Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ST48410 έγραψε: 12 Αύγ 2021, 00:44
Εγώ θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος εδώ που να του κάηκε/κλάπηκε/καταστράφηκε κάτι που το είχε ασφαλισμένο και αν αποζημιώθηκε σύμφωνα την αξία που το είχε ασφαλίσει, σε λογικό χρονικό διάστημα και χωρίς ταλαιπωρία.
Ας πούμε έχω αμάξι δεκαετίας με λίγα σχετικά χιλιόμετρα και πλήρωσα κάτι παραπάνω σε καλή εταιρεία για να πάρω κάτι παραπάνω αν κλαπεί ή καταστραφεί. Και πάλι δεν θα μπορώ να αγοράσω ένα με τα ίδια χιλιόμετρα (άντε βγάλε άκρη σε δεύτερο χέρι τι θα σου κρύψουν) αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που κάτσει η στραβή θα μου δώσουν τα συμφωνημένα και δεν θα πατήσουν σε κάποια "ψιλά γράμματα" για να αποφύγουν να δώσουν το σωστό ποσό.
Όποιος έχει σχετική εμπειρία ας πει.
Για σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητο υπήρξε αποζημίωση εντός μηνών προς έτος.
Ωστόσο είχε καταλυτικό ρόλο η έκθεση της πυροσβεστικής.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Αρχέλαος έγραψε: 12 Αύγ 2021, 00:58
Για σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητο υπήρξε αποζημίωση εντός μηνών προς έτος.
Ωστόσο είχε καταλυτικό ρόλο η έκθεση της πυροσβεστικής.
Με το ποσό που πήρες θα ήταν δυνατό να αντικαταστήσεις αυτό που είχες με ένα ίδιας κατάστασης ή πήρες κάτι κοντά στα 50-60% ;
Δεν αφορούσε εμένα η ιστορία αλλά κοντινό μου πρόσωπο. Από όσο θυμάμαι ίσως έπαιρνες και κάτι με ποσοστό 80% καθώς το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν καινούργιο. Υπήρξε μία σχετική διαδικασία βέβαια γραφειοκρατική λίγων μηνών.
Αφορά ιστορία περίπου το 2012-13.
Ωστόσο θα επαναλάβω ότι η έκθεση της πυροσβεστικής ήταν εξόχως σαφής ώστε μετέπειτα η αποζημίωση να μην είναι τόσο δύσκολη υπόθεση.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Να σου πω, το 500 μου φαίνεται υπερβολη αλλά μπορω να τα τσεκαρω αύριο και να γραψω με νουμερα.
Οπως ειπα δεν είναι καλες ολες οι εταιρείες σε ολα.
Πχ αλλη ειναι καλη/συμφερουσα στα υγείας, αλλη στα ΙΧ, αλλη στα επαγγελματικά.
ΟΚ όποτε μπορέσεις γράψε κανα νούμερο μήπως απλά πέτυχα εγώ ακριβή περίπτωση γιατί μετά δεν το ξαναέψαξα.
Με ενα πρόχειρο γκουγκλαρισμα, και σοβαρη εταιρεία.
Να σου πω, το 500 μου φαίνεται υπερβολη αλλά μπορω να τα τσεκαρω αύριο και να γραψω με νουμερα.
Οπως ειπα δεν είναι καλες ολες οι εταιρείες σε ολα.
Πχ αλλη ειναι καλη/συμφερουσα στα υγείας, αλλη στα ΙΧ, αλλη στα επαγγελματικά.
ΟΚ όποτε μπορέσεις γράψε κανα νούμερο μήπως απλά πέτυχα εγώ ακριβή περίπτωση γιατί μετά δεν το ξαναέψαξα.
Με ενα πρόχειρο γκουγκλαρισμα, και σοβαρη εταιρεία.
panos291 έγραψε: 11 Αύγ 2021, 22:07Με ενα σχετικα μικρο ποσό ο καθενας μπορει να ασφαλισει το σπιτι του ή την επιχείρηση του για φωτια και σεισμο, και αρκετοι το κανουν. Το ερωτημα μου ειναι απλο και χωρίς καμια διαθεση τρολαρισματος. Γιατι δεν ασφαλιζει ο κοσμος την περιουσια του αλλα αν κατσει η στραβη περιμενει βοηθεια απο "το κρατος" το οποιο για καποιον λογο εχει υποχρέωση να τον στηριξει και να τον αποζημιωσει? Ειναι χαζος ο αλλος που ασφαλιζεται?
Γιατί εκεί που είναι χτισμένα τα σπίτια που καίγονται συνήθως, καμμία ασφαλιστική εταιρεία δεν τα ασφαλίζει.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
panos291 έγραψε: 11 Αύγ 2021, 22:07Με ενα σχετικα μικρο ποσό ο καθενας μπορει να ασφαλισει το σπιτι του ή την επιχείρηση του για φωτια και σεισμο, και αρκετοι το κανουν. Το ερωτημα μου ειναι απλο και χωρίς καμια διαθεση τρολαρισματος. Γιατι δεν ασφαλιζει ο κοσμος την περιουσια του αλλα αν κατσει η στραβη περιμενει βοηθεια απο "το κρατος" το οποιο για καποιον λογο εχει υποχρέωση να τον στηριξει και να τον αποζημιωσει? Ειναι χαζος ο αλλος που ασφαλιζεται?
Γιατί εκεί που είναι χτισμένα τα σπίτια που καίγονται συνήθως, καμμία ασφαλιστική εταιρεία δεν τα ασφαλίζει.
Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή - σήμερα - να χτίζουμε σπίτια με κεραμοσκεπή και ξύλινα μαδέρια.
Τα κεραμίδια μπορεί να τα πάρει ο άνεμος, τα ξύλα κινδυνεύουν από σαράκι/ μυρμήγκια, η αντοχή τους σε σεισμό είναι μειωμένη και είναι επικίνδυνα σε πυρκαγιά.
.
Nandros έγραψε: 12 Αύγ 2021, 14:48
Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή - σήμερα - να χτίζουμε σπίτια με κεραμοσκεπή και ξύλινα μαδέρια.
Τα κεραμίδια μπορεί να τα πάρει ο άνεμος, τα ξύλα κινδυνεύουν από σαράκι/μυρμηγκιά, η αντοχή τους σε σεισμό είναι μειωμένη και επικίνδυνα σε πυρκαγιά.
.
ειναι μια χαρα επιλογη, στην Αγγλια σχεδον ολα ετσι ειναι
Κύριοι, καπιταλισμό δεν θέλετε, ελεύθερη αγορά δεν θέλετε, να έχετε δικό σας σπίτι δεν θέλετε, εεε να πάτε να το ασφαλησετε λοιπόν και να μην περιμένετε από το κράτος να σας νταντεψει.
Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Εθνικοκοινωνισμος ή καπιταλισμός, κύριοι! Με οποια συνέπεια...
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Ju-87 έγραψε: 12 Αύγ 2021, 22:51
Δεν έχει άδικο ο αγαπητός Πάνος.
Κύριοι, καπιταλισμό δεν θέλετε, ελεύθερη αγορά δεν θέλετε, να έχετε δικό σας σπίτι δεν θέλετε, εεε να πάτε να το ασφαλησετε λοιπόν και να μην περιμένετε από το κράτος να σας νταντεψει.
Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Εθνικοκοινωνισμος ή καπιταλισμός, κύριοι! Με οποια συνέπεια...
Η πλακα ειναι οτι δεν ανοιξα το νημα για να την πω σε κανεναν, αλλα για να συζητηθουν οι λογοι που δεν το κανουν. Και για να προλαβω καποιους, δεν ανηκουν ολα τα σπιτια που καίγονται σε ατομα που τα φερνουν περα ισα ισα. Μιλαμε για κοσμο που του περισσευουν αυτα τα λιγα λεφτα που κοστιζει μια ασφάλεια, και ομως δεν την κανουν αλλα μετα θελουν να τους αποζημιωσει το κρατος λες και εχει υποχρέωση να τους ασφαλισει το σπιτι.