τεν τεν έγραψε: 02 Αύγ 2021, 22:22
Ρε 13 σελίδες για κάτι που είπε η τουνη; η τουνη ρε;
Τόσο ελευθερο χρόνο έχετε;
1ον: Υποτιμάς την επιρροή της.
2ον: Είναι ωραίο που ξεσκεπάζεται η δεξιά λογική: "είδες; έχουν λεφτά και δεν δουλεύουν με τον καύσωνα, οπότε είναι κλειστοί κι αναγκάζομαι να φάω σκατά" (στο τέλος της πρώτης ανάρτησης έχει τρία σμάιλι με κουράδες).
Την οποία επιρροή της εμείς την δίνουμε και την τρέφουμε με τέτοια θέματα.
Αν δεν ασχοληθείς έχει τόση αξία όσο μια κλανιά.
Δεν είναι και ωραία γκόμενα ρε
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
panos291 έγραψε: 02 Αύγ 2021, 19:03
Χωρις να ξερω για την συγκεκριμενη περιπτωση, μιλωντας γενικα δεν βλεπω το ψεμα.
Εδω καθε χειμωνα δινουν 35 ευρω μαυρα για να βρουν ατομα να δουλεψουν στις ελιες, και οι κοπριτες προτιμουν να μενουν σπιτι και να μουρμουριζουν οτι δεν τους φτανουν τα επιδοματα.
Δηλαδή, εσύ τώρα έχεις μαζέψει έστω μια φορά ελιές και θεωρείς ότι 35€ μαύρα είναι καλά λεφτά;
Πολλες φορες εχω παει (τα τελευταια χρονια οταν δεν εχω αλλη δουλειά γιατι βαριεμαι να καθομαι). . Κωλοδουλεια ειναι αλλα αν το χωραφι ειναι ισιο και ο κσθενας ξερει τι να κανει, δεν ειναι και το τέλος του κοσμου.
Επισης τα μαύρα ειναι μονόδρομος ετσι οπως τα εχουν κανει αλλιως ατομα να δουλεψουν, δεν βρισκεις.
Για κωλοδουλειά τα 35€ μαύρα είναι πολύ λίγα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
panos291 έγραψε: 02 Αύγ 2021, 19:03
Χωρις να ξερω για την συγκεκριμενη περιπτωση, μιλωντας γενικα δεν βλεπω το ψεμα.
Εδω καθε χειμωνα δινουν 35 ευρω μαυρα για να βρουν ατομα να δουλεψουν στις ελιες, και οι κοπριτες προτιμουν να μενουν σπιτι και να μουρμουριζουν οτι δεν τους φτανουν τα επιδοματα.
Δηλαδή, εσύ τώρα έχεις μαζέψει έστω μια φορά ελιές και θεωρείς ότι 35€ μαύρα είναι καλά λεφτά;
Πολλες φορες εχω παει (τα τελευταια χρονια οταν δεν εχω αλλη δουλειά γιατι βαριεμαι να καθομαι). . Κωλοδουλεια ειναι αλλα αν το χωραφι ειναι ισιο και ο κσθενας ξερει τι να κανει, δεν ειναι και το τέλος του κοσμου.
Επισης τα μαύρα ειναι μονόδρομος ετσι οπως τα εχουν κανει αλλιως ατομα να δουλεψουν, δεν βρισκεις.
Αυτό ή καλύτερο μεροκάματο θα το πάρεις λίγες φορές
Είναι περιστασιακό ΔΕΝ υπ παίρνεις κάθε ημέρα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εάν ο εργοδότης χρειαστεί ξανά εργάτες θα σε ξαναπάρει για συγκεκριμένα μεμονωμένα μεροκάματα ξανά εσένα
Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε μετά τις αντιδράσεις για τους Παξούς – Πρέπει να είμαι κομπλεξική, βί…τα, που…να
Η επιχειρηματίας - influencer απάντησε σε όσους κατέκριναν τη δήλωση της https://www.newsbeast.gr/lifestyle/arth ... i-ta-pouna
under έγραψε: 02 Αύγ 2021, 22:41
Το μεσημερι ειναι ωρα αιχμης για ενα εστιατοριο.Η Τουνη γραφει οτι ηταν εκει μεσημερι και τα εστιατορια ηταν κλειστα.
Ακομα και αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για τις 3 ή τις 4 δεν ειναι παραλογη η ωρα να θελει καποιος να φαει.
Ενας εστιατορας στους Παξους ποτε θα δουλεψει αν δεν δουλεψει πολυ αυτους τους μηνες ;
Από 6-7 εστιατόρια που τσέκαρα τις δηλωμένες ώρες στη Google βλέπω ότι λειτουργούσαν τα περισσότερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, 1-2 ξεκινούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και 1 έμενε μέχρι τις 2 τη νύχτα. Ωστόσο δεν ξέρω για ποια περιοχή των Παξών γίνεται η κουβέντα. Υπάρχουν μέρη που μαζεύουν κόσμο κυρίως το βράδυ.
Γενικώς κι εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά τα νησιά έχουν ιδιαιτερότητες και δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα. Δεν νομίζω δε ότι υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες φέτος που δεν σκίζονται να δουλέψουν.
Ξερεις γιατι ειναι μαυρα?
Διαφώτισε με.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε μετά τις αντιδράσεις για τους Παξούς – Πρέπει να είμαι κομπλεξική, βί…τα, που…να
Η επιχειρηματίας - influencer απάντησε σε όσους κατέκριναν τη δήλωση της https://www.newsbeast.gr/lifestyle/arth ... i-ta-pouna
Τι απο ολα ΔΕΝ ειναι αραγε?
Πρέπει να είμαι οπωσδήποτε κομπλεξική, κακιά, άπονη, χαζογκόμενα, ρηχή, αναίσθητη, ασυνείδητη, βίζιτ*, που**να…ΚΑΤΙ!
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Γιατί ...σιγά μην κάνω αίτηση στον ΟΑΕΔ και κάνω έναρξη εργασίας και κολαω ενσημα προκειμένου να βρω έναν εργάτη για να μαζεψω για λίγες ημέρες τις ελιές !!!
Γιατί ...σιγά μην κάνω αίτηση στον ΟΑΕΔ και κάνω έναρξη εργασίας και κολαω ενσημα προκειμένου να βρω έναν εργάτη για να μαζεψω για λίγες ημέρες τις ελιές !!!
Πληρώνεις εργόσημο. Τι ένσημα και έναρξη ρε
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
under έγραψε: 02 Αύγ 2021, 21:38
Αυτο που λεω ειναι οτι ΑΝ εχεις αναγκη τα χρηματα θα δουλεψεις και με 40 βαθμους.Οπως κανουν τα παιδια στα μπιτσομπαρα.
ΑΝ δεν εχεις αναγκη τα χρηματα ΔΕΝ θα δουλεψεις.Προφανως αυτο εγινε με πολλους καταστηματαρχες στους Παξους.
Ειναι τοσο απλο.Το οτι το λεει η Τουνη που μπορει να μην την συμπαθεις,δεν αλλαζει την ουσια.
Εσυ εφυγες μεσα σε μια εβδομαδα οταν δουλευες για 200 καθαρα γιατι προφανως ΔΕΝ τα ειχες τοσο αναγκη τα 200 καθαρα.
Νομίζω ότι η συζήτηση είναι σε λάθος βάση. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα μαγαζιά έμειναν κλειστά επειδή δεν βρίσκουν προσωπικό να εργαστεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έβρισκαν. Και πολύ εύκολα. Δηλαδή κάθε καλοκαίρι σε πολλών τύπων επιχειρήσεις δουλεύει κόσμος με υψηλές θερμοκρασίες. Δεν εξετάζω το καλώς ή κακώς εδώ. Λέω τι βλέπω.
Μάλλον εκείνη την ώρα οι μαγαζάτορες κρίνουν πως δεν συμφέρει να απασχολούν προσωπικό για τις 2-3 παρέες που μπορεί να παραγγείλουν.
Δεν ειπε κανεις οτι δεν βρισκουν προσωπικο να δουλεψει σε υψηλες θερμοκρασιες.
Λεω οτι αυτος που κραταει το μαγαζι του κλειστο σε νησι τον Αυγουστο μαλλον δεν εχει τοση αναγκη τα 200 ευρω που ενδεχομενως να εβγαζε αυτες τις 2-3 ωρες.
Ειτε το κανει για τον καυσωνα,ειτε το κανει επειδη κρινει οτι δεν αξιζει τον κοπο,δεν αλλαζει η ουσια.Η Τουνη βρηκε ενα μαγαζι ανοιχτο τελικα στους Παξους και καθησε και εφαγε.Μπορει με την παρεα της να εκανε ενα λογαριασμο 100-200 ευρω.Νομιζεις οτι ο εστιατορας που ηταν ανοιχτος,μπηκε μεσα οικονομικα ; Η μηπως νομιζεις οτι μονο η Τουνη κυκλοφορει στους Παξους αυτες τις ωρες ;
Οι Παξοι το καλοκαιρι δεν ειναι ακριβως αυτο που λεμε ξεχασμενοι απο τον θεο.Καθε αλλο...
γιατί δεν πας παξούς να ανοίξεις ταβέρνα που θα λειτουργεί όταν θέλει η τούνη να περιδρομιάσει, να κονομήσεις;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Γιατί ΒΟΛΕΥΕΙ και εργοδότη και εργαζόμενο ν είναι μαύρα και αδηλωτη εργασία