!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

Τα εμβόλια προσπέρασαν γραφειοκρατία για να βγουν πιο γρήγορα. Όχι δοκιμές και ελέγχους.
Οι δοκιμές έγιναν σε περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με εμβόλια που έκαναν 5 χρόνια να βγουν.
Ας σοβαρευτούμε λίγο όλες οι μελέτες είναι στο διαδίκτυο υπογεγραμμένες από εκατοντάδες ελεγκτές και οργανισμούς.
Τα εμβόλια είναι όσο ασφαλή μπορούν να είναι οποιαδήποτε εμβόλια.
Οποίος δεν κάνει εμβολιο είναι είτε φοβιτσιάρης με τις βελόνες ή ψεκασμένος. Όσοι απλά φοβάστε λοιπόν και είστε λίγο λογικοί άνθρωποι κ προσέχετε παρά πολύ, φοράτε μάσκες και μην επισκέπτεστε άτομα από ευπαθείς ομάδες. Να μείνουν τουλάχιστον μόνο ένα 10% ψεκασμένων της χρυσής αυγής και του Βελόπουλου που είναι επικίνδυνοι μπας και περιοριστεί το πραγμα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:10
Είναι σαφώς και οι 20-24, γιατί συγκρίνεις διπλάσια διάρκεια για τον ιό. Για την ακρίβεια, συγκρίνεις 9 μήνες εμβολίου με 18 μήνες κορωνοϊού. Αυτό δεν θα είχε σημασία αν το εμβόλιο δεν χρειαζόταν επαναληπτική δόση ανά 9 μήνες, όπως φαίνεται να ισχύει. Οπότε θα πρέπει να συγκρίνεις το 9μηνο ρίσκο εμβολίου με το 9μηνο ρίσκο σοβαρής νόσησης covid.
Οι περισσότερες παρενέργειες σχετίζονται με κάποια κατάσταση του ασθενούς και δεν συμβαίνει τυχαία στον γενικό πληθυσμό. Αρα, η πιθανότητα να έχει κάποιος παρενέργεια, δεν αυξάνεται με τις φορές που επαναλαμβάνεται ένα εμβόλιο. Τουλάχιστον δεν αυξάνεται ανάλογα.
Ούτε η πιθανότητα να κολλήσεις είναι σταθερή. Μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που κόλλησαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:11 Ξαναρωτώ: εχεις υπ'όψη κάποιο εμβόλιου του οποίου οι παρενέργειες εμφανίσθηκαν μόνο μετά από 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό;
Υπάρχουν 1-2 παραδείγματα, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι πόσα απ' αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά, αλλά πόσα απ' αυτά που δοκιμάστηκαν είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάθε εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ έχει κυκλοφορήσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:37
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:11 Ξαναρωτώ: εχεις υπ'όψη κάποιο εμβόλιου του οποίου οι παρενέργειες εμφανίσθηκαν μόνο μετά από 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό;
Υπάρχουν 1-2 παραδείγματα, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι πόσα απ' αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά, αλλά πόσα απ' αυτά που δοκιμάστηκαν είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάθε εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ έχει κυκλοφορήσει.
pandemrix
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:21
NewModelArmy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:14 Δεν εχει νοημα αυτο που λες.Οπως σου εξηγησε και ο Sharp,ολοι θα μολυνθουν απο τον ιο εκτος αν παρεις μετρα Κινας.
Προς το παρόν το Ισραήλ έχει καταγράψει 10% του πληθυσμού σε 1,5 χρόνο.
Γιατί πρέπει να τα ξαναλέμε; Αυτό είναι λόγω λοκνταουν, μασκών κλπ μέτρων. Δεν θέλουμε να ζούμε έτσι, ούτε βγαίνει οικονομικώς για καμμία χώρα μακροπρόθεσμα. Τουτέστιν εμβόλιο ή κορωνοϊός και καλή τύχη.
sharp

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:22
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:10
Είναι σαφώς και οι 20-24, γιατί συγκρίνεις διπλάσια διάρκεια για τον ιό. Για την ακρίβεια, συγκρίνεις 9 μήνες εμβολίου με 18 μήνες κορωνοϊού. Αυτό δεν θα είχε σημασία αν το εμβόλιο δεν χρειαζόταν επαναληπτική δόση ανά 9 μήνες, όπως φαίνεται να ισχύει. Οπότε θα πρέπει να συγκρίνεις το 9μηνο ρίσκο εμβολίου με το 9μηνο ρίσκο σοβαρής νόσησης covid.
Οι περισσότερες παρενέργειες σχετίζονται με κάποια κατάσταση του ασθενούς και δεν συμβαίνει τυχαία στον γενικό πληθυσμό. Αρα, η πιθανότητα να έχει κάποιος παρενέργεια, δεν αυξάνεται με τις φορές που επαναλαμβάνεται ένα εμβόλιο. Τουλάχιστον δεν αυξάνεται ανάλογα.
Ούτε η πιθανότητα να κολλήσεις είναι σταθερή. Μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που κόλλησαν.
Σοβαρά; Δηλ. αν κολλήσουν όλοι εκτός από μένα μηδενίζεται η πιθανότητα να κολλήσω; Ενώ αν έχουν κολλήσει 2 άνθρωποι σε όλη τη Γη έχω περισσότερες πιθανότητες;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:44
NewModelArmy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:14 Δεν εχει νοημα αυτο που λες.Οπως σου εξηγησε και ο Sharp,ολοι θα μολυνθουν απο τον ιο εκτος αν παρεις μετρα Κινας.
Γιατί πρέπει να τα ξαναλέμε; Αυτό είναι λόγω λοκνταουν, μασκών κλπ μέτρων. Δεν θέλουμε να ζούμε έτσι, ούτε βγαίνει οικονομικώς για καμμία χώρα μακροπρόθεσμα. Τουτέστιν εμβόλιο ή κορωνοϊός και καλή τύχη.
Δεν υπάρχει κάποια ισχυρή ένδειξη ότι όλα αυτά παίζουν σοβαρό ρόλο. Σύγκρινε την Σουηδία, που δεν έκανε λοκντάουν, με την Ελλάδα, που έκανε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
3f3k

sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:45
Σοβαρά; Δηλ. αν κολλήσουν όλοι εκτός από μένα μηδενίζεται η πιθανότητα να κολλήσω; Ενώ αν έχουν κολλήσει 2 άνθρωποι σε όλη τη Γη έχω περισσότερες πιθανότητες;
Σκέψου το ως εξής. Οι πιθανότητες να κολλήσεις εξαρτώνται από το πόσοι ακόμα μπορούν να κολλήσουν γενικά. Όσο περισσότεροι διαθέσιμοι πιθανοί φορεις του ιού υπάρχουν τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να διασταυρωθείς κάποια στιγμή με έναν από αυτούς.
Αν έχουν κολλήσει όλοι και πλέον δε μπορούν να ξανά κολλήσουν τότε η πιθανότητα να κολλήσεις είναι μηδενική γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι φορείς του ιού να στον μεταφέρουν.
sharp

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:47

Δεν υπάρχει κάποια ισχυρή ένδειξη ότι όλα αυτά παίζουν σοβαρό ρόλο. Σύγκρινε την Σουηδία, που δεν έκανε λοκντάουν, με την Ελλάδα, που έκανε.
Άσχετο, τα έχουμε πει αυτά.
sharp

3f3k έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:51
sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:45
Σκέψου το ως εξής. Οι πιθανότητες να κολλήσεις εξαρτώνται από το πόσοι ακόμα μπορούν να κολλήσουν γενικά. Όσο περισσότεροι διαθέσιμοι πιθανοί φορεις του ιού υπάρχουν τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να διασταυρωθείς κάποια στιγμή με έναν από αυτούς.
Αν έχουν κολλήσει όλοι και πλέον δε μπορούν να ξανά κολλήσουν τότε η πιθανότητα να κολλήσεις είναι μηδενική γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι φορείς του ιού να στον μεταφέρουν.
Κάνεις την υπόθεση ότι όσοι κόλλησαν στο μεταξύ, δεν ήρθαν τότε σε επαφή μαζί μου. Προφανώς αν κολλήσει όλος ο κόσμος όταν δεν βρίσκομαι κοντά τους, τότε δεν θα κολλήσω ποτέ από τον έναν που έμεινε.
Πολύ ευχάριστη συγκυρία, αλλά δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Η οποία είναι, όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός τόσο πιθανότερο είναι να κολλήσει ο τυχόν δίπλα μου.
3f3k

Μίλησα καθαρά για τα δυο σενάρια που ανέφερες χωρίς το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Φυσικά το να είναι ανεξέλεγκτος ένας ιός είναι το χειρότερο σενάριο γιατί σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις που θα εμφανίζονται θα πάρει πολύ κόσμο και θα αφήσει πολλά κουσούρια.
sharp

Πάντως πολλοί ξανακολλάνε και υπάρχουν μεταλλάξεις. Οπότε το σενάριο να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα δεν φαίνεται να παίζει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:51

Τα έχουμε πει, αλλά συνεχίζεις να μου λες ότι αν δεν είχαμε λοκντάουν θα ήταν μεγαλύτερη η εξάπλωση, ενώ στην Σουηδία που δεν είχαν λοκντάουν δεν ήταν μεγαλύτερη η εξάπλωση. Κάπου εκεί ακούγονται κάτι ψεκασμένα τσιφτετέλια για το ότι η Σουηδία είναι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Νορβηγία και την Φινλανδία και πίνουν περισσότερο καφέ και αυτό ο ιός το λαμβάνει υπόψη του. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να του δώσω μεγαλύτερη σημασία από τον ισχυρισμό ότι η Γη είναι επίπεδη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:03 Πάντως πολλοί ξανακολλάνε
Πόσοι; Πόσοι είναι οι πολλοί;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:18
sharp έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:51

Τα έχουμε πει, αλλά συνεχίζεις να μου λες ότι αν δεν είχαμε λοκντάουν θα ήταν μεγαλύτερη η εξάπλωση, ενώ στην Σουηδία που δεν είχαν λοκντάουν δεν ήταν μεγαλύτερη η εξάπλωση. Κάπου εκεί ακούγονται κάτι ψεκασμένα τσιφτετέλια για το ότι η Σουηδία είναι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Νορβηγία και την Φινλανδία και πίνουν περισσότερο καφέ και αυτό ο ιός το λαμβάνει υπόψη του. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να του δώσω μεγαλύτερη σημασία από τον ισχυρισμό ότι η Γη είναι επίπεδη.
Όχι τσιφτετέλια. Καλύτερα χόρεψε αυτό για να καταλάβεις. Πιστεύω ότι θα σού πάει

https://www.youtube.com/watch?v=Mxu-VnQborw
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”