!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μία γυναικοκτονία που πέρασε στα ψιλά.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Μία γυναικοκτονία που πέρασε στα ψιλά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:38 Μάλιστα. Η ζήλια και ο εγωισμός το ότι δεν μπορεί να δεχθεί το χωρισμό, πιστεύεις έχει να κάνει με το ότι θεωρούσε ότι είχε εξουσία πάνω της επειδή ήταν γυναίκα του;
Όχι. Συνήθως οι γυναίκες ζηλεύουν πολύ περισσότερο. Λες αυτό να έχει να κάνει με το ότι θεωρούν ότι έχουν εξουσία πάνω στους άντρες;

In a population-based twin study, Swedish researchers found that women were more likely to display jealousy than men when confronted with emotional or sexual infidelity.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:03
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:02
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:38 Μάλιστα. Η ζήλια και ο εγωισμός το ότι δεν μπορεί να δεχθεί το χωρισμό, πιστεύεις έχει να κάνει με το ότι θεωρούσε ότι είχε εξουσία πάνω της επειδή ήταν γυναίκα του;
πιστεύεις
:smt005:
Τι; είχε στην πραγματικότητα εξουσία πάνω της;
τι σημασία έχει η πραγματικότητα, Νάιδα;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:57
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:56
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:49

Την σημαντική διαφορά; ναι. Οτι οι ανδροκτονιες είναι πολύ μικρό ποσοστό στην Ελλάδα.
Απάντησε μου κι εσύ σε αυτό που σε ρώτησα σχετικά με το λινκ που παρέθεσα.
Έλα, κούνα λίγο ακόμα το ακατοίκητο, μπορεί να γίνει κάποια σύναψη έστω και κατά λάθος.
Ζήτησες απάντηση στην έδωσα. Αν δεν σ αρέσει, αποδεκτό. Σειρά σου ομως να απαντήσεις στο ερώτημα μου.
Δεν πιάνονται οι κουτές απαντήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:00
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:57
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:52

Δηλαδή και μου φέρνεις ως επιχείρημα κάτι το οποίο δεν έχεις καν ενδείξεις και θες να το στηρίξεις με άλλο αστηριχτο επιχείρημα. Η ουσία είναι ότι μετέφερες την συζήτηση σε κάτι άσχετο χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο.
Να ξαναγυρισούμε στα υπαρκτά γεγονότα;
τι εννοείς, ότι δεν υπάρχουν δολοφονίες λόγω ζήλειας σε γκέι ζευγάρια; θες να σου φέρω λινκς;
νάιδα, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θες να καταλάβεις
θεωρείς ότι οι γυναίκες είναι εξ'ορισμού θύματα λόγω του φύλου τους σε περίπτωση που δολοφονηθούν από τον σύντροφό τους
κι εγώ σου λέω ότι τα άτομα που δολοφονούν λόγω ζήλειας είναι κτητικά άτομα που βλέπουν τον/την σύντροφό τους ως κτήμα τους και δεν ανέχονται να τον/την χάσουν
υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις με γυναίκες που δολοφόνησαν τον σύντροφό τους για τους ίδιους λόγους. το έκαναν επειδή τα θύματα είναι άντρες; όχι. το έκαναν επειδή ήταν ο σύντροφός τους και δεν ανεχόντουσαν να τον χάσουν, πόσο πιο απλά να στο πω;
Για φέρε λινκ πόσες δολοφονίες γκει ζευγαριών έγιναν το 2021 στην Ελλάδα. Αντε σου βάζω και το 2020. Πάρε και το 2019. Βάλε και το 2018.
Περιμένω. Επειδή είμαι στις καλές μου φέρε και από το 2017. Φέρε λινκ από δολοφονίες γκει ζευγαριών.
δεν απάντησες
οι γυναίκες που σκοτώνουν τους συντρόφους τους, τους σκοτώνουν όχι λόγω ζήλειας, όχι λόγω κτητικότητας, αλλά τους σκοτώνουν επειδή είναι άντρες. σωστά; αυτό πιστεύεις;

όσο για το ερώτημά σου, η ποσοτική αναλογία είναι τόσο συντριπτική υπέρ των στρέιτ ζευγαριών που είναι λογικό να μην υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στα γκέι ζευγάρια φέτος καθώς είναι πολύ πολύ λιγότερα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:03
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:52

Δηλαδή και μου φέρνεις ως επιχείρημα κάτι το οποίο δεν έχεις καν ενδείξεις και θες να το στηρίξεις με άλλο αστηριχτο επιχείρημα. Η ουσία είναι ότι μετέφερες την συζήτηση σε κάτι άσχετο χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο.
Να ξαναγυρισούμε στα υπαρκτά γεγονότα;
τι εννοείς, ότι δεν υπάρχουν δολοφονίες λόγω ζήλειας σε γκέι ζευγάρια; θες να σου φέρω λινκς;
θεωρείς ότι οι γυναίκες είναι εξ'ορισμού θύματα λόγω του φύλου τους σε περίπτωση που δολοφονηθούν από τον σύντροφό τους
κι εγώ σου λέω ότι τα άτομα που δολοφονούν λόγω ζήλειας είναι κτητικά άτομα που βλέπουν τον/την σύντροφό τους ως κτήμα τους και δεν ανέχονται να τον/την χάσουν
υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις με γυναίκες που δολοφόνησαν τον σύντροφό τους για τους ίδιους λόγους. το έκαναν επειδή τα θύματα είναι άντρες; όχι. το έκαναν επειδή ήταν ο σύντροφός τους και δεν ανεχόντουσαν να τον χάσουν, πόσο πιο απλά να στο πω;
Ακριβώς. Και στις περιπτώσεις πρώην συζύγων ή εραστών, πολλές φορές ο "ατιμασμένος" σκοτώνει όχι μόνον αυτήν που θεωρεί ακόμα δική ΤΟΥ σύντροφο αλλά και μέλη της οικογένειας της (ανεξαρτήτως φύλου) επειδή τα θεωρεί συνένοχα στην "προδοσία".

Ο θιγμένος εγωϊσμός πυροδοτεί το φυτίλι και όχι η αντίληψη για κατωτερότητα του φύλου.
Ο θιγμενος εγωισμός του ανδρός που η γυναίκα τον άφησε. Ο θιγμενος εγωισμός του ανδρός που η γυναίκα ήθελε να τον αφήσει αιτία δολοφονίας στη Μακρυνιτσα, στη Φολέγανδρο, στα γλυκά νερά, στη Δάφνη, στη Λάρισα, στην Κρήτη, στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ο θιγμενος εγωισμός που έπαψε το κτήμα να είναι κτήμα του ταλιμπαν. Εεε του ανδρός ήθελα να πω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:56

Έλα, κούνα λίγο ακόμα το ακατοίκητο, μπορεί να γίνει κάποια σύναψη έστω και κατά λάθος.
Ζήτησες απάντηση στην έδωσα. Αν δεν σ αρέσει, αποδεκτό. Σειρά σου ομως να απαντήσεις στο ερώτημα μου.
Εντάξει μην απαντήσεις κουτιά, απαντά έξυπνα. Άιντε να σε δω να απαντήσεις όμως καμια φορά. Πας από το ένα ποστ στο άλλο και το δικό μου το αφήνεις αναπάντητο. Άμα δεν μπορείς πες δεν μπορώ. Άμα δεν θες πες δεν θέλω. Να ξέρω και εγώ που βαδίζουμε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:09

Για φέρε λινκ πόσες δολοφονίες γκει ζευγαριών έγιναν το 2021 στην Ελλάδα. Αντε σου βάζω και το 2020. Πάρε και το 2019. Βάλε και το 2018.
Περιμένω. Επειδή είμαι στις καλές μου φέρε και από το 2017. Φέρε λινκ από δολοφονίες γκει ζευγαριών.
δεν απάντησες
οι γυναίκες που σκοτώνουν τους συντρόφους τους, τους σκοτώνουν όχι λόγω ζήλειας, όχι λόγω κτητικότητας, αλλά τους σκοτώνουν επειδή είναι άντρες. σωστά; αυτό πιστεύεις;

όσο για το ερώτημά σου, η ποσοτική αναλογία είναι τόσο συντριπτική υπέρ των στρέιτ ζευγαριών που είναι λογικό να μην υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στα γκέι ζευγάρια φέτος καθώς είναι πολύ πολύ λιγότερα
Ναι αγόρι μου είναι λιγότερα τα γκει ζευγάρια για αυτό σου έδωσα εύρος χρόνου 4 χρόνια να βρεις μια. Θες και παραπάνω πάρε ως το 2015. Φέρε μου μια.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πείτε ρε παιδιά στην Naida ότι όλες είναι γυναικοκτονιες γιατί πατριαρχία να ηρεμήσουμε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Otto Weininger έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:14 Πείτε ρε παιδιά στην Naida ότι όλες είναι γυναικοκτονιες γιατί πατριαρχία να ηρεμήσουμε.
Ααα και εσύ, έλα και εσύ. Εβαλα ένα ποστ πριν από σελίδα την ισότητα των φύλων, για τον ορισμό της γυναικοκτονιας. Σε αυτό έκανα μπολντ αυτά που θεωρούσα σχετικά με τις περιπτώσεις που συνέβησαν το 2021 έτσι ώστε να θεωρούνται γυναικοκτονιες. Θέλεις να το δεις και να μου πεις την γνώμη σου αν εσύ βλέπεις κάποιο χαρακτηριστικό από τα μπολνταρισμενα σε αυτές τις δολοφονίες;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:13

δεν απάντησες
Ναι αγόρι μου είναι λιγότερα τα γκει ζευγάρια για αυτό σου έδωσα εύρος χρόνου 4 χρόνια να βρεις μια. Θες και παραπάνω πάρε ως το 2015. Φέρε μου μια.
είναι λιγότερα και φαντάζομαι πως οι σχέσεις τους στατιστικά διαρκούν λιγότερο, εγώ προσπαθώ να σου εξηγήσω το κίνητρο των δολοφονιών, ότι δεν αφορά το φύλο, όχι να ερευνήσω τα γκέι ζευγάρια
δεν απαντάς όμως στο δικό σου σκεπτικό
τρίτη φορά που στο ρωτάω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Food for thought 2

https://www.aic.gov.au/publications/tandi/tandi469

Από τις 32 δολοφονίες ομοφυλοφιλων από το σύντροφό τους, οι 28 αφορούν δολοφονία άντρα από άντρα και μόνο 4 γυναίκας από γυναίκα.

Προφανώς αυτή η τεράστια διαφορά 88%-12%, οφείλεται στην πατριαρχία που εμποτιζει τους γκευ της Αυστραλίας

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:22
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:13
δεν απάντησες
είναι λιγότερα και φαντάζομαι πως οι σχέσεις τους στατιστικά διαρκούν λιγότερο, εγώ προσπαθώ να σου εξηγήσω το κίνητρο των δολοφονιών, ότι δεν αφορά το φύλο, όχι να ερευνήσω τα γκέι ζευγάρια
δεν απαντάς όμως στο δικό σου σκεπτικό
τρίτη φορά που στο ρωτάω

Εσύ έφερες ως επιχείρημα τα γκει ζευγάρια ότι θα έκανε το ίδιο ο σύντροφος. Και δεν έχεις να μου δείξεις ούτε μια περίπτωση έτσι για να πεις ότι από κάπου σου ήρθε αυτή η ιδέα.
Σχετικά με τις γυναίκες, ναι μπορεί να κάνουν έγκλημα και να σκοτώσουν τον σύντροφο τους( το έχουμε δει,) και φυσικά είναι ανδροκτονία αν τα χαρακτηριστικά είναι ανδροκτονίας. Δεν αρνούμαι τον όρο. Μάλιστα σε ένα άλλο νήμα που άνοιξε κάποιος και αναφερόταν στη σφαγή μόνο ανδρών και ρώτησε αν αυτό είναι ανδροκτονία, απάντησα ότι φυσικά και είναι.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:12

Εντάξει μην απαντήσεις κουτιά, απαντά έξυπνα. Άιντε να σε δω να απαντήσεις όμως καμια φορά. Πας από το ένα ποστ στο άλλο και το δικό μου το αφήνεις αναπάντητο. Άμα δεν μπορείς πες δεν μπορώ. Άμα δεν θες πες δεν θέλω. Να ξέρω και εγώ που βαδίζουμε.
Ρε Νάιδα, είτε με δεις είτε όχι, το ίδιο μου κάνει.

Δεν απευθύνεται σε σένα ειδικώς το ερώτημα αλλά σε όλους τους αλλοπαρμένους, που θεωρούν ότι άλλαξαν νοοτροπία και έγιναν προχώ με τη χρησιμοποίηση ενός όρου.

Οπότε το επαναλαμβάνω.

Ποια είναι η σημαντική διαφορά μεταξύ των γυναικοκτονιών και ανδροκτονιών;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:29
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:12

Ρε Νάιδα, είτε με δεις είτε όχι, το ίδιο μου κάνει.

Δεν απευθύνεται σε σένα ειδικώς το ερώτημα αλλά σε όλους τους αλλοπαρμένους, που θεωρούν ότι άλλαξαν νοοτροπία και έγιναν προχώ με τη χρησιμοποίηση ενός όρου.

Οπότε το επαναλαμβάνω.

Ποια είναι η σημαντική διαφορά μεταξύ των γυναικοκτονιών και ανδροκτονιών;
Για το δικό μου ερώτημα λέω δεν σε βλέπω να απαντάς. Δεν θες;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Intimate partner homicide methods in heterosexual, gay, and lesbian relationships
Krystal D Mize et al. Violence Vict. 2008.

Abstract
Previous research indicates that the killing method used in homicides may reflect the motivation of the offender and qualities of the victim-offender relationship. The effect of gender and sexual orientation of intimate partner homicide offenders (N = 51,007) was examined with respect to the brutality of killing methods. Guided by previous research and theory, it was hypothesized that homicide brutality will vary with the offender's sexual orientation and gender, such that the percentage of killings coded as brutal will be higher for (a) gay and lesbian relative to heterosexual relations, (b) men relative to women, (c) gay relative to heterosexual men, and (d) lesbian relative to heterosexual women. The rates of intimate partner homicide were also hypothesized to vary with the gender of the partners, such that (a) homicide rates will be higher in gay relative to heterosexual and lesbian couples and (b) homicide rates will be lowest in lesbian couples. The results support all but one prediction derived from the two hypotheses. We predicted that men would kill their partners more brutally than would women, but the results indicate that the opposite is true.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”