OANNHSEA έγραψε: 08 Αύγ 2021, 11:13
axilmar έγραψε: 08 Αύγ 2021, 11:06
OANNHSEA έγραψε: 08 Αύγ 2021, 10:42
Πρέπει να διαβάσει πως λειτουργεί και πως εξαπλώνεται μία φωτιά για να καταλάβεις ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσεις τεχνητή βροχή υπό αυτές τις συνθήκες...
.
Γιατί; Τι σχέση έχει το πώς εξαπλώνεται μια φωτιά σε σχέση με την δημιουργία τεχνητής βροχης; Η βροχή θα δημιουργηθεί στον αέρα, πάνω από την φωτιά, και σε πιο μεγάλη περίμετρο από την φωτιά ώστε να προλάβει και την εξάπλωση της.
Σου το έγραψα...
Πιάσε να δεις πως εξελίσσεται μία φωτιά... Π.χ. για τους πύρινους κυκλώνες που δημιουργεί...
Πιάσε να δεις πως δημιουργείται η τεχνητή βροχή... Π.χ. θέλει ένα βασικό υπόβαθρο για να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή, αλλιώς θα δημιουργούσαν συνέχεια πάνω από τις ερήμους και θα τις έκαναν ζούγκλα!!!
.
Το ψάχνω το θέμα...έπεσα σε διάφορα άρθρα που λένε ότι είναι δύσκολη η δημιουργία τεχνητής βροχης πάνω από φωτιές διότι δεν μπορεί να γίνει εύκολα συμπίεση του αέρα ώστε να δημιουργηθούν σταγόνες λόγω του καπνού.
Χρειάζεται επίσης να υπάρχουν ήδη σύννεφα στην ατμόσφαιρα. Η τεχνητή βροχή δεν είναι 100% τεχνητή, απλά συμβάλλει στην δημιουργία βροχής από προϋπάρχουσα νέφωση.
Ήδη χρησιμοποιείται όμως για δημιουργία βροχής πάνω από περιοχές με ξηρασία.
Αυτό όμως δεν είναι το τέλος της ιστορίας της τεχνητής βροχης.
Η νασα έχει μηχάνημα που φτιάχνει τεχνητά σύννεφα για την δημιουργία τεχνητής βροχης.
Υπάρχουν τα μηχανήματα που βγάζουν νερό από την υγρασία στην ατμόσφαιρα.
Νομίζω ότι δεν έχει γίνει επαρκής έρευνα στο θέμα. Νομίζω ότι τελικά θα είναι εφικτή η δημιουργια τεχνητής βροχης πάνω από πυρκαγιές.
Άσχετο με την κουβέντα τεχνητής βροχης, αλλά νομίζω ότι και ένα άλλο σχέδιο είναι εφικτό: με την βοήθεια drones, θα μπορούσε να σηκωθεί στον αέρα μια σωλήνα που να φέρνει νερό από σχετικά μακρινή πηγή, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται ιπτάμενα μέσα που θα ρίχνουν νερό.
Και αυτό βέβαια θέλει μελέτη, αλλά δεν μου φαίνεται απίθανο. Ίσως εάν το νερό μεταφέρεται με ένα μίγμα αέρα και στο τέλος γίνεται νερό, με χρήση των προαναφερθέντων τεχνολογιών.