!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αγορά κλιματιστικού

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Αγορά κλιματιστικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:38
Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:36 Μη μου συγκρινεις τούρμπο κτλ. Εξήγησέ μου απλά τη διαφορά μεταξύ inverter και on/off.
σου είπα βρέ, το ινβερτερ μπορεί να ρίξει στροφές, το 24άρι μου δεν ειναι 24άρι με το ζόρι, μπορεί να γίνει απο 4800-24000 δυναμικά. Αφού όμως πιάσει το νούμερο που λέει στο κοντρόλ, μέχρι τότε ειναι 24άρι, σαν συμβατικό.
Το 24αρι σου μολις βαλεις θερμοκρασια 26 και τους πιασει θα παιζει με αυξομειώσεις, που σημαινει μικροτερη καταναλωση δεν σβήνει.
Το ον οφ δουλευει συνεχόμενα για 26. Σε τι εξυπηρετεί αυτό ένα σπίτι οπως λες :102: Στα δωμάτια με σέρβερ σαν ψύκτρες υπάρχουν συνήθως ντουλαπες ον οφ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:44
stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:40 Μονο αυτο;
Καμμια αλλη διαφορα;
ειναι τεράστια διαφορά, αλλά ναι μόνο αυτή, Οκ και το ρεύμα εκκίνησης που λέει, αλλα αυτό μας νοιάζει αν ήταν ανελκυστήρας :).

Η διαφορά που κάνει είναι οτι αν ξέρεις πώς δουλεύει, και το χειρίζεσαι σωστά, μπορείς να βάλεις ένα 18άρι εκεί που κανονικά θα έβαζες 12άρι. Θα πιάσει θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα, και θα πέσει και κάτω από τα 12 μετά, θα έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής που λένε.
Δηλαδη ας πουμε τον χειμωνα με -10 το απλο κλιματιστικο θα δουλευει;
Θα φερνει θερμανση;
Για πες μας.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

panos291 έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:44 Βασικα το απλο 24ρι, ειτε δουλεύει στις 24000 ή σταματαει τελειως μεχρι να ξαναπαρει μπρος. Και τα ξεκινηματα αυτα κοστιζουν μια που τραβανε πολυ ρευμα αποτομα, ενα μερος του οποιου ξαναγυριζει στο δίκτυο χωρις να το πιστωθεις. Enaon αν κανω λαθος διορθωσε με.
έτσι και αλλιώς γυρνάνε πίσω, ινβερτερ ή όχι. Ειναι καθαρά τεχνολογία στο μοτέρ παιδιά, τίποτε άλλο. Είναι το ίδιο παντού, και στα πλυντήρια, και στα ανσανσέρ κλπ, είναι πιο ομαλά, ρίχνουν στροφές όταν πρέπει, πολύ ωραία, αλλά στα κλιματιστικά ειναι σημαντικό να καταλάβουμε οτι θέλει λογικό νούμερο στο κοντρόλ, κερδίζουμε μόνο αφού το πιάσει και μείνει αναμμένο.
Άβαταρ μέλους
enaon

stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:49 Δηλαδη ας πουμε τον χειμωνα με -10 το απλο κλιματιστικο θα δουλευει;
Θα φερνει θερμανση;
Για πες μας.
σύχνρονο απλό, φουτζιστου για παράδειγμα; Το ίδιο με το ινβερτερ, δεν μπορώ να φανταστώ τι δεν έχεις καταλάβει και νομίζεις οτι έχει διαφορά.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

enaon έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:50
stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:49 Δηλαδη ας πουμε τον χειμωνα με -10 το απλο κλιματιστικο θα δουλευει;
Θα φερνει θερμανση;
Για πες μας.
σύχνρονο απλό, φουτζιστου για παράδειγμα; Το ίδιο με το ινβερτερ, δεν μπορώ να φανταστώ τι δεν έχεις καταλάβει και νομίζεις οτι έχει διαφορά.

Τι θελω κι ασχολουμαι;
Καλα εγραψα και πριν.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 01:47 Το 24αρι σου μολις βαλεις θερμοκρασια 26 και τους πιασει θα παιζει με αυξομειώσεις, που σημαινει μικροτερη καταναλωση δεν σβήνει.
αυτό εννοώ, αν βάλεις 26 άστο, δεν ειναι ινβέρτερ πλέον, εκτός αν πράγματι μέσα στο σπίτι έχεις 26 βαθμούς, εγώ δεν έχω, 22-23 μαξ για να του πιάσει πράγματι. Στους 26 θα δουλεύει στο φουλ συνέχεια, θα καταστραφώ οικονομικά ;)
Άβαταρ μέλους
enaon

βάζω ένα γράφημα να γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέω. Εδώ βλέπουμε να ξεκινά το αριστερό, δούλευε πρίν το δεξί οπότε το σπίτι είχε θερμοκρασία. Πήγε στα 600watt και όχι στα 2500 και μετά απο μία μέρα έπεσε στα μισά, 24άρι τώρα. Βέβαια είναι στους 22 βαθμούς, αν ήταν στους 26 θα έλεγε 2500 w/h , όχι 600 ή 300.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

ένα άλλο ενδιαφέρον απλά να ξέρουμε, είναι οτι στο περίμενε τρώνε ~15w/h 24/7. Αν έχουμε 3, είναι 60 ευρώ τον χρόνο απλά να υπάρχουν.

το συμβατικό απο την άλλη, ειναι κάτω απο το βαττ στο περίμενε.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Το κλιματιστικό σου σε Σταντ μπάι, πόσα βατ καταναλώνει;
Άβαταρ μέλους
enaon

τα ινβερτερ περίπου 15, τα συμβατικά περίπου 0.1.

φουτζιτσου όλα, δες τα γραφήματα πάνω, φαίνεται.

σορρυ λαθος, έχει και τον προτζεκτορα εκείνο μαζί, το δεξί ειναι μόνο του στην γραμμή, 8watt, ~13 ευρώ το έτος.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 23 Αύγ 2018, 02:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Τα δικά μου που είναι Hitachi ινβερτερ σε σταντ μπάι καταναλώνουν 6 βατ και το θεωρώ πολύ.

Γι αυτό σε όλα τα σπίτια που φτιάχνω, κάθε κλιματιστικό έχει αποκλειστική δικιά του γραμμή, ώστε όταν δεν το χρησιμοποιείς να το κλείνεις από τον διακόπτη του πίνακα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 23 Αύγ 2018, 02:50 Τα δικά μου που είναι Hitachi ινβερτερ σε σταντ μπάι καταναλώνουν 6 βατ και το θεωρώ πολύ.

Γι αυτό σε όλα τα σπίτια που φτιάχνω, κάθε κλιματιστικό έχει αποκλειστική δικιά του γραμμή, ώστε όταν δεν το χρησιμοποιείς να το κλείνεις από τον διακόπτη του πίνακα.
ναι και εγω έτσι τα έχω, ωραίος μηχ :)

Spoiler
Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιείται για το καλοκαίρι.για χειμώνα έχω ενδοδαπέδια με αριο.
Μπορεί και να το χρησιμοποιήσω τον χειμώνα.
Θα τοποθετηθεί για να καλύψει σαλοκουζίνα γύρω στα 50τμ.και μπορεί να πιάσει και κάποιο δωμάτιο λόγω σημείου.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Και τι παίζει από μόνωση; Έχεις κολλητά σπίτια δίπλα ή από πάνω; Δηλαδή είσαι σε πολυκατοικία και έχεις πάνω κάτω άλλα διαμερίσματα ή μονοκατοικία και όλοι οι τοίχοι είναι ελεύθεροι;
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

enterprise-psi έγραψε: 23 Αύγ 2018, 08:34 Και τι παίζει από μόνωση; Έχεις κολλητά σπίτια δίπλα ή από πάνω; Δηλαδή είσαι σε πολυκατοικία και έχεις πάνω κάτω άλλα διαμερίσματα ή μονοκατοικία και όλοι οι τοίχοι είναι ελεύθεροι;
Η οικοδομή είναι κατασκευής 2017.Ανάμεσα σε άλλες οικοδομές.και από πάνω έχω σπίτια και απο κάτω και απο δίπλα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”