!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
elchav

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:10
elchav έγραψε: 15 Αύγ 2018, 01:50 Σίγουρα όχι αυτή της Τεκτονικής Γεωλογίας
Μήπως είναι οι πολιτικοί μηχακοί; :D
Δεν θα εκπλαγώ αν βγάλει αύριο το ΤΕΕ τέτοια απόφαση :lol:
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

elchav έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:11
elchav έγραψε: 15 Αύγ 2018, 01:50 Σίγουρα όχι αυτή της Τεκτονικής Γεωλογίας
Για κτίρια οι πολιτικοί μηχανικοί κάνουμε τις απλές μελέτες παθητικής πυροπροστασίας
και οι μηχανολόγοι όλων των ειδών τις μελέτες πυροπροστασίας.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:14
elchav έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:11

Για κτίρια οι πολιτικοί μηχανικοί κάνουμε τις απλές μελέτες παθητικής πυροπροστασίας
Παίχτη μου, δεν μιλάμε για φωτιά σε κτήριο
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

elchav έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:16
Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:14 Για κτίρια οι πολιτικοί μηχανικοί κάνουμε τις απλές μελέτες παθητικής πυροπροστασίας
Παίχτη μου, δεν μιλάμε για φωτιά σε κτήριο
Οι πιο σχετικοί με τις φωτιές είναι οι μηχανολόγοι, γιατί αυτοί κάνουν και τον σχεδιασμό όλων των μέσων κατάσβεσης της φωτιάς.
Και δεν ασχολούνται μόνο με κτίρια, ασχολούνται με εργοστάσια, οχήματα, μηχανήματα, ... με τα πάντα όπου υπάρχουν άνθρωποι και φωτιά.

Οι δασολόγοι δεν νομίζω επιστημονικά να ασχολούνται με φωτιά, πρακτικά μόνο όταν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για το δάσος.

Και επειδή η φωτιά στο Μάτι, δεν ήταν μόνο δέντρα που θα μπορούσες να πεις ότι είναι δουλειά δασολόγων, οι πιο σχετικοί με το θέμα είναι οι μηχανολόγοι μηχανικοί και πιθανόν οι χημικοί μηχανικοί.
Και για το πως μεταδίδεται η φωτιά και για όλα τα μέσα πυρόσβεσης.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:30

Οι πιο σχετικοί με τις φωτιές είναι οι μηχανολόγοι, γιατί αυτοί κάνουν και τον σχεδιασμό όλων των μέσων κατάσβεσης της φωτιάς.
Και δεν ασχολούνται μόνο με κτίρια, ασχολούνται με εργοστάσια, οχήματα, μηχανήματα, ... με τα πάντα όπου υπάρχουν άνθρωποι και φωτιά.

Οι δασολόγοι δεν νομίζω επιστημονικά να ασχολούνται με φωτιά, πρακτικά μόνο όταν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για το δάσος.

Και επειδή η φωτιά στο Μάτι, δεν ήταν μόνο δέντρα που θα μπορούσες να πεις ότι είναι δουλειά δασολόγων, οι πιο σχετικοί με το θέμα είναι οι μηχανολόγοι μηχανικοί και πιθανόν οι χημικοί μηχανικοί.
Μόνο, αν έχεις κάνει μηχανικός-τεχνικός ασφαλείας, αλλιώς δε νομίζω. Προσωπικά δεν έχω καμία τεχνική γνώση, πέρα από simulations σε case studies από risk assessment, πράγμα που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Το πρωί θα πάρω τηλέφωνο κάποιους φίλους δασολόγους να τους ρωτήσω τι ξέρουν από δασικές πυρκαγιές.
Τώρα θα κοιμούνται. :D
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:42 Το πρωί θα πάρω τηλέφωνο κάποιους φίλους δασολόγους να τους ρωτήσω τι ξέρουν από δασικές πυρκαγιές.
Τώρα θα κοιμούνται. :D
Για μένα ο πιο σωστά ενημερωμένος θεσμός για θέματα πυρόσβεσης, θα έπρεπε να είναι η πυροσβεστική. Από υλικά μέχρι μετάδοση και από κατάσβεση μέχρι δασοπροστασία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Cecily Anne έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:45 Για μένα ο πιο σωστά ενημερωμένος θεσμός για θέματα πυρόσβεσης, θα έπρεπε να είναι η πυροσβεστική. Από υλικά μέχρι μετάδοση και από κατάσβεση μέχρι δασοπροστασία.
Ναι αλλά οι πυροσβέστες δεν πάνε σε ΑΕΙ. Μαθήματα θα τους κάνουν μηχανολόγοι μηχανικοί και παλιοί έμπειροι πυροσβέστες.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:48
Cecily Anne έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:45 Για μένα ο πιο σωστά ενημερωμένος θεσμός για θέματα πυρόσβεσης, θα έπρεπε να είναι η πυροσβεστική. Από υλικά μέχρι μετάδοση και από κατάσβεση μέχρι δασοπροστασία.
Ναι αλλά οι πυροσβέστες δεν πάνε σε ΑΕΙ. Μαθήματα θα τους κάνουν μηχανολόγοι μηχανικοί και παλιοί πυροσβέστες.
Ρε μη λες μπαμπουινιές. Μπαίνεις με πανελλήνιες σε Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Τι είναι αυτοί που διδάσκουν σε αυτές τις σχολές; Καθηγητές πανεπιστημίου;
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:55 Τι είναι αυτοί που διδάσκουν σε αυτές τις σχολές; Καθηγητές πανεπιστημίου;
Δεν έχω ιδέα πώς τους βαφτίζουν, αλλά λογικά θα είναι και βαθμοφόροι και όχι απλά "καθηγητές πανεπιστημίου". Φαντάζομαι αυτός που κάνει μαθηματικά στην Ευελπίδων, ξέρω'γω θα είναι βαθμοφόρος, όχι απλός καθηγητής.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

14/08/2018
Καταγγελία για κατάσχεση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από άνεργο πυρόπληκτο στο Μάτι.

Εικόνα

Στην καταγγελία ότι κατάσχεσαν το βοήθημα προχώρησε άνεργος πυρόπληκτος στο Μάτι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Καζακίδης: «Το επίδομα μπήκε στις 6 Αυγούστου. Έκανα ανάληψη 1.250 ευρώ που είναι το ακατάσχετο και το υπόλοιπο δεσμεύτηκε για οφειλές».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Χρωστάω ΕΝΦΙΑ 4.500 ευρώ»., ενώ το σπίτι του έχει καεί στη φωτιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ όπου έχει δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, οποιοδήποτε ποσό οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλα χρέη.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... o-sto-mati
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Cecily Anne έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:58
Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:55 Τι είναι αυτοί που διδάσκουν σε αυτές τις σχολές; Καθηγητές πανεπιστημίου;
Δεν έχω ιδέα πώς τους βαφτίζουν, αλλά λογικά θα είναι και βαθμοφόροι και όχι απλά "καθηγητές πανεπιστημίου". Φαντάζομαι αυτός που κάνει μαθηματικά στην Ευελπίδων, ξέρω'γω θα είναι βαθμοφόρος, όχι απλός καθηγητής.
Tίποτα δεν είναι. Συμβασιούχοι part time είναι που πρέπει να έχουν διδακτορικό. Η γυναίκα μου κάποτε δίδασκε Φυσική στην Σχολή Πυροσβεστικής. Υπήρχαν βέβαια και μόνιμοι που δίδασκαν τα θέματα κορμού.

Επί του θέματος, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το πτυχίο κάποιου, αλλά αν έχει ασχοληθεί κάποιος επιστημονικά με το θέμα γιά να πείς ότι είναι ειδικός. Θα μπορούσε να είναι Μηχανολόγος, Δασολόγος, Φυσικός κ.λ.π. Γεωλόγος δεν μπορώ να δώ τι συνάφεια έχει, και μάλιστα αν δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ σε θέσεις ευθύνης σχετικές με το θέμα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Cecily Anne έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:35
Μηχανικός έγραψε: 15 Αύγ 2018, 02:30

Μόνο, αν έχεις κάνει μηχανικός-τεχνικός ασφαλείας, αλλιώς δε νομίζω. Προσωπικά δεν έχω καμία τεχνική γνώση, πέρα από simulations σε case studies από risk assessment, πράγμα που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Ναι τώρα που το είπατε έχω γνωστό χημικό μηχανικό που είναι υψηλόβαθμος στην πυροσβεστική. Τον προσέλαβαν λόγω της ειδικότητας του .
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Leporello έγραψε: 15 Αύγ 2018, 08:12 Γεωλόγος δεν μπορώ να δώ τι συνάφεια έχει, και μάλιστα αν δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ σε θέσεις ευθύνης σχετικές με το θέμα.
Για τα ζητήματα που εξετάζει ο Λέκκας στο κείμενο του νομίζω πως υπάρχει επαρκής συνάφεια με τη Γεωλογία.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”