Περίεργη περίπτωση... ήμουν 25 χρονών (έτος 2005), λίγο πριν μπω φαντάρος. Έμπαινα σε ένα social network site και έψαχνα να βρω μία -κατά την άποψή μου- ενδιαφέρουσα κοπέλα να συνομιλήσουμε. Βρίσκω μία 40 ετών, καθηγήτρια αγγλικών σε σχολείο, της οποίας το προφίλ φάνηκε από τα ελάχιστα... εχμ... normal, οπότε στέλνω μήνυμα. Ανταποκρίθηκε και σχέδον άμεσα ζήτησε να μιλήσουμε τηλεφωνικά. Αν και προσπαθούσα αρχικά να διατηρήσω μία απόσταση, καταλήξαμε να είμαστε σαν να έχουμε σχέση εξ αποστάσεως. Μπήκα φαντάρος και σε κάθε σκοπιά ξενυχτούσε μαζί μου στο τηλέφωνο.
Άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι τρέχει, όταν σε κάθε άδεια που ερχόμουν Αθήνα, έβρισκε δικαιολογίες να μη βρεθούμε, παρόλο που -υποτίθεται- το ήθελε πολύ. Σε κάποια άδεια και ενώ είχε εξαντλήσει (ή έτσι φαινόταν τουλάχιστον) τις δικαιολογίες, κανονίζουμε να συναντηθούμε. Ενώ ερχόταν, μου έστειλε μήνυμα για να δηλώσει πόσο χαρούμενη είναι που επιτέλους θα τα πούμε και ότι ανυπομονεί. Και ξαφνικά... ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το κινητό της έδειχνε να μη λειτουργεί. Έπαιρνα στο σπίτι και δεν το σήκωνε. Μετά από 3 μέρες επικοινωνεί. Είπε ότι την ώρα που ερχόταν, είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο, το οποίο έγινε σμπαράλια. Εκείνη είχε χτυπήσει λίγο αλλά γενικώς ήταν καλά, όπως είπε. Εκεί κατάλαβα -επιτέλους- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ποτέ. Οπότε σταδιακά άρχισα να μειώνω την επικοινωνία μας (δίσταζα να το κάνω απότομα γιατί με όλα αυτά φοβόμουν την αντίδρασή της) ώσπου κάποια στιγμή διεκόπη εντελώς.
Ίσως ένας λόγος που κράτησε τόσο πολύ όλο αυτό ήταν ότι όσο ήμουν φαντάρος, είχα μία ευχάριστη παρέα. Αλλά πίστευα κιόλας ότι θα βρεθούμε, δε γινόταν. Όσο πλησίαζε το τέλος της θητείας μου, και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, άρχισε να με πνίγει αυτό. Και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να απολυθώ και να εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το είδος επικοινωνίας.
Ορισμένα από τα κάζα της ιστορίας:
- Το μεγαλύτερο ήταν ότι μετά από χρόνια έμαθα πως δεν είχαμε 15 χρόνια διαφορά. Αλλά 31! Επομένως, αυτό από μόνο του εξηγεί αρκετά πράγματα. Οι φωτογραφίες (ρεαλιστικότατες) 40άρας εμφανίσιμης γυναίκας που μου έστελνε τότε, δεν έμαθα σε ποια ανήκαν αλλά πρέπει να ήταν από το οικογενειακό της περιβάλλον.
- Όλη αυτή η επικοινωνία στο στρατό με εξάντλησε. Γιατί, ακόμα και τα μεσημέρια που είχαμε 2 ώρες ξεκούραση και όλοι κοιμόντουσαν, εγώ μιλούσα μαζί της με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζομαι καθόλου.
- Έχασα ευκαιρίες να κάνω εκείνη την περίοδο κάτι χειροπιαστό, κι ας μην είχε διάρκεια. Θυμάμαι να προχωράω σε μία έξοδο με φίλους φαντάρους στην Κομοτηνή και κλασικά να μιλάω μαζί της στο τηλέφωνο. Και ξαφνικά να μπαίνει μπροστά μου μία φοιτήτρια, να μου κλείνει το δρόμο και να μη με αφήνει να περάσω. Και τελικά, επειδή δεν ανταποκρίθηκα, κάτι μου είπε του στυλ "Σου κάνω καμάκι και με αποφεύγεις;". Η άλλη, εντωμεταξύ, να ακούει τη φοιτήτρια και να μου κάνει τηλεφωνικές σκηνές ζηλοτυπίας.