!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπήρξαν Γίγαντες;

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Γκουερινο 4 έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:18
Γκουερινο 4 έγραψε: 18 Αύγ 2021, 19:35 Έχω δει και εγώ δεκάδες βίντεο που δείχνουν μετακίνηση μεγαλιθου
Όποιος είναι μάγκας ας πάει τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το στοουνχετζ από όπου πήραν τους λίθους και σε ένα εύλογο διάστημα ας τους πάει στον προορισμό τους.
Αυτό δεν είναι μαγκιά, είναι μαλακία. Κανείς δεν είναι τόσο αργόσχολος. Την εποχή που χτίστηκε το Στόουνχετζ, βέβαια, όλοι ήταν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:31 Είναι γνωστή επίσης η επιγραφή με το όνομα του Χέοπα σε έναν από τους γρανιτένιους ογκόλιθους του θαλάμου.
Εικόνα
Νταξ, λύθκε το θέμα παιδγιά, παμ παρακάτ.
:lol:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 »

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:08
Γκουερινο 4 έγραψε: 18 Αύγ 2021, 19:35 Έχω δει και εγώ δεκάδες βίντεο που δείχνουν μετακίνηση μεγαλιθου
Όποιος είναι μάγκας ας πάει τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το στοουνχετζ από όπου πήραν τους λίθους και σε ένα εύλογο διάστημα ας τους πάει στον προορισμό τους.
Αυτό δεν είναι μαγκιά, είναι μαλακία. Κανείς δεν είναι τόσο αργόσχολος. Την εποχή που χτίστηκε το Στόουνχετζ, βέβαια, όλοι ήταν.
Δεκάδες βιντεακια από αργόσχολους υπάρχουν για την ιδέα που είχαν για μεταφορά ογκόλιθου
Αν μπορούσε να το κάνει κάποιος θα το έκανε και θα γαμουσε σε θεάσεις κτλ.
Γκουερινο 4

Άλλωστε το επιχείρησε ο πιο διάσημος αιγυπτιολογος ο λεχνερ και έφαγε τα μούτρα του
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:13
Δεκάδες βιντεακια από αργόσχολους υπάρχουν για την ιδέα που είχαν για μεταφορά ογκόλιθου
Ναι, υπάρχουν τεστ που δείχνουν ότι είναι δυνατόν. Το να ολοκληρώσουν το εγχείρημα είναι η μαλακία αργόσχολου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γκουερινο 4

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:20

Ναι, υπάρχουν τεστ που δείχνουν ότι είναι δυνατόν. Το να ολοκληρώσουν το εγχείρημα είναι η μαλακία αργόσχολου.
Άρχιδια είναι δυνατόν
Έχω ρίξει άφθονο γέλιο με πολλά από δαυτα
Που να τους έβαζαν να το μεταφέρουν τριάντα χιλιόμετρα με λόφους ανηφόρες κατηφορες
Θα έψαχναν τα αρχιδια τους στον κατήφορο
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αφού λειτουργεί για 5 μέτρα, λειτουργεί για 5 χιλιόμετρα. Απλά χρειάζεται 1000 φορές περισσότερος χρόνος. Αυτόν δεν τον έχουμε σήμερα, αλλά τον είχαν με το παραπάνω στην προϊστορία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:14 Άλλωστε το επιχείρησε ο πιο διάσημος αιγυπτιολογος ο λεχνερ και έφαγε τα μούτρα του
Ποιο είναι αυτό το πείραμα? Έχεις link?
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Προχθές είχε ένα ντοκιμαντέρ,στην ΕΤ3 αν θυμάμαι καλά,όπου διάφοροι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν μια λογικη και πρακτικά εφαρμόσιμη λύση για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και ιδίως η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα.
Κάποιος πολιτικός μηχανικός που μελέτησε για χρόνια τις πυραμίδες κατέληξε σε μια πολύ λογική λύση αλλά οι αιγυπτιολόγοι τον αμφισβητούν χωρίς να όμως να παραθέτουν χειροπιαστα στοιχεία.
Ουσιαστικά για να επιβεβαιωθεί κάποιος από τους 2 θα πρέπει να τρυπήσουν με κάποιο τρυπάνι σε βάθος κάποιων μέτρων έτσι ώστε να διαπιστώσουν τι ισχύει.
Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον,γιατί μιλάμε για αρχαιολογικό μνημείο ανεκτίμητης αξίας.
Οπότε μέχρι να βρεθεί στο μέλλον κάποιος τρόπος για να ακτινογραφησουμε το εσωτερικό της πυραμίδας όλοι μπορούν να λένε ότι θέλουν για το πώς κατασκευάστηκε.
Αύριο θα γράψω πιο αναλυτικά τι ακριβώς ισχυρίζεται ο μηχανικός,που είναι απολύτως λογικό κατά την άποψη μου,γιατί είναι περασμένη η ώρα.
Γκουερινο 4

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:57
Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:14 Άλλωστε το επιχείρησε ο πιο διάσημος αιγυπτιολογος ο λεχνερ και έφαγε τα μούτρα του
Ποιο είναι αυτό το πείραμα? Έχεις link?
Είχε μπει στο παλιό δέκα φορές
Τώρα που να το βρω;
Γκουερινο 4

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:43 Αφού λειτουργεί για 5 μέτρα, λειτουργεί για 5 χιλιόμετρα. Απλά χρειάζεται 1000 φορές περισσότερος χρόνος. Αυτόν δεν τον έχουμε σήμερα, αλλά τον είχαν με το παραπάνω στην προϊστορία.
Σε ευθεία με καθαρισμένο διάδρομο για μερικά εκατοστά
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

It s the High Nile, stupid!

Πανέμορφες εικόνες της περιοχής σε περίοδο της ετήσιας πλημμυρίδας. Οι πυραμίδες, σχεδόν "πνιγμένες", στο νερό.

Φαντάσου τί κανάλια με εκτροπή του νερού καθώς και μικρές διώρυγες μπορούσαν να δημιουργηθούν για μεταφορά και στοιβαξη

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:23
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:20
Άρχιδια είναι δυνατόν
Έχω ρίξει άφθονο γέλιο με πολλά από δαυτα
Που να τους έβαζαν να το μεταφέρουν τριάντα χιλιόμετρα με λόφους ανηφόρες κατηφορες
Θα έψαχναν τα αρχιδια τους στον κατήφορο
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Juno έγραψε:Πόσο χρόνο έκαναν να μεταφέρουν δύο ογκολίθους και πόσους χρειάστηκαν για την μεγάλη πυραμιδα;
Για να δούμε σε πόσες χιλιετίες την έχτισαν με τον ρυθμό που προτείνεις.
Έχεις μπερδευτεί. Εγώ αναφέρομαι στους ελάχιστους ογκόλιθους γρανίτη για τον θάλαμο του βασιλιά. Το μεγαλύτερο μέρος της Πυραμίδας αποτελούνταν από πολύ ελαφρύτερους ογκόλιθους, γύρω στους 2,5 τόνους ο ένας, και προέρχονταν από μια τοποθεσία...300 μέτρα νότια της πυραμίδας.
Juno έγραψε:Έχω δει πιο επαγγελματικά γκράφιτι.
Υπήρξαν και άλλα τέτοια "γκράφιτι" σε άλλες πυραμίδες από ομάδες εργατών, κάτι που υποδηλώνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Λες να είναι όλα αυτά fake?
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Η μηχανική θα χρειάζονταν για να παίξεις με το νερό, εσωτερικά κυρίως. Να το συλλέξεις και να το αδειάσεις, όπως η κατασκευή "τραμπάλα" . Φυσικά οι μηχανικοί θα γνωρίζουν δεκάδες άλλους απλούς ή σύνθετους τρόπους γεμίσματος της στάθμης εσωτερικά. Όπως ο "μύλος".

Παρουσιάζω μία απλή τραμπάλα που δείχνει νομίζω τι σκέφτομαι

Εικόνα
μακρυά απο κουκυά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”