!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αγορά κλιματιστικού

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Αγορά κλιματιστικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:23
Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:18 Δε θα έπρεπε το ένα να το βάλεις καπου στη μέση;
πρέπει το ένα να μην πετυχαίνει τα θερμόμετρα του άλλου, οπότε δεν κάνει να κοιτιούνται ή να επικαλύπτονται, αλλά πάλι, δεν δουλεύει καλά. Έχω χάσει τα δεδομένα της 8ετίας που τα δούλευα μαζί να σας δείξω ρε παιδιά τι χαμός γινόταν, θα προσπαθήσω να τα ανακτήσω απλά για το θεωρητικό. :(
Απλά εκεί που το μου φαίνεται άκυρο τελείως.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:48 Απλά εκεί που το μου φαίνεται άκυρο τελείως.
οκ, αλλά πώς το καταφέρνεις αυτό αν δεν έχεις εικόνα του χώρου; Κάθε ένα έχει 12 μέτρα ελεύθερα μπροστά του.
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:45 Καλά και εγώ το ένα 24αρι θα έβαζα σε κάθε περίπτωση.
90 τμ δωμάτιο 340 ύψος, τι να πρωτοκάνει και το ένα 24αρι? :roll:
Γι αυτο κρατάει γραφήματα και παραγραφήματα ο δόλιος, κανονικά πρέπει να πάρει μερίδιο από την πώληση της ΔΕΗ :lol:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:51
Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:48 Απλά εκεί που το μου φαίνεται άκυρο τελείως.
οκ, αλλά πώς το καταφέρνεις αυτό αν δεν έχεις εικόνα του χώρου; Κάθε ένα έχει 12 μέτρα ελεύθερα μπροστά του.
Μα τα έχεις στην ίδια ευθεία. Λογικά ο χώρος σου είναι ορθογώνιος. Οπότε η ψύξη φτάνει ως ένα σημείο και για τα δυο.
Θα έπρεπε λογικά να ειναι το ένα απέναντι διαγώνια ή κάπου κοντα στον απέναντι τοίχο κάθετα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

argouen έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:51
Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:45 Καλά και εγώ το ένα 24αρι θα έβαζα σε κάθε περίπτωση.
90 τμ δωμάτιο 340 ύψος, τι να πρωτοκάνει και το ένα 24αρι? :roll:
Γι αυτο κρατάει γραφήματα και παραγραφήματα ο δόλιος, κανονικά πρέπει να πάρει μερίδιο από την πώληση της ΔΕΗ :lol:
και όμως, ενώ απο πάνω δεν έχω τίποτα πέρα την μόνωση, γύρω γύρω ειμαι ανοικτός και με δέρνει ο βοριάς που κατεβαίνει τον λόφο τον χειμώνα, μετά απο 3 μέρες το ένα 24άρι κατεβαίνει στα 300 βαττ και κρατάει 22 βαθμούς όταν έξω έχει κάτω απο 8.

Τα γραφήματα κλπ ειναι τρέλα καθαρή, μου αρέσει να ξέρω, δεν έχουν σχέση με οικονομία, δεν θα τα αποσβέσω ποτέ όλα αυτά :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:55 Μα τα έχεις στην ίδια ευθεία. Λογικά ο χώρος σου είναι ορθογώνιος. Οπότε η ψύξη φτάνει ως ένα σημείο και για τα δυο.
Θα έπρεπε λογικά να ειναι το ένα απέναντι διαγώνια ή κάπου κοντα στον απέναντι τοίχο κάθετα.
στο είπα πριν, αν το ένα κοιτά το άλλο, επηρεάζει τα θερμόμετρα και δεν δουλεύει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:59
Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 15:55 Μα τα έχεις στην ίδια ευθεία. Λογικά ο χώρος σου είναι ορθογώνιος. Οπότε η ψύξη φτάνει ως ένα σημείο και για τα δυο.
στο είπα πριν, αν το ένα κοιτά το άλλο, επηρεάζει τα θερμόμετρα και δεν δουλεύει τίποτα.
Γι` αυτό είπα το ένα διαγώνια απέναντι ή κοντά στη μέση κάθετα. Τέσπα εσυ ξέρεις το χώρο σου καλύτερα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:01 Γι` αυτό είπα το ένα διαγώνια απέναντι ή κοντά στη μέση κάθετα. Τέσπα εσυ ξέρεις το χώρο σου καλύτερα.
ναι αλλά εκείνο που θα είναι στο κέντρο, θα δέχεται την ενέργεια εκείνου που είναι στην άκρη ό,τι και να γίνει, οπότε θα χάσει την μπάλα. Πρέπει να εξασφαλίσεις κάπως οτι το ένα δεν επηρεάζει το άλλο, είναι πολύ δύσκολο στην πράξη γιατί η θερμότητα ανεβαίνει και δημιουργεί ρεύματα μέχρι να πιάσει τα νούμερα όλος ο χώρος, ακόμα και έτσι όπως τα έχω δεν δουλεύει καλά αν ανοίξουν μαζί.

Αν ο χώρος ειναι ήδη ζεστός, μπορώ να ανοίξω και τα δύο χωρίς πρόβλημα, τα έχω δει να δουλεύουν στα 170ςαττ έκαστο και τα δύο μαζί ήρεμα, αλλά μετά απο μέρες.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Σε μεγάλο καθιστικό με ύψος 3,40 μ βάζεις καναλάτο κλιματιστικό με αεραγωγούς σε ψευδοροφή ή καλύπτεις μόνο τους αεραγωγούς με γυψοσανίδα.
Έτσι πετυχαίνεις:
1) Με τους αεραγωγούς ομοιόμορφο κλιματισμό του χώρου, που σημαίνει άνεση και οικονομία.
2) Χωρίς φύσημα και χωρίς σημεία που δεν μπορείς να καθίσεις λόγω του φυσήματος.
3) Τα καναλάτα μπορούν να τραβούν ένα ποσοστό εξωτερικού αέρα και να ανανεώνουν τον αέρα του χώρου σου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:28 Μεγάλο καθιστικό με ύψος 3,40 μ βάζεις καναλάτο κλιματιστικό με αεραγωγούς σε ψευδοροφή ή καλύπτεις μόνο τους αεραγωγούς με γυψοσανίδα.
Έτσι πετυχαίνεις:
1) Με τους αεραγωγούς ομοιόμορφο κλιματισμό του χώρου, που σημαίνει άνεση και οικονομία.
2) Χωρίς φύσημα και χωρίς σημεία που δεν μπορείς να καθίσεις λόγω του φυσήματος.
3) Τα καναλάτα μπορούν να τραβούν ένα ποσοστό εξωτερικού αέρα και να ανανεώνουν τον αέρα του χώρου σου.
Καλή λύση αλλά θα του πήγαινε κανένα 3000++ όπως κ κασσέτα αν έβαζε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:28 Μεγάλο καθιστικό με ύψος 3,40 μ βάζεις καναλάτο κλιματιστικό με αεραγωγούς σε ψευδοροφή ή καλύπτεις μόνο τους αεραγωγούς με γυψοσανίδα.
Έτσι πετυχαίνεις:
ναι οκ, αλλά μου αρέσει το ύψος μηχ, έχω κατεβάσει την κουζίνα και το μετάνιωσα. Θέλω να βλέπω και το ταβάνι ώστε αν βγάλει υγρασία να το μάθω πρίν πέσει πάνω μου. Επιπλέον έχεις άλλα περίεργα με αυτά που λες, υγρασίες μέσα στα κανάλια, μικρόβια, θέλει συντήρηση κλπ. Στην πράξη αν το σπίτι είναι κρύο πράγματι δεν στέκεσαι μέσα απο τον θόρυβο, όταν πιάσει θερμοκρασία δεν το ακούς καθόλου, δουλεύει συνέχεια στο ήσυχο. Για ανανέωση του χώρου αν έχεις γυναίκα στο σπίτι ξέρεις οτι δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις τεχνητά, θα ανοίξει να τινάξει ακόμα και αν έξω έχει 5 βαθμούς :)
Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:34 Καλή λύση αλλά θα του πήγαινε κανένα 3000++ όπως κ κασσέτα αν έβαζε.
3χιλ θα πήγαινε μόνο η ψευδοροφή με το βάψιμο, τόσο κάνανε τα 2 24άρια πριν 10 χρόνια :)
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Η ψευδοροφή έχει κόστος, αλλά αν την έκανε από την αρχή τις οικοδομής, πριν σοβατίσει το νταβάνι και το βάψει, μικρή θα ήταν η διαφορά κόστους.
Και στη ψευδοροφή μπορούσε να βάλει κρυφούς φωτισμούς ή ότι άλλο ήθελε, ακόμη και ηχεία για να μην γκρινιάζει η γυναίκα του σπιτιού. :D
Επίσης στην ψευδοροφή βάζεις πολύ εύκολα και φτηνά όση θερμομόνωση θέλεις.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:35 Θέλω να βλέπω και το ταβάνι ώστε αν βγάλει υγρασία να το μάθω πρίν πέσει πάνω μου.
Αρκεί ένας πολιτικός μηχανικός που ξέρει την δουλειά και με λογικό κόστος δεν θα έχεις ποτέ υγρασία.
Εδώ φτιάχνουμε υπόγεια κάτω από τον υδροφόρο ορίζοντα, μια ταράτσα θα είναι δύσκολη;
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

enaon όπως καταλαβαίνεις δύσκολα τα πράγματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι όσο είναι καιρός να γκρεμίσεις ή να μετακομίσεις. Αυτά τα δύο 24αρια είναι ασυγχώρετα
Το πχωρουμ μίλησε :smt005:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 16:43 Η ψευδοροφή έχει κόστος, αλλά αν την έκανε από την αρχή τις οικοδομής, πριν σοβατίσει το νταβάνι και το βάψει, μικρή θα ήταν η διαφορά κόστους.
Και στη ψευδοροφή μπορούσε να βάλει κρυφούς φωτισμούς ή ότι άλλο ήθελε, ακόμη και ηχεία για να μην γκρινιάζει η γυναίκα του σπιτιού. :D
Επίσης στην ψευδοροφή βάζεις πολύ εύκολα και φτηνά όση θερμομόνωση θέλεις.
οκ ναι, αν ήταν από την αρχή αλλάζει πολύ η όλη ιδέα. Πάντως αν είχα ψευδοροφή στο ταβάνι, θα την είχα πατήσει, πάνω έχει μωσαϊκό και από κάποιον σεισμό έχει σπάσει, σαν τρίχα έμοιαζε η ρωγμή από πάνω, πέρασε υγρασία και βγήκε κάτω, την άνοιξα και έριξα 8 κιλά ρητίνη πέρυσι επειδή το είδα, αν είχα ψευδοροφή και μόνωση απο κάτω, θα το καταλάβαινα όταν θα ήταν πολύ αργά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”