!!! DEVELOPMENT MODE !!!

38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:31
ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:25
Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σε φέρουν στο δωμάτιο ενός επίδοξου βιαστή. Χωρίς κανέναν να σε βοηθήσει. Είναι κακές αποφάσεις. Έχεις ευθύνη για αυτές. Όχι για τον βιασμό. Αυτή είναι η ευθύνη σου που αναφέρονται αρκετοί άλλοι χρήστες και εσύ θεωρείς (λανθασμένα) ότι την αφαιρούν ή την συμψηφίζουν με μέρος της ευθύνης του βιαστή. Δεν το κάνουν.
Θα σε ξαναρωτήσω, τι σχέση έχει με τον βιασμό;
Ξέρω γω; Λες να είναι άσχετο το ότι βρέθηκες στο δωμάτιο κάποιου με το ότι σε βίασε εκεί; Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι πως όταν λέμε πως κάποιος πηγαίνει γυρεύοντας για προβλήματα δεν σημαίνει πως θα επιδοκιμάσουμε την πράξη του βιαστή ή θα την θεωρήσουμε λογική συνέπεια της αφέλειας του άλλου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο. Βάζω ένα κατοστάευρο στην κωλότσεπη με το μισό να εξέχει έξω και μπαίνω σε λεωφορείο σε ώρα αιχμής. Αυτός που θα το κλέψει είναι κλέφτης και ευθύνεται 100% για την πράξη του και εγώ αφελής που δεν πήρα τα στοιχειώδη μέτρα. Έχει ευθύνη αυτός για την κλοπή κι εγώ για την ανοησία μου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ωραία, πάμε μια; γυναίκα γνωρίζει τύπο, της προτείνει να πάει σπίτι του, της αρέσει και λεει γιατί όχι μ' αρέσει ας πάω. Φτάνουν, σπίτι του αρχίζουν χαμουρεματακι, ο τύπος γίνεται κάπως κριπι, πιεστικος, η κοπέλα αρχίζει να μην αισθάνεται καλά και προσπαθεί να μειώσει την ένταση. Αυτός δεν πτοείται και συνεχίζει
Του λέει η κοπέλα
"ξέρεις κάτι; δεν νιώθω πολύ καλά, ας το αφήνουμε άλλη μέρα"
"όχι έλα αφού το θες" και συνεχίζει
"μπα άστο, άλλη φορά που θα είμαι πιο πολύ σε mood ζαλίζομαι λίγο "
"έλα ξέρω το παίζεις δύσκολη όλες οι γυναίκες το μας παίζετε δύσκολες"
"όχι αλήθεια δεν θέλω, καλύτερα να φύγω."
"δεν μπορείς να φύγεις έτσι όπως με έκανες τώρα"
"μα δεν θέλω σου λέω" και τον σπρώχνει.
Την ακινητοποιεί
"άμα δεν ήθελες δεν θα ερχόσουν εδώ"
"άσε με να φύγω σε παρακαλω"
της κλείνει το στόμα, προσπαθεί να ξεφύγει, δεν τα καταφέρνει και εν τέλει διεισδύει παρά την θέληση της. Αφού τελειώσει την απελευθερωνει και φεύγει.
Δύο ερωτήματα
Α) είναι βιασμός;
Β) ποια η ευθύνη της;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Α) ναι, βέβαια αφού λες "της κλείνει το στόμα, προσπαθεί να ξεφύγει, δεν τα καταφέρνει". Τι συζητάμε;

Β) Για την πράξη του βιασμού καθεαυτή καμία. Για το ότι φέρθηκε αφελώς και εμπιστεύτηκε κάποιον που δεν ξέρει καθόλου έχει ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:39 Α) ναι, βέβαια αφού λες "της κλείνει το στόμα, προσπαθεί να ξεφύγει, δεν τα καταφέρνει". Τι συζητάμε;

Β) Για την πράξη του βιασμού καθεαυτή καμία. Για το ότι φέρθηκε αφελώς και εμπιστεύτηκε κάποιον που δεν ξέρει καθόλου έχει ευθύνη.
Φερθηκε αφελως και εμπιστεύτηκε κάποιον και;

Que Sera, Sera...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Και υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ ως το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ .
:roll:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:46
ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:39 Α) ναι, βέβαια αφού λες "της κλείνει το στόμα, προσπαθεί να ξεφύγει, δεν τα καταφέρνει". Τι συζητάμε;

Μπορεί να πάθει κάτι κακό. Το λες σαν να είναι αμελητέο. Μοιάζει σε όλες αυτές τις συζητήσεις να είναι προτεραιότητά σου η καταδίκη του βιαστή και όχι η προστασία της γυναίκας. Μοιάζει σαν να είναι κακό να σου ζητάει κάποιος να δράσεις προληπτικά. Ότι κάπως σου φαίνεται ότι μειώνει τη γυναίκα αυτό ή τις ελευθερίες της. Δεν το καταλαβαίνω.

Άσε που στο παραπάνω σενάριο το βασικό της πρόβλημα θα ήταν να αποδείξει στο ακροατήριο ότι όντως πάλεψε, ότι ξεκάθαρα του ζήτησε να σταματήσει και ότι προσπάθησε να φύγει. Αν δεν υπάρχουν σημεία πάλης θα είναι ο λόγος της έναντι του λόγου του βιαστή. Και ενώ ίσως υπάρχουν μάρτυρες που θα τους έχουν δει μαζί πριν σε περιπτύξεις. Γιατί μια γυναίκα να φέρει τον εαυτό της σε τόσο δύσκολη θέση;
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:52 Και υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ ως το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ .
Εσύ προσπαθείς σε κάθε θέμα. Η Naida έχει κολλήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον δεν τρολάρει.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:52

Μπορεί να πάθει κάτι κακό. Το λες σαν να είναι αμελητέο. Μοιάζει σε όλες αυτές τις συζητήσεις να είναι προτεραιότητά σου η καταδίκη του βιαστή και όχι η προστασία της γυναίκας. Μοιάζει σαν να είναι κακό να σου ζητάει κάποιος να δράσεις προληπτικά. Ότι κάπως σου φαίνεται ότι μειώνει τη γυναίκα αυτό ή τις ελευθερίες της. Δεν το καταλαβαίνω.

Άσε που στο παραπάνω σενάριο το βασικό της πρόβλημα θα ήταν να αποδείξει στο ακροατήριο ότι όντως πάλεψε, ότι ξεκάθαρα του ζήτησε να σταματήσει και ότι προσπάθησε να φύγει. Αν δεν υπάρχουν σημεία πάλης θα είναι ο λόγος της έναντι του λόγου του βιαστή. Και ενώ ίσως υπάρχουν μάρτυρες που θα τους έχουν δει μαζί πριν σε περιπτύξεις. Γιατί μια γυναίκα να φέρει τον εαυτό της σε τόσο δύσκολη θέση;
Μπορεί και ο βιαστής να πει στο δικαστήριο οτι έκαναν σεξ με την συναίνεση της και μετά αυτή τόμ εκβιάσε ότι εάν δεν της δώσει χρήματα θα τον καταγγείλει για βιασμό..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:54
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:52 Και υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ ως το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ .
Εσύ προσπαθείς σε κάθε θέμα. Η Naida έχει κολλήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον δεν τρολάρει.
Τελικά ΔΕΝ είναι ο ΑΙΝΕΙΑΝ το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ εδώ μέσα .
:a040:
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι ενδεικτικό για το τι γίνεται γενικώς εδώ στο νήμα ρε παιδιά.
Spoiler
Έβαλα το κεφάλι μου στη θάλασσα, ψυχράθηκε ο εγκέφαλός μου από το προηγούμενο "κάψιμο" της συζήτησης εδώ, επέστρεψα να δω την εξέλιξη από περιέργεια και είπα να το "κάψω" λίγο ακόμα, ο μαζόχας :-?
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 11:30
Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 11:25
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 11:07

Μη λες ψεμματα. Λέμε αυτό ακριβώς που λέτε. Ότι σε έναν βιασμό, το θυμα έχει την προσωπική του ευθύνη. Αυτό δεν λες;

οχι.

οτι σε ορισμενες, συγκεκριμμενες περιπτωσεις, ευθυνεται για λανθασμενες συμπεριφορες και επιλογες.
Οκ, πάμε πάλι.
Λες ότι το θύμα βιασμού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει την ευθύνη για λανθασμένες συμπεριφορες και επιλογές που οδήγησαν στο να... συμπλήρωσε.
...προκαλέσει τον τυχόντα μλκ, γνωστό ή άγνωστο, με λανθασμένες συμπεριφορές. μπήκε στο αυτοκίνητό του ενώ είναι έκδηλα μλκας (για να τον χαρακτηρίζουμε ως τέτοιο) και ως εκ τούτου είναι άξια τής μοίρας της, ΑΝ ο μλκας ως μλκας παρερμηνεύσει; γίνεται πρόκληση με σκοπό το "παιχνιδάκι' να ξεφτηλίσει τον μλκ; ο μλκας θεωρήσει ως κοροϊδία την πρόκληση εις βάρος του που καταλήγει σε άρνηση ενώ καλά καλά τον ξεσήκωσε το υποτιθέμενο θύμα;
Τότε, αυτή έρμαιο τής τύχης της και ο μλκας τής απόφασής του... :102:

Θες κι άλλα;
Κάποια τέτοια επιχειρήματα αναφέρθηκαν ανωτέρω από τους συνομιλητές σου. και πάλι ρωτάς τα ίδια στους ίδιους ρε Νάντια.. :lol:

Αν θες να μ' ακούσεις, μη βιάζεις τόσο πολύ τη λογική και την υπομονή των συνομιλητών σου και τους κατηγορείς μάλιστα και για ψεύτες. και να στο τεκμηριώσω.
Στην αρχή κατηγορείς τον συνομιλητή σου: "Μη λες ψεμματα. Λέμε αυτό ακριβώς που λέτε. Ότι σε έναν βιασμό, το θυμα έχει την προσωπική του ευθύνη." και μόλις ο συνομιλητής σου βάζει τα πράγματα στη σωστή του σειρά, τού λες "Λες ότι το θύμα βιασμού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει την ευθύνη για λανθασμένες συμπεριφορες και επιλογές που οδήγησαν στο να... συμπλήρωσε." [συμπλήρωσα εγώ από πάνω] και εκτός των εκπτώσεων, του ζητάς πάλι να σου πει τα ίδια! :fp:

Τους συγχαίρω για την υπομονή τους πάντως. Εκτός αν έχουν διαθέσιμο όλο το χρόνο τους για ατέρμονες συζητήσεις
τι να πω..

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 16:52

Μιλάμε για βιασμο που έχει συντελεσθει, η προτεραιότητα μου θα έπρεπε να είναι να πω " α γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο του;". Σοβαρά τώρα; Σαφώς και είναι προτεραιότητα μου η καταδίκη του βιαστή. Και αυτή θα έπρεπε να είναι γενικότερα της κοινωνίας. Γιατί άμα αρχίζουμε τα "αα το θυμα τα θελε ο κωλος της αφου πήγε σπίτι του"όλο και πιο άνετα θα νιώσει ο πάσα ένας ότι έχει δίκιο να προχωρήσει σε μη συναινετικό σεξ γιατί τα θέλει ο κωλος της.
Είναι απλό βρε συ, εσείς προσπαθείτε να καταδείξετε την ευθύνη του θυματος που δεν πρόσεξε. Εγώ δεν διερωτάμαι καν αν πήγε σπίτι του, αν μπήκε στο αυτοκίνητο του, αν φορούσε μίνι ή περπατούσε σε σκοτεινό δρόμο. Αυτά είναι άσχετα με τον βιασμό.Δεν καταλαβαίνω καν γιατί μπαίνουν στην συζήτηση. Πως γίνεται να υπάρχει η ερώτηση "γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο του" όταν μιλάμε για ένα θύμα βιασμού; Δηλαδή με ποια λογική γίνεται αυτή η ερώτηση και μπαίνει στο καδρο αυτή η παράμετρος και μετά λέτε α την ευθύνη του βιασμου την έχει ο βιαστής. Ε τότε τι σκατα αναφερόμαστε σε προσωπικές ευθύνες του θυματος;
Για ένα θύμα βιασμού που δεν μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε να μπει στο σπίτι της και της επιτέθηκε τι διαφορά έχει; τι θα ρωτήσεις εκεί; πόσο αργά γύρναγε σπίτι της;
Η γυναίκα που θα την βιάσει ο εργοδότης της; τι θα πεις; γιατί έμεινε παραπισω να τελειώσει την δουλειά της και έμεινε μόνη της με τον εργοδότη της;
Με λίγα λόγια έναν άντρα που γνωρίσαμε και μας αρέσει δεν μπορούμε να πάμε μια βόλτα μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον φίλο μας δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί τους πρέπει να προστατεύτουμε, με τον συνάδελφο μας δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον ιερέα δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον δάσκαλο δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, στο πατέρα, θείο, γείτονα δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, νδεν πρέπει να περπατάμε το βράδυ μονες μας πρέπει να προστατευτούμε.
Γιατί αν δεν προστατεύτουμε θα πέσει η ερώτηση, μα καλά και αυτή τι έκανε εκεί μόνη της; μα καλά και αυτή γιατί πήγε; μα καλά και αυτή δεν καταλαβε τόσο καιρό τι ήταν αυτός; μα καλά δεν ήξερε δεν έπρεπε να μείνει στο γραφείο ως αργά μόνη της με έναν άντρα; μα καλά δεν είδε τα σημάδια; μα καλά αυτή γιατί ήπιε; κτλ κτλ
Τώρα αν θέλεις να μιλήσεις για πρόληψη είναι άσχετο με κάθε συμβάν βιασμου. Επίσης όταν εγώ μίλησα σε άλλο θέμα ότι είναι απαραίτητο η εκμάθηση αυτοάμυνας ή να έχει κάποιο αντικείμενο πάνω της ως μέσο προστασίας μιας γυναίκας που πραγματικά θεωρώ το μόνο αξιόλογο τρόπο να μπορεί μια γυναίκα να προστατέψει τον εαυτό της, μου είπαν χρήστες που σε αυτό το νήμα γράφουν για την ευθύνη του θυματος, ότι η αυτοάμυνα είναι χαζομαρουλες και δεν σε σώζει τίποτα αν πέσεις στα χέρια του αντρα.
Κοινώς στα @@ τους η πραγματικότητα.
Το θέμα είναι η γυναίκα τι έκανε και τελικά κατέληξε και βιάστηκε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 02 Ιούλ 2021, 17:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 13:23
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 12:14

Κάτσε απόλαυσε την θέα σου :smt038
διαβασα : κατσε απολαυσε τη θεια σου

και λεω ωπα, τι εχασα :lol:
:p6:

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

O I έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:24 Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι ενδεικτικό για το τι γίνεται γενικώς εδώ στο νήμα ρε παιδιά.
Spoiler
Έβαλα το κεφάλι μου στη θάλασσα, ψυχράθηκε ο εγκέφαλός μου από το προηγούμενο "κάψιμο" της συζήτησης εδώ, επέστρεψα να δω την εξέλιξη από περιέργεια και είπα να το "κάψω" λίγο ακόμα, ο μαζόχας :-?
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 11:30
Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 11:25

οχι.

οτι σε ορισμενες, συγκεκριμμενες περιπτωσεις, ευθυνεται για λανθασμενες συμπεριφορες και επιλογες.
Οκ, πάμε πάλι.
Λες ότι το θύμα βιασμού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει την ευθύνη για λανθασμένες συμπεριφορες και επιλογές που οδήγησαν στο να... συμπλήρωσε.
...προκαλέσει τον τυχόντα μλκ, γνωστό ή άγνωστο, με λανθασμένες συμπεριφορές. μπήκε στο αυτοκίνητό του ενώ είναι έκδηλα μλκας (για να τον χαρακτηρίζουμε ως τέτοιο) και ως εκ τούτου είναι άξια τής μοίρας της, ΑΝ ο μλκας ως μλκας παρερμηνεύσει; γίνεται πρόκληση με σκοπό το "παιχνιδάκι' να ξεφτηλίσει τον μλκ; ο μλκας θεωρήσει ως κοροϊδία την πρόκληση εις βάρος του που καταλήγει σε άρνηση ενώ καλά καλά τον ξεσήκωσε το υποτιθέμενο θύμα;
Τότε, αυτή έρμαιο τής τύχης της και ο μλκας τής απόφασής του... :102:

Θες κι άλλα;
Κάποια τέτοια επιχειρήματα αναφέρθηκαν ανωτέρω από τους συνομιλητές σου. και πάλι ρωτάς τα ίδια στους ίδιους ρε Νάντια.. :lol:

Αν θες να μ' ακούσεις, μη βιάζεις τόσο πολύ τη λογική και την υπομονή των συνομιλητών σου και τους κατηγορείς μάλιστα και για ψεύτες. και να στο τεκμηριώσω.
Στην αρχή κατηγορείς τον συνομιλητή σου: "Μη λες ψεμματα. Λέμε αυτό ακριβώς που λέτε. Ότι σε έναν βιασμό, το θυμα έχει την προσωπική του ευθύνη." και μόλις ο συνομιλητής σου βάζει τα πράγματα στη σωστή του σειρά, τού λες "Λες ότι το θύμα βιασμού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει την ευθύνη για λανθασμένες συμπεριφορες και επιλογές που οδήγησαν στο να... συμπλήρωσε." [συμπλήρωσα εγώ από πάνω] και εκτός των εκπτώσεων, του ζητάς πάλι να σου πει τα ίδια! :fp:

Τους συγχαίρω για την υπομονή τους πάντως. Εκτός αν έχουν διαθέσιμο όλο το χρόνο τους για ατέρμονες συζητήσεις
τι να πω..

.,
Ο εκδηλα μαλακας που θα βιασει έχει κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα που τον αναγνωριζετε;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:25
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:12

Τι εννοείς; ότι ένα θύμα βιασμού θα μας επηρεάσει η εικόνα του για να πούμε αν τα θελε ο κωλος του; ότι αν είναι καμιά πεταχτουλα, καμιά που ήπιε 2 ποτά παραπάνω, καμιά που γνώρισε έναν άντρα που της άρεσε και δέχτηκε να μπει στο αυτοκίνητο του δηλαδή να πούμε τα θελε ο κωλος της; τον προκάλεσε; Αυτό εννοείς Βιρνα; μιλα ξεκάθαρα Βιρνα.
Εννοώ Βίρνα, ότι δεν απευθύνομαι σε σένα ειδικώς. Απλώς χρησιμοποιώ τον διάλογο μαζί σου για να αναφέρω κάποιες απόψεις που ισχύουν για κάθε τσιρλιντιζού και αυτό είναι που τελικώς μ' ενδιαφέρει.

Η αντίθεση σε κάποιες φεμινιστοειδείς ιδέες, που -κατά τη γνώμη μου- εκφυλίζουν το θέμα των βιασμών και το μεταθέτουν σε ένα πλαίσιο που είναι πολύ πιο υποτιμητικό για τις γυναίκες.

Τη δική σου τακτική, την έχω κατανοήσει επαρκώς και δεν τη θεωρώ ως προσωπική κόντρα.

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από μια φορουμική διαμάχη. Υποθέτω ότι ούτε κι αυτό το καταλαβαίνεις -και ίσως βιώνεις μία ψευδαίσθηση δόξας- αλλά δεν πειράζει.

Ό,τι κατανοώ, δεν μ' εκνευρίζει.
Να το εκφυλιζουν πιο πολύ από την άποψη ότι το θύμα βιασμού έχει ευθύνη για τον βιασμό του; ότι μπορεί να τον προκάλεσε;
ή ότι ο φίλος που θα βιάσει την κοπέλα στο αυτοκίνητο είναι απλά ο μαλακας της παρέας;
έλα λίγο ντροπή.
Δεν ντρέπομαι στο ελάχιστο για τις απόψεις μου. :)

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να φέρονται ως υπεύθυνα όντα αν θέλουν να τις παίρνουν στα σοβαρά.

Αν διεκδικούν απλώς το δικαίωμα στην αφέλεια, στην ανάγκη επιβεβαίωσης (αλλά πάντα βάσει των σεξιστικών πατριαρχικών προτύπων που οι δηθενοφεμ καταδικάζουν, μην ξεχνιόμαστε :lol: ) και σε ό,τι άλλο τις καθιστά ως ανήλικα που ψάχνουν ταυτότητα και οι ενήλικοι οφείλουν να προστατεύουν, λυπάμαι αλλά δεν είναι ακριβώς το γυναικείο μοντέλο, που προτίθεμαι να υποστηρίξω.

Ακόμη και αν θεωρείται ρατσιστικό θα υποστηρίξω αυτές που φέρονται ως ενήλικα και όχι ως ανήλικα όντα.

Με λίγα λόγια, δεν είναι θέμα φύλου αλλά ενηλικίωσης.
Κι αυτές που υποθάλπουν τις συμπεριφορές του κάθε μαλάκα, είναι όσες θεωρούν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν ή να εξουσιάσουν -έστω για λίγο- τους μαλάκες.
Είναι συγκοινωνούντα δοχεία συμπεριφορών, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:39
Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 15:25

Εννοώ Βίρνα, ότι δεν απευθύνομαι σε σένα ειδικώς. Απλώς χρησιμοποιώ τον διάλογο μαζί σου για να αναφέρω κάποιες απόψεις που ισχύουν για κάθε τσιρλιντιζού και αυτό είναι που τελικώς μ' ενδιαφέρει.

Η αντίθεση σε κάποιες φεμινιστοειδείς ιδέες, που -κατά τη γνώμη μου- εκφυλίζουν το θέμα των βιασμών και το μεταθέτουν σε ένα πλαίσιο που είναι πολύ πιο υποτιμητικό για τις γυναίκες.

Τη δική σου τακτική, την έχω κατανοήσει επαρκώς και δεν τη θεωρώ ως προσωπική κόντρα.

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από μια φορουμική διαμάχη. Υποθέτω ότι ούτε κι αυτό το καταλαβαίνεις -και ίσως βιώνεις μία ψευδαίσθηση δόξας- αλλά δεν πειράζει.

Ό,τι κατανοώ, δεν μ' εκνευρίζει.
Να το εκφυλιζουν πιο πολύ από την άποψη ότι το θύμα βιασμού έχει ευθύνη για τον βιασμό του; ότι μπορεί να τον προκάλεσε;
ή ότι ο φίλος που θα βιάσει την κοπέλα στο αυτοκίνητο είναι απλά ο μαλακας της παρέας;
έλα λίγο ντροπή.
Δεν ντρέπομαι στο ελάχιστο για τις απόψεις μου. :)

Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να φέρονται ως υπεύθυνα όντα αν θέλουν να τις παίρνουν στα σοβαρά.

Αν διεκδικούν απλώς το δικαίωμα στην αφέλεια, στην ανάγκη επιβεβαίωσης (αλλά πάντα βάσει πάντα των σεξιστικών πατριαρχικών προτύπων που οι φεμ καταδικάζουν, μην ξεχνιόμαστε) και σε ό,τι άλλο τις καθιστά ως ανήλικα που ψάχνουν ταυτότητα και οι ενήλικοι οφείλουν να προστατεύουν, λυπάμαι αλλά δεν είναι ακριβώς το γυναικείο μοντέλο, που προτίθεμαι να υποστηρίξω.

Ακόμη και αν θεωρεί ρατσιστικό θα υποστηρίξω αυτές που φέρονται ως ενήλικα και όχι ως ανήλικα όντα.

Με λίγα λόγια, δεν είναι θέμα φύλου αλλά ενηλικίωσης.
Κι αυτές που υποθάλπουν τις συμπεριφορές του κάθε μαλάκα, είναι όσες θεωρούν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν ή να εξουσιάσουν -έστω για λίγο- τους μαλάκες.
Είναι συγκοινωνούντα δοχεία συμπεριφορών, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Με λίγα λόγια ΓΑΛΗ η περίπτωση Τοπαλουδη ήταν δύο μαλακες και μια ανευθύνη κοπέλα;

Υγ διαπιστώνω ότι οι φεμινιστριες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου, άρα σε καλό δρόμο είναι :D

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”