Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
1. δεν λέει αυτό η μελέτη, λέει ότι υπάρχει αρνητική συσχέτιση ηλικίας και χρόνου εμβολιασμού
2. η μελέτη λέει επίσης αυτό:
"Thus, infection and the development of an antibody response could provide similar or even better protection than do the currently used SARS-CoV-2 vaccines, although antibody responses induced by SARS-CoV-2 infection are often lower in titers than those induced by vaccination".
Είμαστε στην εποχή που ο καθένας λέει ό,τι μαλακία του κατέβει και το παίζει γιατρός μέσω Twitter.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αυτο ρε φίλε το χω απορία καιρό τώρα : Για ποιον λόγο πριν τον εμβολιασμό δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων για να δουν αν κάποιος έχει νοσήσει χωρίς καν να το ξέρει και μάλιστα πρόσφατα ? Ουσιαστικά είναι σα να γίνεται ο εμβολιασμός με δεδομένο πως δεν υπήρξαν ποτέ άλλα κρούσματα πέραν των καταγεγραμμένων.
Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος με τα αντισώματα να εξασφαλίσει σίγουρα πως έχει νοσήσει. Δεν έχω ψάξει να δω τι λένε οι ειδικοί και δεν έχω γνώμη.
Πάντως πριν κάνω το εμβόλιο ρώτησα έναν πολύ καλό και κατατοπισμένο γιατρό στο τι θα γίνει αν είμαι ασυμπτωματικός ή τελοσπάντων αν υπήρξα πρόσφατα τέτοιος, ενόψει της πρώτης δόσης.
Μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι πιθανώς να κάνω παρενέργειες αντίστοιχες αυτής της 2ης δόσης (πυρετό-αδυναμία) αλλά έως εκεί.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Θεμιστοκλέους: Υπό εξέταση η τρίτη δόση εμβολίου για όλους
Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση» δήλωσε o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Αρχέλαος έγραψε: 27 Αύγ 2021, 02:14
Αυτο ρε φίλε το χω απορία καιρό τώρα: Για ποιον λόγο πριν τον εμβολιασμό δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων για να δουν αν κάποιος έχει νοσήσει χωρίς καν να το ξέρει και μάλιστα πρόσφατα ? Ουσιαστικά είναι σα να γίνεται ο εμβολιασμός με δεδομένο πως δεν υπήρξαν ποτέ άλλα κρούσματα πέραν των καταγεγραμμένων.
Είναι δωρεάν τα τεστ αντισωμάτων; Νομίζω όχι.
Αλλά ακόμη και αν είναι, όσοι δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο αν δεν έχουν "νοσήσει" έστω και ασυμπτωματικά, δεν θα το κάνουν.
"Πρόσφατα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ για την περίοδο 1/1/2021 - 22/08/2021, δείχνουν ότι μόλις 5,2% των κρουσμάτων και 3,4% των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Άρα, η πλειοψηφία των ασθενών, των νοσηλευόμενων αλλά και των θανάτων αφορά σε συνανθρώπους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν."
Από το ρεπορτάζ στο πρώτο ψέμα. Σχόλιο δικό μου: Γιατί δεν βάζουν και τα στοιχεία από τον Μάρτιο του 2020. Εκεί θα είναι ακόμα λιγότερα τα κρούσματα και οι θάνατοι σε ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων. Βέβαια οτι το 3,4% που έχει πεθάνει σε αυτό το επτάμηνο όντας πλήρως εμβολιασμένο δεν το λες και λίγο. Προφανώς λοιπόν σήμερα αρκετοί από τους 30-40 που πεθαίνουν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Για αυτό και η κυβερνησάρα μας δεν ανακοινώνει καθημερινά τα στατιστικά για να μην θέσει σε κίνδυνο την εμβολιαστική της εκστρατεία. Σοβαρές χώρες βέβαια όπως το Ισραήλ δεν καταφεύγουν σε τέτοιες φθηνές πρακτικές.
Θεμιστοκλέους: Υπό εξέταση η τρίτη δόση εμβολίου για όλους
Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση» δήλωσε o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Λογικό ... Το παράδειγμα του Ισραηλ (κρουσματα τελευταιου μηνα) δείχνει πως ενα 6μηνο μετά από 2 δόσεις ο ιος αδιαφορεί για το αν είσαι εμβολιασμένος ή όχι για να σε προσβάλλει.
Να δουμε στις πόσες δόσεις θα χαμπαριάσουν πως δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγάνε όλο τον πληθυσμό, αλλά μόνο τον στοχευμένο που γεμίζει τα νοσοκομεία.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Αυτο ρε φίλε το χω απορία καιρό τώρα: Για ποιον λόγο πριν τον εμβολιασμό δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων για να δουν αν κάποιος έχει νοσήσει χωρίς καν να το ξέρει και μάλιστα πρόσφατα ? Ουσιαστικά είναι σα να γίνεται ο εμβολιασμός με δεδομένο πως δεν υπήρξαν ποτέ άλλα κρούσματα πέραν των καταγεγραμμένων.
Αλλά ακόμη και αν είναι, όσοι δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο αν δεν έχουν "νοσήσει" έστω και ασυμπτωματικά, δεν θα το κάνουν.
Το σκεπτικό τους θα παραμείνει το ίδιο.
Όχι, αλλά θα μπορούσε να δοθεί η επιλογή σε κάποιον να κάνει τεστ αντισωμάτων με δικά του έξοδα κι αν αυτά δείξουν πως έχει νοσήσει ασυμπτωματικά να πάρει πιστοποιητικό νόσησης χωρίς να εμβολιαστεί.
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί πολλοι αντιβαξ να έβλεπαν πως είχαν ήδη νοσήσει, οπότε θα ήταν σαν να είχαν κάνει "εμβόλιο". (Μην μπούμε στη χαζή συζήτηση αν το εμβόλιο ή η νόσηση την έχει πιο μεγάλη).
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Arisvilla έγραψε: 27 Αύγ 2021, 09:55
το 3,4% που έχει πεθάνει σε αυτό το επτάμηνο όντας πλήρως εμβολιασμένο δεν το λες και λίγο
Πως θέλεις να το πούμε, πλειοψηφία;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality. Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Το σκεπτικό τους θα παραμείνει το ίδιο.
Όχι, αλλά θα μπορούσε να δοθεί η επιλογή σε κάποιον να κάνει τεστ αντισωμάτων με δικά του έξοδα κι αν αυτά δείξουν πως έχει νοσήσει ασυμπτωματικά να πάρει πιστοποιητικό νόσησης χωρίς να εμβολιαστεί.
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί πολλοι αντιβαξ να έβλεπαν πως είχαν ήδη νοσήσει, οπότε θα ήταν σαν να είχαν κάνει "εμβόλιο". (Μην μπούμε στη χαζή συζήτηση αν το εμβόλιο ή η νόσηση την έχει πιο μεγάλη).
Πάντως εγώ σκεφτόμουν πριν κάνω το εμβόλιο να έκανα ένα τεστ αντισωμάτων γιατί πέρυσι το φθινόπωρο είχα πυρετό και κάποια συμπτώματα για λίγες μέρες (εκανα ράπιντ τεστ και ήταν αρνητικό). Δεν το έκανα. Εκανα όμως τεστ αντισωμάτων ένα μήνα μετά τη β δόση του εμβολίου και με βρήκαν 8600. Αρκετά. Οπότε υπάρχει πιθανότητα και να το πέρασα πέρυσι ελαφρά.
το 3,4% που έχει πεθάνει σε αυτό το επτάμηνο όντας πλήρως εμβολιασμένο δεν το λες και λίγο
Εντάξει αν δεν καταλαβαίνεις οτι όταν οι θάνατοι από την αρχή του έτους σε πλήρως εμβολιασμένους είναι στο σύνολο 3,4% αυτό σημαίνει οτι τώρα που μιλάμε είναι πολύ περισσότεροι σε ποσοστό από τους καθημερινούς θανάτους. Και φυσικά για αυτό η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει καθημερινά στατιστικά για να δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο και για να "πείσει" και άλλους να εμβολιαστούν. Το να βάζεις στατιστικά χρόνου ενώ τα δεδομένα πια έχουν αλλάξει με την μετάλλαξη δέλτα και την waning immunity το λες και fake news.
Εντάξει αν δεν καταλαβαίνεις οτι όταν οι θάνατοι από την αρχή του έτους σε πλήρως εμβολιασμένους είναι στο σύνολο 3,4% αυτό σημαίνει οτι τώρα που μιλάμε είναι πολύ περισσότεροι σε ποσοστό από τους καθημερινούς θανάτους. Και φυσικά για αυτό η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει καθημερινά στατιστικά για να δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο και για να "πείσει" και άλλους να εμβολιαστούν. Το να βάζεις στατιστικά χρόνου ενώ τα δεδομένα πια έχουν αλλάξει με την μετάλλαξη δέλτα και την waning immunity το λες και fake news.
Αυτό το πράγμα που κάνεις ολόκληρο πρόγραμμα διανοητικής ρυθμικής γυμναστικής για να καταλήξεις από την 3.4% ετήσια θνησιμότητα στο ότι οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σαν τις μύγες και μας το κρύβουν να το κοιτάξεις.
Θα μου πεις δεν λες ότι πέφτουν σαν τις μύγες, αλλά μόνο αυτό θα ήταν ανασταλτικό στο να πάει κανείς να κάνει εμβόλιο, όχι ότι αν το 3.4 αρχίσεις να το μετράς μετά την εμφάνιση της δέλτα υπάρχει περίπτωση να γίνει ξέρωγω 4.9%
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality. Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Πλειοψηφεία δεν το λες, αλλά σε ψευδώς μεγενθυμένο δείγμα με μετρήσεις νεκρών ανεμβολίαστων τους μήνες που οι εμβολιασμένοι ήταν 50 χιλιάδες σε όλη τη χώρα, το λές χάλκευση και προπαγάνδα.
Συγγνώμη το 322% από εφνίδιους θανάτους σε σχέση με πέρσι στη Κάλυμνο πιάνεται κάπου...;
Τι καθόσαστε και μιλάτε για ποσοστά τα οποία είναι μαγειρεμένα.