!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πως μπορεί να πέσει μία χούντα ;
- wooded glade
Πως μπορεί να πέσει μία χούντα ;
Με αφορμή τα πρόσφατα Κουβικά θέλω να εξετάσω πως μπορεί να πέσει μία χούντα.
Κατά τη γνώμη μου πέφτει με δύο τρόπους.
Ή από τον στρατό ή από επαναστατικό στρατό που θα νικήσει τον κανονικό στρατό.
Αλλοιώς δεν πέφτει.
Η ας την πούμε φαυλοκρατία έπεσε το 1967 από τον στρατό.
Η χούντα το 1974 από τον στρατό (σύσκεψη Αβέρωφ-Μπονάνου-Αραπάκη).
Το κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ από το στρατό πάλι (είπε ο red army "μ***κες πολιτμπιρό καθείστε καλά γιατί εσάς θα βαρέσουμε").
Ο Μπατίστα στην Κούβα από τον επαναστατικό στρατό.
Ο Τσανγκ Κάϊ Σεκ από τον επαναστατικό στρατό στην Κίνα.
Το ίδιο και οι υπόλοιποι.
Ο λαό δεν έχει ρίξει ποτέ καμία χούντα, είναι γεγονός.
Στις 23-24 Ιούλιου του 1974 αν οι Μπονάνος-Αραπάκης έλεγαν "και τι έγινε ; συνεχίζουμε με junta" θα γύρναγε ο Καραμανλής ; Οι ογκώδεις λαϊκές εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά την επίσημη ανακοίνωση "έ-έ-έρχεται" και όχι πριν. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ξεκίναγαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, μεγαλύτερες και από αυτές του πολυτεχνείου, ενώ οι Μπονάνος-Αραπάκης κράταγαν το καθεστώς, θα έπεφτε καμία χούντα εκείνη τη μέρα ; Δεν ξέρω αλλά και δεν είμαι καθόλου βέβαιος.
Κατά τη γνώμη μου πέφτει με δύο τρόπους.
Ή από τον στρατό ή από επαναστατικό στρατό που θα νικήσει τον κανονικό στρατό.
Αλλοιώς δεν πέφτει.
Η ας την πούμε φαυλοκρατία έπεσε το 1967 από τον στρατό.
Η χούντα το 1974 από τον στρατό (σύσκεψη Αβέρωφ-Μπονάνου-Αραπάκη).
Το κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ από το στρατό πάλι (είπε ο red army "μ***κες πολιτμπιρό καθείστε καλά γιατί εσάς θα βαρέσουμε").
Ο Μπατίστα στην Κούβα από τον επαναστατικό στρατό.
Ο Τσανγκ Κάϊ Σεκ από τον επαναστατικό στρατό στην Κίνα.
Το ίδιο και οι υπόλοιποι.
Ο λαό δεν έχει ρίξει ποτέ καμία χούντα, είναι γεγονός.
Στις 23-24 Ιούλιου του 1974 αν οι Μπονάνος-Αραπάκης έλεγαν "και τι έγινε ; συνεχίζουμε με junta" θα γύρναγε ο Καραμανλής ; Οι ογκώδεις λαϊκές εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά την επίσημη ανακοίνωση "έ-έ-έρχεται" και όχι πριν. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ξεκίναγαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, μεγαλύτερες και από αυτές του πολυτεχνείου, ενώ οι Μπονάνος-Αραπάκης κράταγαν το καθεστώς, θα έπεφτε καμία χούντα εκείνη τη μέρα ; Δεν ξέρω αλλά και δεν είμαι καθόλου βέβαιος.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Πως μπορεί να πέσει μία χούντα ;
Με επ-ανασταση! Τι ερωτηση ειναι αυτη;
- wooded glade
Όλα επανάσταση λέγονται αλλά όλα από τον στρατό γίνονται.
Η Ρωσική έγινε από το στρατό του τσάρου πάλι (πραξικόπημα ήταν που είχε και κάποια λαϊκά στοιχεία μαζί του να διαδηλώνουν).
Η Αμερικάνικη από τον στρατό των Μπιλ Χίκοκ-Ντάνιελ Μπουν.
Η Γαλλική από το στρατό των republicaine (με Νταντόν ακόμα).
- wooded glade
Επανάσταση από τους απεργούς των εργοστασίων κυτιοποιϊας-μυζηθροποιϊας που λέει η Αλέκα Παπαρήγα είναι μία άλλη εκδοχή, που επίσης δεν γίνεται ποτέ βέβαια.
Πρωτα ο λαος το ξεκιναει...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:05Όλα επανάσταση λέγονται αλλά όλα από τον στρατό γίνονται.
Η Ρωσική έγινε από το στρατό του τσάρου πάλι (πραξικόπημα ήταν που είχε και κάποια λαϊκά στοιχεία μαζί του να διαδηλώνουν).
- wooded glade
Δεν μ' ενδιαφέρει αυτό.Αλητάκι88 έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:08Πρωτα ο λαος το ξεκιναει...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:05Όλα επανάσταση λέγονται αλλά όλα από τον στρατό γίνονται.
Μπορεί ο λαός, μπορεί ο Σόρος, μπορεί η θύρα 13.
Δεν σου έφταναν τα Απριλιανά και είπες να το ρίξεις στο εξωτερικό;wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:00 Με αφορμή τα πρόσφατα Κουβικά θέλω να εξετάσω πως μπορεί να πέσει μία χούντα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Ιούλ 2021, 22:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι πηγες μου λενε ότι αυτον τον καιρο κολωνουν, αν αλλαξουν θα το δουμε...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:09Δεν μ' ενδιαφέρει αυτό.Αλητάκι88 έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:08Πρωτα ο λαος το ξεκιναει...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:05
Μπορεί ο λαός, μπορεί ο Σόρος, μπορεί η θύρα 13.
Απλό. Όταν οι τύποι με τα όπλα (στρατός) συνταχθούν με τους διαδηλωτές.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Νομίζω ότι νυστάζω...
Διαβασα "Πως μπορεί να χεσει μια χούντα".
Διαβασα "Πως μπορεί να χεσει μια χούντα".
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Golden Age
Έγινε στο Ιράν.wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:08 Επανάσταση από τους απεργούς των εργοστασίων κυτιοποιϊας-μυζηθροποιϊας που λέει η Αλέκα Παπαρήγα είναι μία άλλη εκδοχή, που επίσης δεν γίνεται ποτέ βέβαια.
Οι απεργίες διαρκείας βοήθησαν τον Χομεϊνί στην ανατροπή του Σάχη. Βέβαια κι ο Χομεϊνί είχε μεγάλο τμήμα του στρατού στο πλευρό του.
Όποιος έχει όπλα. Γι'αυτό έχουν οι Αμερικάνοι κατοχυρωμένα από το σύνταγμα τους.
- Golden Age
Όταν λες ο λαός, ενοείς ότι εγώ κι εσύ πάνω στα τσίπουρα λέμε να ανατρέψουμε τη χούντα, συμφωνούν κι άλλοι που μας ακούν και ξεκινάει ο λαός;Αλητάκι88 έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:08Πρωτα ο λαος το ξεκιναει...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:05Όλα επανάσταση λέγονται αλλά όλα από τον στρατό γίνονται.
Καπως ετσι...στην ουσια οι επαναστατες ειναι απλος κοσμος αλλα με ψυχαρα...Golden Age έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 12:54Όταν λες ο λαός, ενοείς ότι εγώ κι εσύ πάνω στα τσίπουρα λέμε να ανατρέψουμε τη χούντα, συμφωνούν κι άλλοι που μας ακούν και ξεκινάει ο λαός;Αλητάκι88 έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:08Πρωτα ο λαος το ξεκιναει...wooded glade έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 22:05
Η Γαλλική από το στρατό των republicaine (με Νταντόν ακόμα).![]()
Η χούντα είναι υγειονομική με εκλογική νομιμοποίηση και εν λευκώ εξουσιοδότηση.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 28 Απαντήσεις
- 908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
-
- 59 Απαντήσεις