!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
killzone

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone »

περαστική έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:42
Καdy έγραψε: 14 Αύγ 2021, 11:33
Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2021, 11:29 https://www.timesofisrael.com/us-study- ... infection/
Μάλλον τυχεροί όσοι εμβολιάστηκαν με moderna
πολυ τυχεροι

https://wset.com/news/coronavirus/utah- ... idi-kurill
Αν δεν σας ξαναγράψω μετά τις 9.9, να μου ανάβετε και κάνα κεράκι για την μνήμη μου.
αυτα ουτε για αστειο δεν τα λενε κοψε τις παπαριες
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Green Dragon έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:42
Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:37 https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/12 ... nosokomeia
Το 85% με 90% των νοσηλειών αφορά πλήρως εμβολιασμένα άτομα» και «το 95 % των σοβαρά νοσούντων» βρίσκονται στην εμβολιαστική διαδικασία, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Herzog στο Ισραήλ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό News 13.
Και επειδή οι ψεκ κουλικοί έλεγαν πριν 3-4 μέρες οτι είναι fake το άρθρο να και λινκ από ξένο σαιτ που έχει και τη συνέντευξη https://thebl.com/health/top-israeli-he ... tions.html
Δεν στέκουν αυτά. Το εμβόλιο κρατά μια μικρή αποτελεσματικότητα κατά της λοίμωξης άρα δεν μπορεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στους νοσηλευόμενους να είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού. Είναι αναγκαστικά μικρότερο.
Αυτά πες τα στον εβραίο γιατρό που τα είπε. Γιατί υπάρχει και τα είπε. Βέβαια τα στατιστικά αφορούν ένα νοσοκομείο. Εγώ πιστεύω οτι δυστυχώς το εμβόλιο της Pfizer μετά από 6 μήνες δεν προστατεύει σχεδόν καθόλου. Για αυτό και στο Ισραήλ έχουν τώρα νοσηλείες κυρίως από άτομα που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. Για αυτό και κάνουν τρίτη δόση τώρα. Για αυτό πιθανόν και στις ΗΠΑ έχουμε τις τελευταίες μέρες έξαρση και στα κρούσματα και στα σοβαρά περιστατικά και σε θανάτους. Οπως το βλέπω το μόνο που μας σώζει πια είναι η τρίτη δόση να κάνει κάτι. Ηδη στο Ισραήλ έχουν κάνει σχεδόν 900 χιλιάδες άτομα τρίτη δόση και την κάνουν σε όλους άνω των 50.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:48 Αυτά πες τα στον εβραίο γιατρό που τα είπε. Γιατί υπάρχει και τα είπε. Βέβαια τα στατιστικά αφορούν ένα νοσοκομείο. Εγώ πιστεύω οτι δυστυχώς το εμβόλιο της Pfizer μετά από 6 μήνες δεν προστατεύει σχεδόν καθόλου. Για αυτό και στο Ισραήλ έχουν τώρα νοσηλείες κυρίως από άτομα που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. Για αυτό και κάνουν τρίτη δόση τώρα. Για αυτό πιθανόν και στις ΗΠΑ έχουμε τις τελευταίες μέρες έξαρση και στα κρούσματα και στα σοβαρά περιστατικά και σε θανάτους. Οπως το βλέπω το μόνο που μας σώζει πια είναι η τρίτη δόση να κάνει κάτι. Ηδη στο Ισραήλ έχουν κάνει σχεδόν 900 χιλιάδες άτομα τρίτη δόση και την κάνουν σε όλους άνω των 50.
Ξέρω ότι δεν έχει νόημα πρακτικό αυτό που θα ρωτησω αλλά εντελώς ακαδημαϊκά, πόσος χρόνος χρειάζεται για επικαιροποίηση; Δεν έλεγαν ότι το εμβόλιο θέλει λίγες μέρες για να φτιαχτεί και μετά μπαίνει σε δοκιμές; Γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για κάτι τέτοιο; Εκτός αν έχουν συνυπολογίσει αυτό που λέω, ότι μέχρι να φτιαχτεί-δοκιμαστεί-παρασκευαστεί-διανεμηθεί η Δέλτα θα έχει κάνει τον κύκλο της.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Green Dragon έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:52
Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:48 Αυτά πες τα στον εβραίο γιατρό που τα είπε. Γιατί υπάρχει και τα είπε. Βέβαια τα στατιστικά αφορούν ένα νοσοκομείο. Εγώ πιστεύω οτι δυστυχώς το εμβόλιο της Pfizer μετά από 6 μήνες δεν προστατεύει σχεδόν καθόλου. Για αυτό και στο Ισραήλ έχουν τώρα νοσηλείες κυρίως από άτομα που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. Για αυτό και κάνουν τρίτη δόση τώρα. Για αυτό πιθανόν και στις ΗΠΑ έχουμε τις τελευταίες μέρες έξαρση και στα κρούσματα και στα σοβαρά περιστατικά και σε θανάτους. Οπως το βλέπω το μόνο που μας σώζει πια είναι η τρίτη δόση να κάνει κάτι. Ηδη στο Ισραήλ έχουν κάνει σχεδόν 900 χιλιάδες άτομα τρίτη δόση και την κάνουν σε όλους άνω των 50.
Ξέρω ότι δεν έχει νόημα πρακτικό αυτό που θα ρωτησω αλλά εντελώς ακαδημαϊκά, πόσος χρόνος χρειάζεται για επικαιροποίηση; Δεν έλεγαν ότι το εμβόλιο θέλει λίγες μέρες για να φτιαχτεί και μετά μπαίνει σε δοκιμές; Γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για κάτι τέτοιο; Εκτός αν έχουν συνυπολογίσει αυτό που λέω, ότι μέχρι να φτιαχτεί-δοκιμαστεί-παρασκευαστεί-διανεμηθεί η Δέλτα θα έχει κάνει τον κύκλο της.
Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για να βγει κάποιο σούπερ εμβόλιο που θα καλύπτει και τις μεταλλάξεις. Δεν νομίζω κιόλας να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Οπότε ολοι ευχόμαστε πλεον το πρόγραμμα του Ισραήλ για booster δόσεις να πετύχει. Γιατί αν δεν πετύχει ειδικά σε εμάς σε 1-2 μήνες που θα έχει περάσει και ένα εξάμηνο-επτάμηνο από τις πρώτες δοσεις που έκαναν οι 70 plus θα υπάρχει σοβαρό θέμα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:56
Green Dragon έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:52 Ξέρω ότι δεν έχει νόημα πρακτικό αυτό που θα ρωτησω αλλά εντελώς ακαδημαϊκά, πόσος χρόνος χρειάζεται για επικαιροποίηση; Δεν έλεγαν ότι το εμβόλιο θέλει λίγες μέρες για να φτιαχτεί και μετά μπαίνει σε δοκιμές; Γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για κάτι τέτοιο; Εκτός αν έχουν συνυπολογίσει αυτό που λέω, ότι μέχρι να φτιαχτεί-δοκιμαστεί-παρασκευαστεί-διανεμηθεί η Δέλτα θα έχει κάνει τον κύκλο της.
Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για να βγει κάποιο σούπερ εμβόλιο που θα καλύπτει και τις μεταλλάξεις. Δεν νομίζω κιόλας να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Οπότε ολοι ευχόμαστε πλεον το πρόγραμμα του Ισραήλ για booster δόσεις να πετύχει. Γιατί αν δεν πετύχει ειδικά σε εμάς σε 1-2 μήνες που θα έχει περάσει και ένα εξάμηνο-επτάμηνο από τις πρώτες δοσεις που έκαναν οι 70 plus θα υπάρχει σοβαρό θέμα.
Μιλάω για εμβόλιο που να καλύπτει την Δέλτα προφανώς, όχι μελλοντικές μεταλλάξεις.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Στο Γερμανικό τύπο είδα άρθρο που έλεγε η Biontech ότι δεν χρειάζεται άλλο τρύπημα για τον Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

sharp έγραψε: 14 Αύγ 2021, 21:21
Green Dragon έγραψε: 14 Αύγ 2021, 17:52 Ξέρω ότι δεν έχει νόημα πρακτικό αυτό που θα ρωτησω αλλά εντελώς ακαδημαϊκά, πόσος χρόνος χρειάζεται για επικαιροποίηση; Δεν έλεγαν ότι το εμβόλιο θέλει λίγες μέρες για να φτιαχτεί και μετά μπαίνει σε δοκιμές; Γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για κάτι τέτοιο; Εκτός αν έχουν συνυπολογίσει αυτό που λέω, ότι μέχρι να φτιαχτεί-δοκιμαστεί-παρασκευαστεί-διανεμηθεί η Δέλτα θα έχει κάνει τον κύκλο της.
Στο Γερμανικό τύπο είδα άρθρο που έλεγε η Biontech ότι δεν χρειάζεται άλλο τρύπημα για τον Δέλτα.
Το διάβασα αλλά αναφερόταν στο τρέχον εμβόλιο νομίζω, που όντως δεν έχει νόημα κατά πάσα πιθανότητα. Αφού φαίνεται πως η ανοσία έχει μακρά διάρκεια ενώ και η 3η δόση πάλι του ίδιου τύπου αντισώματα θα φτιάξει, αν δεν λειτουργούν με τις 2 ούτε με την 3η θα δουλέψουν.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Πραγματι φαινεται οτι η ανοσια εχει μακρα διαρκεια και απο τον αδωνη που ειχε 8 μερες πυρετο :smt005:
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Η συμφωνια ειναι να παρουν ολα τα εμβολια που φτιαξαν τα κρατη απο τις εταιριες ακομα και αν αυριο δεν υπαρχει ο ιος με ενα μαγικο τροπο
Αν βγαζαν αλλο εμβολιο, ουσιαστικα θα παραδεχονταν την αναποτελεσματικοτητα του και δε θα εκανε κανεις το "παλιο"
Αλλα εστω οτι βγαζαν για την Δ, τι μας λεει οτι ο ιος παλι δε θα ξεφευγε ? Παλι 6-7 μηνες στην κλεψυδρα
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Εδώ μέσα σκίζει ο ένας τον άλλον για τις μπούρδες που γράφει, αλλά θεωρείται ίσως γαμάτο επιχείρημα ό,τι κι αν γραφτεί από τον κάθε αντίστοιχο σε μια άλλη πλατφόρμα.
Και το λέω σε σένα που, εσφαλμένα ίσως, είχα την εντύπωση πως είσαι πιο μετριοπαθής. Αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει ελπίδα να σκέφτεται κανείς το παραμικρό πριν ανεβάσει τη νιοστή παπαριά που κυκλοφορεί. Και η οποία πυροδοτεί με τη σειρά της άλλες τόσες ως δήθεν απάντηση.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Πριν απο 20 μερες κυβερνητικό στελεχος έλεγε πως πληρως εμβολιασμενοι εχουν πεθανει 180 κάτι. Τώρα βγαίνει ο άλλος και λεει πως ειναι ο πρωτος εμβολιασμενος που πεθαινει. Ο ΕΟΔΥ στις ημερήσιες εκθέσεις του προσποιείται πως οι διακρίσεις εμβολιασμένοι / ανεμβολίαστοι δεν υπάρχουν οπότε τα ανακοινώνει όλα σε σούμα.

Υπάρχει περίπτωση να βγει αξιοπιστη πληροφορια μεσα απο αυτο το βαλκανικό συνονθύλευμα ?
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

ethereal έγραψε: 16 Αύγ 2021, 17:45
Εδώ μέσα σκίζει ο ένας τον άλλον για τις μπούρδες που γράφει, αλλά θεωρείται ίσως γαμάτο επιχείρημα ό,τι κι αν γραφτεί από τον κάθε αντίστοιχο σε μια άλλη πλατφόρμα.
Και το λέω σε σένα που, εσφαλμένα ίσως, είχα την εντύπωση πως είσαι πιο μετριοπαθής. Αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει ελπίδα να σκέφτεται κανείς το παραμικρό πριν ανεβάσει τη νιοστή παπαριά που κυκλοφορεί. Και η οποία πυροδοτεί με τη σειρά της άλλες τόσες ως δήθεν απάντηση.
Που διαφωνείς με το παραπάνω; Εγώ αν δω στοιχεία που το αμφισβητούν αυτό δεν έχω πρόβλημα να το δεχτώ ούτε φανατικός του εμβολίου είμαι (έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις αλλά συμπεριφέρομαι σαν να μην έχω, όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής προστασίας).
Συζήτηση να γίνεται.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

nik_killthemall έγραψε: 16 Αύγ 2021, 17:48
Υπάρχει περίπτωση να βγει αξιοπιστη πληροφορια μεσα απο αυτο το βαλκανικό συνονθύλευμα ?
Ας βγουν να πουν αν έχουν στοιχεία. Κακώς δεν δημοσιεύονται. Και ο Nirro που γενικα κάνει ωραία τουιτερική ενημέρωση, δεν ξέρω τι πήγες έχει.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Αίγαγρος έγραψε: 16 Αύγ 2021, 18:22
ethereal έγραψε: 16 Αύγ 2021, 17:45
Που διαφωνείς με το παραπάνω; Εγώ αν δω στοιχεία που το αμφισβητούν αυτό δεν έχω πρόβλημα να το δεχτώ ούτε φανατικός του εμβολίου είμαι (έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις αλλά συμπεριφέρομαι σαν να μην έχω, όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής προστασίας).
Συζήτηση να γίνεται.
Εάν θέλουμε η συζήτηση κάθε φορά να πηγαίνει στο "πού διαφωνείς με τον χ, ψ Nyrro" (που εσύ μπορεί να πίνεις νερό στ' όνομά του) τότε να είμαστε εξίσου συγκαταβατικοί στον όποιον Αρίστο και να διαλεγόμαστε γύρω από την ουσία κειμένων που φέρνει προς ανάγνωση.
Όσο για το εάν και πού διαφωνώ, όχι μόνο σου έδωσε ένα στίγμα ο nik παραπάνω, αλλά θεωρώ απολύτως τρισάθλιο ο όποιος διάλογος να διεξάγεται με εικονίτσες του κάθε καμμένου.
Και όταν γράφω ότι εμβολιοκλάστες και εμβολιομάχοι έχετε την ίδια ακριβώς ρητορική, σκίζετε τα καλσόν σας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”