!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

jimdenin έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:26 Για την ώρα το μόνο που φαίνεται είναι η προσπάθεια να σπεκουλάρει την όλη κατάσταση η αξ.αντιπολίτευση.

Λαθος, σημερα η Ελευθερη Ωρα (λαικη δεξια) και η Δημοκρατια (εσωκομματικη αντιπολιτευση στη ΝΔ) λεγαν πιο ακραια πραγματα απο το ΣΥΡΙΖΑ που πετουσε και για καμια κλιματικη αλλαγη.

.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ST48410 έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:26
Αρίστος έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:22
Ακομη και οι συγκεκριμενοι χωροι μπορουν να επεκταθουν εξισου νομιμα οπως και οι αρχικοι.
Εγώ όμως ρωτάω κάτι άλλο. Όταν έχει βγει μία συγκεκριμένη άδεια, δεν έχει βγει για μπουν χ ανεμογεννήτριες στα συγκεκριμένα σημεία; Πάει πριν ο ανάδοχος και τα ψάχνει αυτά και υποβάλει αίτηση για άδεια ή λέει θέλω να βάλω κάπου στο Μαντούδι και του δίνουν άδεια και εκ των υστέρων υποδεικνύει τις τοποθεσίες;
Μπαίνει μετριτικός ιστός με gps πάνω που δείχνει γεωμετρικό μήκος και πλάτος. Για να μπει ο ιστός έχουν πάρει άδεια. Μετράει καλά και αποφασίζουν να το προχωρήσουν. Στο ίδιο σημείο, εκεί που δείχνει το gps του ιστού. Γίνεται μελέτη, που λέει μέσα τα πάντα. Περνάει από, δασαρχείο, εφορίες αρχαιοτήτων, τον εκάστοτε Δήμο και την ΡΑΕ. Παίρνει έγκριση απ' όλους. Μετά γίνεται η τοποθέτηση. Αν σκαλώσει κάπου χαιρέτα το.
ST48410 έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:28
AlienWay έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:23 Ακόμη πιο υπεύθυνοι, είναι αυτοί που θα πάνε πάλι στα καμμένα και θα αναδασώσουν με... πεύκα.
Τι εννοείς; Αν είχε πεύκα εκεί και κάηκαν, πρέπει να μπουν άλλα δέντρα;
Τα πεύκα γίνονται λαμπάδες στη φωτιά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ST48410 έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:28
AlienWay έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:23 Ακόμη πιο υπεύθυνοι, είναι αυτοί που θα πάνε πάλι στα καμμένα και θα αναδασώσουν με... πεύκα.
Τι εννοείς; Αν είχε πεύκα εκεί και κάηκαν, πρέπει να μπουν άλλα δέντρα;
Πρέπει να γίνει οικολογικός σχεδιασμός. Κοντά στα σπίτια πρέπει να μπούνε δέντρα τα οποία μπορεί να αναπτυχθούν πιο αργά, αλλά δεν θα καίγονται εύκολα. Ας γίνουν και καχεκτικά. Τέτοια ας πούμε είναι οι δρύες. Επίσης να μη φοβόμαστε τους θάμνους. Καλύτερα λιγότερη σκιά, παρά να εκτεθούν πάλι τα σπίτια σε κίνδυνο.

Στα σημεία που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα σπίτια, ας φυτευτούν πάλι πεύκα. Απλώς σε 15-20 χρόνια, θα ξανακαούν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Gherschaagk έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:00
Μπίστης έγραψε: 05 Αύγ 2021, 15:55
nyxtovios έγραψε: 05 Αύγ 2021, 15:51 Πάντως περίέργο το πως παίρνει φωτιά σε σημεία που θεωρητικά δεν υπάρχει άνθρωπος.΄
Εκτός και αν πετάν γόπες τα ελάφια.

Όποιος σπέρνει γόπες θερίζει ανεμογεννήτριες.

:a040:
Μερικά χρόνια πριν τα δάση τα καίγανε οι τσομπάνηδες για να κάνουν λιβάδια.

Τώρα αλλάξαμε τροπάρι.

Oh well.
Οι τσοπάνηδες επέβαλαν στις κυβερνήσεις τα τετελεσμένα, αυτές σύρθηκαν στα de jure
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Gherschaagk έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:33 Μπαίνει μετριτικός ιστός με gps πάνω που δείχνει γεωμετρικό μήκος και πλάτος. Για να μπει ο ιστός έχουν πάρει άδεια. Μετράει καλά και αποφασίζουν να το προχωρήσουν. Στο ίδιο σημείο, εκεί που δείχνει το gps του ιστού. Γίνεται μελέτη, που λέει μέσα τα πάντα. Περνάει από, δασαρχείο, εφορίες αρχαιοτήτων, τον εκάστοτε Δήμο και την ΡΑΕ. Παίρνει έγκριση απ' όλους. Μετά γίνεται η τοποθέτηση. Αν σκαλώσει κάπου χαιρέτα το.
Ευχαριστώ. Η γη σε ποιον ανήκει; Παραχωρείται από το κράτος έναντι τιμήματος (σαν ενοίκιο ας πούμε) ή την αγοράζει ο επενδυτής και μπορεί μεθαύριο να την κάνει κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Έχω ακούσει ότι ακόμα και από σπασμένα γυαλιά μπορεί να πάρει φωτιά. Ειδικά με αρκετό ήλιο.
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

nyxtovios έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:39 Έχω ακούσει ότι ακόμα και από σπασμένα γυαλιά μπορεί να πάρει φωτιά. Ειδικά με αρκετό ήλιο.
Ισχύει. Ο λόγος που τα πεύκα ευδοκιμούν σε ξηρά και θερμά κλίματα είναι ότι χρησιμοποιούν την πυρκαγιά για να αναγενιούνται (δηλαδή για να αντικαθίστανται τα γέρικα δέντρα με τα νεαρά).

Ενας φίλος μου δασοκόμος, μου είχε πει ότι αρκεί να αυξηθεί η θερμοκρασία που επικρατεί γύρω τους, ώστε να εκτοξεύσουν τους σπόρους τους πολλά μέτρα μακριά. Αρα όταν καίγονται, οι σπόροι λειτουργούν σαν κάφτρες.

Ως είδος που έχει προσαρμοστεί στο να χρησιμοποιεί τη φωτιά για να αναγεννιέται, εννοείται ότι καίγεται με το παραμικρό.

Μακάρι να τα φυτέψουνε μαζί με άλλα είδη, ώστε να εναλλάσσονται στον χώρο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

nyxtovios έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:39 Έχω ακούσει ότι ακόμα και από σπασμένα γυαλιά μπορεί να πάρει φωτιά. Ειδικά με αρκετό ήλιο.
Φαντάζομαι ότι ισχύει. Δεν έχεις συγκεντρώσει ποτέ με μεγεθυντικό φακό τις ακτίνες του ήλιου να βάλεις φωτιά σε χαρτί;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 05 Αύγ 2021, 16:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

AlienWay έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:42
Ισχύει. Ο λόγος που τα πεύκα ευδοκιμούν σε ξηρά και θερμά κλίματα είναι ότι χρησιμοποιούν την πυρκαγιά για να αναγενιούνται (δηλαδή για να αντικαθίστανται τα γέρικα δέντρα με τα νεαρά).

Ενας φίλος μου δασοκόμος, μου είχε πει ότι αρκεί να αυξηθεί η θερμοκρασία που επικρατεί γύρω τους, ώστε να εκτοξεύσουν τους σπόρους τους πολλά μέτρα μακριά. Αρα όταν καίγονται, οι σπόροι λειτουργούν σαν κάφτρες.

Ως είδος που έχει προσαρμοστεί στο να χρησιμοποιεί τη φωτιά για να αναγεννιέται, εννοείται ότι καίγεται με το παραμικρό.

πως όμως αυτό πέρασε στο dna τους αφού μετά καίγονται; :lol:
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

ST48410 έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:43
Φαντάζομαι ότι ισχύει. Δεν έχεις συγκεντρώσει ποτέ με μεγεθυντικό φακό τις ακτίνες του ήλιο να βάλεις φωτιά σε χαρτί;
Πιθανόν.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

jimdenin έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:26 Για την ώρα το μόνο που φαίνεται είναι η προσπάθεια να σπεκουλάρει την όλη κατάσταση η αξ.αντιπολίτευση.

Ο λαός καταλαβαίνει και στωικώς στηρίζει την υπεύθυνη κυβέρνηση.

Τα σιχτίρια που πέφτουν γιά τις γαμω-οικογένειές τους είναι από λαικιστές, ψεκ κατά τον τρέχοντα ορισμό ...

:102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

ST48410 έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:38
Gherschaagk έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:33 Μπαίνει μετριτικός ιστός με gps πάνω που δείχνει γεωμετρικό μήκος και πλάτος. Για να μπει ο ιστός έχουν πάρει άδεια. Μετράει καλά και αποφασίζουν να το προχωρήσουν. Στο ίδιο σημείο, εκεί που δείχνει το gps του ιστού. Γίνεται μελέτη, που λέει μέσα τα πάντα. Περνάει από, δασαρχείο, εφορίες αρχαιοτήτων, τον εκάστοτε Δήμο και την ΡΑΕ. Παίρνει έγκριση απ' όλους. Μετά γίνεται η τοποθέτηση. Αν σκαλώσει κάπου χαιρέτα το.
Ευχαριστώ. Η γη σε ποιον ανήκει; Παραχωρείται από το κράτος έναντι τιμήματος (σαν ενοίκιο ας πούμε) ή την αγοράζει ο επενδυτής και μπορεί μεθαύριο να την κάνει κάτι άλλο;

Υπάρχουν περιοχές που ανήκουν σε ιδιώτες αλλά είναι μικρά κομμάτια και είναι σπάνια. Συνήθως είναι μέρη που οι κάτοικοι εξαγόρασαν τη γη από τους Τούρκους και υπάρχουν ακόμη και τώρα τίτλοι ιδιοκτησίας.

Και μη πει κανένας μλκας πως δεν γίνεται γιατί ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Ο επενδυτής δεν αγοράζει γη, την επινοικοιάζει. Εφόσον δεν είναι ιδιόκτητη ανήκει στο ελληνικό κράτος. Το έργο έχει συνήθως διάρκεια ζωής 20 χρόνια και υπάρχει όρος στο συμβόλαιο πως όταν έρθει η ώρα, ο επενδυτής θα ξηλώσει τις ανεμογεννήτριες μαζί με τις βάσεις τους.
Άβαταρ μέλους
MelidonisM
Phorum.gr user: MelidonisM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MelidonisM »

Το Προνιούζ από το 2017 έγραφε να στραφούμε
προς τον σλαβικό βορρά να παραδειγματιστούμε!
Ένα δράμα είναι όλα αυτά που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αυτές τις ημέρες.

Μιας Ελλάδας με αιωνόβια δάση που μετατρέπονται σε στάχτη και αποκαίδια.

Πως το ένα μέτωπο δημιουργεί νέο και νέο και πάει λέγοντας από την μια στιγμή στην άλλη. Ας δούμε μόνο καθαριά το πρακτικό κομμάτι που θα βοηθούσε την κατάσταση.

Παράδειγμα; Oι γείτονες μας, οι Βούλγαροι που έχουν και αυτοί πολλά δάση και πράσσινο που διατηρείται, κάνουν κάτι που ΔΕΝ κάνουμε εμείς...

Βασικά έχουν υπερσύγχρονα μέσα πυρόσβεσης παλαιότητας … ΔΥΟ ετών.

Δεν υπάρχει βουνό -και είναι άπειρα- που να μην διατέθει αντιπυρικές ζώνες με εύκολη πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα.

ΟΛΟ το χρόνο οι ζώνες αυτές καθαρίζονται με επιμέλεια απο εργαζόμενους στους δήμους που προσλήφθηκαν γι αυτό το λόγο.

Υπ’οψιν οτι οι δήμοι έχουν τεράστια έσοδα απο τις ζώνες στάθμευσης, τα δημοτικά τέλη, την έκδοση διπλωμάτων, τέλη κυκλοφορίας, διόδια (Βινιέτα), την είσπραξη κλήσεων- προστίμων, την εκμετάλευση των 100άδων πάρκων, την είσπραξη νερού, ρεύματος, αερίου, τηλεφώνων κ.λ.π.

Υπάρχουν χιλιάδες ασχολούμενοι στα δάση που πληρώνονται απο τα έσοδα των δήμων.

Διαθέτουν συστήματα αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιών και άμεσης επέμβασης.

Και φυσικά οι όποιες Κυβερνήσεις που περνάνε απ τη χώρα τους, βελτιώνουν οτι έκαναν οι περασμένες στον Δασικό τομέα που είναι ο κυρίαρχος πλούτος.
https://www.pronews.gr/koinonia/623333_ ... ladas-foto
Liquids enter better than solids
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Να πω πως αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι μια εθνική καταστροφή.

Τίποτα λιγότερο.

Παρόλα αυτά έχει τόση σχέση με αιολικά πάρκα όση εγώ με την μικροβιολογία.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

nyxtovios έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:46
AlienWay έγραψε: 05 Αύγ 2021, 16:42

πως όμως αυτό πέρασε στο dna τους αφού μετά καίγονται; :lol:
Καιγονται, αλλά οι σπόροι τους φυτρώνουν εύκολα, γρήγορα και αναπτύσσονται σε λίγα μόλις χρόνια. Ετσι τα γέρικα καίγονται και πεθαίνουν, αλλά αντικαθίστανται από νέα.

Είναι μια στρατηγική του είδους για να επικρατεί και να επιβιώνει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”