Καλά, εσύ όταν βράζεις ψάρι βάλε μόνο νερό.Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05Αρχίσαμε με σκέτες, μετά βάλαμε λάδι, ρίγανη, αλάτι, σέλινο...
Μου θυμίζει το παραμύθι με την πετρόσουπα, μόνο που αντί για πέτρες χρησιμοποιούμε πατάτες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες
- hellegennes
Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ρύζι ή κριθάρι στην σούπα; Πού ακούστηκε!hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.GoBack έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:55 Δηλαδη θα βρασεις μοσχαρι και δεν θα βαλεις πατατες;Εισαι ανωμαλος;
Χάθηκε το μπροκολάκι μέσα; Το σέλινο, το ζυμαρικάκι;
Το βραστό ψάρι έχει γεύση, η πατάτα όχι.
Όχι πίτσα, πίτες για σουβλάκιhellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.GoBack έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:55 Δηλαδη θα βρασεις μοσχαρι και δεν θα βαλεις πατατες;Εισαι ανωμαλος;
Μαλάκας είσαι;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Το κριθάρι και το ρύζι δεν είναι ζυμαρικά. Μήπως μπερδεύεσαι με το κριθαράκι;Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:08Ρύζι ή κριθάρι στην σούπα; Πού ακούστηκε!hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10
Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το Εννοείται Ανόητε ήταν τυχαία έμπνευση της στιγμής. Το θεώρησα ευρηματικό και το έβαλα. Δεν είναι ωραίο; Ποιότητα και αισθητική τα ποστ ρε μαλάκες! 
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- I know just what you re sayin
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:39Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.
Σε συνάξεις συλλογικής κουζίνας τα' μαθες αυτά τα κόλπα;![]()
viewtopic.php?f=33&t=94&p=722107&hilit= ... 82#p722107
- hellegennes
Σοβαρά τώρα, θα αντικαταστήσεις τον διατροφικό θησαυρό που λέγεται πατάτα με το διατροφικό σκουπίδι που λέγεται μακαρόνι (σε όποια μορφή κι αν είναι);Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:11 Μαλάκας είσαι;όταν λέμε ζυμαρικό δεν εννοούμε όλη η γκάμα ρε! Εννοείται Ανόητε! Θα βάλεις αστράκι, πεπονάκι, άντε ψιλό κριθαράκι αλλά λιγο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πως ειναι side dish αν φας μονο αυτο;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Ρε μλκ σκετες με το αλατι οταν τις βραζεις μετα μπορεις να κανεις μεχρι και οργια με τριμμενα τυρια παριζακια και αλλες μαλακιες.Κατι που δεν συνιστω γιατι ειμαι υπερ της σωστης διατροφης πλεον.Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05Αρχίσαμε με σκέτες, μετά βάλαμε λάδι, ρίγανη, αλάτι, σέλινο...
Μου θυμίζει το παραμύθι με την πετρόσουπα, μόνο που αντί για πέτρες χρησιμοποιούμε πατάτες.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Και ζυμαρικό και πατάτα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
https://www.iatronet.gr/diatrofi/trofim ... oniwn.htmlhellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:17Σοβαρά τώρα, θα αντικαταστήσεις τον διατροφικό θησαυρό που λέγεται πατάτα με το διατροφικό σκουπίδι που λέγεται μακαρόνι (σε όποια μορφή κι αν είναι);Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:11 Μαλάκας είσαι;όταν λέμε ζυμαρικό δεν εννοούμε όλη η γκάμα ρε! Εννοείται Ανόητε! Θα βάλεις αστράκι, πεπονάκι, άντε ψιλό κριθαράκι αλλά λιγο
Ρε μπουφόν, μόνο σε Ται κουζίνα δικαιολογείται καλοκαιριατικα αυτή η εμφάνιση
μακρυά απο κουκυά
- I know just what you re sayin
οποιαδήποτε πατάτα την μισοβράσεις και την σκουπίσεις καλά, κάνει για τηγάνισμαΒλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:05Δηλαδή πας στο μπακάλικο και λες ¨θέλω πατάτες, αλλά όχι αυτές για τηγάνισμα, αλλά αυτές για φαγητό κατσαρόλας"; Το μπακάλικο που πάω εγώ ή έχει πατάτες ή δεν έχει πατάτες. Από πού, τί, ποιος, γιατί, δεν ξέρει κανείς.Awesomatic έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:01 Δεν βάζω πάντα αλλά για παράδειγμα ανάλογα με το φασόλι αν είναι σκληρό/παλιό για να μην διαλυθεί βάζω μέχρι και στη φασολάδα για να γίνει πιο βελουτέ. Απλά θέλει πολύ βράσιμο αλλιώς απλά έχεις το ζουμί και μέσα σκληρές πατάτες. Επίσης χρειάζεται και η σωστή πατάτα, δεν είναι ίδιες αυτές που θα πάρεις για τηγάνισμα με αυτές που θα βράσεις, δεν βγαίνει σωστό αποτέλεσμα.
η πιο τραγανή και δύσκολη στο να μαυρίσει είναι από όσες δοκίμασα της Νάξου
η πιο ωραία πατάτα για φούρνο/κατσαρόλα είναι η πατάτα από μποστάνι γιαγιάς στο χουριό, που καταλαβαίνεις πατατογεύση
αν το συνοδευτικό της όμως είναι ένας φρέσκος βακαλάος, κολοκύθια στην εποχή τους, ένα ωραίο αρνάκι και το μαγείρεμα/δοσολογία/χωροταξία τέτοια ώστε να ρουφήξει η πατάτα ζωμό, λίγη σημασία έχει και τζάμπα το συζητάς
φυσικά σε ένα πιάτο πάντα πρέπει να θυμάσαι τι θες να αναδείξεις και με τι συνοδεύσεις
ένας εμπειρικός αλλά όχι απόλυτος κανόνας είναι ότι η ασπρουλιάρα πατάτα θα μαυρίσει/ρουφήξει πολύ λάδι/βρασοτηγανιστεί, οπότε καλύτερα φούρνος
η ένσταση μου στα κατσαρολάτα δεν είναι η πατάτα αλλά το ζυμαρικό ή το ρύζι σε ψαρόσουπα που βαραίνει/πήζει και χαλάει την μαγεία ενός ωραίου ψαροζωμού (και εκεί δεν είμαι απόλυτος αλλά θα καταλάβαινα την έκρηξη σου - τώρα πιστεύω ότι απλά τα έχεις κοπανήσει)
κατά τα άλλα ένα ρολό με ζουμερό μοσχαρίσιο κιμά με αυγά μέσα (ολόκληρα βραστά στο μαγείρεμα όχι διαλυμένα στον κιμά) με φρέσκια δάφνη, μπαχάρι και κόκκινο κρασί με πατάτες γιαχνί που τις λιώνεις στην κόκκινη σαλτσούλα θα με συγκινεί πάντα (και θα μου θυμίζει Μανούλα)
- kongrosian
ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΑΣΠΡΟ ΠΙΑΤΟ
ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΟΗΜΙΑΣ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kongrosian την 27 Ιούλ 2021, 02:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 701 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lugozzi
-
- 2 Απαντήσεις