!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- EKPLIKTIKOS
Re: Προφητειολάγνοι χριστιανοί ακούτε;;
Έχει με τις προφητείες εσχατολογικου χαρακτήρα. Δε θα καούν στην κόλαση;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 21:58Έχει άμεση σχέση με το θέμα που συζητιέται κι αφορά τις προφητείες ή απλά σου ήρθε ουρανοκατέβατο;EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:59Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι πιστεύουν οι πατέρες για τους ομοφυλοφιλους, το σεξ εκτός γάμου κ την έκτρωσηstavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 13:58
Αυτή είναι η δική σου ανάγνωση.
Η δική μου είναι ότι οι περισσότερες προφητικές προβλέψεις των Πατέρων είναι εσχατολογικές. Αναφέρονται σε γενικές τάσεις, ρεύματα της ζωής και την ψυχής.
Από την άλλη, πολλοί νομίζουν ότι διαθέτουν τη Θεία Φώτιση και προβαίνουν σε προβλέψεις στις οποίες ρεζιλεύονται τελείως.![]()
Γιατί μόνο σε αυτές τις "κατηγορίες"; Οι υπόλοιποι αμαρτωλοί;EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:36Έχει με τις προφητείες εσχατολογικου χαρακτήρα. Δε θα καούν στην κόλαση;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 21:58Έχει άμεση σχέση με το θέμα που συζητιέται κι αφορά τις προφητείες ή απλά σου ήρθε ουρανοκατέβατο;EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:59 Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι πιστεύουν οι πατέρες για τους ομοφυλοφιλους, το σεξ εκτός γάμου κ την έκτρωση![]()
Γιατί δεν ρωτάς για όλους και διαλέγεις απλά συγκεκριμένες κατηγορίες;
Είσαι πχ. ομοφυλόφιλος και ενδιαφέρεσαι προσωπικά; Έχεις κάνει έκτρωση και θέλεις να μάθεις το μέλλον σου;
- EKPLIKTIKOS
Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση. Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:39
Γιατί μόνο αυτές οι κατηγορίες; Οι υπόλοιποι αμαρτωλοί;
Είσαι ομοφυλόφιλος και ενδιαφέρεσαι προσωπικά;
Γιατί να μην τους υπερασπιστώ, όταν τους βάζουν στα 6 μέτρα και τους πυροβολούν στα νήματα αυτά;EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:44Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση.stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:39
Είπε ποτέ ο Θεός "μην υπερασπίζεστε αυτούς που δέχονται τα πυρά των άλλων;" ή μήπως είπε ποτέ ο Θεός "stavmanr σε ορίζω αντιπρόσωπό μου επί γης, να αποφασίζεις ποιοι και πόσο είναι αμαρτωλοί";Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;
Ο Κύριος είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:44Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση. Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:39
Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι από πολλούς "ανθρώπους της Εκκλησίας".
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
ο μωσαικος νομος προβλεπει λιθοβολισμο παντωςΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:18Ο Κύριος είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:44Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση. Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:39
Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι από πολλούς "ανθρώπους της Εκκλησίας".
αρα τι σοι χριστιανος εισαι?
Δεν έχει σημασία τι χριστιανός είμαι εγώ.Καdy έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:34ο μωσαικος νομος προβλεπει λιθοβολισμο παντωςΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:18Ο Κύριος είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:44
Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση. Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;
Σημασία έχει τι έχει πει και πράξει ο Κύριος. Εκείνος, λοιπόν, δεν λιθοβόλισε κανέναν, ούτε διέταξε τον λιθοβολισμό κανενός.
Νόμος, λοιπόν, είναι τα λόγια και οι πράξεις του Κυρίου.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Έχει καταργηθεί ρε συ.Καdy έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:34
ο μωσαικος νομος προβλεπει λιθοβολισμο παντως
Δεν μπορεί να μην το διάβασες !
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- nik_killthemall
Ναι αλλά από τα καψίματα της κόλασης και την ημέρα της κρίσης, καταλαβαίνω πως από εκείνο το "να μην κρίνουμε" (για να μην κριθούμε) εξαιρείται ο Κύριος ... το "μην κρίνεις για να μην κριθείς" είναι μια σοφή διδαχή (*), που ισχύει μεν για τους ανθρώπους, αλλά δεν ισχύει για τον Κύριο ... Σωστά ?ΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:18Ο Κύριος είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:44Γιατί αυτούς τους υπερασπιζεσαι σε άλλα θέματα κ μου κάνει εντύπωση. Δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τον λόγο του Θεού;stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:39
Ο Κύριος νομιμοποιείται να κρίνει και απαγορευέται να κριθεί ! Και όλο αυτό, ενώ είναι και άφαντος και μιλάει μέσα από αρχαίες γραφές ...
Επομένως, πρώτα ο Κύριος "αναθέτει" επιλεκτικά σε ανθρώπους (στο ιερατείο) να διαιωνίζουν εκ μέρους του, την βούληση του, να πράττουν εκ μέρους του, να κρίνουν εκ μέρους του, αντί να εμφανιστεί ο ίδιος να τα κάνει, αλλά όταν αυτοί κρίνουν εκ μέρους του για την θεϊκή τιμωρία, τότε επιπλήτττονται γιατί ο μόνος που μπορεί να κάψει κάποιον στην κόλαση είναι ο Κύριος που είναι αναμάρτητος και θα το κάνει αυτοπροσώπως, και όχι ο άνθρωπος που είναι αμαρτωλός από την στιγμή που γεννιέται (προπατορικό γαρ).
Σοβαρά τώρα, δεν βλέπετε πως αυτός ο Κύριος έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κρετίνου ανθρώπου ?
(*) Καταλαβαίνω πως η αρχή αυτή (μην κρίνεις για να μην κριθείς) στην καθολική της μορφή χωρίς εξαιρέσεις, περιείχε κάποτε μια σοφία, η οποία όμως 2 χιλιετίες μετά δεν επαρκεί. Προτιμώ να κρίνω για να κρίνομαι, γιατί αυτό θα βελτιώσει και μένα και τους άλλους. Η συγκεκριμένη διδαχή 2000 χρόνια μετά είναι ανεπαρκής και πρωτόγονη. Το κακό στην κρίση, παθητική και ενεργητική, ΔΕΝ είναι η ίδια η κρίση, δεν είναι κακό το να κρίνεις τον άλλο και να σε κρίνει και αυτός, το κακό είναι η προ-αίρεσή της αν η κρίση δηλ. γίνεται με στόχο να σε κάνει καλύτερο - ανώτερο ή χειρότερο - κατώτερο άνθρωπο !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 16 Ιούλ 2021, 00:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Συμβαίνει αυτό αλλά λόγω του τι έχει ο καθένας στην καρδιά του, όχι γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι μιά επικινδυνότατη κόλαση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:18
Και αφού δεν κατακρίνουμε τους ομοφυλόφιλους ας μην τα βάζουμε ούτε με τους υποκριτές θρήσκους και πλαδαρούς αδερφούς μας ...
Αν και ο επικίνδυνος δρόμος είναι πιό πιθανό να σε φέρει στην μετάνοια, η μοντέρνα στάση του "όλες οι σεξουαλικότητες είναι το ίδιο καλές" (και χωρίς ίχνος αμαρτίας) αποκοιμίζει, είναι διαβολική, δεν είναι καν φαρισαική.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Ε βγες να πετροβολήσεις ρε αγόρι μου, δεν θα βρεις άλλον να πιστεύει τέτοια ανοησία οπότε ξεκίνα το μόνος σου.Καdy έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:51δεν καταργηθηκε
ο Ιησους ειπε ηρθα να ολοκληρωσω οχι να καταργησω τον Νομο
Ακριβώς!ΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:41Δεν έχει σημασία τι χριστιανός είμαι εγώ.Καdy έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:34ο μωσαικος νομος προβλεπει λιθοβολισμο παντωςΟΥΤΙΣ έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:18
Ο Κύριος είπε να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
Σημασία έχει τι έχει πει και πράξει ο Κύριος. Εκείνος, λοιπόν, δεν λιθοβόλισε κανέναν, ούτε διέταξε τον λιθοβολισμό κανενός.
Νόμος, λοιπόν, είναι τα λόγια και οι πράξεις του Κυρίου.
Όπως αυτό ας πούμε:
"Ιω. 8,3 ἄγουσι δὲ οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι γυναῖκα ἐπὶ μοιχείᾳ κατειλημμένην, καὶ στήσαντες αὐτὴν ἐν μέσῳ 8,4 λέγουσιν αὐτῷ· διδάσκαλε, αὕτη ἡ γυνὴ κατείληπται ἐπ᾿ αὐτοφώρῳ μοιχευομένη· 8,5 καὶ ἐν τῷ νόμῳ ἡμῶν Μωϋσῆς ἐνετείλατο τὰς τοιαύτας λιθάζειν. 8,6 σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. 8,7 ὡς δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν. 8,8 καὶ πάλιν κάτω κύψας ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. 8,9 οἱ δὲ ἀκούσαντες ἐξήρχοντο εἷς καθ᾿ εἷς, ἀρξάμενοι ἀπὸ τῶν πρεσβυτέρων, καὶ κατελείφθη ὁ Ἰησοῦς καὶ ἡ γυνὴ ἐν μέσῳ οὖσα."
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Η ολοκλήρωση συμπεριλαμβάνει κάποιες φορές και την κατάργηση κάποιων πραγμάτων.Καdy έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 23:51δεν καταργηθηκε
ο Ιησους ειπε ηρθα να ολοκληρωσω οχι να καταργησω τον Νομο
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 294 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 2 Απαντήσεις