς με τις καθιερωμένες ερμηνείες, το να διαφωνείς με τα διάφορα επιστημονικά συμπεράσματα, είναι δικαίωμά σου. Όπως δικαίωμά σου είναι και να διαλαλείς την διαφωνία σου. Κανένα πρόβλημα.
Πρόβλημα υπάρχει όταν "καταρρίπτεις" την καθιερωμένη ερμηνεία, το όποιο επιστημονικό συμπέρασμα, απλώς έτσι...επειδή σκέφτηκες εσύ κάτι.
Μιας και έχω μπροστά μου ένα δείγμα αυτής της συμπεριφοράς, αυτό του Παρασκευά - Γκουερινο 4 - αυτό και θα σχολιάσω...
Ο Παρασκευάς είναι απλώς η αφορμή...η αιτία είναι όλοι αυτοί που με ύφος και τουπέ 7 καθηγητών πανεπιστημίου καταρρίπτουν τα πάντα όλα - και τα κοάλα τίποτε- επειδή οι όποιες απόψεις της επιστήμης δεν τους βρίσκουν σύμφωνους. Και αφού αυτοί δεν συμφωνούν με την επιστήμη, τόσο το χειρότερο για αυτήν...
Ούτε μια στο δις δεν την έκανε αυτός, τους λόγους τους εξηγησα
Ρε συ Παρασκευά, σε εσένα έλαχε ο κλήρος...
Οι "λόγοι που εξήγησες", τι επιστημονικό υπόβαθρο έχουν;
Πως αποφαίνεσαι, εσύ και οι άλλοι, ότι η αρχαιολογία-αυγυπτιολογία-παλαιοανθρωπολογία κάνουν λάθος και πως τις πυραμίδες τις έφτιαξε κάποιος άγνωστος αρχαιότερος και ανώτερος πολιτισμός;
Έχετε σπουδάσει αρχαιολογία; Αυγυπτιολογία; Παλαιοανθρωπολογία;
Έχετε κάνει εμπεριστατωμένες (
και επιτόπιες) έρευνες-μελέτες στο αντικείμενο;
Έχετε κάνει κάποια διατριβή επί του χτισίματος των πυραμίδων;
Όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτοί που έχουν καταθέσει επιχειρήματα, τεκμήρια και σοβαρές ενδείξεις για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν, έχουν καεί μέχρι το μεδούλι από τον καυτό ήλιο της ερήμου για καμιά δεκαριά χρόνια ο καθένας...
Και έρχεστε εσείς, από τον καναπέ σας, να αμφισβητήσετε τα συμπεράμστα αυτά καταθέτοντας τι ακριβώς;
Την προσωπική σας άποψη, που δεν στηρίζεται σε καμία μελέτη και σε καμία έρευνα...
Μα να την καταθέτετε, δεν μπορεί κανείς να σας εμποδίσει...
...και την γνωμη σας και την άποψή σας και τις ιδέες σας, έχετε κάθε δικαίωμα να τις εκφράζετε και να τις υποστηρίζετε.
Αλλά, κατεβείτε από την έδρα του πανεπιστημιακού καθηγητή, διότι ΔΕΝ έχετε τα προσόντα, και συζητείστε με τους συμφορουμίτες σας, επί ίσοις όροις.
Αποδεχθείτε πως, όσο και αν έχετε διαβάσει σχετικά, ΔΕΝ μπορείτε να καταρρίψετε την Θ.τ.Σ, επειδή σπουδάσατε μηχανολογία...