pylothess έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:27Δεν ξέρω. Με Αυτά που θα πω μπορεί να μου κάνουν και μήνυση για συκοφαντίες γιατί δεν μπορώ να τα αποδείξω.Golden Age έγραψε: 23 Αύγ 2018, 14:54 Πρώτα ξεκίνησαν με την κλιμάκωση του παρακρατικού αντιφασισμού. Έτσι έκαναν το ντεμπούτο τους. Μετά έδωσαν το "ταξικό" πρόσημο. Άρχισαν να εμφανίζονται κάτι μαυροκόκκινες σε κινητοποιήσεις επιτροπών (στις οποίες προφανώς πρωταγωνιστούσαν ΣΥΡΙΖΑίοι) για ΧΥΤΑ. Και μετά διάφορα άλλα. Το άρθρο 16 ήταν απλά το πρώτο μεγάλο θέμα με το οποίος ασχολήθηκαν. Τα άλλα ήτανε γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, εκτροπή του Αχελώου και διάφορα άλλα άκυρα.
Η λέξη παρακρατικός είναι λιγάκι βαριά . Παρακρατικός είναι αυτός που λειτουργεί με την ανοχή του κράτους ,ενίοτε
και με την υποστήριξη του κράτους. Δεν νομίζω τώρα όλοι αυτοί οι αντιεξουσιαστές/αναρχικοί η οτιδήποτε άλλο να είναι βαλτοί
από το κράτος,την ασφάλεια, την CSI ,την Μοσάντ,την ΕΥΠ η δεν ξέρω και εγώ από αλλού ή ότι είναι πράκτορες των εβραιομασόνων.
Λίγο τραβηγμένο μου ακούγεται.
Τώρα αν υπάρχει η όχι ανοχή με τους αναρχικούς αυτό είναι σχετικό. Δεν μπορείς τον άλλον να τον σύρεις στα δικαστήρια απλά και μόνο
επειδή έκανε μια συγκέντρωση με μαυροκόκκινες σημαίες και μοίραζε φυλλάδια. Τώρα για την καταλήψεις κτιρίων που έχουν εγκαταλειφθεί
εκεί εγείρεται νομικής φύσεως ζήτημα. Εδώ στην Θεσσαλονίκη έγινε από την αστυνομία εκκένωση της αναρχικής κατάληψης Δέλτα πάνω στην
Εγνατία. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν μπορεί να επέμβει και στις υπόλοιπες καταλήψεις; Ίσως να μην υπάρχει κάποια σαφής παραβίαση νόμου.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι πολλές φορές μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν κάνει κοινές πορείες με αναρχικούς. Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε ευθέως τα έκτροπα που γίνανε στις πορείες για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να προσεταιριστεί και ένα μέρος από αναρχικούς/αντιεξουσιαστές και απολιτίκ νεολαίους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω πως ήθελα να λανσάρει ταξικό πρόσημο ,όσο ένα New Age κίνημα ,οικολογικό ,φεμινιστικό,LGBT, πολυσυλλεκτικό, από όλους τους χώρους χωρίς τα ιδεολογικά στεγανά που θέτει το Κ.Κ.Ε. Οι Κουκουέδες είναι πολύ straight,banal. Πιο πολύ μοιάζουν με συντηρητικό κόμμα της δεξιάς.
http://www.iefimerida.gr/news/248266/ap ... s-yper-toy
1Αυτό όμως εδώ; έχουν η δεν έχουν πάει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν μέλη της 17Ν;
Οι Αναρχικοί είναι απλώς μερικοί απροσάρμοστοι επαναστάτες χωρίς αιτία που ίσως σιχαίνονται τον κοινοβουλευτισμό ,ίσως σιχαίνονται και την ίδια την κοινωνία. Οι πιο πολλοί εκεί μέσα δεν ξέρουν τι πιστεύουν ,δεν το έχουν ξεκαθαρίσει. Και λόγω της χαλαρής πειθαρχίας και συνοχής παρεισφρύουν διάφορα άτομα περιθωριακά ,μπορούν να πάνε ναρκομανείς και διάφοροι άλλοι. Και να πούμε και μια αλήθεια; Ναι ,πολλές φορές ο αναρχικός χώρος λειτουργεί και σαν φυτώριο επαναστατών. Ναι , οι αναρχικοί (ίσως άθελα τους) υπηρετούν το σύστημα δίνοντας το άλλοθι της κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων.
Όλη η λεγόμενη "μαχητική-επαναστατική" αναρχοαριστερά απο το '74 και μετά είναι παρακράτος.
Δεν ξέρω πως φαντάζεσαι ένα παρακράτος, αλλά το περιβόητο αντικομμουνιστικό παρακράτος της δεκαετίας του '60, αντιμετώπιζε πολύ περισσότερες διώξεις απο αυτούς και βρισκόταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση απο αυτούς, παρότι αυτοί κάνουν πολλές περισσότερες παράνομες δράσεις και πολύ χειρότερα απο αυτό. Και δεν είχε καν υποστήριξη απο τους μηχανισμούς προπαγάνδας του συστήματος, όπως έχουν αυτοί.
Το "ταξικό" πρόσημο που λάνσαρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια προπαγανδιστική πατέντα για να επωφεληθεί. Ήταν το μόνο επιχείρημα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τον φέρει κοντά με την κοινωνία (σε συνδυασμό φυσικά με την ιστορική Αριστερά, ΕΑΜ κλπ). Αλλιώς τί να 'λεγε; "Ελάτε να αγωνιστούμε για να τα δικαιώματα των δέντρων να παντρεύονται τις γάτες τους; Αυτά τα σέρβιρε σαν "γαρνιτούρες" του "ταξικού αγώνα", που μάλιστα τα παρουσίαζε σαν "απαραίτητα συστατικά του".